>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchary francuskie 2012/2013 (temat zbiorczy)

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Finał Pucharu Ligi Francuskiej - 20.04.2013

SAINT ETIENNE - STADE RENNES​

Już w sobotę wielki mecz na Saint Denis gdzie po raz 19. zostanie rozegrany finał Pucharu ligi francuskiej.Zmierzą się w nim ekipy z Ligue 1.Saint Etienne ma świetny sezon pod wodzą Galtiera co owocuje tym finałem oraz wysokim miejsce w tabeli ligowej.Z drugiej strony mamy Rennes, które w tabeli ligowej nie walczy o nim tak więc puchar jest dla nich jedyną rzeczą jaką mogą wygrać.Oby dwie ekipy mają w swoich szeregach zawodników, którzy potrafią czarować więc liczymy na świetny mecz w sobotę.

Zapraszam do dyskusji.​

K 31

krist0

Użytkownik
Widzę, że nikt na forum raczej się nie interesuje pucharami francuskimi... Dziś odbędzie się półfinał Pucharu Francji Troyes-Bordeaux, zwycięzca zagra na Stade de France z Evian. Zwycięzca Pucharu Francji kwalifikuje się bezpośrednio do fazy grupowej Ligi Europejskiej, więc gra toczy się o dosyć wysoką stawkę, nie tylko o prestiż samego zwycięstwa. Bordeaux w lidze znajduje się na 8 miejscu ze stratą 8pkt do miejsca dającego awans do pucharów europejskich, więc na 2 kolejki przed końcem nie walczy już o nic. Troyes ma jeszcze szansę uchronić się przed spadkiem - traci 3pkt do 17. miejsca, gwarantującego pozostanie w lidze (co ciekawe, tym 17. zespołem jest właśnie Evian - drugi finalista pucharu). I właśnie sytuacja w lidze może mieć według mnie kluczowy wpływ na dzisiejszy mecz pucharowy - otóż za 4 dni w League 1 będzie powtórka dzisiejszego meczu - znów Troyes gra u siebie z Bordeaux! W związku z tym, mam małą teorię spiskową. Bordeaux zależy na Pucharze, dla Troyes najważniejsze jest utrzymanie w lidze. Obu zespołom opłacałoby się dogadać, Troyes oddaje Bordeaux mecz pucharowy w zamian za 3pkt w sobotę w lidze. Nie wierzę w czystość piłki nożnej, zresztą we wszystkich sportach jeśli jakiś wynik odpowiada obu rywalom, to taki bardzo często pada, ale nawet jeśli się mylę, to i tak uważam, że mój dubel ma duże szanse powodzenia, bo Bordeaux rzuci wszystkie siły na Puchar, a Troyes - na mecz ligowy. Lista niepowołanych na mecz pucharowy zdaje się to potwierdzać: http://www.pozagra.com/pl/league/france.php
Puchar Francji
Troyes - Bordeaux 2 2,10
League 1
Troyes - Bordeaux 1 2,35
Marathonbet
AKO: 4,914

Otrzymane punkty reputacji: +1
elano07 1K

elano07

Użytkownik
Girondins Bordeaux - Évian Thonon Gaillard 2 2,00 bet365
Finał Pucharu Francji mecz odbywa się w Paryżu, Bordeaux zakończył sezon na 7 miejscu i musi wygrać tutaj żeby grac w LE, zaimponowali mi końcówka sezonu gdzie naprawdę dobrze się spisywali Jeśli chodzi o Evian ta drużyna cudem uniknęła degradacji, w pucharze potrafili pokonać wielkie PSG, choć tez szczęśliwie bo po rzutach karnych. Jest to bardzo młody klub bo założony w 2003 roku i gra o swoje pierwsze trofeum(oprócz trofeum za zwycięstwo w Ligue 2 i niższych ligach). W Evian zabraknie Govou i Kone. W tym meczu wszystko może się zdarzyć ale jednak liczę na faworytów czyli Girondins Bordeaux który ma zdecydowanie lepszy potencjał kadrowy niż Evian

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Taki małe spostrzeżenia co do finałów krajowych pucharów w tym roku w różnych krajach (tam gdzie decydował jeden mecz). Sam wtopiłem na trzech takich &quot;pewniakach&quot;, więc zdecydowałem się zrobić mały research co do wyników i kursów. Ciekawe, jak dużo pieniędzy buki zarobiły na tych krajowych pucharach...
Anglia: Manchester City 0-1 Wigan
1.33 5.75 9.50
Hiszpania: Real 1-1 (pd. 1-2) Atletico
1.67 3.75 5.00
Włochy: Roma 0-1 Lazio
2.40 3.30 2.88
Szwajcaria: FC Basel 1-1 (pk. 1-2) Grasshoppers
1.91 3.40 4.00
Austria: Austria Wiedeń 0-1 Pasching
1.29 5.50 9.50
Czechy: Jablonec 2-2 (pk. 3-2) Mlada Boleslav
2.38 3.25 3.00
Dania: Randers 0-1 Esbjerg
3.00 3.00 2.50
Grecja: Asteras 1-1 (pd. 1-3) Olympiakos
5.00 3.50 1.67
Holandia: Alkmaar 2-1 PSV
5.25 4.20 1.57
Portugalia: Benfica 1-2 Guimaraes
1.29 5.50 10.00
Słowacja: Żilina 0-2 Slovan Bratysława
4.20 3.30 1.80
Turcja: Fenerbahce 1-0 Trabzonspor
1.91 3.50 4.00
Ukraina: Szachtar 3-0 Odessa
1.17 7.50 10.00
Węgry: Debreczyn 2-1 Gyor
2.63 3.20 2.38
Szkocja: Hibernian 0-3 Celtic
7.50 5.00 1.36
Bułgaria: Beroe 3-3 (pk. 4-3) Levski
5.50 3.80 1.62
Litwa: Siauliai 2-2 (pk. 3-4) Żalgiris
6.00 4.33 1.40
Łotwa: Liepajas Metalurgs 1-1 (pd. 1-2) Ventspils
4.33 3.75 1.62
Serbia: Jagodina 1-0 Vojvodina
3.50 3.00 2.10

Kursy wg bet365
Spostrzeżenia:
- w 5/19 przypadkach faworyt zwyciężał bez żadnego problemu (bez dogrywki i karnych) [zaznaczone kolorem pomarańczowym]
- w 10/19 przypadkach faworyt nie zdobywał pucharu [zaznaczone kolorem fioletowym]
No i teraz warto sobie zadać pytanie, czy warto obstawiać zwycięstwo Bordeaux? Specem od ligi francuskiej nie jestem, ale mniej więcej wiem co tam się dzieje. Różnica klas pomiędzy obiema drużynami może i jest, ale na pewno nie ma przepaści. Obie drużyny zaimponowały formą w końcówce sezonu, więc tutaj nie ma przewagi po żadnej stronie. Bordeaux nie jest jednak w mojej opinii drużyną na tyle stabilną i mocną, by bez zastanowienia stawiać na jej zwycięstwo, bardzo lubią sprawiać niespodzianki. A Evian nie ma nic do stracenia i z pewnością postara się o zdobycie pierwszego trofeum do klubowej gabloty. Ile to już niespodzianek było w tym roku (patrz wyżej)? W mojej opinii warto tutaj poszukać typu w stronę Evian:
Evian lub remis @1,71 bet-at-home

Do góry Bottom