>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar Niemiec - sezon 2014/15

Status
Zamknięty.
pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Bayern Monachium - Eintracht Braunschweig
BTS NIE @ 1.60
2:0
✅
Braunschweig to 6-sta drużyna 2 Bundesligi, w tym sezonie zdobyli 31 bramek, w spotkaniach wyjazdowych 14. Wątpię aby dziś zdołali coś ukuć w spotkaniu z mistrzem Niemiec i liderem Bundesligi który w tym sezonie w spotkaniach przed własną publicznością stracił zaledwie 4 bramki w 12-stu spotkaniach.

Otrzymane punkty reputacji: +1
tip4you 420

tip4you

Użytkownik
Niemcy - puchar
Bielefeld-Werder B.
TYP: Obie strzelą 1.52
Bet-at-home

Ja podobnie jak mój poprzednik myślę, że w tym meczu padnie kilka bramek. Bielefeld w tym sezonie chce wrócić do 2 ligi i wszystko na to wskazuje, natomiast dla Werderu puchary to odskocznia od ligi i najkrótsza droga do pucharów europejskich, tylko czy ktoś jest w stanie pokonać rozpędzony Bayern?
Ja w tym meczu obstawiam BTS.

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik

Puchar Niemiec 7-8 kwietnia
To juz cwiercfinaly! We wtorek Wolfsburg podejmie Freiburg i ciezko oczekiwac innego rezultatu niz awans Wilkow, zwlaszcza ze w lidze bezpieczna przewaga, Liga Europy dopiero za tydzien i Hecking nie musi nikogo oszczedzac. Freiburg dwie wygrane w lidze z rzedu do zera, ale akurat oni sa myslami przy walce o utrzymanie. Niecaly miesiac temu obie druzyny graly w lidze i Wolfsburg gladko wygral 3-0. W drugim meczu Borussia Dortmund podejmie Hoffenheim. W srode hit w Leverkusen czyli Bayer kontra Bayern. I wcale nie jest powiedziane, ze Bawarczycy latwo awansuja bo Aptekarze wygrali 7 z 8 ostatnich spotkan do zera. Do Bielefeld przyjezdza Borussia MG. Faworytem jest oczywiscie pierwszoligowiec, ale jesli Klos zdazy wrocic na ten mecz to Arminia moze sprawic niespodzianke, bo tak jak juz kiedys pisalem gra u siebie to ich najwiekszy atut.
Zapraszam do dyskusji i typowania!

omerta 968

omerta

Użytkownik
Borussia Dortmund - Hoffenheim
Z oficjalnej strony Hoffe.
- nie zagrają: David Abraham (10/0), Eugen Polanski (25/5)
- pod znakiem zapytania: Pirmin Schwegler (24/1)
- wraca: Ermin Bicakcic (22/2)
Jak wygląda sytuacja z pozostałymi nieobecnymi w ostatnim ligowym starciu (porażka z Borussią M&#39;gladbach 1-4)? Orientuje się ktoś?

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Bayer Leverkusen - Bayern Monachium
Uważam, że Aptekarze to najlepiej grająca drużyna Bundesligi na obecny moment i raczej nie ma w tym grama przesady. W kapitalnej formie jest Leno, który wyciąga praktycznie wszystko co leci w światło bramki. Ostatnie 6 meczów ligowych Bayer miał zero z tyłu. Niebywały refleks, umiejętne ustawianie się, szybkość - główne zalety bramkarza Bayeru. Można powiedzieć że fatalny występ przeciwko Atletico Madryt zadziałał na Leverkusen jak płachta na byka. W dobrej formie jest Castro, Rolfes i Bellarabi, nawet KieBling zaczął coś strzelać, być może się odblokuje.
Na BayArena przyjeżdża Bayern. W meczu na pewno nie zagra Robben i Ribery a więc motor napędowy drużyny. Najprawdopodobniej zabraknie też Bastiana Schweinsteigera, ale ten akurat jest w średniej formie i jeżeli jego miejsce zajmie Thiago Alcantara to będzie to zmiana in plus, bo widać u tego zawodnika głód gry. Bayern w wyraźnej obniżce formy spotęgowanej dodatkowo absencją czołowych graczy. Bayer nie ma nic do stracenia - gra już tylko w Pucharze Niemiec oraz walczy o trzecie miejsce z Gladbach, ale Schmidt byłby idiotą gdyby odpuścił mecz u siebie ze słabym Bayernem.
Reasumując, ten mecz może wyglądać podobnie do sobotniej potyczki na Signal Iduna Park gdzie Bayern grał, Borussia stawiała opór i skończyło się tylko 1-0. Tutaj może być podobnie, z tym że Bayer ma ostrzejsze ząbki niż BVB. Dlatego under wydaje mi się najrozsądniejszą opcją.
under 2.5 ✅
1.95
Wolfsburg - Freiburg
Tutaj nie powinno być żadnej niespodzianki. O ile na wyjazdach z formą jest różnie, o tyle u siebie Wilki odprawiają z kwitkiem kolejnych rywali. 14 grudnia - wtedy Wilki ostatni raz nie wygrały (dzieląc się punktami z Paderborn). Od tamtej pory wygrywali m.in. z Bayernem, Gladbach, Sportingiem czy Interem. Mecz z Napoli dopiero w przyszłym tygodniu, a z HSV za 4 dni więc wciąż sporo czasu na regenerację. Nie uważam więc by trener Hecking wystawił głębokie rezerwy, a nawet jeżeli to Bendtner czy Perisić to wciąż dobry poziom. Freiburg ostatnio przyzwoicie sobie radzi, pokonali i Augsburg i Kolonię, ale na własnym stadionie. W delegacjach jest wciąż mizeria. 15 marca na Volkswagen Arena gładkie 3-0 w wykonaniu VfL. Freiburgowi wciąż grozi widmo spadku, dlatego powinni skupić całe siły na lidze. Typuję gładkie zwycięstwo gospodarzy.
Wolfsburg -1.5
2.0 ⛔
Wolfsburg over 2.5
2.25 ⛔
Z oficjalnej strony Hoffe.
- nie zagrają: David Abraham (10/0), Eugen Polanski (25/5)
- pod znakiem zapytania: Pirmin Schwegler (24/1)
- wraca: Ermin Bicakcic (22/2)
Na bundesliga.com jest napisane:
Dobre wiadomości dla kibiców TSG Hoffenheim. Wszystko wskazuje na to, że we wtorkowym meczu pucharowym przeciwko BVB wystąpią Eugen Polanski i Pirmin Schwegler, którzy wyleczyli kontuzje.
Tak czy inaczej, jest to jedna z dwóch dróg BVB do Europy. Czy łatwiejsza? Raczej nie, bo w przypadku awansu czekać ich będzie Bayern, Wolfsburg lub Gladbach (hipotetycznie). Klopp oczywiście zapewnia że puchar jest dla nich bardzo ważny ale ciężko było przypuszczać że powie co innego. Kolejny mecz ligowy czeka ich w sobotę - wyjazd do Gladbach. Cóż, nie trzeba być znawcą by wiedzieć że Borussia boryka się z problemami, głównie w defensywie. Nie zagra Piszczek, Kirch oraz Sahin. Drobnego urazu nabawił się Reus, który opuścił trening jednak powinien dziś zagrać.
W drużynie Wieśniaków w dobrej formie jest Roberto Firmino, który może zamieszać obroną Dortmundu. Uważam że kursy są przesadzone, jak zwykle ma to miejsce w przypadku meczów na Signal Iduna i spróbuję zagrać w stronę gości. Potrafili strzelić gola solidnej Borussi MG (a nawet dwa lecz raz sędzia niesłusznie odgwizdał spalonego), dlatego wierzę że mogą też pokonać Weidenfellera.
Hoffenheim +1.5
1.725 ✅
Obie strzelą
1.66 ✅
Arminia Bielefeld - Borussia Moenchengladbach
Gladbach w niesamowitym gazie, najpierw idealnie pokonany Bayern w Monachium, ostatnio Hoffenheim. Generalnie Źrebaki odkąd odpadły z Ligi Europy nie zaznały goryczy porażki. Nie inaczej powinno być w Pucharze gdzie czeka na nich Arminia Bielefeld. Trener Favre stara się oszczędzać zawodników, po wygranej w Hoffenheim zarządził tylko lekki trening. W Bielefeld na pewno nie zagrają Stranzl i Marx. Favre z pewnością zmotywuje graczy i nie będzie mowy o zlekceważeniu rywala, dlatego o to bym się nie martwił. Arminii nie oglądam, nie wiem nic o 3. lidze ale widzę że zmierzają ku 2. lidze. Zwłaszcza u siebie są silni. No cóż, zobaczymy jak zaprezentują się na tle topowej drużyny Bundesligi ???? Arminia swoje już ugrała i nie doszukiwałbym się niespodzianki w tym spotkaniu. Trzecioligowe boiska wyglądają różnie więc na wszelki wypadek gram awans po 1.25, dodam do ako z handi Wolfsburga.
Gladbach awans ⛔
1.25

larkspur 505,8K

larkspur

Użytkownik
Dortmund - Hoffenheim
BVB pozostala jedynie juz tylko walka w Pucharze Niemiec. Odpadli z LM , w lidze nia maja szans na mistrza wiec spokojnie teraz mozna skupic sie na Pucharze.
Dortmund zapewne podrazniony porazka w weekend z Bayernem bedzie chcial wyjsc i zaprezentowac sie z jak najlepszej strony.
Co do Hoffenheim to rowniez musza zapomniec jak najszybciej o dotkliwej porazce z Gladbach az 1:4. Kiedy pojawia sie szansa na wskoczenie na miejsca dajace gre w pucharach wtedy Hoffenheim niestety ulega rywalom - ale jeszcze nic straconego.
Moim skromnym zdaniem kursy faworyzujace Dortmund jest przesadzony. Puchar lubi rzadzic sie swoimi prawami i wcale nie skreslalbym tutaj Hoffenheim. Dortmund przeciez nie porywa i lubi tracic ostatnio bramki. Polecam tutaj handi dodatnie na gosci.
Typ: Hoffenheim +2 - @1.72 - Bet365 ✅
/// Kolejny trudny mecz BVB , kolejne stracone bramki ale awans jest ????

Wolfsburg - Freiburg
Wolfsburg owszem w swietnej formie , u siebie graja wybitnie. Lecz Freiburg ostatnio jakby poprawil cos w swojej grze. W lidze wygrana 2:0 z Augsburgiem a ostatnio wygrana 1:0 z Koln. Oba zwyciestwa pomogly im choc na chwile uciec ze strefy spadkowej. W lidze zespoly spotkaly sie niedawno bo jakies 3tyg temu a mecz zakonczyl sie 3:0 dla Wilkow. Ja licze na jakas niespodzianke i na to ze Freiburg nawiaze walke z Wolfsburgiem - w koncu to Puchar.

Typ: Obydwie druzyny strzela gola - @1.90 - Bet365 ⛔
/// Wolfsburg skromne 1:0 i to po karnym , Freiburg walczyl dzielnie i mial szanse na gola ale coz ????

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Skład na Freiburg: Benaglio - Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodriguez - Gustavo, Träsch - Caligiuri, De Bruyne, Schürrle - Dost
Ławka: Grün, Bendtner, Schäfer, Klose, Perisic, Guilavogui, Arnold

master. 1K

master.

Użytkownik
Bayer Leverkusen - Bayern Monachium​
Bayer Leverkusen lub remis @ 1.90​

Jutro w ćwierćfinale pucharu Niemiec spotykają się pierwsza z czwartą drużyną rodzimej ligi, a mianowicie Bayern Monachium i Bayer Leverkusen. Drużyna Rogera Schmidta jest w fenomenalnej formie , czego dowodem jest wygrana pięciu ostatnich spotkań w Bundeslidze. Ostatni mecz na niemieckim podwórku przegrali 14 lutego po zaciętym meczu z Wolfsburgiem 4:5. Ponadto w ostatnich trzech spotkaniach u siebie zdołali strzelić 9 goli nie tracąc przy tym żadnego. Forma Bayernu nie jest ostatnimi czasy taka jaką mógłby sobie wymarzyć Pep Guardiona. Przegrana z Monchengladbach 0:2 na Allianz Arena oraz wymęczone zwycięstwo z Dortmundem nie napawa optymizmem przed środowym starciem w pucharze. Dodatkowo co nie może cieszyć fanów Bayernu to liczne absencje kluczowych graczy. Mianowicie wyjść na murawę w środowy wieczór nie będą mogli Arjen Robben, Frank Ribbery, David Alaba, Bastian Schweinsteiger oraz Holger Badstuber. W takich okolicznościach &quot;Aptekarze&quot; mają świetną szanse aby wyeliminować lidera Niemieckiej Bundesligi z dalszej przygody w pucharze, a samemu zagrać w półfinale z lepszym z pary Dortmund-Hoffenheim.​

Otrzymane punkty reputacji: +5
wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Bayer Leverkusen - Bayern Monachium
Połowa z większą ilością bramek - 2 połowa @2.09 (Fortuna) ⛔
Mam takie przeczucie, że ten mecz nie porwie. Po przegranej Bayernu z Mönchengladbach widać, że brakuje Bawarczykom Ribery&#39;ego oraz Robben&#39;a. Mecz ćwierćfinałowy, gdzie drużyna, która wygra awansuje, nie ma rewanżu, dlatego myślę, że obie ekipy nie dadzą sobie łatwo strzelić gola, a zaatakują dopiero w drugiej połowie. Bayer ma szanse tutaj na awans, grają ostatnio dobrze, tym bardziej u siebie na stadionie, także nie mogę ich tak z góry skreślić, jednak na papierze lepiej wygląda na pewno Bayern, a na pewno personalnie.

/// Ehhh, niestety wynik 0:0 po 90 minutach gry.

larkspur 505,8K

larkspur

Użytkownik
BAYER LEVERKUSEN - BAYERN MONACHIUM
Mega ciekawy mecz nam sie szykuje. Obie druzyny ostatnio prezentuja sie bardzo solidnie. Aptekarze ostatni raz przegrali w lidze po zacietym meczu z Wolfsburgiem 4:5.
W ubiegly weekend pewna wygrana az 4:0 nad HSV. Naprawde Bayer ma poukladany zespol z dobrymi pilkarzami - Kiesling , Bellarabi , mlody Brandt - naprawde maja kim grac. Nie zagra dzis Kruse ani Son.
Bayern zas ostatnio ciagle w grze. W weekend wygrana 1:0 z BVB. Dzis wazny mecz z Leverkusen , w sobote mecz z Frankfurtem a juz za tydzien pierwszy mecz w LM z Porto - tak wiec kalendarz bardzo napiety. Wciaz brakuje Robbena , Riberego oraz Alaby a takze nie zagra dzis Schweinsteiger. Sklad bardzo podobny do tego w meczu z Dortmundem tylko w miejsce Bastiana dzis od poczatku Gotze.
Mysle ze jednym z najsensowniejszych typow na ten mecz to po prostu BTS. Miedzy tymi zespolami raczej nigdy nie bylo pogromow a wrecz przeciwnie - ostatni mecz to 1:0 dla Bayernu. Teraz Leverkusen w gazie , graja u siebie a Bayern pare brakow kadrowych wiec jest to szansa dla Aptekarzy. Drugi typem moim bedzie awans Bayernu , kurs nie maly a przeciez Guardiola ma jasno postawiony cel - znalesc sie w finale Pucharu Niemiec i go wygrac. Byc moze dzisiejszy awans Bayern zapewni sobie dopiero po dogrywce ale jestem przekonany ze zagra w polfinale !
Typ: Bayern awansuje - @1.40 - Bet365 ✅
Obydwie druzyny strzela gola - @1.80 - Bet365 ⛔
/// wyrownany , bezbramkowy mecz. awans rozstrzygnely karne w ktorych Bayern nie mial problemow ????

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik

Puchar Niemiec 28-29 kwietnia

To juz polfinaly! We wtorek swiezo koronowany mistrz Niemiec z Monachium podejmie Borussie Dortmund. Faworytem oczywiscie gospodarze, ale BVB motywowac nie trzeba w Der Klassiker. Bayern w lidze nie gral ostatnio porywajaco, ale gdy trzeba bylo sie sprezyc to z Porto w Lidze Mistrzow zostaly strzepy. W srode absolutna sensacja tej edycji czyli Arminia Bielefeld podejmie Wolfsburg i raczej jej przygoda juz sie zakonczy. Wilki maja banalna droge do finalu od samego poczatku i nie wierze, ze potkna sie na polfinale. Aczkolwiek nikt w obozie Heckinga lekcewazyc trzecioligowca nie ma zamiaru.​

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Bayern : Borussia
Nawiążę do analizy którą na to wydarzenie dałem w TD i tak dodam cytat jednego z portali cyt. &#39;&#39;
Prezes Bawarczyków Karl-Heinz Rummenigge zapowiedział przed spotkaniem, że Bayern chce podziękować Kloppowi za piękną rywalizację w ostatnich latach. Przed wtorkowym półfinałem przygotowano dla szkoleniowca BVB bukiet kwiatów.
- Wręczanie kwiatków? My zamierzamy zrobić tam awanturę - odpowiedział na to Klopp na konferencji prasowej. - Naszym celem jest awans do finału. Lepiej niech Bayern przygotuje się na nieprzyjemną Borussię - dodał trener zespołu z Dortmundu . &quot;
Tak więc już po tym możemy zauważyć w jakiej atmosferze będzie rozgrywane spotkanie , od lat pojedynki Bayern : Borussia dostarczają sporo emocji i bardzo często brutalniejszych starć pomiędzy zawodnikami a jak do tego dodamy arbitra Gagelmanna to mamy wspaniałą kumulację dlatego idę na kartki :
- czerwona pokazana w meczu / 3.65 / Betsson ⛔
- Xabi Alonso żółta kartka / 2.75 / Betsson ✅
- Jerome Boateng żółta kartka / 3.60 / Betsson ⛔
- Rafinha żółta kartka / 5.00 / Betsson ✅
- over 3,5 żółtek / 1.95 / Betsson ⛔
.... co do czerwonej kartki to uważam że o dużym szczęściu może mówić Alonso bo jego faul pod koniec meczu mógł zakończyć się drugim żółtkiem ale widocznie Peter Gagelmann go trochę oszczędził ale ogólnie to możemy powiedzieć o tym spotkaniu z wielkiej chmury mały deszcz a trochę pomyłek ze strony Gagelmanna też było no ale trudno ( osobiście jestem zadowolony z żółtek dla Alonso a najbardziej z żółtka Rafinhii )

Otrzymane punkty reputacji: +1
nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Bayern - Borussia
typ: over 3.5 kartek @ 1.90 Bet365 ⛔
Bardzo spodobała mi się propozycja @Stanleya na to spotkanie. Rzeczywiście, wypowiedzi Kloppa są jednoznaczne - w tym meczu spodziewać się możemy agresji i walki do ostatniego gwizdka.
To nie będzie zwykły mecz. Ranga tego spotkania jest znana każdemu zawodnikowi. Dla odchodzącego po sezonie Kloppa jest to ostatnia okazja aby utrzeć nosa swojemu rywalowi. Te kluby rywalizują ze sobą od &quot;x&quot; czasu. Atmosfera podsycana jest na każdym kroku. Działacze obu klubów chcą mieć &quot;swoje na wierzchu&quot;. Tu nie będzie odpuszczania. Jest to jedno spotkanie i jedna szansa na awans do finału.
Wielu jest kandydatów do zobaczenia kartki w tym spotkaniu. Wspomniana przez @Stanleya trójka zawodników Bayernu to nie wszystko. Jest jeszcze Dante, Muller, a przecież to tylko zawodnicy Bawarczyków. W Borussii najbardziej narażeni według mnie to Schmelzer, Sokratis, Bender, Aubameyang. W takim wypadku mamy spore grona kandydatów do napomnienia lub też wykluczenia co przecież też nie jest abstrakcją. Całoroczny liczy żółtą kartkę jako 1, a czerwoną jako 2 (maksymalna ilość &quot;punktów kartkowych&quot; na zawodnika wynosi 3).
Sędzią spotkania będzie Peter Gagelmann. W ostatnim czasie sędziuje on na przemian zawody Bundesligi oraz 2 Bundesligi. Zdecydowanie więcej kartek pokazuje w najwyższej klasie rozgrywkowej, nie boi pokazywać się czerwonych kartek. Tutaj statystki: http://pl.soccerway.com/referees/peter-gagelmann/56407/
Emocji mam nadzieje nie zabraknie. Walki i ambicji również . Od tego do fauli już nie daleko. Wynik moim zdaniem jest sprawą otwartą. Myślę że żadna z drużyn nie przegra więcej niż jedną bramką. W takiej sytuacji gra na czas przez któregoś z bramkarzy to kolejna szansa na żółtą kartkę. Dodając do tego sędziego, który potrafi wyciągnąć swoje zasoby z kieszeni, myślę że warto wejść w powyższy typ u ww. bukmachera.

Z nim dyskusji dziś nie będzie...

Otrzymane punkty reputacji: +3
ziroxxx 1M

ziroxxx

Znawca - Piłka nożna
Bayern Monachium - Borussia Dortmund: over 3.5 kartek @ 1.72 Bet365 ⛔ (3 kartki)
Niestety kurs szybko spadł ja napisałem analize wczoraj i tylko ją dzisiaj tu wklejam bo zapomniałem wczesniej. Ja pograłem z kursem 2.00, no ale teraz już jest 1.72 i nie wiem czy warto w to sie pakować z takim kursem. Osoby, które nie pograły to proponuje poczekać 10-15 min kartki zazwyczaj wtedy nie wpadaja, a kurs na pewno się trochę podwyższy. Popieram analizy obu panów wyżej.
Jeden z najciekawszych ostatnich pojedynków w tym sezonie w Niemcach. W półfinale rozgrywek znaleźli się finaliści ubiegłorocznego finału, na którym osobiście byłem. Sądzę, że atmosfera wokół tego meczu jest dosyć spora. Dortumnd walczy jeszcze w lidze o wejscie na miejsca gwarantujące granie w lidze europejskiej, ale cały czas może jeszcze zdobyć trofeum Pucharu Niemiec. Ten wyczyn mógłby w jakimś stopniu przykryć słaby sezon w wykonaniu Dortmundu. Może to być ostatni puchar zdobyty przez Kloppa w zespole. Borussia do tego meczu przystąpi bardzo zmotywowana i za wszelką cenę będzie chciała wygrać to spotkanie. Bayern mimo kontuzji pokazał, że nie ma żadnej zadyszki i w rewanżowym starciu z Porto rozgromił przeciwnika. Bayern już w ten weekend zdobył mistrzostwo kraju po porażce Wolfsburga. Teraz może skupić się na półfinale ligi mistrzów i pucharu Niemiec. Kilka argumentów można znaleźć za tym, że w tym meczu walki nie zabraknie, dlatego mój typ kieruje w kartki. Linia 3,5 jak najbardziej do grania z przyjemnym kursem @ 2.00. W meczach obu drużyn raz linia jest pokrywana, a raz nie. Sądzę, że Dortmund nie ma nic do stracenia w tym sezonie i zagra na maxa. Pojawi się agresja i zaangażowanie. Jest to też pojedynek między zawodnikami, którzy odeszli z Dortmundu. Starcie Kuby z Lewym, po między byłym kapitanem, a aktualnym. W Dortmundzie byłoby to cudowne zakończenie współpracy z trenerem gdyby udało się wygrać z Bayern i sięgnąć po puchar. Presja i atmosfera stoi na wysokim poziomie i mam nadzieje, że przeniesie się to na boisko.
Ostatnie mecze pod względem kartek między tymi drużynami to: 5,3,3,3,6,5.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Bayern - Borussia
Pamiętam niedawny mecz w Bundeslidze. Nudny jak flaki, przewaga Bayernu, niewiele strzałów. Co ciekawe BVB miało nawet przewagę w posiadaniu piłki. Reus miał setkę którą zmarnował, Bayern jak zwykle rozgrywał, dużo gry w środku pola. Co tu dużo mówić - tamten mecz zawiódł, a składy są dość zbliżone. Jak dla mnie value w underze. Jest to typ 50/50, bo jednak w historii meczów gole padały ale skoro 4 kwietnia była lipa to nie można wykluczyć że dziś będzie podobnie.

Arminia - Wolfsburg
Nie wyobrażam sobie awansu gospodarzy do finału. Okej, pokonali Gladbach, ale druga taka sensacja nie ma prawa miejsca. Być może Źrebaki zlekceważyli Arminię, teraz Wilki już wiedzą że skoro trzecioligowiec pokonał Borussię to nie można sobie pozwolić na brak koncentracji. Kurs na podbitkę w sam raz.
under 2.5 ✅ + awans Wolfsburg ✅ = 2.64 ✅

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Bayern München - Borussia Dortmund

Kolejna odslona tzw. derbow Niemiec , tym razem jednak na poziomie polfinalu pucharu Niemiec. Jeden mecz, ktory bedzie decydowal o tym, ktora z druzyn wybierze sie na wielki final do Berlinu. Obie druzyny sa glodne pucharu, ktory w Niemczech ma bardzo wysoko renome i ktory kazdy chce zdobyc.
Zarazem bedzie to jednak rownie ostatni mecz Jurgena Kloppa w roli trenera Borussii przeciwko Bayernowi. Klopp jak malo kto wiedzial jak ustawic zespol, przeciwko Bayernowi by nie tylko przegrac, ale i wygrac. Wiedzial, ze Bayern (Sezon11/12) byl mocny na skrzydlach i wprowadzajac podwojne krycie na Ribberiego i Robbena nie dawal on im praktycznie miejsca na indywidualne akcje. Jak sam mowil pragnie on jesczce raz swietowac z calym Dortmundem w centrum miasta, by byla ku temu okazja bedzie musial on dzisiaj pokonac Bayern by moc siegnac po puchar.
Wracajac jednak do druzyny z München. Jednym slowem mozna napisac SZPITAL. Chodzily plotki ze Robben i Ribbery zdaza na mecz polfinalu, jednak co do Francuza jest pewnosc, ze dzis nie zagra to Holender ponoc ma byc gotowy i moc zagrac kilka minut. http://www.kicker.de/news/fussball/dfbpokal/spielrunde/625873/artikel_robben-auf-der-bank-guardiola_arjen-ist-kein-joker.html
Jak juz dobrze napisal marqs3lby czekaja nas kolejne pilkarskie szachy i sie tej opinii przylaczam. Zadna z druzyn nie bedzie chciala dzisiaj pierwsza stracic gola, ani zbytnio atakowac by nadziac sie na kontre. Na tym etapie rozrywek ( zreszta na calym etapie) jest tylko jeden mecz. Jeden mecz, ktory zadecyduje o tym, ktora z druzyn bedzie mogla dalej marzyc u Berlinie i finale.
Taktyka i ustawienie
Wedlug Kicker druzyny zagraja dzisiaj w takim ustawieniu :
Borussia:
Langerak - Durm, Sokratis, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Gündogan - Blaszczykowski, Kagawa, Reus - Aubameyang

Bayern:
Neuer - Rafinha, J. Boateng, Dante, Juan Bernat - Xabi Alonso - Lahm, Thiago - M. Götze - T. Müller, Lewandowski
Co do gry Borussii , to nie moge sie zbytnio wypowiadac gdyz nie jest to druzyna, ktorej zbytnio kibicuje, ani obserwuje. Najwieksym zagrozeniem dla Bayernu bedzie szybkosc Aubameyanga, ktory w pojedynku biegowym bedzie odstawial Dante juz na pierwszych 5 metrach.

Patrzac na sklad Bayernu, wiadoma bedzie poszukiwanie sie Hiszpanow na boisku. W meczu z Eintrachtem Alonso zagral 2 raz tyle podan do Thiago niz do Lahma. Sam komentator Sky zwrocil na to uwage mowiac, ze widac jak oni sie szukaja i jak pomijaja kapitana Bawarczykow. Gaurdiola wie, ze ma piekielny mocny srodek z majacym polot Thiago, ktory w jednej akcji bedzie mogl zgubic 2 zawodnikow. Pieta Achillesa bedzie jednak jak juz wspominalem srodek obrony z strasznie niepewnym ostatnim czasem Dante, ktory od polfinalu MS nie wie jak sie nazywa i czy gra jesczcze w pilke.
Typy
Jak juz wspominalem czekaja nas pilkarskie szachy z bardzo wysoko stawka. Dlatego jak juz marqs3lby wspominal under 2,5 @1,95 jest bardzo dobra opcja. Ja jednak pojde jescze dalej i proponuje /zagram under2 @2,75. Bedzie to typowy mecz do jednej bramki. Borussia to nie Porto, ktore przed szansa awansu juz w szatni i glowach przega mecz. Wiedza jak grac w Monachium nie boja sie i powinni postawic opor gospodarzom, ktorzy zapewne beda mieli wiecej posiadania pilki.
Do tego bardzo dobrym typem uwazam remis @4,20, liczac na dogrywke, a nawet na karne i dlugi wieczor z pucharem Niemiec.
Podsumowanie
Under 2,50 @1.95 6/10 ✅
Under 2 @2,75 4/10 zwrot
Remis 4,20 3,5/10 ✅
DW 0:0 @13 1.5/10 ⛔ (jednak 1:1)
Bayern nie strzeli w 1 pol. 2,20 5/10 Taka nuda w 1 pol., ale Lewy zabil⛔
Under 10 RR @1,90 4/10 ( na HP podalem tutaj zapomnialem ) ⛔
(Wszystkie kursy Bet365)

Powodzenia:cool:

E: Podsumowujac zysk 6,4j. Moglo byc lepiej. Szkoda typu, ze Bayern do przerwy nie strzeli, bo bylo bardzo blisko. Ale i tak ladny zysk. :cool::grin:

larkspur 505,8K

larkspur

Użytkownik
Panowie mamy oficjalny sklad Bayernu na dzis : do pierwszego skladu wraca Benatia a na ławce jest juz Robben ! ????
XI : Neuer - Alonso, Benatia, Thiago, Lewandowski, Rafinha, Boateng, Bernat, Lahm (K), Müller, Weiser
Ławka: Reina - Dante, Robben, Pizarro, Götze, Rode, Schweinsteiger.

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Arminia Bielefeld : Wolfsburg
Uważam , że to spotkanie powinno przynieść większe emocje od wczorajszego meczu a co za tym idzie i bramki , Arminia rzeczywiście w tym sezonie gra super i w lidze gdzie lideruje jak i w DFB Pokal w którym pokonała już 3 zespoły Bundesligi .. ostatnio B. M&#39;gladbach a wcześniej Bremę i Hetrhę z M&#39;gladbach chłopaki zdobyli bramkę w regulaminowym czasie gry a jedna z bramek była autorstwa Manuela Junglasa , Bremie strzelili 3 a jedną z bramek strzelił Manuel Junglas i na pewno dziś chłopak także będzie miał jakąś okazję i a nóż uda mu się strzelić bramkę , oprócz niego jest jeszcze Fabian Klos najlepszy strzelec drużyny a zarazek kapitan który zdobył 20 bramek w lidze i 1 w DFB Pokal tak więc ma kto strzelić , co do Wolfsburga to tu wiadomo jest sporo takich którzy mogą wpisać się na listę strzelców kibice na pewno liczą na gola Kevina De Bruyne ale są jeszcze Luiz Gustavo , Daniel Caligiuri - Nicklas Bendtner tak więc moje typy na to spotkanie sa takie :
- over 2.5 gola / 1.80 / Bet365
- obie strzelą / 1.83 / Bet365
- over 2.5 i BTS / 2.30 / Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +7
hansa 5,2K

hansa

Użytkownik

Puchar Niemiec 2014/15

FINAŁ

30 maja Berlin 20:00

Final Pucharu Niemiec pomiedzy Borussia Dortmund a VFL Wolfsburg. Dla BVB zwyciestwo bedzie nagroda pocieszenia po bardzo slabym sezonie, dla Wolfsburgu z kolei ukoronowaniem wspanialego roku ligowego zakonczonego wicemistrzostwem i awansem do Ligi Mistrzow. Kto jest faworytem? Wedlug mnie jednak Wilki. Dwie kolejki temu obie druzyny spotkaly sie w lidze i Wolfsburg wygral 2-1. Nie nalezy jednak zapominac ze realia ligowe to jedno, a pucharowa potyczka to drugie.

Zapraszam do typowania!​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom