witam,
rakeback czyli po naszemu zwrot opłaty.
Jak sie pewnie orientujesz od każdego turnieju jest pobierana opłata np BI wynosi 10$+1$ czyli dolar idzie na konto strony pokerowej. Podobnie sprawa ma się przy grach stolikowych. Np od puli 0.20$ pobierany jest 0.01$ "rejku". Zatem w tym jednym rozdaniu zapłaciłeś centa opłaty.
Jest kilka pokerroomów które cześciowo zwracają opłatę, czyli oferują rakeback, oczywiście nie wszystko np 20%-30% wygenerowanego przez Ciebie rejku w tygodniu lub miesiącu, w zależności od roomu.
Aby na danym roomie otrzymywać rakeback należy przy rejestracji wpisać kod bonusowy z jakiejś strony. Skąd wziąć taki kod? Proste , wpisz w google "rakeback" i dostaniesz mnóstwo propozycji.
Sprawa jest trudniejsza kiedy ma się konto pokerowe np w FTP i założyło się to konto bez żadnego kodu bonusowego. W takim przypadku nalezy pisać do supportu z prośbą o dopisanie konto do strony partnerskiej. Nie zawsze się na to zgadzają, ale czasem mają dni słabości i po napisaniu kilku błagalnych maili pójdą na rękę. Sam to przeżyłem to wiem ????
Dalej o warunkach. Rakeback możesz dostawać tygodniowy bądź miesięczny w zależności od roomu. Dalej będę molestował FTP. Na tilcie oferują tygodniowy rakeback. Musisz w ciągu tygodnia uzbierać co najmniej 50$ raku i od tej kwoty odliczą ci 27% na Twoje konto. Zazwyczaj trwa to do 24h. Zatem, tak na prawdę opłacalność rakebacku jest wtedy gdy grasz co najmniej NL, FL 25. Nie wiem jak to wygląda w SnG bo gram okazyjnie.
Chyba tyle. ;-)
pozdrawiam