Spotkanie : Grasshoppers Zürich - Lech Poznań
Typ : 1 połowa Lech Poznań
Kurs : 4.25
Bukmacher : bwin
Tak świetnie grającego Lecha jeszcze nie widziałem. Stwierdzenie "Franek Smuda czyni cuda" jest po prostu aktualne :!: Pierwsze spotkanie II rundy
el. Pucharu UEFA - 6:0 dla "Kolejorza". Grali jak z nut, typowy ofensywny styl gry podopiecznych "Franza" - to mi się podoba. Ligowe spotkania również dobrze im wychodzą gdyby nie "sensacja" i nie zasłużona wygrana GKS-u. Czwartkowy przeciwnik Lecha - wygrał 4:2 z Luzern w ostatnim swoim meczu, rozegranym w sobotę. Bramki strzelili : Cabanas, Mikari i x2 Bobadilla. Szczególnie trzeba uważać na tego ostatniego. Fakt, że Lech gra świetnie to, powołanie aż pięciu zawodników do kadry reprezentacji Polski. Kilka słów o formacjach Lecha : Obrona : środek należy do pary Bosacki-Arboleda. Pierwsze mecze - wiadomo byli nie zgrani, popełniali błędy, ale na dzień dzisiejszy tworzą w polskiej lidze obronę "nie do przejścia". Jeśli chodzi o bocznych obrońców : lewa strona Henriquez, prawa Wojtkowiak. Pomoc: W drugiej linii zazwyczaj widzimy piątkę zawodników. Rola defensywnego - Bandrowski, przed nim Murawski oraz Injać. Na bokach - Stilić (lewa flanka) oraz Peszko (prawa). Atak zazwyczaj Rengifo. Ale zaraz zaraz : Smuda zmienia z 4:5:1, na 4:4:2 . Tak więc z piątki piłkarzy w II linii - wypada Injać, a w ataku widzimy parę Rengifo - Lewandowski. I to mnie cieszy, że Smuda wybiera różne rozwiązania taktyczne. Dodatkowo uważam, że "Franz" tak umotywuje swoich zawodników, że wyjdą na mecz z Grasshoppers jakby w I meczu był 0:0. W zespole gospodarzy trzeba uważać na Cabanasa, Toure oraz Bobadillę. Mam nadzieję, że bez problemów poradzą sobie defensywni gracze "Kolejorza" i po pierwszej połowie będziemy świadkami, prowadzenia gości :]