Jeszcze tak trochę "za pięć dwunasta" dwa spotkania z Belgii i Francji.
30.01.2011 godz. 18:00 Mechelen
Liga Belgijska
Mechelen - Anderlecht
Typ: Under 2.5
Kurs: 1.855
Bookie: Pinnacle
Stawka: 5/10
Mechelen ponownie osłabione jak w ostatnich spotkaniach, wraca podstawowy obrońca co prawda, ale należy brać pod uwagę kto tym razem będzie rywalem Mechelen. Anderlecht jest w wybornej formie, wygrywa mecz za meczem, wyjdą takim samym składem jak w poprzednich zwycięskich spotkaniach, brakuje tylko tych, którzy już od dłuższego czasu są kontuzjowani lub nie są zawodnikami istotnymi. Przy tym wszystkim należy mieć na uwadze, że "Fiołki" nie strzelają zbyt wielu bramek na wyjazdach, Mechelen zaś ze wzmocnioną obroną powinno dość umiejętnie się bronić. Wydaje mi się, że będzie to mecz jednego gola.
30.01.2011 godz. 21:00 Monako
Liga Francuska
Monaco - Marsylia
Typ: Marsylia (-0.25)
Kurs: 1.943
Bookie: Pinnacle
Stawka: 5/10
Monaco w tym spotkaniu wystawi obronę zestawioną dość eksperymantalnie. Do tego dojdzie kilku zawodników dopiero co zakupionych, jak na przykład Diarra, po których nie wiadomo czego można się spodziewać. Drużyna z księstwa zajmuje miejsce mało chwalebne przedostatnie miejsce w tabeli i na pewno będzie chciała wywalczyć tu jakiś punkt. Monaco wygrało w tym sezonie tylko 3 spotkania, natomiast aż 11 zremisowało. W spotkaniach między tymi zespołami rozgrywanymi na Stade Louis II w ostatnich latach Marsylia ma zdecydowanie lepszy bilans, gdyż zawsze wygrywała. Ponad to będzie mogła liczyć na gorący doping swoich kibiców, gdyż mecz Monaco-Marsylia jest jednym z niewielu w roku, kiedy ten stadion się zapełnia, z tym że większość staniowią na nim fani OM. Zatem jest to meczy niby na wyjeździe, ale jednak nie do końca. W drużynie Marsylii zabraknie kontuzjowanego od dłuższego czasu Azpilicuety, Brandao i Valbueny. Moim zdaniem tylko Valbuena jest faktycznym osłabieniem. Marsylia jeśli chce myśleć o obronie mistrza , nie może pozwolić sobie na porażkę w tym meczu.
Dodatkowo: Dla odważnych porponuję zwykły win na Marsylię po kursie 2.280, jednak ja w typie podstawowym postanowiłem lekko asekurować się niższą linią z uwagi na te częste remisy Monaco.