Choć wczoraj 3/3 propozycje weszły to dzisiaj odpuszczam
KHL i już skupiam się na dniu jutrzejszym bo myślę, że może to być dzień ze sporym zarobkiem. Sześć spotkań, w których widać faworytów i nie ma mocnych argumentów by szukać w nich niespodzianek. Wiadomo w
KHL nie można być niczego pewnym, ale ja zainwestuje jutro większą stawkę i zapraszam wszystkich do przemyśleń bo jak sami zerkniecie - pojedynki ciekawe. Ok to jedziemy.
Omsk - Dynamo Mińsk
Jak dla mnie spotkanie, w którym bezdyskusyjnie trzeba grać na gospodarzy. Avangard podrażniony ostatnią słabszą dyspozycją pokazał we wczorajszym meczu z Ufa, że nie będzie zespołem do bicia, nie ma mowy o dłuższym dołku i jak najszybciej będą chcieli pokazać na nowo swoją siłę. Ufa była rywalem niewygodnym, a sam mecz choć zakończył się underem był ciekawy i gdyby nie świetna postawa bramkarzy obu ekip zobaczylibyśmy ładną strzelaninę. Naprzeciw staje drużyna Dynamo Mińsk. KRYZYS - tak można ocenić to co się dzieję u Białorusinów. Przegranych ostatnich 9 pojedynków i o ile na początku tej serii widać było pozytywne aspekty ich gry o tyle w ostatnich spotkaniach widać, że w dobrym kierunku to nie idzie. Mnóstwo frustracji, głupie łapanie kar i generalnie słaba, szarpana gra. Jutro nie widzę opcji na przełamanie i idę w kierunku zdecydowanego zwycięstwa ekipy z Omska.
Avangard Omsk - Dynamo Mińsk typ: 1(-1,5) Kurs: 1.67
Ufa - SKA
Emocjonujący pojedynek dwóch drużyn, które bardzo dobrze spisują się w obecnym sezonie. Jaki
hokej możemy oglądać w starciu tych ekip? OFENSYWNY. Podrażniona ekipa SKA naszpicowana świetnymi zawodnikami, której w spotkaniu z CSKA odebrano punkty jak dziecku "mleko" z przed nosa vs zgrana, grająca ofensywny ciekawy
hokej Ufa. Spodziewam się otwartego meczu ze sporą ilością bramek. Jednak większa jakość i chęć "odegrania" się za to pechowe starcie z CSKA po stronie przyjezdnych i to ich uważam za faworytów w tej potyczce.
Ufa - SKA Typ: over 4,5 bramki Kurs: 1.61
Ufa - SKA Typ: 2/+4,5 Kurs: 2.72
Nowosybirsk - Podolsk
Czy Nowosybirsk wszedł na właściwe tory? Wydaję mi się, że tak. Porównywać grę z przed miesiąca do tego co prezentują teraz nie ma sensu bo różnice widać w każdym elemencie gry. Wyrównane potyczki z Magnitka i Traktorem to ten poziom na jaki stać Sibir. 6:0 i pogrom w meczu z Mińskiem. Niezłe spotkanie z Kazaniem daje myśleć, że jutro pokonają ekipę Podolska. Co do gości, falują tak jak i Sochi. Dobre spotkania przeplatają słabymi. Potencjał jest lecz nie zawsze go potrafią pokazać. Formę in ++ widzę w zespole Nowosybirska i myślę, ze nie dadzą nic ugrać jutrzejszemu rywalowi
Nowosybirsk - Podolsk ml Typ: 1 Kurs: 1.79
Kunlun - Kazań
Jeśli ktoś na siłę by się chciał doszukiwać niespodzianek w jutrzejszych meczach to można by było szukać jej tu. Ciężki teren, daleka podróż, niewygodny rywal. Lecz mi rozum mówi co innego. Dla mnie różnica klas jest niepodważalna i jeśli faktycznie nie przydarzy się ekipie AK Bars słabszy mecz, nie zlekceważą rywala (tak jak to zrobiło CSKA) to powinni wyjść z tarczą z tego pojedynku. Co do ekipy Kunlun. Typowy średniak . Zespół oparty głównie na zawodnikach z Kanady czy Czech, lecz nie są to jakieś wybitne nazwiska. Sporym handicapem przy rozgrywaniu w
KHL meczów co 2 dni wydawać by się mogło położenie geograficzne. Dalekie wyjazdy do Chin przy takiej intensywności nie są przyjemne, ale już frekwencyjnie na meczach Red Star Kunlun nie jest szałowo i na duże wsparcie swoich kibiców nie zawsze mogą liczyć. Mało istotne, ale jeśli ktoś raczkuje w
KHL to warto wspomnieć. Reasumując - liczę na ekipę Kazania i choć Kunlun może wrzucić 1-2 bramki to o tą jedną goście powinni być lepsi.
Kunlun - Kazań ml Typ. 2 Kurs: 1.54
Kunlun - Kazań 60' Typ 2 Kurs: 1.95
Władywostok - Nizny Nowogórd
URLOP - Po spotkaniu z Nieznekamskiem może pójść na niego bramkarz Władywostoka Serebryakov, który według Flashscora wybronił ok 40 strzałów ekipy Niznekamska. Jest to niebywały wynik, no ale dzień konia był, mecz się odbył, Władywostok wygrał brawo, ale to na tyle. Jutro przyjeżdża do nich zaczynająca ponownie oddychać drużyna z Nowogrodu, która posiada o wiele lepszy skład, gra o wiele lepszy
hokej no i nie wmówi mi nikt, że Władywostok znowu ugra ten mecz. Jak dla mnie spotkanie Must win dla przyjezdnych i tak być powinno
Władywosttok - Nowogród 60' Typ: 2 Kurs: 2.05
Chabarowsk - Niznekamsk
Analogicznie widzę tu sporą różnicę klas. Tak samo jak bramkarz Wladywostoka nie zagra tak dobrego spotkania tak samo Niznekamsk nie zagra z tak słabą skutecznością. Rozwścieczeni powinni jutro dać upust swojej złości po ostatniej przegranej na którą nie zasłużyli i pokonać rywali. Mam nadzieję, że seria wyjazdów nie da się jeszcze za bardzo we znaki ekipie z Niznekamska i na trzeba jednak przyznać ciężkim terenie pokonają rywali.
Chabarowsk - Niznekamsk ml Typ. 2 Kurs: 1.72
Chabarowsk - Niznekamsk 60' Typ. 2 Kurs: 2.22
Zapraszam do dyskusji !
Edit: ????????????????????