( Z góry przepraszam jeśli to zły dział)
Witam,
Mam pytanie do doświadczonych typerów MLB. Moją prośbą jest to, Abyście poświecili chwile Swojego cennego czasu, na pomoc początkującemu wielbicielowi baseballa.
Żebyś lepiej mógł odpowiedzieć na moje pytania streszczę Ci szybko moja przygodę z bukmacherką. Proszę dotrwaj do końca xd
Wszystko zaczęła się jakieś 2 miesiące temu, zacząłem stawiać mecze piłki nożnej, jednak przez liczne porażki postanowiłem zmienić sport. Wtedy natknąłem się na książkę ,,Systemy
bukmacherskie”. Było to około miesiąc temu. W tej książce autor opisuje jak sam zarabia na
MLB mimo, że nawet nie zna dokładnie zasad. Jego system opierał się na progresji na zwycięstwa, a analiza to nic innego jak tabelka z wynikami. Autor opisuje swoje pierwsze 8 dni z tą metoda, rozpoczyna z budżetem 200zł, a po 8 dniach ma już ponad 800zł. Wiązało się to z tym, że progresja doszła max do 3 poziomu. Po przeczytaniu tej książki pełen entuzjazmu rozpocząłem tak jak autor stawiać progresje. Skończyło się tek, że przez porażki z rzędu Jankesów czy Tampy straciłem 3 razy wyznaczony budżet. Po tych porażkach nawet stworzyłem system, jednak jego wyniki to około 50% zwycięstw. W związku z tym postanowiłem cos zmienić, zostałem przy progresji, ale rozpocząłem stawiać Under/Over, gdyż w moim przekonaniu ten system jest lepszy od stawiania na zwycięstwa, co jest związane z licznymi niespodziankami (moim zdaniem niespodzianki to około 40% meczy). Dobra, wracając do U/O, według moich obserwacji raczej nie zdążają się jakieś długie serie drużyn z punkami w meczu powiedzmy poniżej 8.
Tak więc od kilku dni stawiam U/O i jak na razie 10/15 meczy weszło, więc 66,7% skuteczności. To według mnie bardzo dobry wynik i chciałbym go utrzymać. Jednak po 3 tygodniach z
MLB nie znam się wystarczająco dobrze o baseballu, więc stawiam według CBS Sports ->
MLB-> Expert Picks (dałbym link ale nie mogę) i intuicji. jeśli chodzi o CBS to ich typy wahają się między 33%-70%.
Fajnie, że dotąd dotrwaliście, w związku z tym co jest wyżej napisane mam kilka pytań, myślę, że dzięki Twojemu doświadczeniu i chęci pomocy, otrzymam na nie odpowiedź:
1. Co myślisz o progresji (zwycięstw i U/O) w
MLB, która z nich lepsza, jakich meczy unikać , na jakie stawiać?
2. Analiza meczy, sam nie mam doświadczenia, więc mam pytanie na jakich stronach znaleźć dobre analizy, na co zwracać uwagę, czy dogłębne analizy w sporcie tak nieprzewidywalnym jak
baseball się w ogóle opłacają i jaki procent zwycięstw można dzięki nim osiągnąć?
3. Gotowe typy meczy, jak na CBS Sports, czy warto brać je pod uwagę, jeśli tak to jaki serwis jest najlepszy. Może jeszcze taka prośba, jeśli chciałbyś pomóc to może na początek udostępniłbyś Swoje typy?
4. Porady, sugestie, jakie błędy popełniłem, co powinienem zrobić itp.?
Dziękuje Ci, że poświęciłeś swój czas na przeczytanie tego. Będę niezmiernie wdzięczny, jeśli dodatkowo wykorzystasz swoje doświadczenie oraz wiedzę odpowiadając na pytania.
Pozdrawiam i życzę udanych typów