No, więc dzisiaj mamy tylko 2 spotkania z rosyjskiej Superligi.
Więc w pierwszym spotkaniu faworytem są gospodarze, którzy zajmują obecnie 6 miejsce. Drużyna gości, mimo iż znajduje się na miejscu premiowanym grą w playoffie, nie mają jeszcze tego startu zagwarantowanego i muszą walczyc.
Obie drużyny w ciągu ostatnich 4 lat grały ze sobą osiem razy. 7 razy wygrywali gospodarze, raz padł remis. Goście nigdy nie wygrali.
Czy tak będzie dzisiaj?
Przekonamy się ok godziny 17:15
Ciekawostką jest to, iż zespół z Kazania ma serię 6W, natomiast goście mają passę 2L.
Mój typ:
X (1 tercja) (0-1) ale było blisko
W drugim dzisiejszym spotkaniu zmierzą się zespoły Torpedy i Metallurgu. Podobnie jak w pierwszym spotkaniu tak i w tym, jedna z drużyn walczy o miejsce premiowane grą w playoffie, tyle że w tym wypadku są to gospodarze, którzy zajmują 16 (ostatnie) miejsce gwarantujące taką możliwosc. Goście zajmują 3 miejsce i taki udział mają już zapewnione miejsce w tej części rozgrywek.
W 3 ostatnich meczach tych drużyn 3 razy wygrywali goście.
Gospodarze po sporek serii porażek, wreszcie w ostatnim meczu odnieśli zwycięstwo, natomiast goście mają serię 2W. Wiadomo, że któraś drużyna przerwie swą krótką passę W, tylko kto to będzie?
Mój typ:
poniżej 5,5 (2-7) sie chłopaki rozstrzelali. Spodziewałem się jednak innej gry gospodarzy. Cóż...