>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pytania, propozycje, niezgodności

Status
Zamknięty.
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
http://forum.bukmacherskie.com/f43/typy-dnia-18-04-2013-czwartek-90926-2.html#post3541968
Dlaczego dostałem komentarz kiepska analiza i brak punktów za trafiony typ? Moja analiza jest krótka i rzeczowa i wszystko miało swoje potwierdzenie na korcie. Rozumiem, że można się czepiać jak ktoś pisze głupoty, ale w takim przypadku to można co drugą analizę wziąć pod lupę i coś wypunktować kierując się subiektywnym punktem widzenia. Naprawdę proszę o rzetelne podejście do tematu i rewizję tej oceny, bo nie jestem tu od dzisiaj, a takie akcje zniechęcają po prostu do zamieszczania przemyśleń i postów.
Proszę o odpowiedź

_ray_ 13

_ray_

Użytkownik
Mam propozycję co do &quot;typów dnia&quot;:
Do tej pory z tego co się orientuje jest -100 punktów za błędny typ, a za poprawny typ wynosi: (kurs x 100) - 100. Proponuję aby za błędny typ nie odbierać 100 punktów, a zastosować przelicznik taki sam jak przy dodawaniu, tylko oczywiście ujemny. Typ sposobem konkurs &quot;typ dnia&quot; stałby się bardziej sprawiedliwy i rzetelny, ponieważ część osób wybiera bardzo mało prawdopodobne wyniki z bardzo dużym kursem i za którymś tam razem w końcu uda im się trafić tak mało prawdopodobny typ, ale następuje to po długiej serii porażek.
Poza tym ten dział forum (zresztą chyba jak całe forum) ma służyć użytkownikowi jako źródło prawdopodobnych typów, a nie chybił-trafił jak na loterii, bo to się mija z celem... Mój system punktowania zapewniłby pierwsze miejsce naprawdę doświadczonym i zasłużonym typerom, a nie po prostu farciarzom (oczywiście nie sądzę, że wszyscy co wygrywają ten konkurs są tacy, ale zdarzają się takie przypadki).
Jakby co, do zapraszam na PW w celu reszty informacji na ten temat.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
@Ray
Nie wymyśliłeś nic genialnego. Jedni wolą grać niskie kursy, a inni wysokie. Co z tego jeśli ktoś gra niskie kursy, a i tak wychodzi na minus w ostatecznym rozrachunku. Jeśli ktoś gra wysokie kursy 3+ i w kilku kolejnych miesiącach jest na plus czy to jest w takim razie złe?
Każdy ma swój rozum, każdy typ ma analizę i już po niej można stwierdzić czy ktoś zna faktycznie temat czy wypisuje statystyki jak leci.
Nie wiem dlaczego przytaczasz fragment o niesprawiedliwości. Każdy ma równe szanse, a że nie każdy potrafi trafić wyższy kurs.. na to nie ma rady. Kurs powyżej 5 i tak jest zaniżany do tego poziomu więc w takich wypadku nie możemy mówić o przypadku i szczęściu. Żeby być na podium konkursu trzeba w miesiącu trafić kilka takich typów, a to nie jest takie łatwe.

_ray_ 13

_ray_

Użytkownik
&quot;Nie wymyśliłeś nic genialnego&quot;
Przypuszczałem, że ten system był już brany pod uwagę, ale nie zaszkodziło poruszyć ten temat.
&quot;Jeśli ktoś gra wysokie kursy 3+ i w kilku kolejnych miesiącach jest na plus czy to jest w takim razie złe?&quot;
Nie, nie jest złe, ale wg mnie wyeliminowało by to osoby liczące cały czas na trochę szczęścia i &quot;typy dnia&quot; stały by się zbiorem najbardziej prawdopodobnych typów. Drugą opcją byłoby ograniczenie max. kursu do np. 4 przy tym systemie punktowania co jest teraz - liczyło by się wtedy większe doświadczenie i analiza wydarzenia.
&quot;Żeby być na podium konkursu trzeba w miesiącu trafić kilka takich typów, a to nie jest takie łatwe.&quot;
To, że to nie jest takie łatwe to wszyscy na forum pewnie wiedzą, lecz mi chodzi o sytuację, z kursem np. 25 (bo i takie są zdarzenia), a w międzyczasie jeszcze przegrał 10 razy i wychodzi na koniec miesiąca punktacja 1400, co przeważnie już kończy się pierwszym miejscem.
Podsumowując: ja tylko to tylko zaproponowałem. Jest dobrze jak jest ;) , lecz wg mnie można troszkę uaktualnić zasady.
Chcesz dyskutować, a nawet nie znasz regulaminu. Trafiając kurs 25 dostaje się 400 punktów.

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
RAY ale trafienie kursu 25 daje i tak tylko 400 punktów... Maksymalnie za trafiony typ może być 400 pkt. choćby trafił kurs 1000.

Problemem jest tutaj mała liczba nagród w stosunku do liczby uczestników. W konkursie bierze udział chyba kilkaset osób, a nagrody są tylko trzy. Żeby realnie myśleć o nagrodzie, to trzeba mieć chociaż w okolicach 1000 pkt. a żeby wygrać, to dużo więcej, dlatego chociaż kilka razy trzeba zagrać bardziej ryzykownie, po wyższych kursach. Typując ciągle kursy ok. 1,5 to szanse na miejsce na podium są bardzo niewielkie, bo przecież i tak wszystkiego się nie trafi.

llejo 50

llejo

Użytkownik
Podobnie jak kolega @toolmajster chciał bym zgłosić reklamację na trzy swoje typy:
Proszę mi wytłumaczyć co można napisać w analizie odnośnie tego że do HT wpadnie powyżej 1,5 bramki. Uważam że jedynie statystyki rozegranych meczy pomiędzy tymi drużynami, ile padało bramek i ostatnia forma. Można to napisać w kilku zdaniach a nie rozpisywać się o historii Realu itd Po co to... Konkretnie i na temat.
Oto te analizy:
http://forum.bukmacherskie.com/f43/typy-dnia-10-04-2013-sroda-90626-2.html#post3521579
http://forum.bukmacherskie.com/f43/typy-dnia-09-04-2013-wtorek-90578-2.html#post3518618
http://forum.bukmacherskie.com/f43/typy-dnia-14-04-2013-niedziela-90783-2.html#post3531673
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
Pozdrawiam
llejo

Już Ci pisałem kilka razy. Ty nawet nie masz szans na poprawę. Bazujesz swoją wiedzę tylko i wyłącznie na statystykach, a później dopisujesz do tego scenariusz &quot;Tym razem zwycięscy graja na własnym boisku i zapewne w pierwszej połowie będą chcieli sobie zapewnić zwycięstwo.&quot; Pewnie nawet nie wiesz kto gra w poszczególnych drużynach, a w dwóch pierwszych przypadkach nie wymienisz nawet nazwiska jednego zawodnika. Trzymajmy jakiś poziom.

C 29

crusader

Użytkownik
Mój typ z niedzieli, z punktami Hancocka wszedł, bo zdobył 11... więc nie wiem dlaczego -100 pkt dostałem.
poprawione, proszę się nie irytować, bo przy takiej ilości postów błędy mogą się zdarzać

llejo 50

llejo

Użytkownik
Podobnie jak kolega @toolmajster chciał bym zgłosić reklamację na trzy swoje typy:
Proszę mi wytłumaczyć co można napisać w analizie odnośnie tego że do HT wpadnie powyżej 1,5 bramki. Uważam że jedynie statystyki rozegranych meczy pomiędzy tymi drużynami, ile padało bramek i ostatnia forma. Można to napisać w kilku zdaniach a nie rozpisywać się o historii Realu itd Po co to... Konkretnie i na temat.
Oto te analizy:
http://forum.bukmacherskie.com/f43/typy-dnia-10-04-2013-sroda-90626-2.html#post3521579
http://forum.bukmacherskie.com/f43/typy-dnia-09-04-2013-wtorek-90578-2.html#post3518618
http://forum.bukmacherskie.com/f43/typy-dnia-14-04-2013-niedziela-90783-2.html#post3531673
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
Pozdrawiam
llejo

Już Ci pisałem kilka razy. Ty nawet nie masz szans na poprawę. Bazujesz swoją wiedzę tylko i wyłącznie na statystykach, a później dopisujesz do tego scenariusz &quot;Tym razem zwycięscy graja na własnym boisku i zapewne w pierwszej połowie będą chcieli sobie zapewnić zwycięstwo.&quot; Pewnie nawet nie wiesz kto gra w poszczególnych drużynach, a w dwóch pierwszych przypadkach nie wymienisz nawet nazwiska jednego zawodnika. Trzymajmy jakiś poziom.
Nie chcę się kłócić, już się pogodziłem z twoja decyzją, ale uważam że nie masz racji. Moim zdaniem każda metoda jest dobra. Moja metoda bazuje się typowo na statystykach oraz na ostatniej formie drużyn. I nie obchodzi mnie jacy zawodnicy grają, ich nazwiska i czy któryś ma katar czy nie.
Bazuje się typowo na statystykach i jak widać wystarczające żeby osiagać minimalny plus. Jeżeli masz coś przeciwko grze bazującej się na statystykach to powiedz to @Edi (Ediemu) znanemu prawie każdemu w otoczeniu bukmacherstwa który sam stosuje takie metody gry. Ja zawzorowałem się właśnie na jego metodzie. Wiadomo że nie jest to 100% metoda bo takowa nie istnieje ale przynajmniej zwiększa mi szanse wejścia danego zakładu (przynajmniej Ja osobiście obstawiam dany zakład bez wahania gdyż jest oparty na pewnych argumentach).
Mogę Ci jedynie przyznać rację że być może nie wysiliłem się za bardzo bo krótkie były to analizy. Mogłem więcej opisać, aby bardziej uwiarygodnić dany zakład.
Tak jak obiecywałem postaram się aby ten turniej miał wysoki poziom. Tylko najgorsze jest to że jak się widzi nie kiedy takie analizy typu że np. Real wygra bo to potęga i ma drogich zawodników to dla mnie nie jest analiza tylko jakiś gniot. Według mnie analiza uznana powinna być wtedy jeżeli mamy jakieś argumenty ku temu aby typ miał chociażby minimalne szanse wejścia.
Pozdrawiam
llejo

Otrzymane punkty reputacji: +13
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom