>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

reklamowanie buka w tv

S 20

sensimila

Użytkownik
Legia ma dostać mieć nowego sponsowa w postaci zakładów bukmacherskich Fortuna: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/ekstraklasa-legia-warszawa-dostanie-fortune-od-nowego-sponsora/e4544
i pytania? jak to jest w reklamami w świetle ustawy?
pamietam jakis czas temu, że zakazano skoczkom narciarkim używania nazwy bet-at-home bo naruszało to ustawę, gdyż nie wolno reklamowac w TV bukmacherów
1. dlaczego kanał tv SportKlub puszcza reklamy bukmacherów i pokera?
2. czy Legia zatem bedzie występować z zasłoniętym bukmacherem gdy ich mecz bedzie transmitowany?
3. czy Legia bedzie płacić karę za &quot;nielegalną&quot; promocję?
4. co z meczami lig zagranicznych, w których oglądamy niejednokrotnie ekipy ze sponsorami bukmacherskimi, czy poszczególne tv nie są odpowiedzialne za &quot;złą&quot; promocję?

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Fortuna nie jest bukmacherem takim jak wymieniony przez Ciebie BAH. Stawiając kupon oni odprowadzają normalny podatek czego nie robią popularni bukmacherzy internetowi.
Lech ma STS-a. Legia będzie miała Fortunę.

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 20

sensimila

Użytkownik
czyli legalne jest REKLAMOWANIE i GRANIE u buków odprowadzających podatki w PL. zaś GRANIE u buków zagranicznych nadal grozi kryminałem?
a co z tymi reklamami bukmacherów w SportKlub TV?

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
czyli legalne jest REKLAMOWANIE i GRANIE u buków odprowadzających podatki w PL.
Tak.
zaś GRANIE u buków zagranicznych nadal grozi kryminałem?
Nikt na razie do kryminału za to nie trafił, ale teoretycznie grając u za granicznych bukmacherów, którzy nie są zarejestrowani w Polsce i nie odprowadzają 12% podatku łamiesz przepisy ustawy...Kryminał za to nie grozi, a jedynie albo aż zabrudzenie papierów - przestępstwo związane z finansami oraz odpowiednia kara finansowa. Tyle, ze póki co te przepisy wydaja się być martwe - nikt nie został ukarany ani chyba nawet nie toczyło się żadne postepowanie. czy tak będzie wiecznie ? Nie wiadomo.
a co z tymi reklamami bukmacherów w SportKlub TV?
Tego nie wiem i też mnie to zastanawia...Może Sportklub działa na zagranicznej licencji i dlatego te reklamy lecą.

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 115

matlaurent

Użytkownik
Właścicielem SportKlub jest węgierski koncern Iko Media Group, i to wyjaśnia całą tę sytuację - reklamowanie bukmachera w tym kanale.

M 115

matlaurent

Użytkownik
Wyszukałem jeszcze w necie (wyjęte z fragmentu wywiadu z komentatorem SportKlub, Bartłomiejem Rabijem), że sam SportKlub jest na licencji rumuńskiej, a w Rumunii normalną rzeczą jest to, że lecą reklamy bukmacherów podczas spotkania.

Do góry Bottom