Fornalik wkoncu dowołał zawodników na mecze z Czarnogórą i Mołdawią
Bramkarze: Łukasz Fabiański (Arsenal FC,
Anglia, 21A-0), Wojciech Szczęsny (Arsenal FC,
Anglia, 12A-0), Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven,
Holandia, 8A-0).
Obrońcy: Marcin Komorowski (Tieriek Grozny,
Rosja, 6A-0), Damien Perquis (FC Sochaux-Montbéliard,
Francja, 11A-1), Kamil Glik (Torino Calcio,
Włochy, 11A-1), Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909 Dortmund,
Niemcy, 28A-0), Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht,
Belgia, 52A-2), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa, 27A-0), Grzegorz Wojtkowiak (TSV München von 1860,
Niemcy, 19A-0).
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909 Dortmund,
Niemcy, 55A-10), Ariel Borysiuk (1.FC Kaiserslautern,
Niemcy, 4A-0), Kamil Grosicki (Sivasspor Kulübü, Turcja, 15A-0), Grzegorz Krychowiak (Stade de Reims Champagne,
Francja, 2A-0), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor Kulübü, Turcja, 26A-1), Rafał Murawski (Lech Poznań, 46A-1), Ludovic Obraniak (FC Girondins de Bordeaux,
Francja, 26A-5), Eugen Polanski (1.FSV Mainz 05,
Niemcy, 12A-0), Maciej Rybus (Tieriek Grozny,
Rosja, 23A-1), Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław, 1A-1).
Napastnicy: Robert Lewandowski (BV Borussia 1909 Dortmund,
Niemcy, 46A-15), Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów, 2A-0), Marek Saganowski (Legia Warszawa, 33A-5).
Lista rezerwowych: Janusz Gol (Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Śląsk Wrocław), Arkadiusz Milik (Górnik Zabrze).
patrząc na skład kadry widzę większe szanse niż po meczu z Estonią. Największą niespodzianką jest Saganowski. Oczywiście w Legii gra bardzo dobrze, ale nie spodziewałem sie powołania. Może być dobrym zmiennikiem dla Lewandowskiego albo nawet jego partnerem. Powołania dla Komorowskiego i Glika dla mnie super. Są to dobrzy stoperzy i mam nadzieję, że zastąpią Wasilewskiego dla którego nie jest to nominalna pozycja. Niestety nadal brakuje nam dobrego lewego obrońcy. A co do bramkarzy podobno Szczęsny nie grał przez kontuzje. Ktoś wie jak poważna ona jest? Według mnie Wojtek ostatnio spuścił z tonu i nie prezentuje dawnej formy. Zamiast grać bawi się w celebrytę! Gdyby to ode mnie zależało postawiłbym na Tytonia