>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Roland Garros '11 - typy z kwalifikacji oraz dyskusje dotyczące turnieju

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP

QWC:

Brézac, Charles-Antoine FRA
Devilder, Nicolas FRA
Eysseric, Jonathan FRA
Herbert, Pierre-Hugues FRA
Jouan, Romain FRA
Michon, Axel FRA
Mina, Gianni FRA
Olivetti, Albano FRA
Velotti, Agustin ARG (2010 Boys&#39; Champion)

Zapraszam do dyskusji jak i pisania analiz. :cool:

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
jest juz drabinka kwali dla facetów na RG jest kilka fajnych meczy ale kursów jeszcze nie ma z ciekawszych do pograsnia par: Kubot-Polansky 1
Prodon-Ball 1,Huta Galung-Ciric 1, Schwank-Bemelmans 1 Gensse-Ito 1, Ilhan-Niland 1 Cipolla-Ungur 1 , Rosol-Romboli 1 Jouan-Lemke 1 Junqueira-Meffert 1
Schoorel-Guccione 1 Joao Souza-Balaz 1 Zeballos-Veic 1 Robert-Stadler

prosze znawców o kilka słów o maczcew na tegoroczny RG bardziej to co było w Madrycie czy moze ostatnio w Rzymie
Funqueira i Souza dopiero dziisaj grali finał dziwi mnie to bardzo bo jutro zaczynaja walke o wazny cel jak awans do turnieju głównego RG

Otrzymane punkty reputacji: +1
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Kubot-Polansky 1
Prodon-Ball 1,Huta Galung-Ciric 1, Schwank-Bemelmans 1 Gensse-Ito 1, Ilhan-Niland 1 Cipolla-Ungur 1 , Rosol-Romboli 1 Jouan-Lemke 1 Junqueira-Meffert 1
Schoorel-Guccione 1 Joao Souza-Balaz 1 Zeballos-Veic 1 Robert-Stadler

Nie widze tu jakis wielkich zagrozen po za Zeballos - Veic, Rosol bywa kaprysny a tak to raczej ok, Ungur tez powalczy z rywalem. Jak male kursy to nie ma sensu. Latwo powinien miec Robert. Ball z serve voley moze byc problem, Shwanka to nie rusze nawet jakby gral z siostra Kubota.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Ilhana nie grałbym , to średniak na clayu szczególnie, nie radzi sobie z serwismenami a Niland pierwsze podanie ma bardzo dobre

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Ilhana nie grałbym , to średniak na clayu szczególnie, nie radzi sobie z serwismenami a Niland pierwsze podanie ma bardzo dobre
nie na tyle by nazwać go serwismanem ????

edit Ted // nie chciałem go tak nazywać, ale zwróciłem uwagę na to ????

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Ponieważ grając na żywca przestawiłem się na jednoręczny BH , więc szykują sie na pierwsze dni jakiś ciekawe pojedynki z ich udziałem [grających 1H BH] ??
Feda na poczatku nie ma co oglądać.
Rok temu w R1 Murray-Gasquet , co to był za mecz :cool:
Jak za trudne pytanie , to sorry
EDIT
Nie było pytania , widzę same kwalifikacje jak na razie.
Myslalem ze jest drbinka tur. głównego - mój błąd

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Schoorel-Guccione 1

Obaj wysocy i obaj dobrze serwują,tyle tylko,że Guccione głównie opiera swoją grę na serwisie a Holender ma szerszy wachlarz zagrań i również na mączce gra lepiej.

Kubot-Polansky 1

Łukasz ostatnio się pokazał w Rzymie i chyba warto będzie na niego zainwestować.Poza tym ma chrapkę na setkę,więc trzeba wygrywać.Polansky na clayu to nie to samo co na hardzie.

Donskoy-Alves 1

Donskoy lepiej sobie radzi ostanio,Alves zgasł w tym roku i głównie grywa gdzieś w Ameryce Łacińskiej albo w futuresach.Donskoy wydaje się być lepszy i warto wg mnie zainwestować na niego.

Zopp-Van Der Merwe 1

Będzie chyba warto to zagrać.Van Der Merwe i clay to pomyłka.Reprezentant Afryki głównie grywa na szybszych nawierzchniach.Zopp nieco się wybił w ostatnim czasie i ma szanse pokonać Van Der Merwe.

Odrazu mówie,że kursów niższych niż 1,25 nie gram.

Narazie tyle,zobacze jutro rano jakie bukmacherzy kursy wystawią,bo pewnie pare perełek się jeszcze znajdzie.

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Olivetti-J.Silva 1 4.4
Francuz bardzo dobre warunki fizyczne regularnie serwuje w granicach 230-240km/h.Będzie ciężko go przełamać nawet na takiej wolnej nawierzchni jaką mamy w Paryżu.Julio Silva to doświadczony brazylijczyk który nic w swojej karierze nie zwojował wielkiego.Zawodnik ze słabym serwisem i dość dobrą grą z głębi kortu jednak na tle francuza nawet nie wygląda to najlepiej.Moim zdaniem ten kurs to prezent od bukmacherów.W przeciągu 2-3 lat Olivetti będzie takim drugim słabszym Raoniciem sklasyfikowanym w setce rankingu entry system.

W 27

witekp20

Użytkownik
Olivetti-J.Silva 1 4.4
Francuz bardzo dobre warunki fizyczne regularnie serwuje w granicach 230-240km/h.Będzie ciężko go przełamać nawet na takiej wolnej nawierzchni jaką mamy w Paryżu.Julio Silva to doświadczony brazylijczyk który nic w swojej karierze nie zwojował wielkiego.Zawodnik ze słabym serwisem i dość dobrą grą z głębi kortu jednak na tle francuza nawet nie wygląda to najlepiej.Moim zdaniem ten kurs to prezent od bukmacherów.W przeciągu 2-3 lat Olivetti będzie takim drugim słabszym Raoniciem sklasyfikowanym w setce rankingu entry system.
Chyba przegiąłeś z szybkością serwisu. Nawet Roddick, czy Karlovic nie serwują regularnie z taką prędkością. Skąd te dane?

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Chyba przegiąłeś z szybkością serwisu. Nawet Roddick, czy Karlovic nie serwują regularnie z taką prędkością. Skąd te dane?
Właśnie tyle serwuje tzn.tak regularnie to 210-225 a zdarzają się serwisy jeszcze mocniejsze ale to jest ta wolniutka mączka więc tam aż takich szybkości może nie odczytać.Roddick jak dla mnie już od dawna nic nie gra nawet serwis nie jest taki jak kiedyś.Dancevic gra z Lacko obaj słabiutko w tym sezonie w dodatku Frank mizeria na mączce no ale może powalczy.Jest jeszcze jeden ciekawy mecz Marco Crugnola gra z francuzem Davidem Guezem i ja nie widze żadnej różnicy pomiędzy tymi graczami a powiedziałbym nawet że włoch ma większe szanse na wygraną w tym meczu bo Guez jednak na takiej wolnej mączce cieniutki jest a kurs na włocha wynosi 3.2 ???? .

Otrzymane punkty reputacji: +6
robel 153

robel

Użytkownik
Mój typ z kwalifikacji to Vagnozzi. Ostatnio dużo się pisał na forum że jego nie które mecze są &quot;lewe&quot;, ale to w końcu RG&#39;s więc z tym procederem to raczej nie ma tu mowy. Dla mnie to powinien być w pierwszej 100 gdyby nie jego wybryki a dzisiaj gra z Bolleli, który gra przeciętnie, &quot;włóczy&quot; sie po challengerach i kwalifikacjach. Wprawdzie wygrał w półfinale na jakimś zadupiu z Vagnozzim 2 tyg temu, tym bardziej Vaga będzie chciał się odegrać.

Kurs na Vagnozziego 2,95⛔⛔⛔ takiej okazji nie można przepuścić. Mam też info że spory obrót jest na niego??-?? ???? ???? - kursy powinny spadać.

// Właśnie zobaczyłem że kursy rosną:]:]:] na Bwin

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Liga, Data i godzina: TENIS Roland Garros kwalifikacje 17.05 18-35
Spotkanie: Gensse- Ito
Typ: 2-0 7:6 6:1 ✅
Kurs: 2.0
Bukmacher: Bet365

Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy kwalifikacji do turnieju wielkoszlomego w paryzu- roland garros reprezentant gospodarzy Augustin Gensse spotka sie z japonczykiem tatsuma ito. Zdecydowanym faworytem bukmacherow jest reprezentant gospodarzy. Ja rowniez nie widze w tym spotkaniu innego wyniku niz reprezenta Francji, a juz mowie dlaczego. Japonczyk zdecydowanie lepiej czuje sie na korcie szybkim. Natomiast korty na rolland garros to ceglana maczka, w dodatku uwazana za jedna z najwolniejszych.
Ponadto Ito dopiero wczoraj od poznego wieczora jest we Francji. Przed wczoraj rozgrywal on jeszcze turniej challengerowy w Korei Poludniowej, w ktorym odpadl dopiero w finale. Tamten turniej rozgrywany byl jednak na hardzie, na korcie na ktorym zdecydowanie lepiej czuje sie japonczyk. Zmiana czasu, dlugi turniej w korei poludniowej napewno jednak nie wplynie dobrze na japonczyka, ktory chyba wystepuje tu tylko z racji wpisowego. Wiadomo, jak wazny jest to turniej dla Francuzow. Gensse w Paryżu jest już dlugo i solidnie przygotowuje sie do tego turnieju. Po turnieju w Napoli, miesiac temu, nigdzie indziej nie wystepowal, aby tu wypasc jak najlepiej. W pierwszej rundzie nie ma zbyt wymagajacego przeciwnika i nie sadze, zeby mial odpasc juz dziś. Francuz dobrze czuje sie na korcie ziemnym co potwierdzaja jego wyniki w tym roku. W Marakeszu osiagnal polfinal, w St Brieuc cwiercfinal. Nie byly to moze duze turnieje jednak jest to podobny poziom do kwalifikacji. Dlatego tez widze duze szanse dla Francuza na znalezienie sie w turnieju glownym, co napewno byloby dla niego sporym sukcesem.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
ale to w końcu RG&#39;s więc z tym procederem to raczej nie ma tu mowy.
Lol

a niby czemu nie? Bo Szlem? Nie zartujmy.

To wlasnie szefowie RG chcieli aby byl zakaz obstawia meczow podczas tego turnieju widzac co sie dzieje w tenisie i jak to niszczy ten sport. Nie zyjmy zludzeniami, ze duza impreza oznacza brak walow, wrecz przeciwnie im wieksza kasa tym wiecej numerow.

Otrzymane punkty reputacji: +2
king_roger 12

king_roger

Użytkownik
...dzisiaj gra z Bolleli, który gra przeciętnie, &quot;włóczy&quot; sie po challengerach i kwalifikacjach. Wprawdzie wygrał w półfinale na jakimś zadupiu z Vagnozzim 2 tyg temu, tym bardziej Vaga będzie chciał się odegrać.
Z całym szacunkiem, ale Bolelli wcale nie jest takim przeciętnym grajkiem, za jakiego go uważasz. Wprawdzie gra głównie w challengerach, ale moim zdaniem dobrze robi, rozwijając się tam, niż miałby przegrywać w Mastersach, choć moim zdaniem miałby szanse powalczyć przy dobrym losowaniu i przejściu kwali co najmniej o II rundę. Na clay&#39;u to naprawdę mocny rywal, i to zadupie to Rzym, który wygrał po naprawdę bardzo dobrej grze. I wtedy Vagnozziego zmiótł z kortu, choć z nim to nigdy tak naprawdę nic nie wiadomo. Miałem go w zeszłym roku oglądać w Poznaniu, gdzie wykrzykiwał, rzucał butelkami i ogólnie nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, choć ma umiejętności i solidne podstawy by jakieś wyniki na poziomie challengerowym osiągać. A co do dzisiejszego spotkania, Bolelli moim zdaniem znów ogra Simone.

Prawda Roxanne, święta prawda!

robel 153

robel

Użytkownik
Lol

a niby czemu nie? Bo Szlem? Nie zartujmy.

To wlasnie szefowie RG chcieli aby byl zakaz obstawia meczow podczas tego turnieju widzac co sie dzieje w tenisie i jak to niszczy ten sport. Nie zyjmy zludzeniami, ze duza impreza oznacza brak walow, wrecz przeciwnie im wieksza kasa tym wiecej numerow.
Ale ja nie napisałem, że jest brak wałków tylko że jest ich mniej. To jest więcej niż logiczne. Wałek w jakimś challengerze nie &quot;bije&quot; po oczach tak samo jak wałek w wielkim szlemie. Przecież RG&#39;s dociera do 100 razy większej rzeszy kibiców.

Rozumiem argument pieniędzy ale bez przesady. Nie wykluczam, że w imperezach tego pokroju nie ma fixów, ale na pewno jest ich mniej i nie takie rażące.

Rada na przyszłość logika jest ważniejsza niż pieniądze. Ludzie którzy ustawiają mecze są to ludzie mądrzy i wiedzą że ustawiając mecze w wielkich imprezach narażają sie na zamknięcie sobie drogi do kasy.

king_roger 12

king_roger

Użytkownik
Rada na przyszłość logika jest ważniejsza niż pieniądze. Ludzie którzy ustawiają mecze są to ludzie mądrzy i wiedzą że ustawiając mecze w wielkich imprezach narażają sie na zamknięcie sobie drogi do kasy.
A oto moja rada ( koleżeńska ???? ):
Nie zgodzę się z Tobą, że logika jest ważniejsza niż pieniądze. Nie od dziś wiadomo, że pieniądz rządzi światem, a im większe pieniądze, tym większa pokusa. Wielu, którzy ustawiają mecze, w ogóle bawią się w coś takiego i myślą o tym, to daleko im do mądrości, delikatnie mówiąc. Ludzie mądrzy nie będą narażali się na ryzyko utraty dobrego imienia, po to tylko, by zarobić parę groszy. Tam, gdzie są duże pieniądze, tam zawsze istnieje ryzyko jakiegoś przekrętu, bo przecież w tenisie można przegrać mecz w I rundzie Wielkiego Szlema z nieznanym zawodnikiem, tak samo jak w snookerze nie wbić czarnej (Maguire - Burnett).

midel 189

midel

Użytkownik
To może ja rozpocznę rozmowę na temat całego turnieju. Kurs na Unibecie na finał Nole - Rafa wynosi obecnie 2,00. Udziału Djoko w finale jestem pewien, Rafa jest (był) królem mączki. Jedyna zagadka dla mnie czy w obliczu szarży Djoka Nadal będzie w stanie dojść do finału (kwestia psychiki). Wydaje mi się, że obaj nie mają godnych siebie rywali. Co sądzicie o tym typie?

M 6,1K

mrgalgan

Użytkownik
To może ja rozpocznę rozmowę na temat całego turnieju. Kurs na Unibecie na finał Nole - Rafa wynosi obecnie 2,00. Udziału Djoko w finale jestem pewien, Rafa jest (był) królem mączki. Jedyna zagadka dla mnie czy w obliczu szarży Djoka Nadal będzie w stanie dojść do finału (kwestia psychiki). Wydaje mi się, że obaj nie mają godnych siebie rywali. Co sądzicie o tym typie?
Popieram, ale po takim kursie nie opłaca się grać. Wystarczy jeden gorszy mecz w wykonaniu Nole albo Nadala i już lipa. Poza tym Djoko to jednak człowiek, nie maszyna i w końcu będzie musiał przerwać tę zwycięską passę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom