>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Pytanie o zakład na strzelców goli

E 0

edebede

Użytkownik
Witam, otóż zastanawia mnie pewien fakt, niuans językowy, który może mieć fundamentalne znaczenie. A mianowicie:
Wczoraj obstawiłem 50zł w WZBMilenium:
Pilka Nozna - Zdobedzie gola w meczu?: Tak/Nie
2811. Messi lub Drogba
Typ: NIE
Kurs: 2.30
Byłem pewny, że Drogba nie zdobędzie gola, ale to &quot;lub&quot; mnie dodatkowo zachęciło, gdyż wiadomo, że Messi również mógł mieć gorszy dzień (i np.: strzelić w poprzeczkę z karnego), co zwiększało moje szanse.
Liczyłem na to, że jeden z nich strzeli, a drugi nie, co rozwiałoby moje wątpliwości, a mianowicie interpretuję to w ten sposób. &#39;Gola nie strzeli Drogba lub gola nie strzeli Messi&#39;. Czy mój tok rozumowania jest poprawny? Czy obaj muszą nie trafić gola w danym wydarzeniu, żebym wygrał?
Mam nadzieję, że zrozumiale wytłumaczyłem problem. Pytam, bo dziś planuję postawić wygraną na: Nie strzeli: Ronaldo lub Gomez / Ronaldo lub Robben.
Pozdrawiam.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Mnie z kolei zastanowił &#39;pewien niuans językowy&quot; zawarty w Twoim wpisie, a mianowicie
&quot;Czy oboje&quot; itd. bo dotąd sądziłem, że obaj ci piłkarze są facetami.... ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
_radekkk14 156

_radekkk14

Użytkownik
Witam, otóż zastanawia mnie pewien fakt, niuans językowy, który może mieć fundamentalne znaczenie. A mianowicie:
Wczoraj obstawiłem 50zł w WZBMilenium:
Pilka Nozna - Zdobedzie gola w meczu?: Tak/Nie
2811. Messi lub Drogba
Typ: NIE
Kurs: 2.30

Liczyłem na to, że jeden z nich strzeli, a drugi nie, co rozwiałoby moje wątpliwości, a mianowicie interpretuję to w ten sposób. &#39;Gola nie strzeli Drogba lub gola nie strzeli Messi&#39;. Czy mój tok rozumowania jest poprawny? Czy oboje muszą nie trafić gola w danym wydarzeniu, żebym wygrał.
W ww zakładzie chodzi o to, żeby żaden z nich gola nie strzelił, co oczywiście stało się, więc wygrałeś ;) Napiszę jakby to wyglądało.
Messi - bez goli, Drogba - bez goli - Twoja wygrana
Messi - gol(e), Drogba - bez goli - porażlka
Messi - bez goli, Drogba - gol(e) - porażka
Messi - gol(e), Drogba - gol(e) - porażka

Otrzymane punkty reputacji: +1
E 0

edebede

Użytkownik
Dziękuję Panowie za odpowiedzi (za poprawienie &#39;niuansu językowego&#39; zawartego w moim wpisie również, w końcu matura 4 maja ???? ).
Uważam, że Milenium wprowadza swoich klientów w błąd, gdyż na pytanie: &#39;Zdobędzie gola w meczu?&#39;, Messi LUB Drogba, w moim przypadku odpowiedź brzmiała nie. Nie jest napisane Messi i Droga, co oczywiście wiązałoby się z faktem, że OBAJ muszą zostać w pustym kontem. Odpowiedziałem, że Messi LUB Drogba nie strzeli gola, co w sumie daje diametralną różnicę.

Wiem, wiem, że wygrałem wczorajszy zakład, jednak nie byłem świadomy faktu, jakie ryzyko podejmuję.

//k.
Cofnąłem edycję bo zdążyłem już odpowiedzieć

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Uważam, że Milenium wprowadza swoich klientów w błąd, gdyż na pytanie: &#39;Zdobędzie gola w meczu?&#39;, Messi LUB Drogba, w moim przypadku odpowiedź brzmiała nie. Nie jest napisane Messi i Droga, co oczywiście wiązałoby się z faktem, że OBAJ muszą zostać w pustym kontem. Odpowiedziałem, że Messi LUB Drogba nie strzeli gola, co w sumie daje diametralną różnicę.

Wiem, wiem, że wygrałem wczorajszy zakład, jednak nie byłem świadomy faktu, jakie ryzyko podejmuję.
Podszedłeś do tego od złej strony.
Zakład Zdobędzie gola w meczu?&#39;, Messi LUB Drogba będzie WYGRANY, gdy któryś z nich strzeli. Kurs na TAK musiał być odpowiednio niski (na pewno o wiele niższy niż np. &quot;Drogba strzeli - TAK &quot;
Typując na NIE, postawiłeś przeciwko tej opcji.
Trudno byłoby to w pełni przejrzyście opisać w ofercie... i właśnie w takich sytuacjach przydaje się zdrowy rozsądek. Gdybyś porównał kursy pewnie zorientowałabyś się, że jest inaczej niż sądzisz. Sam kurs powinien Ci z resztą dać do myślenia.
2,30 - czyli opcja &quot;mniej prawdopodobna&quot;. Przy Twoim toku rozumowania bardziej realne musiałoby by być, że obaj zdobędą bramkę niż, że zrobi to maksymalnie jeden.

Mam nadzieję, że wszystko jest zrozumiałe

Do góry Bottom