Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Szkocja, First Division
Godzina: 20:45
Spotkanie: Raith Rovers - Glasgow Rangers
Typ: Nicky Law strzeli gola
Kurs: 3.60
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj wypatrzyłem typ na bramkę Nicky`ego Lawa. Zawodnik ten rozgrywa swój drugi sezon w ekipie Rangersów i jest jednym z najlepszych graczy. W poprzednich rozgrywkach zagrał 32 mecze i zdobył 9 goli. W tym sezonie jak do tej pory zagrał w 22 meczach (wszystkie w pierwszym składzie) i 7 razy pokonywał bramkarzy rywali.
Ostatnie mecze nie są udane dla ekipy Glasgow Rangers, która jak wiemy boryka się z kłopotami finansowymi jak i organizacyjnymi co na pewno ma wpływ na grę zawodników. Moim zdaniem w tym sezonie już o awansie mogą zapomnieć i jeśli władze klubu w końcu wyprostują
finanse to ta drużyna za 2 lata będzie ponownie walczyć o mistrzostwo Szkocji z Celtikiem. Ale nie o tym chciałem.
Nicky Law to podstawowy pomocnik ekipy Rangers, ostatnią bramkę zdobył jeszcze w styczniu, a konkretnie w wygranym meczu 1:0 z Alloa (wyjazd) gdzie po podaniu Jona Daly`ego strzelił gola już w 15 minucie meczu.
Jest to środkowy pomocnik także ma liderować i wydaje mi się, że wychodzi mu to całkiem dobrze sądząc po statystykach. Dzisiaj pora na przełamanie passy bez gola w lutym;
01.02 (w,
Puchar Ligi) Celtic 0:1 90 minut
08.02 (d, Puchar Szkocji) Raith Rovers 1:2 90 minut
13.02 (d) Hibernian 0:2 90 minut, grał na prawej pomocy
Może te ostatnie mecze nie przekonują do grania mojego typu ale warto zajrzeć w poprzednie mecze Lawa przeciwko ekipie Raith Rovers:
12.09.14 r. (w) 4:0 90 minut, gol w 39`
18.10.14 r. (d) 6:1 90 minut, gol w 36`
wspomniany wcześniej mecz z ostatnich tygodni;
08.02.15 r. (d, Puchar Szkocji) 1:2 90 minut
Ja próbuję ten typ jak będzie zobaczymy