Tego sportu nauczysz się jedynie przez obserwację i doświadczenie. Na szybko to można się nauczyć jedynie reguł gry. To jest najbardziej nieprzewidywalny sport na świecie, może nawet bardziej niż kobiecy tenis. Drużyna, która rok temu była na dnie, za rok może walczyć o mistrza i odwrotnie. weźmy np. takie Cleveland, zespół z przeciętnym składem i tylko paroma niezłymi grajkami kwalifikuje się bezpośrednio do postseason. To samo jest z zawodnikami. Jest nieliczna grupka, która cały czas trzyma wysoki poziom, a reszta zmienia się z sezonu na sezon. Biorąc pod uwagę, że w ciągu sezonu przez tą ligę przewija się ponad tysiąc graczy to normalne, że rotacja jest duża. Tu nie ma tak, jak w NBA, że masz gwiazdy, które cały sezon wymiatają. Typersko na początek radzę to odpuścić, chyba, że grasz dla zabawy, bo można potopić sporo kasy.Witajcie Panowie, trochę się wtrącę, mianowicie, ostatnimi czasy bardzo zainteresowałem się baseballem, ale było to obejrzenie tylko paru filmików z których mało co rozumiałem, może trochę ogólnych zasad. Nie chodzi mi w tym momencie o konkretnie bukmacherke pod ten sport, a chęć wdrążenia się w baseball. Od czego mam zacząć, jak się tego wszystkiego nauczyć, od czego wy byście zaczęli gdybyście byli całkowicie w tym zieloni. Gdzie oglądacie spotkania? Ogólnie na co zwrócić uwagę i jak poznać ten sport od środka. Które drużyny dominują, jak to wszystko poznać, jakieś strony poświęcone baseballowi? Wiecie dla totalnego laika który zobaczył spotkanie i się zajarał, co polecacie od czego zacząć. Dzięki z góry jak komuś się będzie chciało poświęcić chwile i mnie nakierować na właściwe ścieżki baseballu :grin: