>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Puchar Wielkich Mistrzów/Mistrzyń 2009

Status
Zamknięty.
luki86 3

luki86

Użytkownik
Japonia-Polska (handi - 1,5) 2 1,77 Pinnacle
Pierwszy dzień turnieju, więc głównie są niewiadome. Nie za wiele można powiedzieć o dyspozycji drużyn. Aczkolwiek grę Polaków można ocenić na podstawie występów Skry w Klubowych Mistrzostwach Świata. I należy ich występ ocenić pozytywnie i są podstawy do tego, aby wierzyć w udany występ Polaków podczas tego turnieju. Pierwszym rywalem będą gospodarze turnieju - Japończycy. Wiadomo, że reprezentanci Kraju Kwitnącej Wiśni są zawsze groźni na imprezach rozgrywanych w ich kraju. Podczas tego turnieju pewnie też sprawią sporo radości swoim kibicom. Jednak nie sądzę, żeby byli w stanie pokonać Polaków. W kadrze naszego zespołu dwa ubytki. Nie będzie Pawła Zagumnego oraz MVP ME Piotrka Gruszki. Jednak ostatnimi czasy bardzo rozwinął się Paweł Woicki i godnie powinien zastąpić Zagumnego, natomiast Gruszkę zastąpi na pozycji atakującego Kuba Jarosz, który bardzo dobrze prezentuje się jak do tej pory w lidze. Nasi siatkarze otwarcie przyznają, że jadą wygrać ten turniej, więc o nastawienie nie należy się obawiać. Uważam, że Japonia za wszelką cenę będzie starała się wygrać ten mecz, może to być wyrównane spotkanie, jednak jestem pewien, że Polacy wyjdą z niego zwycięsko.

sokrates 3,3K

sokrates

Użytkownik
Japonia-Polska 2 1,53 Pinnacle
Pierwszy dzień turnieju, więc głównie są niewiadome. Nie za wiele można powiedzieć o dyspozycji drużyn. Aczkolwiek grę Polaków można ocenić na podstawie występów Skry w Klubowych Mistrzostwach Świata. I należy ich występ ocenić pozytywnie i są podstawy do tego, aby wierzyć w udany występ Polaków podczas tego turnieju. Pierwszym rywalem będą gospodarze turnieju - Japończycy. Wiadomo, że reprezentanci Kraju Kwitnącej Wiśni są zawsze groźni na imprezach rozgrywanych w ich kraju. Podczas tego turnieju pewnie też sprawią sporo radości swoim kibicom. Jednak nie sądzę, żeby byli w stanie pokonać Polaków. W kadrze naszego zespołu dwa ubytki. Nie będzie Pawła Zagumnego oraz MVP ME Piotrka Gruszki. Jednak ostatnimi czasy bardzo rozwinął się Paweł Woicki i godnie powinien zastąpić Zagumnego, natomiast Gruszkę zastąpi na pozycji atakującego Kuba Jarosz, który bardzo dobrze prezentuje się jak do tej pory w lidze. Nasi siatkarze otwarcie przyznają, że jadą wygrać ten turniej, więc o nastawienie nie należy się obawiać. Uważam, że Japonia za wszelką cenę będzie starała się wygrać ten mecz, może to być wyrównane spotkanie, jednak jestem pewien, że Polacy wyjdą z niego zwycięsko.
To jest kurs na zwyciestwo w pierwszym secie. Pinnacle nie oferuje zakładu na czystą &quot;2&quot;, ma dostepny tylko handicap setowy -1,5 na Polske.

fabek 0

fabek

Użytkownik
Zacznę patriotycznie ;)

Już jutro (w sumie dzisiaj ???? ) o godzinie 11:00 nasza reprezentacja Polski zmierzy się z Japonią. Jako, że to jest pierwszy mecz naszych chłopców to może okazać się ciężki, ale ja tak nie sądzę ;) Jeśli chodzi o skład to wielkim osłabieniem będzie brak naszego &quot;Gumy&quot;, który nie pojechał do Japonii z powodu spraw prywatnych, ale przecież mamy także dobrych rozgrywających jakimi są Paweł Woicki i Grzegorz Łomacz. Pierwszy mecz zagramy z gospodarzami, czyli Japonią. Jak dla mnie to za gospodarzami przemawiają tylko aspekty własnej hali i sędziowie ale czy to pomorze im wygrać mecz myślę, że nie. Nasza reprezentacja posiada dużo lepszy skład i uważam, że nasza gwiazda &quot;Kurek&quot; pokarze Japonii swoje umiejętności ????

POLSKA -1.5 @1.6 unibet

Drugie spotkanie jakie wpadło mi w oko to pojedynek Kuby z Brazylią. Większość typuje tutaj szybie zwycięstwo podopiecznych Bernardo Rezende, jednak ja mam trochę inną koncepcję. Sam się na własnej skórze przekonałem i to nie raz, że Brazylia w pierwszych meczach sprawia niespodziankę. Więc dla czego i tym razem nie miało by się tak stać, a przecież przeciwnik nie jest aż taki słaby. Mowa tutaj o jakiejś niespodziance, czyli wygraniu meczu a ja tylko mówię tutaj o wygraniu seta a kurs na to jak dla mnie zadowalający więc tak spróbuje.

KUBA +2.5 @1.5 unibet

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
No i cóż

Egipt - Iran 2:3 - Po Klubowych Mistrzostwach Świata, można się tego było spodziewać
Kuba - Brazylia 2:3 - Hmm, spodziewałem się walki ze strony Kuby, ale nie sądziłem, że będą w stanie urwać dwa sety Brazylii
Japonia - Polska 3:2 - No i jak dla mnie spora niespodzianka. Polacy są osłabieni brakiem Zagumnego i Gruszki ( Zagumny to dla mnie 50% wartości tej drużyny ).

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wyniki z dnia dzisiejszego podane powyżej, więc powtarzał nie będe. Oferta na jutrzejszy dzień już wystawiona więc możńa się przyjrzec meczom jakie nas czekają .

VS

:siata:POLSKA vs KUBA
Typ : Kuba -5,5pkt @ 1,85
Unibet ✅83-97​

Polacy w dzisiejszym meczu z Japonczykami nie istnieli! Sam Bartosz Kurek meczu Nam niestety nie wygra. W pewnym momencie zauwazylem że Łomacz desperacko właśnie wszystkie piłki jakie miał to posyłal do Bartka a tam już czekał podwójny blok przez który nie dało się przebic. Ale i tak ostatnim którego należałoby zganic za ten mecz jest właśnie Kurek. Zdobył dla nas większośc piłek a partia nr 3 to popisówka w jego wykonaniu. No ale gdzie była reszta zawodników ? Czy aby napewno Marcel Gromadowski nadawał się do gry na poziomie reprezentacji ? Powątpiewalem już w to kiedy zawodzil podczas Ligi Światowej. Nie inaczej było dzisiaj. Walił przed siebie i nic dobrego nie pokazał. Niby w lidze Francuskiej błyszczy w kolejnych spotkaniach, ale może to tamta liga jest taka słaba... Jarosz coś tam pociągnął przez moment, ale to za mało. No i najdziwniejsze z tego meczu to to że przegrywaliśmy walke na środku z Japończykami czego chyba nikt rozsądny się nie spodziewał! Możdzonek i Pliński dostali nawet pare razy czapy od rywali, a także nie spodziewali sie że Azjaci zagrają tyle środkiem i odpuszczali środek idąc w bloku na skrzydło w paru sytuacjach. Widac było brak momentu zaskoczenia rywala. Czytelnie rozgrywał Łomacz, nie ma co porownywac go z Zagumnym. No i najważniejsze to Japonia miała Shimizu i Fukuzawe. To oni załatwili nas zagrywką i piorunującym atakiem.
Jutro z samego rana gramy z Kubańczykami i nie jestem optymistą przed tym meczem niestety. Kubańczycy dzisiaj już pokazali się z bardzo dobrej strony. Wiem że to tylko od nich samych zalezec będize jak potoczy się ten mecz, albo dosłownie jak poukładają sobie w głowie. Leon dzisiaj miał i upadki i chwile radości. Zawsze jest groźny także Sanchez. W obronie są słabsi Kubańczycy, ale to w sumie nie szkodzi bo my mając w zasadzie tylko Kurka w ataku dostaniemy sporo czap na Jaroszu, Bąkiewiczu czy Gromadowskim który mam jednak nadzieje że nie zagra. Chcialbym się mylic, ale niestety spodziewam się drugiej porażki na tym turnieju naszej reprezentacji. Rozważam różne opcje grania poprzez handicap setowy -1,5seta (@ 2,00)✅ samo zwycięstwo Kuby (@1,50)✅ a także handicap punktowy -5,5pkt (@1,85). Wszystko rzecz jasna ze wskazaniem na Kubańczyków.

Z pozostałych meczów zapewne postawie jeszcze na zwycięstwo Japończyków którzy dzisiaj zademonstrowali dobrą forme.
Typ: Japonia @ 1,30 ✅3:1

Zapraszam do dyskusji i wyrażania swoich opinii na temat Pucharu Wielkich Mistrzów ????​

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Tak jak się spodziewałem, że Japończycy się postawią w pierwszym meczu tak jak zawsze na ważnych turniejach międzynarodowych zaczynają z wysokiego &quot;C&quot;, ale, że pokuszą się o zwycięstwo to bardzo się zdziwiłem, gdy zobaczyłem wynik. Myślę, że pójdą za ciosem i jutro zaliczą kolejną wygraną z Egiptem.
Mam nadzieję, że porażka dzisiejsza oraz słabsza gra to przyczyna nie najlepszej aklimatyzacji, ponieważ w jutrzejszym meczu z taką grą nie ma za bardzo czego szukać a kolejna porażka praktycznie przekreśli szanse na 1msc.
Odpuszczę sobie typowanie jutro również i będę trzymał kciuków licząc, że Polacy pokażą się z lepszej strony i wynik będzie sprawą otwartą ;)

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Wynik oczywiście będzie sprawą otwartą, ale żeby Nasi zawodnicy mogli zwyciężyć musieli by znacznie poprawić zagrywkę. Z tego elementu zdobyliśmy łącznie tylko 2 punkty. W 5 setach !!!

Ja jutro swoje pieniądze zagram na drużyne Kuby. Jednak to o czy myślałem przed turniejem się sprawdza. Nie mamy następcy dla Pawła Zagumnego. ( Ewentualnie Łukasz Żygadło, którego jednak Daniel Castellani nie widzi w swoim zespole )

Co do meczu Japonia - Egipt to gospodarze tego Turnieju według mnie rozprawią się z Egiptem w 3 lub 4 setach.

johny35 194

johny35

Użytkownik
Niestety dzisiejsze dwa mecze zgodnie z planem czyli Brazylia 3:1 z Iranem i Kuba grająca jak na treningu 3:1 z Polską. U nas bardzo widoczny brak Zagumnego. No nic w tym turnieju już nic nie ugramy, pozostaje nam walka o 4 miejsce z Iranem i Egiptem (jak to dziwnie brzmi). Może dobrze że jest ten turniej, taki kubeł zimnej głowy po mistrzostwach europy dobrze naszym zrobi bo pojechali do Japonii zbyt pewni siebie, a rzeczywistość okazała się brutalna. Jedyny pozytyw z tego wszystkiego to to że kupon siadł :-D

januask 48

januask

Użytkownik
JAPONIA - Egipt 3:1 [25:15,22:25,25:21,25:17] ✅✅✅
W ostatnim dzisiejszym spotkaniu Japonia powinna spokojnie pokonać Egipt. Azjaci grają u siebie, podbudowani zwycięstwem z Polską zrobią wszystko, aby pójść za ciosem i ograć przeciętnych Faraonów.
Egipt gra schematycznie i myślę że z kombinacyjnie grającymi gospodarzami nie będą mieli większych szans. Po grze w pierwszych spotkaniach spodziewam się że zarówno gra w ataku jak i blokiem będzie dziś po stronie gospodarzy...że o obronie już nie wspomnę ;)
Wszystkie atuty są po stronie Japonii... Stawiam na gładkie 3:0, ewentualnie 3:1.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Klęska Polaków. Ale tak jak koledze wyżej mi także wszedł kupon na Kube, więc jestem zadowolony.

Co do kolejnych meczów to z taką formą ( a raczej z brakiem formy ) to stawiam na 5 miejsce Polaków na tym turnieju. Z Egiptem powinni zwyciężyć, ale z Iranem niekoniecznie.

johny35 194

johny35

Użytkownik
Ostatni mecz zgodnie z przewidywaniami, czyli pewne zwycięstwo 3:1 Japończyków. Odnośnie gry Polaków nie wiem czemu Castellani nie pozwoli zagrać Woickiemu, tylko przez cały czas trzyma na boisku Łomacza, który grał dzisiaj trochę słabo. Może ktoś z Was zna powód. Co do typów na 3 kolejkę to raczej 3 pewniaki, ale po bardzo niskich kursach. Troche problemów z wygraną mogą mieć Japończycy bo Iran pokazuje że nie przyjechał na ten turniej tylko w roli statystów. Brazylia z naszymi powinna sobie poradzić bez problemu, podobnie Kuba z Egiptem.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Woicki pewnie jest w jeszcze slabszej formie :p - to chyba jedyne wytlumaczenie ???? . Ogolnie gra Polakow mi sie nie podobala, ale nie ma sensu sie ekscytowac bo Polacy co mieli zrobic w tym sezonie to juz zrobili... Czas ogrywac mlodych zawodnikow w kadrze, takich jak Nowakowski, Bartman, Jarosz. Niech graja jak najwiecej bo wtedy moga zdobywac niezbedne doswiadczenie.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Brazylia - Polska
Typ: -1.5 Brazylia ✅
Kurs: 1.42
Warto brac, bo mamy problemy. Jak widac po wynikach i grze Polacy nie są w najwyzszej formie, czolowi zawodnicy albo sa zmeczeni (Plinski), Mozdzonek byl chory, a Bąkiewicz kontuzjowany. Tak tłumaczy sie Castellani, twierdzi, ze mamy problemy fizyczne. Nie wrozy to nic dobrego przed meczem z Brazylia, ktora jest na wyzszym poziomie niz Kuba. Na pewno kilku graczom brakuje swiezosci, Skra ostatnio w Katarze byla to nie ma co sie dziwic. Musza grac mlodzi, zdolni, ktorzy za kilka lat beda ciagnac gre kadry: Nowakowski, Jarosz, Kurek i Bartman. Kazdy wygrany set z Brazylia bedzie sukcesem, nie przypuszczam jednak zebysmy wygrali 2 w aktualnej dyspozycji.

luki86 3

luki86

Użytkownik
Brazylia-Polska(0:1,5) 1 1,42 Unibet
Polska po dwóch porażkach już straciła jakiekolwiek szanse na osiągniecie dobrego miejsca na tym turnieju. Brazylijczycy walczą o zwycięstwo, bo jak na razie to oni orz Japonia mają komplet zwycięstw. Dlatego będą chcieli za wszelkę cenę wygrać. A nasi siatkarze chyba stracili już też większą mobilizację. Potrzebują oni natomiast większego odpoczynku. Prawdopodobnie trener Castellani da odpocząć w tym meczu Bartkowi Kurkowi, który ostatnio jest bardzo często eksploatowany. Ponadto Brazylijczycy jak podkreślają są żądni rewanżu za Klubowe Mistrzostwa Świata, gdzie ulegli Skrze i niespodziewanie odpadli już w grupie. Nie sądzę, żeby nasi siatkarze w obecnej dyspozycji zdołali wygrać z Brazylią chociaż 2 sety.

roy. 187

roy.

Forum VIP
Nie obserwuje w ogole tego turnieju, ogladalem zaledwie kawalek przegranego seta Polakow z Japoncami. Polska gra slabo, nie ma szans na awans i moim zdaniem nie powinni nawet dawac z siebie wszystkiego w meczu z Brazylia tylko oddac go gladko 3:0 i wracac do swoich klubow bez kontuzji i zbednego zmeczenia. Dlatego tez mysle, ze typ under 180,5 @ 1,85 to najlepszy typ na to spotkanie. Po co grac handi po kursie nizszym o 0,4 jak nawet w przypadku wygrania Brazylow 3-1 typ wejdzie, no chyba, ze mecz bedzie zaciety w co watpie. A na dodatek nawet jesli sie myle i Polska jakims cudem np zdemoluje Brazylie w co watpie i wygra np 3-0 czy 3-1 under tez siadzie. Dlatego sadze, iz to rozwiazanie jest pewniejsze niz handi na ten mecz, pozdro.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Nie obserwuje w ogole tego turnieju, ogladalem zaledwie kawalek przegranego seta Polakow z Japoncami. Polska gra slabo, nie ma szans na awans i moim zdaniem nie powinni nawet dawac z siebie wszystkiego w meczu z Brazylia tylko oddac go gladko 3:0 i wracac do swoich klubow bez kontuzji i zbednego zmeczenia. Dlatego tez mysle, ze typ under 180,5 @ 1,85 to najlepszy typ na to spotkanie. Po co grac handi po kursie nizszym o 0,4 jak nawet w przypadku wygrania Brazylow 3-1 typ wejdzie, no chyba, ze mecz bedzie zaciety w co watpie. A na dodatek nawet jesli sie myle i Polska jakims cudem np zdemoluje Brazylie w co watpie i wygra np 3-0 czy 3-1 under tez siadzie. Dlatego sadze, iz to rozwiazanie jest pewniejsze niz handi na ten mecz, pozdro.
Jaki awans? Tutaj gra się systemem każdy z każdym.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
W pierwszym dniu turnieju wszystkie mecze zakończyły się wynikami 3:2, w drugim dniu 3:1 więc jutro wychodzi po 3:0, ale już poważnie mówiąc jest to bardzo prawdopodobne ????
Brazylia zmierzy się z naszą kadrą, przed tym turniejem zacierano sobie ręce przed tym pojedynkiem, sam liczyłem, że przełamiemy wreszcie tą złą passę i niemoc w pojedynkach z &quot;Canarinhos&quot; ( jeśli dobrze pamiętam to od 13 meczów z nimi nie wygraliśmy), ale po tym co grają Polacy w Japonii niestety szanse na zwycięstwo są bardzo małe. Brazylia pokonując jutro Polskę postawi bardzo duży krok w kierunku wywalczenia pierwszego miejsca. Natomiast Polacy już mają bardzo małe szanse nawet na podium co na pewno nie wyzwala w nich dodatkowej energii i chęci do gry.
Set ugrany przez Polaków to moim zdaniem maksimum.
W kolejnym pojedynku Kuba zmierzy się z Egiptem i tutaj będzie raczej mecz bez historii. Kubańczycy jak zawsze solidnie przygotowani, przegrali minimalnie z Brazylią, ale z Polską nie mieli większych kłopotów. Cóż można powiedzieć o Egipcie? Chyba tylko, że są. Zdecydowanie odstają od swoich rywali i innego wyniku niż 3:0 dla Kuby nie widzę.
Na zakończenie dnia tradycyjnie, gospodarze - Japonia podejmie Iran. O grze Japończyków można wypowiadać się w samych pozytywnych słowach. Już w pierwszym meczu pokonali faworyzowanych Polaków prezentując bardzo dobry styl gry. Z Egiptem stracony tylko set i jutro również myślę, że będzie to maksimum do ugrania dla Iranu. Oby tylko ta jednodniowa przerwa nie wpłynęła negatywnie na Japończyków.

fabek 0

fabek

Użytkownik
Brazylia - Polska

Typ: Brazylia -1.5
Kurs: 1.42 unibet

Nie będę się rozpisywał za dużo. Załamała mnie gra naszej reprezentacji oraz dotychczasowe wyniki. Bardzo widoczny jest brak naszego świetnego rozgrywającego jakim jest Zagumny, nasi atakujący też nie należą do najlepszych i także brakuje Gruszki który nie gra na tej pozycji ale widzieliśmy jak świetnie się spisywał na ME. Przed pierwszym meczem Polski miałem nadzieje, że na podium się znajdziemy teraz już wiem że jednak się myliłem ???? Nie wydaje mi się żeby nasz zespół dostał olśnienia i zagrał świetny mecz. Niestety, nie ma co się łudzić. Brazylia to drużyna która będzie walczyła o najlepszą lokatę więc (ciężko mi to przechodzi przez gardło ???? ) z tak słabo grającą Polską powinna się szybko uporać.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Brazylia - Polska 3:0 (75pkt - 52pkt)
Kuba - Egipt 3:2 (111pkt - 88pkt)
Japonia - Iran 3:2 (106pkt - 112pkt)

Dzisiaj kto miał wygrać ten wygrał. Meczów nie oglądałem, ale po wynikach jedyne zaskoczenie dla mnie to Japonia. Mecz wygrany, ale punktowo już gorzej. Kuba też wygrała tylko 3:2, ale patrząc na wyniki setów, to trochę odpuścili mecz, ale kontrolowali wynik.
Jutro dla mnie najciekawszy mecz do typowania to Japonia - Kuba. W Lidze Światowej 4 mecze i 4 zwycięstwa Kuby. 3 razy po 3:0 i jeden 3:1 na Kubie. Myślę, że w jutrzejszym meczu Kuba powinna szybko sobie poradzić z gospodarzami. Atutem powinien byc blok i zagrywka, Japonia ma na pewno słabszy blok, a to przy atakujących kubańskich nie daje wielkich szans na zwycięstwo. Japonia miała standardowo niezły start turnieju u siebie, ale podobnie jak w przypadku Japonek z każdym meczem powinno być gorzej. Trzeci miejsce dla gospodarzy i tak będzie sukcesem.

P.S. Zapraszam do Hyde Parku do tematu Foto quiz, dałem łatwe zdjęcie a długo nie ma żadnej odpowiedzi.
http://forum.bukmacherskie.com/f17/foto-quiz-29626-26.html

korver 128,1K

korver

Użytkownik
Ja się w pewnym stopniu podpiszę pod słowami kolegów wyżej. Turniej w miarę przewidywalny i udany pod kątem zarobkowym, myślę zatem, że i ostatni dzień będzie tego potwierdzeniem. Gra się toczy o premie finansowe, warto jeszcze ten ostatni raz się przyłożyć. Egipt i Iran, obie drużyny zaprezentowały się myślę w miarę przyzwoicie, ale ostatniego dnia nic poza maks 1 setem ugranym szukać nie powinny. Nieco większe obawy mam do postawy Polaków, wiadomo z formą nie trafiliśmy, może faktycznie już pewne zmęczenie wystąpiło, przecież trzon kadry to zawodnicy Naszego głównego eksportowego produktu siatkarskiego - Skry Bełchatów. Kubańczycy wyglądają dużo pewniej. Myślę, że pojadą na pełnej euforii. Nie zdziwi mnie nawet 3-0 na ich korzyść mimo, że Iran uważam za solidną drużynę.
Reasumując z mojej strony idzie na jutro dubelek:

Kuba (-1,5 seta) + Polska = @1,85 unibet 6/10

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom