young_17
Użytkownik
Omonia Nicosia - Manchester City
Typ: Gospodarze nie strzelą gola
Kurs: 2.40
Bukmacher:
W tym spotkaniu które odbędzie się w stolicy Cypru, Nikozji bramki powinni strzelać tylko zawodnicy Manchesteru City. Wybrałem typ że gospodarze nie strzelą gola. Kurs jak widać ładny więc można spróbować, szczególnie gdy te zespoły róznią się na pewno klasowo. Choć zespoły z Cypru można powiedzieć podbijają Europę co pokazał w meczu z Werderem Anorthosis Famagusta. Ale przejdźmy do meczu. Myślę że tym razem Cypryjczycy nie pokrzyżują planów. The Citizens mają teraz bardzo bogatych sponsorów bodajże ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich, chyba firma Abu Dhabi United Group.Czyli Arabowie wykładają pokaźne sumy na zawodników. Dlatego też do Man City dołączył między innymi brazylijczyk Robinho. Jest to duże wzmocnienie. Ale nie tylko on. W ogole w tym sezonie skład Niebieskich wygląda bardzo przyzwoicie. Co narazie ładnie przekłada sie na wyniki. W lidze dwa mecze wygrane i dwa przegrane. Te przegrane to z nie byle kim bo z Chelsea i z Aston Villa na wyjeździe. W poprzedniej fazie The Citizens bardzo męczyli się z FC Midtjylland. Myślę że tym razem pójdzie im lepiej. Petrov w pucharach zdobył juz w tym sezonie 2 gole. W ogole Man City ma fajną drugą linię właśnie z Petrovem i Shaunem Wrightem-Phillipsem i Elano. No i napastnicy których mają kilku naprawde klasowych. Cypryjczyce natomiast po dwóch kolejkach w swojej lidze liderują. Rozprawili się z AEK Ateny i mają ochote iść dalej ale chyba niestety ich przygoda musi się niedlugo skończyć. Zastanawiam się jaką taktykę obierze trener Omonii, bo na pewno na wymiannę ognia z podopiecznymi Marka Hughesa nie mogą iść. Siły rażenia nie porównywalnie większe niż w Omonii. Dlatego muszą się bronić i odpierać ataki. To nie sprzyja wielu sytuacją podbramkowym i stąd mój typ. Sądzę żę Man City wygra ten mecz do zera. :smile: