>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Rozmówki o MLB

Status
Zamknięty.
dominic 0

dominic

Użytkownik
moze mi ktos powiedziec dlaczego niemoge edytowac swoich postów ???? wiem ze to nienatemat i sory za smiecenie

grzegorz78 0

grzegorz78

Forum VIP
Mam takie pytanko, moze wydawac sie glupie...
Druzyna 1 to home a 2 away tak jak jest w innych sportach przy obstawianiu czy odwrotnie?? (u amerykancow wszystko jest mozliwe...)
Ja postawiłem taki meczyk:
Florida Marlins u Washington Nationals (w BAW)
A tak ten meczyk wygląda na stronce ESPN:
Florida (35-45, 17-25 away)
Washington (37-48, 19-20 home)

Jednak pytanie nie jest głupie bo u amerykańców wszystko jest możliwe.
BAW stosuje system amerykański do amerykańskich zdarzeń a tam piszą: away-home
(Tak mi się zdaje ;))

miniak 5

miniak

Użytkownik
Dobrze Ci się zdaje, zazwyczaj jest 1 away, 2 home, ale to zależy już od buka, bo np. w bahu jest klasycznie 1 home, 2 away ????

damian77 34

damian77

Forum VIP
moze mi ktos powiedziec dlaczego niemoge edytowac swoich postów ???? wiem ze to nienatemat i sory za smiecenie
Już możesz,po prostu w tym dziale był zakaz edycji , bo jak wiesz byl konkurs i był zakaz edycji zeby userzy co brali udzial , nie zmieniali typow ;) pozdrawiam

mikepl 0

mikepl

Użytkownik
Co myslicie o tego typu tabeli. Czy może pomóc w typowaniu, czy to strata czasu?

Chcę typować to co jest &quot;najpewniejsze&quot;, czyli w ostatniej kolumnie jest największa liczba na plus lub na minus. Wg tabeli wychodzi, ze najpewniejsze sa mecze oznaczone boldem. Pierwsze 4 - typ 1 i ostatni z minusem - typ 2.

Pozdrawiam

dominic 0

dominic

Użytkownik
Co myslicie o tego typu tabeli. Czy może pomóc w typowaniu, czy to strata czasu?

Obrazek

Chcę typować to co jest &quot;najpewniejsze&quot;, czyli w ostatniej kolumnie jest największa liczba na plus lub na minus. Wg tabeli wychodzi, ze najpewniejsze sa mecze oznaczone boldem. Pierwsze 4 - typ 1 i ostatni z minusem - typ 2.

Pozdrawiam
czasem to najpewniejsze niewchodzi a wrecz bardzo czesto ????
np wczorajszy houston :zy3ou: :zy3ou:

grzegorz78 0

grzegorz78

Forum VIP

Obrazek

Pozdrawiam
czasem to najpewniejsze niewchodzi a wrecz bardzo czesto ????
np wczorajszy houston :zy3ou: :zy3ou:
Też próbowałem obliczać różne statystyki w excelu ale w piłce nożnej. Trzeba mieć jakieś odniesienie i obliczać swoje prawdopodobieństwo. Można zawsze coś zmienić. Np. jeden współczynnik przemnożyć przez dwa a inny podzielić na cztery. Ja robiłem kilka tabelek z różnymi wzorami i sprawdzałem który był najbardziej zbliżony do wyników. Może i wszystkiego nie da się przewidzieć ale wtedy własny rozum też tego nie przewiduje i tak wtopa i tak. PZDR. Poszukaj złotego środka i mniejsza o niespodzianki byle plus był na koncie. Powodzenia!!!

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Panowie,żeby obstawiać ten sport trzeba znać troche zasady itp,itd....Analizuję sie wpierw pitczera,bo to podstawa im mniejsza ERA tym lepiej,aktualną formę całej drużyny,czy posiada dana drużyna wybitnych batterów.Ważna jest również seria danej drużyny W L.Oraz intuicja obstawiajacego.Niepolecam grania MLB w kuponach kombi.Lepsze są singielki .Pozdrawiam fox71

grzegorz78 0

grzegorz78

Forum VIP
Panowie,żeby obstawiać ten sport trzeba znać troche zasady itp,itd....Analizuję sie wpierw pitczera,bo to podstawa im mniejsza ERA tym lepiej,aktualną formę całej drużyny,czy posiada dana drużyna wybitnych batterów.Ważna jest również seria danej drużyny W L.Oraz intuicja obstawiajacego.Niepolecam grania MLB w kuponach kombi.Lepsze są singielki .Pozdrawiam fox71
fox ja znalazłem taki meczyk:
Florida Marlins at New York Mets 1-1,77
Starting pitchers:
Dontrelle Willis (Florida Marlins) :
ERA (Season):3.96
ERA (Last 3 Games):2.28
ERA (Career vs. New York):1.96
Jose Lima (New York Mets):
ERA (Season): 8.79
ERA (Last 3 Games): 9.00
ERA (Career vs. New York): 4.45
Widać że pitcher Florydy jest dobry. Co jeszcze trzeba by było sprawdzić?
Wiadomo że mając dobrego Battera można zaliczyć jakieś wysokie Runy. Jeden pitcher też nie gra całego meczu. Gdzie można sprawdzić statystyki na batterów i powyżej jakiego współczynnika batter uważany jest za dobrego?

Właśnie znalazłem że Willis jest najlepszym pitcherem Florydy.
Ale gdzie znaleźć czy najlepsi batterzy będą grać?

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Sezon trwa od 1 kwietnia do dokladnie nie wiem, ale PO sie zaczynaja 3 pazdziernika, wiec sezon sie konczy pewnie kilka dni przed ????

Jak się skończy sezon zaczyna się playoffs, choć w MLB raczej używa się nazwy postseason. W każdej lidze awansują do niego zwycięzcy dywizji plus drużyna z najlepszym bilansem, która nie wygrała swojej dywizji. Wówczas mówi się, że taka drużyna wywalczyła sobie Wild Card. Cztery drużyną tworzą pary Division Finals. Drużyna z najlepszym bilansem w lidze gra z tą, która miała najsłabszy bilans, natomiast pozostałe dwie tworzą drugą parę.Przy tworzeniu par postseason jest jedna zależność. Zwycięzca dywizji nie może grać w pierwszej rundzie z drużyną z tej samej dywizji, Czyli niezależnie od bilansu np. Detroit nie zagra z Chicago.

http://www.shrpsports.com/mlb/finals.htm stronka ze zwycięzcami Word Series i MVP

Gusto i coś dla Ciebie zwiazane z pytaniem o ilość meczy sesji zasadniczej wynosi ona 162 mecz...tylko!!!!!!!!!
link do tabeli z zeszłego sezonu http://www.shrpsports.com/mlb/stand/2005finalcnf.htm

K 0

konek75

Użytkownik
Pytanie banalne ????
Która drużyna jest home-away?Pytam bo u buków róznie bywa.
np:
Washington-Chicago Cubs
I gdzie to sprawdzić?
MLB jest dość skomplikowane ????

bigpapi 3

bigpapi

Użytkownik
MLB jest dość skomplikowane ????
Banalnie proste :]

Która drużyna jest home-away?Pytam bo u buków róznie bywa.
np:
Washington-Chicago Cubs
Zalezy gdzie grasz czy u ziemniakow czy w necie.
U ziemniakow masz nasz normalny sposob podawania gospodarzy.
Natomiast w necie stosuje sie amerykanski.

Podam przyklad

Boston pojechal do Seattle teraz.
U ziemniakow masz --&gt; Seattle - Boston
A w necie masz Boston @ Seattle

Czyli Boston at(w) Seattle

:]

K 0

konek75

Użytkownik
Dzięki za szybką odpowiedz i jasną odpowiedz ????
Owszem pytanie juz było ale satysfakcjonująca odp. padła dopiero teraz :wink:

bigpapi 3

bigpapi

Użytkownik
Ktos tam sie dzis pytal, dalem odp, ale skasowano, wiec tu wklejam

*opóznienie :]

Wez pod uwage to, ze moglo przeciez lac caly czas.
Nie wszytkie kluby maja hale, wiec spotkanie przeniesiono na inny
termin

The Game Has Been Postponed Due To Rain And Will Be Made Up As Part Of
A Day/night Doubleheader On Saturday, September 2 At 1:05 PM And 7:05
PM EDT.probables: Atl - Horacio Ramirez (5-3, 4.39) Phi - Brett Myers
(6-3, 3.

Wiec ja przeniesiono na 2 wrzesien. :]

Miedzy stanami a Polska jest roznica czasowa 6h, oczywiscie spotkania
podaje sie w ET czyli czasu wschodniego, bo na west coast, bedzie inna
pora.

8:05 PM to nic innego jak 14 naszego czasu :]

M 0

macmaz

Użytkownik
Heya mam pytanie ile meczy musi byc over badz under aby miec pewnosc jak nastepny wytypowac czy under czy over??:] Wasze zdanie jak wy obstawiacie ???? :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom