Dyscyplina: Piłka nożna -
Polska,
Puchar Polski
Godzina: 19:00
Spotkanie: Podbeskidzie Bielsko Biała - Stomil Olsztyn
Typ: handicap 1 (-1.5)
Kurs: 2,33
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale:
Analiza:
Zaryzykuję w tym meczu typ z handicapem (-1.5) na Podbeskidzie czyli gospodarze muszą wygrać minimum 2 golami różnicy. Podbeskidzie bardzo słabo weszło w sezon i po spadku z 1 ligi w tamtym sezonie, w 2 lidze narazie mają po 3 meczach zaledwie 1 punkcik. Stomil bardzo nieoczekiwanie na inaugurację 3 ligi wygrał u siebie z jednym z faworytów do awansu Unią Skierniewice 4-3 przegrywając po 24 min 0-3. W tym spotkaniu jednak typuję na drużynę z Bielska, gdyż myślę, że Stomil do pucharu za bardzo się przykładać nie będzie. Mają problemy finansowe i już sam ten wyjazd to dla nich za duży wydatek. Po co tutaj się bić i awansować dalej i narażać się na kolejne koszty związane z organizacją meczy ? Dla nich myślę, że tylko liga się liczy i z tego pucharu będą chcieli czym prędzej odpaść. Oczywiście to są tylko moje przemyślenia ale już sama wypowiedź na ich oficjalnej stronie daje do myślenia i pozwolę sobie te słowa zacytować: " Olsztynianie trafili mocno niefortunnie, bo czeka ich bardzo daleki wyjazd na południe Polski. Budżet klubu nie bardzo przewiduje nocowanie w hotelu przed wyjazdowymi spotkaniami, ale teraz nie ma wyjścia. Nikt nie wyobraża sobie wyjścia na ten mecz prosto z autokaru, to tak jakby oddać mecz walkowerem" Więcej możecie poczytać na ich oficjalnej stronie pod tym linkiem:
https://stomil.olsztyn.pl/Pucharowe-starcie-na-drugim-koncu-Polski,e16258.html
Podbeskidzie w tym meczu myślę, że będzie szukać przełamania i wygrania wkońcu spotkania aby podnieść sobie nieco morale no bo początek mają kiepski. Miałą być walka o awans i powrót do 1 ligi a tutaj po 3 kolejkach tylko 1 punkt na koncie. Myślę, że ten pucharowy przeciwnik to idealny rywal aby się przełamać, wygrać w pucharze a następnie ruszyć w końcu z wygranymi w lidze. Kadrowo gospodarze zdecydowanie przewyższają rywali oczywiście na papierze. Jak będzie na boisku to zobaczymy, bo Stomil już z Unią Skierniewice na inaugurację sezonu sprawił niespodziankę wygrywając 4-3 i to po jakim pościgu. Tutaj jednak myślę, że nie będzie u nich zabijania się o awans do kolejnej rundy i myślę, że gospodarze minimum różnicą dwóch goli wygrają.
2-0