>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Rosja (Premier Liga | 1. Division) - 2013/2014

Status
Zamknięty.
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
CSKA DNB - Zenit 2,1 bwin
Mecz będzie grany na neutralnym terenie, bodajże w Rostovie.
Nie rozumiem, dlaczego faworytem jest zespół gości, wiem jak grają obie ekipy,
Zenit poza St. Petersburgiem jest słaby jak Cracovia na wyjazdach.
Co do transferów w lecie, to narazie CSKA nikogo ważnego nie straciło, a to wiele znaczy,
goście nie mają już Bruno Alvesa, moga stracić Hulka.
Ja to nazywam invertito spread :spokodfhgfh:

Otrzymane punkty reputacji: +3
r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik

Jako,że Rosjanie ruszają jako jedni z pierwszych(14.07) to takim oficjalnym wstępem w nowy sezon powinien być jednak mecz o Superpuchar Rosji pomiędzy CSKA a Zenitem(13.07).Podobnie jak @szef elity upatrywałbym w tym pojedynku wygranej CSKA.Mecz na neutralnym terenie będzie in minus dla graczy z Sankt Petersburga.Ubyło im w dodatku trzech ważnych zawodników.Z CSKA odejdzie najprawdopodobniej Keisuke Honda,który ma ciekawą ofertę z Milanu.W ostatnich dniach ekipa z Moskwy zakontraktowała dwóch pomocników Milanova z Liteksu oraz Zubera z Grasshoppersu.Jakimi okażą się wzmocnieniami czas pokaże.Ostatni mecz towarzyski zawodników z Moskwy nie ułożył się po ich myśli .Porażka z chińskim Jiangsu 1:2 dumy nie przynosi ale nie bardzo przywiązywałbym się do tego meczu w kontekście starcia z Zenitem.Ten mecz miał bardziej na celu promowanie klubu w Chinach niż osiągnięcie dobrego rezultatu. Jednak ja osobiście się trochę się na nich zawiodłem,bo miałem ten mecz na kuponie i liczyłem że będzie gładko,a tu klops:]Zenit natomiast w ostatnim swoim meczu kontrolnym niespodziewanie ograł Szachtar Donieck 1:0.Podsumowując myślę,że jednak większa jakość w grze jest po stronie CSKA i to ich typuję co do zwycięstwa w tym spotkaniu.
Jeszcze taka wiadomość do wszystkich sympatyków ligi rosyjskiej.Każde spotkanie co do jednego będzie można zobaczyć w całości z odtworzenia na stronie:http://www.livetv.ru.Więc jak ktoś nie będzie miał czasu obejrzeć spotkania które go interesuje lub będzie kolidowało z jakimś innym spotkaniem w tym czasie zawsze może wejść na tą stronkę i spokojnie obejrzeć od 1 do 90min.W polskiej tv pewnie jakieś 2 mecze na kolejkę zarzuci nam stacja polsatu.Na przedsmak nowej kampanii proponuje filmik z najpiękniejszymi golami z sezonu 2012/2013:
http://youtu.be/YZBb71wFj2E

Otrzymane punkty reputacji: +5
r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Już jutro mecz o Superpuchar więc w gwoli uzupełnienia poprzedniego wpisu dorzucam składy obu ekip na jutrzejsze spotkanie.Przyda się na pewno tym co są zainteresowani tym spotkaniem:
CSKA
19 players will try to secure the third trophy in 2013 in Rostov.
Goalkeepers: Igor Akinfeev, Sergey Chepchugov.
Defenders: Sergey Ingashevich, Aleksey Berezutski, Vasili Berezutski, Kirill Nababkin, Georgy Schennikov, Viktor Vasin.
Midfielders: Alan Dzagoev, Pavel Mamaev, Keisuke Honda, Mark Gonzalez, Pontus Wernbloom, Rasmus Elm, Steven Zuber, Dmitry Efremov.
Strikers: Vagner Love, Ahmed Muda, Konstantin Bazeluk.
Aleksandr Cauna, Mario Fernandes, Zoran Tosic and Seydou Doumbia didn’t fly to Rostov-on-Don, as they continue rehabilitation, as well as Georgi Milanov, who suffered minor injury in the friendly match against Volga. Tomas Necid also stayed in Moscow.
źródło: pfc-cska.com​
ZENIT
Luciano Spalletti took the following players to the Russian Super Cup match: the goalkeepers Yury Lodygin and Egor Baburin, the defenders Nicolas Lombaerts, Luis Neto, Stepan Rebenko, Tomas Hubocan, Milan Rodic, Jamaldin Khodjaniyazov, Alexander Anyukov and Aleksandar Lukovic, the midfielders Danny, Konstantin Zyryanov, Pavel Mogilevets, Viktor Fayzulin, Andrey Arshavin, Axel Witsel, Vladimir Bystrov and Anatoliy Tymoshchuk, and the forwards Alexander Bukharov, Alexander Kerzhakov, Alexey Gasilin and Luka Djordjevic.
źródło: fc-zenit.ru​

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
CSKA DNB - Zenit 2,1 bwin
Mecz będzie grany na neutralnym terenie, bodajże w Rostovie.
Nie rozumiem, dlaczego faworytem jest zespół gości, wiem jak grają obie ekipy,
Zenit poza St. Petersburgiem jest słaby jak Cracovia na wyjazdach.
Co do transferów w lecie, to narazie CSKA nikogo ważnego nie straciło, a to wiele znaczy,
goście nie mają już Bruno Alvesa, moga stracić Hulka.
Ja to nazywam invertito spread :spokodfhgfh:
CSKA wygrało 3-0 i zdobyło puchar, bwin miesiąc temu już zapłacił

elano07 1K

elano07

Użytkownik
Dynamo Moskwa – Wołga under 2,5 1,75 100=175 bet365 2-2 ⛔
W zeszłym sezonie na pierwszej kolejce over 2.5 był w 4 meczach. Tak jak wcześniej argumentowałem swoje mecze na bliskim wschodzie, jest ciepło, drużyny nie sa jeszcze ze sobą zgrane H2H obu zespołów też dobry dla undera 0-0 i 0-1, rok temu Dynamo wygrało 2:0 u siebie w lecie, pod koniec czerwca, w upale. Bardzo prawdopodobny under.

amkar 15

amkar

Użytkownik
Dinamo Moscow(-1) - Volga Nyzhnyi - 1 (2.00) ⛔
Spotkaniem inaugurującym pierwszą kolejkę rosyjskiej Premier Ligi będzie pojedynek pomiędzy ekipami Dynama Moskwy i Volgi Nyzhnyie . Po niezbyt udanym poprzednim sezonie wszyscy w klubie oczekują w nadchodzącym znaczącej poprawy w grze ekipy i walki o najwyższe cele . Na pewno skład jakim na chwilę obecną dysponują piłkarze ze stolicy Rosji , pozwala myśleć o walce o najwyższe lokaty . Jak jednak będzie wyglądało to w praktyce ? Ciężko przewidzieć . Jeżeli chodzi o straty związane z odejściem zawodników w ekipie Dinama nie są jakieś zbytnio poważne . Jedynym poważnym osłabieniem jest odejście Aleksandra Kokorina do Anzhi. Powstałą w związku z tym lukę wypełnić postara się Andriy Voronin , który według mnie jest lepszym piłkarzem a niżeli Kokorin . Można powiedzieć że to było bardzo spokojne lato jeżeli chodzi o gospodarzy . Jedynym debiutantem w spotkaniu z Volgą będzie Alan Kasaev . Bardzo ważną informacją dla wszystkich fanów jest wyleczenie się po drobnej kontuzji Kevina Kuranyiego . Trzeba wspomnieć że co prawda Voronin w ubiegłym sezonie spisywał się słabo w Dusseldorfie , jednak wydaje mi się że ten będzie dla niego bardzo udanym . Każdy na pewno pamięta zeszłoroczny początek rozgrywek w wykonaniu podopiecznych Dana Petrescu . Po zmianie trenera zespół zaczął grać dwa razy lepiej i w krótkim czasie z samego dołu tabeli wydostali się na jej górę . Wydaje mi się że potencjał kadrowy powinien wystarczyć w pokonaniu nie najmocniejszej Volgi .

Z drugiej strony barykady mamy ekipę Volgi . Władze klubu w obecnym okienku transferowym starali się pozyskać solidnych zawodników na każdej z możliwych pozycji co na pewno będzie przekładało się na wynikach jednak według mnie nie nastąpi to tak szybko . Duża liczba pozyskanych piłkarzy przekłada się na dużym czasie dogrania się zespołu . W pierwszych spotkaniach może to nie wyglądać jeszcze tak jak sobie tego w klubie by życzyli i także na to liczę . 10 nowych piłkarzy na pewno będą wzmocnieniem jednak nie w pierwszych kolejkach . Jeżeli chodzi o skład na to spotkanie to goście nie będą mogli jeszcze skorzystać ze swojej największej gwiazdy - Andreia Buivolova , który jest jeszcze kontuzjowany . To cały mózg drużyny , który jest odpowiedzialny za rozgrywanie piłki . Bardzo ciekawy jestem jak zaprezentuje się nasz rodak w barwach Volgi - Marcin Kowalczyk .

Uważam że w tym spotkaniu gospodarze nie powinni mieć większych problemów z udanym zainaugurowaniem sezonu . Należy wspomnieć także że Dinamo na swoim stadionie bardzo rzadko przegrywa , potwierdzając tezę iż jest to zdecydowanie ekipa własnego boiska . Typuję łatwe 2-0 dla gospodarzy .

Dinamo : Shunin - Lomic,Granat,Fernandez,Wilkshire - Noboa,Yusupov - Kasaev,Voronin,Dzsudzsak - Kuranyi - Ustawienie : 4-2-3-1

Volga - Abaev - Polyanin,Kolodin,Kowalczyk,Bordian - Putsila,Zaseev,Ropotan,Luna,Bibilov - Shelton - Ustawienie : 4-5-1

Otrzymane punkty reputacji: +2
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Anzhi - Lokomotiv Moskwa
Gospodarze po pechowym poprzednim sezonie do nowego zapewne zechcą przystąpić z jeszcze większą ambicją, W końcu właściciel nie będzie długo czekał na sukcesy jego pupili. Do zespołu wrócił Samba dodatkowo został zakupiony kolejny napastnik młodziutki obiecujący Kokorin. Do tego doszedł Spahic oraz Denisov który pewnie stworzy środek pola z Willianem zakupionym już w lutym z Szachtara. Zespół multimiliardera wygląda coraz lepiej czy Guus da radę poskładać to w całość myślę że tak dodatkowo Eto&#39;o powinien wrócić do formy i drużyna będzie wyglądała znacznie lepiej. W zeszłym sezonie Anzhi oba spotkania na własnym terenie wygrała, raz 2:1 a raz 3:1. Lokomotiv nie dokonał żadnych spektakularnych transferów drużyna w poprzednim sezonie grała w kratkę w tym sezonie zaczną od wyjazdowego spotkania do Anzhi będzie bardzo ciężko o punkty.
Win Anzhi @@ 1.62 ⛔
Over 2.5 @@ 2,00 ✅

amkar 15

amkar

Użytkownik
Anzhi - Lokomotiv Moskwa - over 2.5✅

ak dla mnie hit pierwszej serii spotkań . O 16:30 rozpocznie się bardzo ciekawe spotkanie pomiędzy ekipami Anzhi a Lokomotivem Moscow . Bardzo ciężko wytypować w tym przypadku zwycięzce spotkania , mimo iż gospodarze wydają się być mocniejszą ekipą.

Ja jednak jako wieloletni fan Lokomotivu uważam iż dysponujemy na chwilę obecną bardzo zbilansowanym składem , w którym każdy zawodnik wnosi do gry swoistą jakość . Jeżeli chodzi o transfery to w ekipie gospodarzy nie było już takich wielkich rewolucji jak kilka sezonów temu . Najgłośniejszym jest na pewno dołączenie do klubu Igora Denisowa , który przeniósł się z Zenitu Sankt Petersburg . Poza nim do klubu z wypożyczenia wrócił Christopher Samba który poprzedni sezon spędził w angielskim QPR . Poza tym skład pozostał w nie zmienionej formie . Anzhi to drużyna która posiada jedną z najmocniej zestawionych linii ofensywnych w całej lidze . Współpraca na linii Eto-Boussoufa-Kokorin w tamtym sezonie wychodziła bardzo dobrze i wszyscy w klubie liczą iż także podczas zaczynającego się sezonu będzie to wyglądało podobnie . Tyle jeżeli chodzi o te mocne strony Anzhi i czas przejść do największego dylematu trenera . Niedysponowani przez kilka pierwszych spotkań będą dwa motory napędowe jeżeli chodzi o skrzydła drużyny , a więc Yuri Zhirkov i Andrey Eshchenko . To będzie na pewno bardzo widoczne na boisku i nie jestem do końca przekonany czy w spotkaniu z dobrze grającą z kontry drużyną Lokomotivu nie będzie to stanowiło większego problemu .

Jeżeli chodzi o ekipę Lokomotivu to była to jedna z ekip która podczas okienka transferowego była najspokojniejsza i nie zakontraktowała praktycznie żadnego gracza . To spotkanie będzie inauguracyjnym dla nowego trenera - Leonida Kuchuk który w przerwie sezonowej zastąpił na tym stanowisku Slavena Bilica . Jeżeli chodzi o skład to Leonid będzie miał do dyspozycji wszystkich swoich zawodników . Niedostępny do ostatniej chwili był Magomed Ozdoev jednak sztab medyczny zdołał go doprowadzić do pełnej sprawności . Na pewno zmiana trenera pomoże klubowi odzyskać stabilność , która niestety utracili pod wodzą Bilica . Najbardziej niepokoić powinna sytuacja iż władze klubu nie postarały się o wzmocnienie bardzo dziurawej w poprzednim sezonie obrony . Najbardziej obawiam się występów Shishkina - według mnie jednego z najsłabszych obrońców w całej lidze . Jak to będzie wyglądać w praktyce ? Przekonamy się jutro . Uważam że spotkanie mimo wszystko będzie atrakcyjne do oglądania , a wynik będzie oscylował w granicach 2:1 , 3:1 dla gospodarzy .

Anzhi : Gabulov - Gadzhibekov,Carlos,Samba,Tagirbekov - Denisov,Diarra - Kokorin,Boussoufa,Willian - Eto , Ustawienie : 4-2-3-1

Lokomotiv : Guilherme - Shishkin,Durica,Corluka,Yanbayev - Samedov,Tarasov,Tigorev,Miranchuk,Grigoriev,N&#39;Doye , Ustawienie : 4-5-1

Otrzymane punkty reputacji: +1
amkar 15

amkar

Użytkownik
Kuban Krasnodar- Rubin Kazan - under 2.5✅
Trzecim spotkaniem zaplanowanym na pierwszą kolejkę Premier Ligi jest pojedynek dwóch bardzo underowych zespołów ligi a więc Kubana Krasnodar i Rubinu Kazan . Wydaje mi się że właśnie w tym spotkaniu padnie dosyć mało bramek , i przy kursie na poziomie 1.80 postanowiłem pobrać ten typ jako najwłaściwszy .

Jeżeli chodzi o skład gospodarzy , to najbardziej należy zwrócić uwagę na zakontraktowanie Djibrila Cisse . Pozyskany na zasadzie wolnego transferu Cisse postara się za pewne powrócić do swojej najwyższej dyspozycji sprzed kilku sezonów . Wydaje mi się że będzie to bardzo dobry transfer , który pozwoli gospodarzą na podwyższeniu siły ofensywnej w ich grze . Jeżeli chodzi o kontuzje czy ewentualne braki , to na chwilę obecną w składzie gospodarzy nie ma żadnych braków . Kuban to ekipa która w poprzednim sezonie ligowym była jedną z najlepszych ekip jeżeli chodzi o defensywę , gdzie podczas ostatnich czterech spotkań nie stracili bramki . To pokazuje że na prawdę gra defensywna jest stawiana jako główny priorytet drużyny . Trzeba także wspomnieć że po raz kolejny zmieniony został trener co na najlepsze może im nie wyjść . Jak dla mnie bezbramkowy remis w tym pojedynku nie byłyby niczym dziwnym . Rubin daleko od domu może nie być do końca zmotywowany aby walczyć na 100% i mogą próbować przejść przez ten mecz z jak najmniejszą utratą sił .

Jeżeli chodzi o sam skład z Kazania to obecnie prezentuje się na prawdę bardzo fajnie . Do zespołu w czasie przerwy dołączył były gracz Manchesteru City - Samuel Rondo , który na pewno poprawi ofensywną grę gości . W klubie nie doszło do większych przemeblowań personalnych . Swój 12 sezon z rzędu w roli trenera zacznie Kurban Berdyev , który zapowiada iż w tym sezonie powalczą o tytuł mistrza kraju . Po straconym ubiegłym sezonie przez kontuzje w pełni zdrowia jest już także Yann M&#39;Vila . Na pewno jest to jeden z bardziej utalentowanych zawodników na swojej pozycji w lidze . Po urazach nie widać już śladu i zapowiada grę na całego w tym sezonie . Ciekawy jest także występu Vladislava Kulika , który w tamtym sezonie występował w barwach Kubana .

Reasumując w spotkaniu wystąpią dwie ekipy , którym niezbyt łatwo jest strzelić bramkę . Bardzo mocne linie defensywne obu ekip na pewno nie będą proste do sforsowania i uważam że spotkanie zakończy się wynikiem remisowym . Przewiduje albo 0-0 lub 1-1 . Kurs na under bardzo zachęcający .

Kuban : Belenov - Bugaev,Dealbert,Xandao,Kozlov - Tlisov,Kabore - Popov,Ozbilliz,Ignatiew - Cisse , Ustawienie : 4-2-3-1

Rubin : Ryzhikov - Kuzmin,Navas,Marcano,Ansaldi - Ryazantsev,Natcho,M&#39;Villa,Karadeniz - Eremenko - Rondo , Ustawienie : 4-4-1-1

Otrzymane punkty reputacji: +2
amkar 15

amkar

Użytkownik
FK Rostov - Terek Grozny - BTS - nie ( 1.91)⛔

Jedynym spotkaniem , które zaplanowano na poniedziałkowe popołudnie to pojedynek pomiędzy ekipami FK Rostov i Tereka Grozny . Teoretycznie jest to najcięższe spotkanie do wytypowania jednak ja znalazłem jedną dosyć ciekawą opcję , którą zaproponowały nam buce . Wydaje mi się że w tym spotkaniu obie drużyny nie będą wstanie zdobyć bramki .

Gospodarze podczas okienka transferowego nie próżnowali i udało im się dosyć ciekawie wzmocnić . W spotkaniu przeciwko Terekowi wystąpią pozyskani z Lokomotivu Artem Dzyuba i Jano Ananidze. Na pewno będą to bardzo dobre wzmocnienia , które dodadzą FK stabilności w linii ofensywnej . Jeżeli chodzi o osłabienia to na 100% nie wystąpią Florent Sinama Pongolle i Igor Kireev . Na pewno to będzie widoczne w spotkaniu , ponieważ obaj zawodnicy stanowią o sile drużyny i miejsce w pierwszej jedenastce mają raczej pewne. Poza tym wszyscy zawodnicy będą do dyspozycji trenera . Nie ma się co oszukiwać - Rostov w tym sezonie będzie walczył tylko i wyłącznie o utrzymanie , co według mojej opinii mają duże szanse osiągnąć . Wzmocnienia są na tyle dobre iż o utrzymanie nie powinni mieć problemu . Nie od dzisiaj wiadomo że zarówno jedna jak i druga ekipa to raczej drużyny bardziej defensywne . Głównym celem w ich spotkaniach jest szczelna defensywa i nastawianie się na kontry .

Terek został raczej w niezmienionym składzie , porównując ich do tego co widzieliśmy w poprzednim sezonie . Z klubu nie odeszli żadni zawodnicy a także praktycznie nikt wartościowy nie dołączył . Do ostatniej chwili nie było wiadome czy uda się zatrzymać naszego Rybusa , jednak w ostateczności transfer do Zenita został wstrzymany . Poza tym należy wspomnieć , iż w obecnym sezonie zespół dowodzony będzie przez nowego trenera - Jurija Krasnozhan , którego teoria gry także opiera się na defensywie . To na pewno nie będzie cieszyć kibiców Tereka , którym znudziła się gra 1 napastnikiem . Na pewno za osiągnięcie klubu można przyjąć utrzymanie Maćka Rybusa i Jonathana Legeara , którzy robią zdecydowaną różnice . Wydaje się że obecny skład pozwala gościom na realne myślenie o rozgrywkach Ligi Mistrzów .

Jak na moje spotkanie nie będzie należeć do najbardziej emocjonujących . Przewiduje , że obie drużyny skupią się na defensywie i nie będą chcieli się zbytnio odkrywać . Jedna akcja przesądzi o końcowym zwycięstwie gości w rozmiarach 0-1 .

FK Rostov - Pletikosa - Milic, Dyakov, Xulu, Lolo, Cesnauskis, Gatskan ,Sheshukov, Khudobyak, Kalachev - Dzyuba , Ustawienie : 4-5-1

Terek - Godzur - Utsiev, Komorowski , Antoni , Yatchenko - Mauricid , Piriz - Legear , Ivanov, Rybus - Ailtion , Ustawienie : 4-2-3-1

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Russia - Premier Liga
Spotkanie: FK Rostov - Terek Grozny
Typ: x2 ⛔ (2:1)
Kurs: 1,50
Bukmacher: Bet365
Analiza:

13-sta drużyna poprzedniego sezonu, która po barażach utrzymała się w lidze podejmie u siebie 8-ósmy zespół. Kursy na remis spadają wszędzie co wcale nie jest dziwne, bo zapewne nikt tutaj na początku rozgrywek punktów stracić nie będzie chciał. Jeśli ktoś chce ryzykować to śmiało można stawiać tutaj X, ale wiadome jak to jest z remisem...no trzeba mieć troszeczkę szczęścia a żeby go trafić.
Ja idę jednak w stronę gości, po pierwsze dlatego, że są wg mnie drużyną lepszą, po drugie ich forma zwyżkuje. Terek po początkowo słabych sparingach ostatnie 3 pewnie wygrał i widać, że złapali już boiskowy rytm. Rostov przez baraże rozegrał tylko 1 sparing, który przegrał (1:2 z Arsenalem Kiev).
Zaznaczyć trzeba, że gospodarze wzmocnili się znacznie przed sezonem kupując ze Spartaka takich graczy jak Artem Dzyuba i Jano Ananidze co niewątpliwie będzie ich wielkim wzmocnieniem. Jednak sądzę, że takie nazwiska jak Rybus, Adilson, Mauricio, Legear czy Ailton w dzisiejszym meczu spokojnie zatroszczą się przynajmniej o 1 punkt. Dodatkowo dodam, że Terek ostatni mecz przegrał z Rostovem ponad 2 lata temu i nie wydaje mi się aby w tej statystyce miało się coś dziś zmienić. Powodzenia !

flpman 292

flpman

Użytkownik
Dla ścisłości dodam, że Dzyuba i Ananidze zostali wypożyczeni ze Spartaka, a oprócz sparingu z Arsenalem Kijów 27 czerwca Rostov zagrał również zwycięskie sparingi z Zadarem (2:1, 30 czerwca) i Brasov (3:0, 3 lipca). Jedyne informacje o zawieszeniach/kontuzjach w obu zespołach jakie udało mi się znaleźć to zerwane więzadła krzyżowe Florenta Sinama-Pongolle.
Po dotychczasowych remisach tej kolejki sądzę, że któraś z drużyn dzisiejszego meczu zostanie liderem z 3 punktami. Spodziewam się tutaj otwartego meczu i typuję po zachęcających kursach:
BTS po 2,00 w Bet365 ✅ oraz
over 2 po kursie 1.90 w Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
amkar 15

amkar

Użytkownik
Amkar Perm - Tom Tomsk - under 2.5 (1.80)✅

Pierwszym wtorkowym spotkaniem które zaplanowano w ramach pierwszej kolejki rosyjkiej Premier Ligi będzie pojedynek pomiędzy Amkar Perm a Tomem Tomsk . Teoretycznie na papierze obie ekipy na bardzo podobnym poziomie sportowym , dlatego też nie decyduje się przewidzieć w tej potyczce zwycięstwa którejś z ekip . Postanowiłem zagrać według mnie najbezpieczniejszą opcję w tym pojedynku , a więc under 2.5 bramki .

Gospodarze nie byli zbytnio rozrzutni podczas trwającego rynku transferowego . Jedynym wartym odnotowania transferem , którym udało im się sfinalizować to pozyskanie Petara Zaneva z Ukraińskiego Volyna Lutsk . Jest to bardzo ciekawy prawy obrońca , który w lidze ukraińskiej prezentował się bardzo solidnie . Wystarczy nadmienić że zainteresowani jego pozyskaniem byli również działacze Rubina Kazań i Lokomotivu Moskwa . Ostatniecznie to Amkar wygrał batalie o niego i na pewno będzie to wzmocnienie linii defensywnej . Trzeba także wspomnieć iż w tym spotkaniu zadebiutuje nowy trener gospodarzy - Stanislav Cherchesov , który w ostatnim czasie prowadził ekipę Tereka . Poza tymi dwoma zmianami w klubie wszystko zostało w praktycznie niezmienionej formie i tak na dobrą sprawę może i lepiej . Jeżeli chodzi o kontuzje to niestety w stronę gospodarzy został wymierzony mały pocisk . Niezdolni do gry będą bowiem Aleksiej Rebko i Michal Breznanik , a więc jedni z podstawowych graczy poprzedniego sezonu . Podsumowując ekipę gospodarzy trzeba jeszcze raz wspomnieć o trenerze . Według mnie to bardzo dobre posunięcie . Stanislav to trener mający bardzo ciekawe rozwiązania taktyczne i potrafi z teoretycznie nie najlepszej drużyny stworzyć kolektyw , który jest bardzo ciężko pokonać .

Z drugiej strony barykady mamy drużynę z Tomska . Ekipa gości była chyba najaktywniejszą ekipą na rynku transferowym , na którym to udało się jej pozyskać aż 10 nowych piłkarzy . To świadczy iż działacze klubu będą starali się zrobić wszystko aby klub bez większych problemów utrzymał się w lidze . Pierwsze kolejki będą bardzo ciężkie dla nas - typerów aby przewidzieć jak ta zupełnie nowa jedenastka będzie prezentowała się na boisku . Potrzeba będzie na pewno czasu , aby piłkarze się ze sobą zgrali we właściwy sposób . Również w ekipie Tomska podczas przerwy między sezonami doszło do zmiany szkoleniowca . Stanowisko objął były szkoleniowiec Zenitu Sankt Petersburg - Anatoli Davydov . Jeżeli chodzi o zawodników , którzy nie będą w tym spotkaniu do dyspozycji trenera to nie ma aż tak dużych osłabień . Niezdolni do gry będą tylko Yuri Petrakov i Renat Sabitov , którzy są kontuzjowani . Uważam że nie to będzie największym bólem głowy zarówno trenera jak i działaczy . Trzeba jeszcze wspomnieć o podróży jaką będą musieli przebyć piłkarze gości na to spotkaniu . Zmuszeni oni bowiem będą podróżować do oddalonego o bagatela 2200km Permu !!! To może mieć także bardzo duży wpływ na to , jak będą się prezentować w tym spotkaniu .

Reasumując uważam że spotkanie które odbędzie się we wtorek nie będzie jakimś porywającym widowiskiem . Przewiduje że goście będą nastawienie na wywiezienie jednego punktu z bardzo ciężkiego terenu . Także Amkar na chwilę obecną nie posiada jakiejś rażącej siły w ataku i to pozwala nam spekulować iż w spotkaniu nie zobaczymy zbyt wiele bramek . Mój typ to 0-1 lub 1-0 w którąś stronę .

Amkar : Narubin - Zanev,Cherenchikov,Belorukov,Sirakov - Kanunnikov,Kolomeytsev,Vassijev,Peev - Georgiev - Burmistrov , Ustawienie : 4-4-1-1

Tom : Bozovic - Milanov,Voronov,Rykov,Aravin - Sorokin,Muresan,Omelyanchuk,Nagibin - Panchenko - Bazhenov , Ustawienie : 4-4-1-1

Otrzymane punkty reputacji: +5
amkar 15

amkar

Użytkownik
Krylya Sovetov Samara - Spartak Moscow - 1X ( 2.00)
Drugim spotkaniem zaplanowanym na wtorek będzie pojedynek Kryly Sovetov ze Spartakiem Moskwa . Teoretycznie zdecydowanym faworytem tego spotkania są goście co według mnie jest dużym błędem buca . Wiadomo że teoretycznie na papierze to goście posiadają mocniejszych zawodników jednak patrząc na kontuzje w ich zespole to nie jest już aż tak różowo . Ale o tym później a teraz kilka słów o gospodarzach .
Gospodarze to ekipa , która w tym sezonie powinna walczyć mniej więcej o środek ligowej tabeli . Na pewno skład którym dysponują pozwala im myśleć o dobrym sezonie w środku stawki . Jeżeli chodzi o przerwę pomiędzy sezonami to w klubie nie zmieniło się wiele . Postanowione z całych sił utrzymać kadrą z poprzedniego sezonu , wspierając ją tylko dwoma nowymi graczami . Nowe nabytki to Gia Grigalava i Ruslan Adzhindzhal , którzy są już uprawnieni do występu w spotkaniu inauguracyjnym . Duże brawa należą się działaczom klubu za zatrzymanie w klubie napastnika - Luisa Nery Caballero , z którym kontrakt negocjowała drużyna Lazio . Ostatecznie to gospodarze postawili przed Luisem lepsze warunki kontraktu i w konsekwencji zatrzymali go w drużynie . Jeżeli chodzi o zawodników którzy nie będą mogli wystąpić w tym spotkaniu , to lista nie jest aż tak długa jak w przypadku ich rywali . Niezdolni do gry są bowiem Reginal Goreux , Martins Bruno Teles i Aleksandr Eliseev . Najbardziej może boleć strata Goreuxa , który jest zawodnikiem z pewnym miejscem w składzie . Poza tymi zawodnikami reszta graczy jest gotowa do gry . Co prawda eksperci uważają że ekipa Samary powinna w tym sezonie walczyć tylko i wyłącznie o utrzymanie , jednak ja uważam że tych piłkarzy stać na coś więcej .
Rywalami będą zawodnicy Spartaka . Ekipa dużo mocniejsza pod każdym względem jednak według mnie nie w tym spotkaniu . Liczne kontuzje na pewno nie pomogą ekipie powalczyć w 100% o zwycięstwo i wydaje mi się że na ciężkim terenie jakim jest stadion gospodarzy będą mieli bardzo ciężkie zadanie w zdobyciu jakiejś ilości punktów . Jeżeli wywalczą remis to według mnie będzie wszystko . Nie gotowi do występu w dzisiejszym pojedynku będą bowiem : Rómulo , Soslan Gatagov , Artem Rebrov , Sergei Bryzgalov , Ari , Abdul Majeed Waris i Aiden McGeady . Widać więc gołym okiem z jakimi osłabieniami przyjdzie mierzyć się we wtorkowy pojedynku . Wydaje mi się że nieobecności będą na tyle widoczne iż gospodarze będą wstanie zaprzeczyć dotychczasowym spekulacją na ich temat i udowodnią to przed własną publicznością . W związku z tak licznymi kontuzjami szanse debiutu otrzymają Denis Glushakov i Tino Costa . Jak dla mnie pozyskanie tego drugiego to bardziej osłabienie dla drużyny , ponieważ jest to zawodnik bezproduktywny . Jak będzie się prezentował ? Przekonamy się we wtorek wieczorem . Mnie osobiście tak wysoki kurs na gospodarzy wydaje się dużym value jednak decyduje się na bezpieczniejszą opcję i podpieram zwycięstwo ewentualnym remisem .
Kryla - Veremko - Tsallagov,Amisulashvili,Taranv,Angbwa - Vorobiev,Dragun,Maksimov,Balyaykin,Nemov - Caballero , Ustawienie : 4-5-1
Spartak - Dikan - Parshivlyuk,Suchy,Bocchetti,Kombarov - Costa,Carioca,Glushakov - Jurado,Movsisyan,Yakovlev , Ustawienie : 4-3-3 .

flpman 292

flpman

Użytkownik
Tak jak napisał Amkar - w Samarze w stosunku do poprzedniego sezonu niewiele się zmieniło, co moim zdaniem niezbyt dobrze wróży patrząc na ich grę. W Spartaku z wymienionych absencji do kluczowych zaliczyłbym tylko Ariego i McGeady`ego. W lecie bez jakichś spektakularnych wzmocnień. W zeszłym sezonie własne boisko nie było atutem Samary, każdy zgodzi się chyba, że Spartak to drużyna znacznie mocniejsza i ja nie będę szukał tutaj niespodzianki. Kursy na Spartaka lecą, jedynie w Expekcie utrzymuje się 1,80 więc gram:
Samara - Spartak Moskwa
Typ: 2 ✅
Kurs 1,80 Expekt
Powodzenia!

amkar 15

amkar

Użytkownik
To prawda . Głównie bram Ariego i McGeady&#39;ego będzie widoczny . Prawda też że Samara w poprzednim sezonie nie prezentowała się dobrze na własnym boisku dobrze . Ja jednak liczę że w inauguracyjnym spotkaniu zaprezentują się dobrze i chociaż jeden punkt zdobędą . Co prawda nie występują tam wielkie nazwiska , jednak według mnie jest to ekipa która nie powinna mieć problemu z utrzymaniem .

amkar 15

amkar

Użytkownik
Ural Sverdlovsk Oblast(+1.5) - CSKA Moscow - 2 (2.20)
Ostatni mecz pierwszej kolejki ligowej w Rosjii. Beniaminek Ural miał bardzo dobry poprzedni sezon w drugiej lidze Rosyjskiej. Trener Gusjew ma do dyspozycji bardzo młody zespól, który bardzo pewnieawansował, ale porównanie drugiej ligi do realiów czołówki Rosyjskiej Premiere League jest trochę niepoważne, bo to nie ten poziom sportowy, a przede wszystkim finansowy. Dość powiedzieć, ze budżety obu klubów różni przepaść. Ural ma go na poziomie około 20 milionów Euro przy prawie 150 milionów CSKA. Pewnym pocieszeniem dla gospodarzy jest fakt, ze dzisiaj z powodów kontuzji nie może zagrać kilku czołowych zawodników CSKA (Doumbia, Tosic, Cauna, Nababkin) ale przy kadrze liczącej 30 zawodników jest kilka innych możliwości zastąpienia tych zawodników. Oczywiście jest to pierwszy mecz sezonu i mogą się dziać dziwne rzeczy ale jednak różnica jakości leży po stronie zespołu z Moskwy i to tutaj powinno się upatrywać faworyta tego meczu, tym bardziej, ze Anji straciło dwa punkty w tej kolejce, a wszyscy zdają sobie sprawę, ze takie rzeczy nie będą się działy często w trakcie sezonu.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
⚽FC Ural Jekaterinburg vs CSKA Moskwa |2| kurs:1,42⛔2:2

W tym spotkaniu nie widzę osobiście innej możliwości niż zwycięstwo obecnego mistrza Rosji.To dopiero otwarcie sezonu i niespodzianki się zdarzają jednak kto widział mecz o superpuchar Rosji ten wie,że CSKA jest w bardzo dobrej dyspozycji.Zespół z Moskwy był w tamtym meczu stroną zdecydowanie lepszą i dominował w większości czasu nad Zenitem.Z bardzo dobrej strony pokazali się Honda,Schennikov i Akinfeev.Na plus należy zaliczyć także występ nowego pomocnika Zubera.Młody pomocnik może okazać się bardzo dobrym transferem.Ma szybką nogę,drybling,jest dość szybki no i nie zapomina o pracy w defensywie.Urał ma młody zespół i z pewnością będzie się dziś chciał godnie zaprezentować przeciwko mistrzom Rosji ale zdobyczy punktowej im dziś nie wróżę.Różnica pomiędzy ligą z której awansowali do elity,a Rosyjską ekstraklasą jest spora i będzie to dziś widać na boisko.Kurs nie duży ale każdy inny wynik niż zwycięstwo CSKA będzie tu ogromną niespodzianką.
Bukmacher:STS

flpman 292

flpman

Użytkownik
Popieram grę na CSKA, ale ostatnim meczem tej kolejki będzie spotkanie Krasnodaru z Zenitem ;)
Zenit wciąż bez Hulka oraz kontuzjowanego Criscito. W środę ulegli trzema bramkami w meczu o superpuchar z CSKA, nie przekonując mnie swoją grą. Dzisiaj o 18:00 wyjazdowy mecz w Krasnodarze przeciw drużynie, która moim zdaniem może w tym sezonie przy odrobinie szczęścia włączyć się do gry o europejskie puchary, głównym mankamentem gospodarzy w zeszłym sezonie były spotkania wyjazdowe (Tylko 11 punktów w 15 spotkaniach), u siebie potrafili ograć choćby Anczi 4:0. W przerwie między sezonami z ważniejszych postaci odszedł tylko pomocnik Ignatyev, w jego miejsce z Anorthosisu sprowadzono Kolumbijczyka Ricardo Laborde, ciekawym transferem dla mnie jest Gerard Gohou z Wybrzeża Kości Słoniowej - w zeszłym sezonie zdobył 19 goli na zapleczu ligi tureckiej. W rozegranych 6 sparingach ulegili Slavii Praga 1:3, Szachtarowi Donieck 1:2, zremisowali z Interem Baku 0:0, kolejne 3 spotkania to wygrane po 1:0 z Dinamo Tibilisi, Maccabi Tel Aviv i 3:1 z Jihlavą.
Szukam niespodzianki:
Krasnodar - Zenit 1 DNB ⛔
Kurs: 2,65 Expekt

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom