Serena vs Venus
Sprawa jest prosta, podrzędny turniej, grają kochające się siostrzyczki, więc wojny na wielki armaty nie powinno być. Serena jest zdecydowaną faworytką, ale nie spodziewam się, by rozbiła siostrę w pył. Serena broni tu tytułu, więc mniemam, że skoro dalej gra i zaszła do półfinału to raczej zagra już w samym finale i go obroni. Myślę, że jednak rodzinne zażyłości mogą tu odegrać pewną rolę, dlatego
kursy wysokie, więc można pokombinować:
Venus +1,5 seta 2,80
stawka: 50
Serena dokładny wynik 2-1 4,10
stawka: 50
Venus - 7,00
stawka: 20
all Unibet
"(...)choć wśród głosów przesadnego dla Polaków optymizmu pojawiają się też rozsądne opinie, to faworytem obu meczów będą nasi rywale. Polska kadra już dawno bowiem nie była tak osłabiona(...)Na pierwszy rzut oka uderzają przede wszystkim absencje Michała Jureckiego i Krzysztofa Lijewskiego. Dla selekcjonera naszej kadry Michaela Bieglera czwartkowy wieczór będzie jednym z trudniejszych wyzwań - po raz pierwszy bowiem Niemiec zmuszony będzie dowodzić polskim zespołem bez dwóch z czterech podstawowych jego fundamentów oraz z jednym szukającym formy od mundialu w Hiszpanii. Gdy dołożymy do tego nieobecność Roberta Orzechowskiego (tego na szczęście zastąpi Patryk Kuchczyński) i problemy z obsadą prawego rozegrania, wyjdzie nam obraz dość mocno rozmontowanego wewnętrznie zespołu.(...) Martwi forma bramkarzy, bo zarówno Sławomir Szmal jak i Marcin Wichary dalecy są od swych najwyższych dyspozycji."
Taki obraz naszej kadry nie napawa optymizmem, Szwedzi powinni wykorzystać kłopoty naszej kadry oraz atut gry u siebie.
Szwecja 1,45 bet365
"
Zgodnie z przewidywaniami Szwedzi pokonali Polskę 28-21, już za dwa dni rewanż, tym razem w Polsce, więc ciężko o rychłą poprawę, a tym razem to Polacy w roli zdecydowanych faworytów, co mnie dziwi.
Szwecja 2,50 stawka: 25 BWIN - pospadało już od kiedy pisałem i zagrałem
Dla równowagi - pamiętajcie, że Everton też osłabiony bez Fellaini oraz Pienaara:wink:
ale ja nie o tym
Chelsea vs Sunderland
Przy okazji spotkania Ligi Europejskiej trochę ponarzekałem na obronę Chelsea i znowu nie zagrali oszałamiająco, że mają napięty grafik, a jutrzejsze spotkanie z Sunderland to już czwarte w przeciągu tygodnia, ale z Rubinem nie było ostrego tempa. The Blues wyglądali świeżo z przodu i nie obawiam się tym razem o przemęczenie. Rywal, słabiutki, na dodatek osłabiony brakiem swojego najlepszego strzelca Fletchera - 11 goli. Londyńczycy zdają sobie sprawę, że osłabiony Tottenham czeka ciężki mecz z Evertonem i jest spora szansa, że zgubią punkty co pozwoliłoby wskoczyć Chelsea na pudło.
Chelsea 1,33 Bet365
Montpellier vs Valenciennes
W tym spotkaniu zagram na przełamanie gospodarzy. Widząc formę Valenciennes, która nie napawa optymizmem - nie wygrali od 6 spotkań, a generalnie w roku 2013 na 12 spotkań ligowych tylko jedna wygrana! - oraz osłabienia w ich szeregach, uważam, że to dobry moment, by mistrz kraju zebrał komplet oczek. Montpellier nie zaznało smaku zwycięstwa od 3 spotkań, lecz tak na prawdę z tych meczy zaliczyli tylko jedną wpadkę, gdyż przegrana z PSG czy porażka po za domem na trudnym terenie w Nicei nie powinna dziwić. Remis z Troyes już prędzej, choć beniaminek w ostatnim czasie zaskakuje niespodziewanymi wynikami, remis z St Etienne czy Lille, niełatwa przeprawa Marsylii z nimi. Wróćmy jednak do sedna. Montpellier to zdecydowanie drużyna własnego boiska i tylko Paryż jest trudniejszym terenem w Lique1. Valenciennes po za domem kiepściutko. Do tego dochodzą osłabienia. Nieobecni są
Le Tallec oraz Pujol, dwie kluczowe postacie dla ofensywy. Trzy ostatnie wizyty Valenciennes na La Mosson kończyły się porażkami. Przy obecnych wynikach gości, nie sądzę, by miało się coś zmienić
Montpellier 1,57 bet365
Też pobieram Borussię Monchengladbach. Na Borussia Park wygrały tylko dwie drużyny, a w ostatnim czasie problem z wywiezieniem stąd kompletu punktów miał Dortmund czy Leverkusen. Gospodarze niemalże w najmocniejszym zestawieniu, bo z defensywy wypada Stranzl. Furth zamyka tabelę, ale ostatnio nieco namieszali czy to wyjazdowa wygrana z Schalke czy remis z Hamburgiem czy Werderem. Tyle, że wszystko ma swoje drugie dno. Schalke gra bardzo nierówno, Werder to cień drużyny z kiedyś, Hamburg miał chwilową eksplozję i szybko urośli do miana zdecydowanych faworytów w niektórych meczach, a nie jest to wciąż ustabilizowana drużyna. W pierwszym meczu Borussia ograła na wyjeździe Furth 4-2, więc teraz u siebie gdzie są tacy mocni też nie powinni mieć problemów
Monchengladbach 1,62 bet365
ako 3,38 stawka 30
+
St Etienne vs Evian
St Etienne w dalszym ciągu nie znalazło swojego pogromcy i nie przegrało już od 11 spotkań. W dalszym ciągu znajdują się w niesamowitym, ofensywnym gazie, Brandao, Aubameyan, Mollo strzelają jak na zawołanie. Tyle że ostatnio, Zieloni, nie są już tak solidni w defensywie, przez co na ich koncie trzy remisy z rzędu. Teraz przyjeżdża Evian, które w ostatnich trzech meczach też się rozstrzelało. Pięć bramek wpakowali Sochaux, dwie Lille oraz dwie Reims. W przypadku Evian bryluje duet Khelifa-Barbosa - wraca po tym jak był niedostępny w poprzedniej kolejce. Zatem przed ekipą St Etienne wcale nie takie łatwe zadanie jak sugerują to kursy. W pierwszym meczu padł remis 2-2, teraz obie drużyny dobrze dysponowane w ofensywie, więc znowu mogą postrzelać.
over 2,5 1,85 bet365
ako 6,26 stawka 20