to może ja spróbuje
co do zasady gdzieś należy się spodziewać niespodzianki,
Start - Legia, wg mnie możemy zobaczyć tutaj mecz walki, kluczem będzie zagęszczanie obwodu bo tutaj zarówno jedni jak i drudzy mają strzelby, więc szukałbym jakiejś bezpiecznej linii poniżej, coś do dubla under 175,5 po kursie 1.63, jeśli już miałbym typować kogoś z tej pary, to patrząc na całokształt to jednak Legia, Popiołek będzie miał szanse się wypromować na tym turnieju jeśli odpowiednio poustawia drużynę, co może być jakimś zaskoczeniem dla Startu.
Trefl - Wilki Morskie, no to rzut monetą, z jednej strony mamy faworyta do finału, z drugiej drużynę której morale w ostatnim czasu mocno urosło, rozum podpowiada Trefla, ale jeśli miałbym szukać tutaj tej niespodzianki to właśnie w tym meczu (ale czy wygrana Wilków aż takową byłaby?). W tym sezonie Wilki wielokrotnie mnie zawiodły, wszyscy wiemy że lepiej grają na wyjazdach i jeśli zagrają tak jak ostatnio to jest duża szansa na wygraną, ten mecz generalnie do obejrzenia, a stawiam w tym meczu różnica zwyciestwa 1-5 po k. 2.19, na luźno jeśli miałbym wskazywać kogoś to Wilki mimo wszystko, a za drobne dogrywkę w tym meczu.
Anwil - Toruń, bez dyskusji awans Anwilu, natomiast widzę tutaj under 163,5, jak kolega wyżej zauważył, nie spodziewam się tutaj jakiegoś szaleństwa i podkręcania tempa biorąc pod uwagę ilość meczów do zagrania, rozsądnym będzie grania na Anwil z handi 1 kwarta lub do przerwy, powinni zbudować przewagę a potem na spokojnie ją kontrolować
Stal - Czarni - nie ma się co rozpisywać, różnica poziomów, tutaj Stal z handi 7,5, spokojnie do pokrycia