Nie chwaląc sie ale popatrzcie który z modów zajął najwyższe miejsce
Przypadek
Typując poprawnie tylko (albo i aż) triumfatora F6 dostałeś 40 pkt. "Twoja" Kuba była 4 i moim zdaniem nie miała żadnych szans na awans do finału. A ja typując poprawnie 2 zespoły w finale dostałem 0 bo niestety Serbowie przy 8-5 w TB przegrali mecz... A tak bym miał +40 i +25 pkt. No bywa :]
Co do konkursu to jak już napisałem w ostatnim poście podając typy. Typy codzienne nie miały prawie żadnego znaczenia. Bo 1 czy 3 pkt. to kropla w morzu gdy jednego dnia zawodnicy mogli "zrobić" ok. 40-50 pkt.
Robcio pewnie podpatrzył
konkurs NHL z tymi typami. Ale rozkład ciężarów był tutaj zdecydowanie inny.
Głównie liczyło się dobre wybranie zawodników. Sam osobiście typowałem zawodników z drużyn, które moim zdaniem powinny wyjść z grupy. Bo grając 4 mecz drużyna zawodnik ma większe szanse niż gra w 2 meczach. To jasne. Nie wypałem był gracz z
USA. Bo Amerykanie po 2 meczach zakończyli zabawę. Reszta spisała się bardzo dobrze lub w miarę dobrze.
Przy następnym takim konkursie chyba można pomyśleć o większej ilości pkt. za typy codziennie. Powiedzmy zamiast 1 lub 3 pkt. to 5 i 15 pkt.
Poza tym wytypowanie poprawnie wyniku też nie jest łatwe. Czasami w grę mi wyłącznie wchodziło czy ktoś "urwie" jednego seta czy nie. No ale na tym polega "wyczucie", fart?
A jeśli będą w przyszłości jeszcze takie
konkursy np. na ME itp. to proponowałbym aby jednak nie było za 1 miejsce rangi Typer za kilkudniowy czy tygodniowy
konkurs. Bo nagle okaże się, że co każda większa impreza "naprodukuje się" Typerów od siatki. A w dziale
siatkówka pisze 1/10 osób biorących udział w konkursie.
Mi zawsze jest miło jak wysoko w konkursie są osoby, które "sprzedają" swoją wiedzę z danej dyscypliny w dziale. Mówię to patrząc na wyniki konkursów z siatki czy hokeja bo te najbardziej mnie interesują
Robsonowi należy się ???? za zrobienie fajnego konkursu.
Kilkudniowe
konkursy są mniej "męczące" od tych co ciągną się po kilka tygodni. To trzeba przyznać. Ale i w właśnie w tych krótszych konkursach powinna być też inna gratyfikacja niż w tych długich o czym już pisałem
???? dla czołówki konkursu a szczególnie zwycięzcy :spokodfhgfh: