>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

PUCHAR POLSKI 2014/2015 [1/8 finału - PAŹDZIERNIK]

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Legia Warszawa - Pogoń Szczecin

Typ. Legia -1.5 AH 2.15 Bet365​

Nie będę ukrywał, że mecze pucharowe zwykle omijam z daleko, bo dzieją się tam różne rzecz i ogólnie Puchar rządzi się swoimi prawami, ale w tym przypadku zrobię wyjątek. Nie będę się tutaj dużo rozpisywał. Na pewno znak zapytania można postawić nad składami, jakie wybiegną w czwartek na boisko, zwłaszcz po stronie Wojskowych. Niemniej jednak w Bydgoszczy trener Berg dał odpocząć swoim kluczowym ostatnio zawodnikom, nie zagrali m.in. Orlando Sa, Michał Kucharczyk i Ondrej Duda, która wszedł w drugiej połowie i zagrał 30 minut. Myślę, że jutro trener gospodarzy nie będzie kalkulował i poślę do boju swoją najlepszą jedenastkę, z możliwie jedną czy dwoma zmianami w porównaniu do starcia w LE z Metalistem. Nie sądzę, że Warszawianie zagrają totalną rezerwą, i w składzie pojawi się kilku młodych zawodników z 2 drużyny, bo Legia potraktuje ten mecz bardzo poważnie, nie będzie chciała powtórzyć wpadki z tamtego roku, gdzie na tym samym etapie rozgrywek przegrała w Zabrzu z Górnikiem i pożegnała się z tytułem. W Pogoni dużo przetasowań, moim zdaniem zupełnie niezrozumiała decyzja ze zwolnieniem Dariusza Wdowczyka, dzięki któremu właśnie zespół ze Szczecina zaczął o wiele lepiej grać, i osiągać dobre wyniki w tamtym roku. Słabsze wyniki w tym roku spowodowane są głównie odejściem Akahoshiego, który był niezwykle ważnym ogniwem w drużynie, problemami zdrowotnymi wielu zawodników i przede wszystkim szczupłą kadrą i brakiem wartościowych zmienników. To jest decyzja zarządu i mogę się z nia tylko niezgodzić, a czy Portowcy zaczna lepiej grać okaże się już niedługo. Mimo wygranego spotkania z Cracovią, zespół nie zagrał najlepiej. Widać w zespole brak kontuzjowanego Robaka czy Frączczaka, którzy w trudnych momentach potrafili strzelać ważne bramki dla drużyny. W Warszawie wymieniona wyżej dwójka prawdopodobnie też nie zagra, narazie cicho na oficjalnych stronach o kadrach obydwu drużyn na to spotkanie. Oprócz Robaka i Frączczaka nei zagrają pewnie też: Michał Koj, Bruno Loureiro i Michał Walski. Jeśli chodzi o Legię to w składzie Wosjkowych zabraknie na pewno dwóch waznych ogniw a mianowicie Radovica i Brzyskiego, jednak i bez tych kluczowych zawodników Legia poradziła sobie w Kijowie z Metalistem i lekko rezerwowym składem w niedzielę z Zawiszą. W porównaniu do Pogonii, Legia ma ławkę rezerwowych, przede wszystkim wartościowych zawodników, którzy spokojnie udźwigną ciężar meczu pucharowego. Moim zdaniem Berg nie będzie kalkulował, skoro tacy zawodnicy jak Kucharczyk, Sa czy Duda odpoczywali w Bydgoszczy to jutro powinni zagrać od pierwszej minuty i zobaczymy skłąd podobny jak z Metalistem. Napięty terminarz przed Legią, później spotkanei ligowe ze słabiutkim ostatnio Ruchem, więc myślę, że tutaj będzie sporo rotacji ,aby wygrac namniejszym nakładem sił, i przygotować się na mecz LE z Metalistem, aby przypieczętować awans do kolejnej fazy. Pogoń w Warszawie w 5 ostatnim spotkaniach przegrywała, i to minimum dwoma bramkami. Myślę, że jutro będzie podobnie, bo tak jak wspomniałem wcześniej, zwolnienie trenera Wdowczyka nie była dobrą decyzją, i to podjęta po wysokiej porażce z Jagielonią, gdzie portowcy grali bez kilku podstawoych zawodników. Ponadto Pogoń bez formy, gra słabo, obrona strasznie się gubi, na ławce nie ma wartościowych zmienników, oraz w obecnym składzie nazwiska, który poprowadzi zespół do zwycięstwa nad Legią. Sam Zwoliński, który jest po kontuzji, zreszta nei wiadomo czy wystarczy mu sił nacałe spotkanie, Murayama, Małecki to za mało na dobrze dysponowaną w ostatnim czasie Legie. W tym momencie to róznica klas, i nawet z Robakiem i Akahoshim Pogoń miałaby problem w Warszawie. Moim zdaniem Legia to gładko wygra i to różnicą minimum dwóch bramek, a kurs warty ryzyka.
Przypuszczalne składy: (Legia.net)
Legia: Kuciak – Broź, Astiz, Rzeźniczak, Guilherme – Żyro, Jodłowiec, Vrdoljak, Kucharczyk – Duda – Sa.
Pogoń: Janukiewicz – Rudol, Golla, Dąbrowski, Nunes – Bąk, Murayama, Murawski, Matras, Małecki – Zwoliński.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Kto będzie miał kadrę Jagiellonii na dzisiejszy mecz w Poznaniu to proszę o wrzucenie tutaj - Murinio Probierz mówi, że dzisiaj zagrają trochę innym składem:

A po tym co ostatnio pokazuje Lech - szczególnie mecz z Górnikiem Łęczna - to 3.50 na awans Jagi to rzeczywiście jest fajną propozycją - tylko jaki skład pytanie :cool:

henyek 2,7K

henyek

Użytkownik
Kto będzie miał kadrę Jagiellonii na dzisiejszy mecz w Poznaniu to proszę o wrzucenie tutaj - Murinio Probierz mówi, że dzisiaj zagrają trochę innym składem
Nie Mourinho, a Guardiola hehe
Nie rozumiem o co chodzi z tym innym składem... Może taka ,,podpucha&quot; Probierza, nie wiem.
Jeden jedyny zawodnik, który ,,wypada&quot; jest to Mystkowski ale za niego wchodzi Romanczuk (i tak się zamieniali).
Wg. mnie będzie wyglądać to tak:
Drągowski
Baran Pazdan Madera? Wasiluk
Grzyb Romanczuk Gajos
Dzalamidze Piątkowski Tuszyński
4-3-3
WG.MNIE, czyli ofensywnie

M 340

macvas

Użytkownik
Dzisiejszy mecz w Poznaniu w kwestii wyłonienia zwycięzcy wydaje się trudny do ustrzelenia. Z obydwu obozów napływają różne informacje typu: &quot;co dla kogo jest priorytetem w tym sezonie&quot; i że &quot;głowa Probierzowi nie spadnie jeśli Jaga da plamę&quot;. Taka medialna paplanina zwykle jest typowa, gdy wszystkim zależy na awansie.
Dzisiaj wieczorem, przy Bułgarskiej szykuje się ciekawe widowisko i będę zdziwiony jeśli Lech nie postawi wysoko poprzeczki a Jaga nie podtrzyma dobrej dyspozycji z ligi. Wiem, że Puchar ma swoje prawa i zamiast oczekiwanego widowiska, nawet w tak fajnie zapowiadającym się starciu możemy kolejny raz dostać amatorszczyznę odzianą w stroje ekstraklasowców. Ufam jednak, że los będzie łaskawy, bo jednych obligują własna murawa i kibice, a przyjezdni dyspozycji raczej nie zgubią po drodze. Dzisiaj, jak w pewnej reklamie poszukam kompromisów serca z rozumem, więc miejcie to na uwadze ;)
Ostatnimi czasy w Poznaniu Kolejorz aplikował Jadze sporo goli. To była jednak inna, dziurawa Jaga. Tej dzisiejszej też jeszcze do ideału sporo brakuje i trzeba uczciwie przyznać, że w kilku ligowych wyjazdach pomimo ładnej gry i kompletu punktów jedzie na dużym szczęściu. Widzi mi się, że dzisiaj szczęście w pewnym procencie odwróci się od Jagi, ale nie na tyle, aby było źle. Lech to nadal Lech (zwłaszcza gdy idzie o stawkę), ale na dzień dzisiejszy ma duże problemy z kreowaniem gry pod bramką rywala, a dzisiaj wszyscy będą od nich tego oczekiwać. Jaga pokazała, że potrafi wyczekać napór i wykorzystać okazje do kontry. Stąd dzisiaj proponuję wypośrodkowane typy na gole:
gospodarze under1,5@2,35 betclic ⛔
goście over1,5@3,75
betclic ✅
Z powyższego wynika też mój typ na finalnego zwycięzcę:
DNB Jagiellonia @3,50 betclic ????
a i BTS po 1,80 też wygląda obiecująco.✅

bu4g1 159

bu4g1

Użytkownik
Rzekłbym, że Ofensywa przez duże &quot;O&quot; ????
Chodziło zapewne o : 4-3-3

HENYEK praktycznie wszystko już opisał odnośnie dzisiejszego spotkania.
Ja napiszę tylko tyle, że warto grać dzisiaj białostoczan. Na jesień zawsze lepiej się prezentują niż na wiosnę.
Widać spore value na Jagiellonie. Stawiam na nich z tym że pójdę trochę w inną stronę.

Lech Poznań vs Jagiellonia Białystok
Kto pierwszy strzeli gola?
Jagiellonia
3,25
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +5
djkg6 0

djkg6

Użytkownik
Legia - Pogoń
Info z ostatniej chwili: w bramce Pogoni stanie rezerwowy bramkarz.
Pogoń od lat odpuszcza sobie Puchar Polski, bo rzekomo ma się to przełożyć na lepsze wyniki w lidze, a jak pokazują ostatnie lata g*wno im to pomaga ;) Jakby tego było mało, sam zarząd Pogoni nie wymaga osiągnięcia czegokolwiek w Pucharze, nawet brak awansu do 1/8 nie wywołałby oburzenia włodarzy. Kadra Legii jest zbudowana w ten sposób, żeby nawet rezerwowym składem mogli sobie poradzić z ligowymi przeciętniakami, aczkolwiek Henning Berg zapowiada wystawić podstawowy skład.
Spora kwota poszła na awans Legii, mam nadzieję że nie zdarzy się cud, choć czasem się zdarzają ????

henyek 2,7K

henyek

Użytkownik
Drągowski, Baran, Pazdan, Madera, Wasiluk, Grzyb, Romanczuk, Frankowski, Gajos, Tuszyński, Piątkowski - oto skład Jagiellonii na mecz z Lechem Poznań. Do boju BKS!!!
Potwierdzony skład Jagi
Tak więc skład podstawowy, tyle, że w pierwszym wychodzi Frankowski, zamiast Dzalamidze.

J 613

jarek23v

Użytkownik
Legia - Pogoń - Legia (-1)

Skład pogoni raczej rezerwowy.

Pogoń: 66. Dawid Kudła - 21. Sebastian Rudol, 3. Maciej Dąbrowski, 14. Wojciech Golla, 15. Hubert Matynia -7. Dominik Kun, 6. Rafał Murawski (k), 23. Mateusz Matras, 13. Takuya Murayama, 8. Jakub Bąk - 93. Łukasz Zwoliński.

Legia: Kuciak - Broź, Rzeźniczak, Astiz, Guilherme - Żyro, Vrdoljak, Jodłowiec, Kucharczyk - Duda - Orlando Sa!

Legia takim składem raczej spokojnie i na luzie wygra to spotkanie kilkoma bramkami. Wśród kibiców pogoni raczej mieszane uczucia...skład rezerwowy i chyba raczej nadziei wielkiej nie mają.

Do góry Bottom