Pozwolę sobie założyć nowy temat, bo chciałbym pod innym kątem spojrzeć na ustawę hazardową.
Wielu z nas ma pewnie strony bukmacherski, na których reklamuje bukmacherów, głównie poprzez programy partnerskie. Zgodnie z nową ustawą reklamowanie bukmacherów na terenie Polski jest teraz nielegalne, co udało mi się potwierdzić w supporcie BetSafe:
JA:
Witam
Mam nietypowe pytanie. Jestem uczestnikiem programu partnerskiego BetSafe.
Chciałem zapytać czy w świetle nowej ustawy hazardowej uczestnictwo w
programie partnerskim BetSafe i reklamowanie Waszych produktów na terenie Polski
jest legalne? Czy mogę mieć z tego powodu nieprzyjemności? Domyślam się,
że monitorujecie tą sprawę i będziecie mogli odpowiedzieć na to
pytanie.
Pozdrawiam
BetSafe:
Witam Pana,
Jeśli pańska strona zarejestrowana jest w Polsce, to w świetle nowej
ustawy nie może pan reklamować hazardu, również naszych serwisów.
Pozdrawiam
Wszyscy webmasterzy mają więc problem - albo zwinąć interes, albo zrobić coś żeby obejść ten przepis. W wątku "ustawa hazardowa" czytałem, że administracja przeniosła forum na serwery w Wielkiej Brytanii. Co jednak z podatkiem w takiej sytuacji? Czy to całkowicie rozwiązuje problem i naprawdę nikt w naszym kochanym kraju się nie przyczepi?
Zachęcam do dyskusji co o tym myślicie, czy blokowanie stron jest realne i zrobić żeby jakoś to obejść. Nie ukrywam, że liczę na odpowiedź administracji, bo Was też ten problem dotyczy.
Wielu z nas ma pewnie strony bukmacherski, na których reklamuje bukmacherów, głównie poprzez programy partnerskie. Zgodnie z nową ustawą reklamowanie bukmacherów na terenie Polski jest teraz nielegalne, co udało mi się potwierdzić w supporcie BetSafe:
JA:
Witam
Mam nietypowe pytanie. Jestem uczestnikiem programu partnerskiego BetSafe.
Chciałem zapytać czy w świetle nowej ustawy hazardowej uczestnictwo w
programie partnerskim BetSafe i reklamowanie Waszych produktów na terenie Polski
jest legalne? Czy mogę mieć z tego powodu nieprzyjemności? Domyślam się,
że monitorujecie tą sprawę i będziecie mogli odpowiedzieć na to
pytanie.
Pozdrawiam
BetSafe:
Witam Pana,
Jeśli pańska strona zarejestrowana jest w Polsce, to w świetle nowej
ustawy nie może pan reklamować hazardu, również naszych serwisów.
Pozdrawiam
Wszyscy webmasterzy mają więc problem - albo zwinąć interes, albo zrobić coś żeby obejść ten przepis. W wątku "ustawa hazardowa" czytałem, że administracja przeniosła forum na serwery w Wielkiej Brytanii. Co jednak z podatkiem w takiej sytuacji? Czy to całkowicie rozwiązuje problem i naprawdę nikt w naszym kochanym kraju się nie przyczepi?
Zachęcam do dyskusji co o tym myślicie, czy blokowanie stron jest realne i zrobić żeby jakoś to obejść. Nie ukrywam, że liczę na odpowiedź administracji, bo Was też ten problem dotyczy.