>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Słowacja 2009/2010

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Już w ten wekkend 1 kolejka ligi Słowackiej

Zapraszam do analizowania oraz pisania komentarzy na 1 Kolejkę :!:

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Slovan Bratislava - Senica

Już dziś swój ligowy sezon rozpoczyna liga Słowacji o godzinie 19:00 pierwszy mecz pierwszej kolejki rozegra Slovan Bratislava , Ich rywalem będzie słabiutka Senica. Senica przed sezonem nie dokonała żadnych ciekawych transferów jest to spowodowane mała płynnością finansową w tym klubie. Sloavan który jest najlepszą drużyną Słowacji i będzie ją reprezentować w lidze mistrzów dokonał kilku wzmocnień takich jak : Bruno Simao , Mario Bozic , Daniel Kosmel , Jakub Sylvestr , Pavol Sedlak czy Mamadou Bagayoko. Uważam że sportowo jest zdecydowanie lepszy Slovan i jeżeli będą reprezentowali poziom z zeszłego sezonu powinni tutaj spokojnie rozbić Senice która moim zdaniem jest kandydatem do spadku. Jest to pierwsza kolejka stawiam Win Slovana oraz over 2,5.
Moje propozycje :
Win Slova 1,25 Bet365
Over 2,5 1,60 Bet365

1234tm 4

1234tm

Użytkownik
Ktoś się orientuje skąd w Corgon Lidze ta Senica? 1. ligę wygrał Inter którego nie widzę teraz ani w Corgon ani w 1. Senicy nie było rok temu ani w Corgon ani w 1. fuzje, upadki, połączenia?

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Dokładnie połączyły się 3 kluby z tego co wiem i stworzyły Senice która tak czy siak ma marne fundusze a wyprzedali najlepszy graczy takie mam informacje ale nie oficjalnego. JEżeli ktoś wie dokładnie co i jak niech napisze.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
To jest w ogóle jakiś mega przekręt, Senica wygrała w poprzednim sezonie... V ligę! Przed sezonem nasza Odra grała z nimi sparing, wygrała zaledwie 2:1. Skład z tamtego spotkania: Andrej Fišan - Roman Mihálik, Javier Devesa Vagland, Martin Laurinc, Tomáš Čáp - Miloš Juhász, Lukáš Bajan, Ivan Belák, Lukáš Tesák - Petr Faldyna, Juraj Kuba

. Grali także: Pavel Bartoš, Pavel Ricka, Roman Tarek, Michal Križánek, Machovec

.
Stwierdzenie że pieniędzy w tym klubie nie ma to trochę mijanie się z prawdą, bo przecież raz, że ta licencję trzeba było za coś kupić a dwa, skoro właściciele Senicy zdecydowali się na wykupienie licencji od Interu to i pieniądze na utrzymanie się w tej lidze teoretycznie też mają. Ich głównym sponsorem jest firma OMS Arena która współpracuje również z Tottenhamem. Jeśli chodzi zaś o samą kadrę... w składzie znajduje się jeden Hiszpan - obrońca Javier Devesa Vagland, kilku Czechów w tym Petr Faldyna i tutaj polecam zobaczyć chociaż pierwszą bramkę z filmiku: Co do reszty składu to są to głównie młodzi zawodnicy - 20 letni Vrt&#39;o, 21 letni Mihalik, po 22 lata mają Hejcik, Krizanek, Tarek. Jeśli chodzi zaś o stadion to jest to malutki obiekt o pojemności nie wiele ponad 3 tys., ale bardzo urokliwy jak na warunki tamtejszej ligi.
Ciekaw jestem, postawy &#39;kibiców&#39; Interu bowiem oni zawsze mieli ostre tarcia z Spartakiem Trnava, pamiętam z jaką ulgą komentatorzy przyjmowali informację, że Inter spadł do 1 ligi. Teraz teoretycznie Inter wraca do ligi, ale czy będą się oni utożsamiać z nowym tworem? Szczerzę wątpię. Tam chyba znowu będzie gorąco.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
SK Slovan Bratislava - FK Senica (ht/ft) X/1 4,00 ⛔ 3:0 (1:0) eh, brakło 3 minut w 1 połowie...

FK Senica zespół, który w trochę chamski sposób znalazł się w Corgon Lidze zagra z obrońcą tytułu. Wykupiona licencja od Interu Bratysława, w sparingach grali w kratkę, ich forma póki co jest jeszcze nie równa. Nie wiem czego się spodziewać po gościach, jest to dla mnie zespół całkowicie anonimowy, ba oni jeszcze w zeszłym sezonie występowali w V lidze. Warto jednak zwrócić uwagę na fakt, że Slovan już w środę czeka bardzo trudny mecz wyjazdowy w eliminacjach Ligi Mistrzów do Bośni, gdzie zmierzą się z HŠK Zrinjski. Sądzę więc że trener Dušanom Uhrinom nie wystawi podstawowego składu by nie ryzykować kontuzji któregoś kluczowego zawodnika. Slovan ma już jeden ważny mecz w tym sezonie - 5 lipca w spotkaniu o Super Puchar pokonali Koszyce 2:0, które delikatnie mówiąc ostatnimi czasy trochę problemu im sprawiali. Slovan wystąpi w nowych strojach, pogoda dobra do gry - obecnie w Bratysławie jest obecnie 16 stopni, nie pada. To rzecz jasna też będzie mieć wpływ na grę obu zespołów. Spodziewam się ambitnej walki w spotkaniu inauguracyjnym ze strony gości którzy mogą wykorzystać potencjalne braki kadrowe gospodarzy. Nie wyobrażam sobie jednak by mistrz tego spotkania nie wygrał, po prostu nie wypada. Zresztą Slovan posiada bardzo szeroką kadrę dodatkowo wzmocnioną kilkoma zawodnikami w tym okienku transferowym, więc i pole manewru trenera jest większe.

Rozpis na najbliższą kolejkę (jeśli dam radę to parę słów później też wpiszę o tych spotkaniach):

Artmedia - Presov 1 1,95 ⛔ 0:1 (0:0)
Ruzomberok - Dubnica 1 1,65 ⛔ 1:1 (1:0)
Zylina - Nitra (hc 0:1) 1 2,10 ⛔ 1:1 (1:0)
Lucenec - Michalovce 1 1,80 ⛔ 0:1
Podbrezova - L.Mikulas 1 1,27 ✅ 1:0
Trenczyn - D.Kubin (hc 0:1) 1 1,60 ⛔ 0:1 Przyznam że totalnie wakacyjna forma jest jeszcze w Corgon Lidze... ;/

Nie które kursy mocno przesadzone ale to jest 1 kolejka więc różnie może być jeszcze z formą.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Artmedia Petrzałka - Presov

Rozpoczynamy kolejne spotkanie w ramach 1 kolejki ligi Słowackiej, Artmedia która moim zdaniem w tym sezonie będzie się plątać po środku tabeli zagra ze Presov który moim zdaniem będzie także w środku tabeli , Artmedia sprzedała aż 8 zawodników licząc na młodzież którą ma bardzo zdolną , Dziś są w stanie wygrać z Presov jak historia pokazuje na 3 spotkania aż 2 razy wygrała Artmedia i to właśnie na włąsnym terenie który jest wielkim atutem Petrzałki. Stawiam zdecydowanie na wygraną gospodarzy.
Moja propozycja ;
Win Artmedia @@ 1,85 Bet365 ⛔

tbm 642

tbm

Forum VIP
Historii rozpatrując mecz Artmedii z Tatranem bym nie rozpatrywał. Jak sam wspomniałeś Petrzalka straciła sporo zawodników, w tym kilku znaczących. Tatran Presov parę zmian kadrowych, ale bez jakiś poważniejszych ruchow. Artmedia parę lat temu, a teraz to dużo słabsza drużyna. Moim zdaniem dziś zwycięstwo gospodarzy wcale nie jest takie pewne, bardziej widziałbym wynik w granicach remisu.

Ja swoją uwagę skupiam na meczu Rużomberok - Dubnica. Rużomberok poprzednie rozgrywki zakończył na 5 pozycji, ale teraz liczy na więcej. Przed sezonem stracili defensywnego pomocnika i choć się nie wzmocnili to utrzymali dosyć zgraną już kadrę to niewątpliwie jest ich plusem. Dubnica oddała aż 4 zawodników do Banskiej Bystrzycy, która w tym sezonie będzie odgrywała czołowe role. Z Dubnicy odszedł m.in najlepszy napastnik Seye zdobywca 9 bramek w ubiegłym sezonie. W ich miejsce do kadry dołączono kilku juniorow i sprowadzono dwoch zawodnikow z niższych lig. Dubnica jest kreowana na kandydata do spadku, a Rużomberok do walki o czolowe lokaty. Co prawda to początek sezonu i może być różnie, ale moim zdaniem zgrany team gospodarzy powinien pokonać na własnym stadionie Dubnicę.

Mój typ: Rużomberok - 1,68 w Tobet (5/10) ⛔

R 125

roger12

Użytkownik
panowie jak dobrze ze to forum istnieje miałem stawiać na Artmedie za 250zl bo kurs był 1.65 a w tej chwili jest 2.35 wiec sobie mysle cos nie tak wbijam tu i czytam że nie mają zbytnio składu ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
panowie jak dobrze ze to forum istnieje miałem stawiać na Artmedie za 250zl bo kurs był 1.65 a w tej chwili jest 2.35 wiec sobie mysle cos nie tak wbijam tu i czytam że nie mają zbytnio składu ????
Zobaczymy jaki będzie wynik, bo te osłabienia nie muszą oznaczać tego, że nie wygrają tego meczu. Jednakże niewątpliwie to właśnie one wpłynęły na zmianę kursów.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Artmedia przegrała grając totalne dno... wiem że nie ocenia się zespołu po 1 meczu w dodatku w pierwszym meczu nowego sezonu ale z taką grą... to 1 liga stoi otworem ;/

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Grzecho zgodzę się z tobą jednak liczę na rozsądek działaczy i że porobią ciekawe transfery które pomogą Artmedi coś ugrać w tym sezonie.

tbm 642

tbm

Forum VIP
O ile przewidziałem niespodziankę w meczu Artmedii to niestety wpadłem na Rużomberok... myślałem, że spokojnie sobie poradza z Dubnicą, dla której ten punkt jest niezwykle cenny.

W tym roku na mocną ekipę zapowiada się Banska Bystrzyca. Jestem ciekaw jak jutro zaprezentuje się w Trnavie. Spartak póki co ma za sobą gry w kwalifikacjach do Ligi Europejskiej gdzie dosyć pewnie rozprawił się z Azerami. Dla mnie jutro no bet.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Spartak Trnava - Dukla Banska Bystrica (hc 0:1) 1 3,40

Analiza: Już dziś o 19:30 na 18-sto tysięcznym Anton Malatinsky Stadion Spartak Trnava spotkaniem z Dukla Banska Bystrica zainauguruje sezon 2009/2010. Spartak bardzo udanie rozpoczął sezon na arenie międzynarodowej eliminując Inter Baku (2:1 i 3:1) w ramach eliminacji Ligi Europejskiej. Zawodnicy wrócili z Baku w piątek wieczorem, Karol Pecze zaaplikował swoim podopiecznym jeden sobotni trening w porze rozgrywania spotkania. Skład na to spotkanie nie powinien się w niczym różnić od tego, w jakim zespół wygrał w Baku. Kralj - Kotula, Gueye, Doležaj, Ľ.Hanzel - Ďuriš, Kopúnek, Procházka, Súkenník, Hruška - Kožuch to skład który sprawił małą niespodziankę, bowiem bukmacherzy spodziewali się zwycięstwa zawodników ze stolicy Azerbejdżanu. Wiemy jak trudny jest to teren, od 11 minuty Spartak przegrywał 0:1 i w tym momencie to Inter był w kolejnej rundzie eliminacji Ligi Europejskiej, a jednak Słowacy się podnieśli i po golach Sukennika, Kozucha i Prochazki wygrali. W poprzednim sezonie Spartak zajął bardzo dobre 3 miejsce, dzisiejsi goście zaś ukończyli sezon na 10 miejscu, prezentując słabą grę na wyjazdach (10 porażek w 17 spotkaniach, zaledwie 15 strzelonych goli). Spartak widocznie lubi grać z tym zespołem, na ostatnie 10 spotkań na własnym stadionie wygrali aż 8 razy, w 4 kolejne mecze. Również ostatni mecz poprzedniego sezonu Spartak grał w Bystrzycy gdzie wygrał 2:1. Dziś nie widzę innego rozwiązania jak pewne zwycięstwo gospodarzy, podbudowanych awansem do II rundy eliminacji LE.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
dla zainteresowanych - zatwierdzone transfery na dzień 12.07
DAC Dunajska Streda
Przybyli: Bartolomej Kuru (SV Grödig), Pero Miletic (Eintracht Trier), Markus Seelaus (WSG Wattens), Cemil Tosun (DSV Leoben)
Odeszli: Rolf Landerl (VfB Lübeck)
Dukla Banská Bystrica
Przybyli: Radovan Kulik (MFK Dubnica)
Odeszli: -
FC Nitra
Przybyli: -
Odeszli: Miroslav Barcik (Polonia Bytom), Pavol Kopacka (Spartak Trnava)
FK Senica
Przybyli: Ivan Belak (MŠK Žilina), Tomas Cap (FC Vitkovice), Petr Faldyna (Vysocina Jihlava), Pavol Kamesch (EN THOI Lakatamia), Michal Križánek (FK Mesto Prievidza), Martin Krnac (Inter Bratislava), Juraj Kuba (Inter Bratislava), Martin Laurinc (České Budějovice), Roman Mihalik (Inter Bratislava), Pavel Ricka (Banik Ostrava), Radek Slama (FC Hradec Králové), Roman Tarek (Inter Bratislava), Lukas Tesak (MŠK Žilina)
MFK Dubnica
Przybyli: Branislav Bajza (Zlate Moravce), Jan Vlasko (Slovan Liberec)
Odeszli: Radovan Kulik (Dukla Banská Bystrica)
MFK Košice
Przybyli: Tomas Bohacik (LAFC Lucenec), Nikola Schreng (Hrvatski Dragovoljac)
MFK Petržalka
Przybyli: -
Odeszli: Juraj Czinege (SV Mattersburg), Lubos Kamenar (FC Nantes), Lukáš Nachtman (Slovan Bratislava), Jakub Sylvestr (Slovan Bratislava)
MFK Ružomberok
Przybyli: Jakub Furman (ZP Sport Podbrezova)
Odeszli: Tomas Sedlak (SV Mattersburg)

MŠK Žilina
Przybyli: Stanislav Angelovič (Slovan Bratislava), Ivan Lietava (Denizlispor)
Odeszli: Ivan Belak (FK Senica), Lukas Tesak (FK Senica), Admir Vladavić (RB Salzburg)
Slovan Bratislava
Przybyli: Mamadou Bagayoko (Africa Sports), Mario Bozic (Újpest FC), Bruno Simao (Dinamo Bucuresti), Daniel Kiss (Levski Sofia), Lukáš Nachtman (MFK Petržalka), Pavol Sedlak (Inter Bratislava), Jakub Sylvestr (MFK Petržalka)
Odeszli: Stanislav Angelovič (MŠK Žilina), Michal Hanek (Tatran Prešov), Matej Ižvolt (Tatran Prešov)
Spartak Trnava
Przybyli: Pavol Kopacka (FC Nitra), Jozef Kotula (Rot-Weiss Essen), Marián Tomcak (Inter Bratislava)
Odeszli: Martin Husár (Lilleström SK)
Tatran Prešov
Przybyli: Jakub Divis (Slavia Praha), Dejan Drakul (Velež Mostar), Michal Hanek (Slovan Bratislava), Matej Ižvolt (Slovan Bratislava)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom