>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Puchar Narodów Afryki 2017 - kwalifikacje

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Puchar Narodów Afryki 2017 - kwalifikacje

Dzisiaj rozpoczną się eliminacje do Pucharu Narodów Afryki 2017. Gospodarzem turnieju finałowego będzie Gabon.

Do Pucharu Narodów Afryki 2017 zakwalifikują się zwycięzcy grup oraz dwie najlepsze reprezentacje z drugich miejsc.

Podział na grupy:

Grupa A: Tunezja, Togo, Liberia, Dżibuti
Grupa B: Demokratyczna Republika Konga, Angola, Republika Środkowoafrykańska, Madagaskar
Grupa C: Mali, Gwinea Równikowa, Benin, Sudan Południowy
Grupa D: Burkina Faso, Uganda, Botswana, Komory
Grupa E: Zambia, Kongo, Kenia, Gwinea Bissau
Grupa F: Republika Zielonego Przylądka, Maroko, Libia, Wyspy Świętego Tomasza i Książęca
Grupa G: Nigeria, Egipt, Tanzania, Czad
Grupa H: Ghana, Mozambik, Rwanda, Mauritius
Grupa I: Wybrzeże Kości Słoniowej, Sudan, Sierra Leone
Grupa J: Algieria, Etiopia, Lesotho, Seszele
Grupa K: Senegal, Niger, Namibia, Burundi
Grupa L: Gwinea, Malawi, Zimbabwe, Suazi
Grupa M: Kamerun, Republika Południowej Afryki, Gambia, Mauretania

W grupie I znajduje się także Gabon, który będzie gospodarzem turnieju finałowego. Reprezentacja Gabonu będzie grać przeciwko pozostałym trzem drużynom tej grupy. Spotkania te jednak będą rozpatrywane tylko jako towarzyskie i nie będą liczyć się do tabeli grupy I.

Klasyfikacja drugich miejsc: http://en.wikipedia.org/wiki/2017_Africa_Cup_of_Nations_qualification#Ranking_of_second-placed_teams

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz

Grac45 66,6K

Grac45

Forum VIP
Wyspy Świętego Tomasza i Księżyca - Maroko
Szczerze powiedziawszy pierwszy raz słyszę o takiej reprezentacji, więc jak tylko widzi się takie cuda w ofercie zainteresowanie jest natychmiastowe. Ci przybysze już w pierwszym meczu grupowym pokazali co na ich stać przyjmując od Wysp Zielonego Przylądka 7-1. Przejrzeć ich 13 meczów gdzie są oficjalne statystyki to do pierwszego trzeba się cofnąć o 15 lat, cała kadra prócz jednego zawodnika występującego w Tenerife to rodzimy skład. Wiek też ciekawy, taka defensywa na sześciu powołanych obrońców pięciu z nich już po 30-stce. Chociaż tam z kwitami i metryką to wiadomo jak jest. Taki rywal dla Maroko to jest śmiech, taki El Arabi z Primiera Divison sam tu zrobi over a jeszcze są i El Kadouri z Napoli a właściwie z Torino bo tam ostatni dobry mecz i sezon zagrał. Jest Amrabat z Malagi są solidni pomocnicy El Ahmadi z Feye czy Nabil Dirar z Monaco. W zasadzie tego nie ma co dalej wymieniać bo ta piątka wystarczy na takich pastuchów. Nie ma co prawdy Belhandy, Boussufy i Benatii czyli najbardziej znanych obecnie Marokańczyków tak samo Chamkh&#39;a, ale to żaden problem a nawet lepiej że nie ma gwiazdorów. Duet Arabi - Kadouri spokojnie tutaj wystarczy, kolejna dobra wiadomość to taka że z grupy awans robi tylko jedna drużyna co w perspektywie walki z Wyspami Zielonego Przylądka takie mecze trzeba jak najwyżej wygrać jak to pokazała pierwsza runda i ten wysoki wynik 7-1 Zielonych.
Oferta uboga, nie ma się co dziwić. Czysty win, który nie ma prawa nie wejść jest po 1,20 około. Handicapów nie ma, HT/FT słabo bo raptem 1,72, jedno szczęście że dodali chociaż jedną linię bramkową i piękny kurs 1,90. Do meczu spokojnie to pospada tym bardziej jak nie przewidują tego meczu live.
Over2,5 1,90 ✅ Izzunia 3-0 do HT
365

Otrzymane punkty reputacji: +32
macio106 209,6K

macio106

Znawca - MMA
Libia - Wyspy Zielonego Przylądka✅ 1-2
Typ: over 1.5 @1.55 Expekt

Libia ostatnio gra słabo, w tym roku tylko wygrana z Tunezją, a tak przegrane z Marokiem lub remis z Mali. Gdzie jeszcze rok temu potrafili dostać 3-0 z Rwandą. Jednak czasem Libia ma takie przebłyski że grają dobry mecz i coś tam wturlają. Dzisiaj mają się z mierzyć z Cape Verde. W tym roku jeszcze nie przegrali. Wygrana z Congo, trzy remisy na PNA 2015(Tunezja, DR Congo, Zambia), wygrana z drugim składem Portugalii i wygrana z Wyspami Świętego Tomasza i Książęca. Mają zawodników z dobrych lig europejskich, w ostatnim czasie poczynili postępy. Wydaje się że ich wygrana powinna być tutaj przewidywalna, jednak ja tak jak mówiłem Libii zdarzają się dobre mecze więc kto wie czy dzisiaj się nie przebudzą? Tak czy owak mimo że obie reprezentacje są nastawione underowo. To dzisiaj dwie bramki powinniśmy zobaczyć.

macio106 209,6K

macio106

Znawca - MMA
Sudan Południowy - Benin✅ 1-2
Typ: 2 @ 2.80 bwin

Typ prosty jak budowa cepa. Benin ma w składzie Rudy Gestede, Mickaël Poté (26/17 w 1 liga Turcja), Stéphane Sessčgnon, Emmanuel Imorou, Jordan Adéoti. Praktycznie cała 11 to wyszkoleni w Europie grajki z Francuskim paszportem. Grają w dobrych ligach kontra no własnie kto? Kraj pogrążony w biedzie i wojnie. Zero kasy, zero infrastruktury. Piłkarze przyjeżdżają z Australii gdzie grają w Amatorskich ligach. Fakt potrafili zaskakiwać między innymi wygrana z Gwineą Równikową czy ostatnio remis z Sudanem, ale wyłapują po 4-0 od Mauretanii... Szanujmy się Benin to grajki z Europy, którzy w tych eliminacjach mają dwa remisy i aby myśleć o awansie jutro muszą wygrać. Dlatego ja ich pobieram.

W. Św. Tomasza i Książęca - Libia⛔ 2-1. KRYMINAŁ!!!!! Jak można stracić dwie bramki w 84 i 88 w tmy samobój?!
Typ: 2 @1.40 Unibet

Amatorzy konta Libia, która w eliminacjach dała ciała bo wszystko przegrała, ale kurde tu jest różnica klas. Postraszyli ostatnio Etiopię w eliminacjach MŚ wygrali u siebie 1-0, a potem dostali 3-0. Potrafili dostać u siebie po 3-0 z Marokiem. Dajcie spokój różnica klas i tyle. Libia jak jutro wygra to nadal ma matematyczne szanse na awans.

Otrzymane punkty reputacji: +46
_beafraid 879

_beafraid

Użytkownik
Ten mecz Sudanu z Beninem jest gdzieś live? ????
/e: znalazlem po hasztagach na Twitterze dopiero jakies info o meczu, aktualnie 1:0 dla Beninu

macio106 209,6K

macio106

Znawca - MMA
W. Św. Tomasza i Książęca - Libia⛔ 2-1. KRYMINAŁ!!!!! Jak można stracić dwie bramki w 84 i 88 w tmy samobój?!
KRYMINAŁ jedyne co to może opisać... w końcówce samobój, a potem gol ehem na pewno czysty sport....

https://www.youtube.com/watch?v=Fs2l3B7opt8

Jutro susza ale sobie tam można wrzucić do taśmy:

Djibouti - Liberia ✅ 0-1
Typ: 2 @1.10 Unibet

Dżibuti 204 w rankingu Liberia 109, W Dżibuti sami amatorzy w Liberii ziomeczki z RPA, Szwecji, Turcji i tam w eliminacjach już wygrywali. Dżibuti nie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
macio106 209,6K

macio106

Znawca - MMA
Mauritania - Gambia✅ 2-1 Bramka w 97 minucie, ale siedzi!
Typ: 1 @2.75 Unibet
Dzisiaj idziemy w kierunku Mauretanii, bo ta reprezentacji robi postępy i nie jest już łatwym chłopcem do bicia. W 2015 roku przegrali 1-0 z Kamerunem, wygrali z RPA 3-1, remis z Południowym Sudanem 1-1 a później rozbicie ich u siebie 4-0. I mega wyrówna walka w dwumeczu z Tunezją oba mecz przegrane 1-2, ale gole dla Tunezji padały w końcówce, tak przez większość meczu była wyrównana walka. Skład oparty na zawodnikach z rodzimej ligi i trochę wspomagani przez ziomeczków z Francji, są zgrani na pewno.
Gambia i kogo oni mają w składzie? Jak tam największą gwiazda jest Kebba Ceesay... W bramce jakieś no-namy co nie ma ich nawet na Wikimedii... W ataku jest teoretycznie Modou Barrow, który nie ma formy. Do tego jeden z nielicznych, który gra w dobrej lidze Pa Modou ma kontuzje. Ta reprezentacja nie ma ładu i składu to jest zlepek ludzi z całego świata, zero zgrania. Gambia na wyjazdach jest mega słaba, Mauretania u siebie za to mocna. Wnioski są jasne.

Otrzymane punkty reputacji: +13
kokon303 139

kokon303

Użytkownik
Co panowie sądzicie o tym meczu : Wyspy Zielonego Przylądka - Maroko?
Dziś będą walczyć o 1 miejsce w tabeli, RZP mnie pozytywnie zaskoczyło bo nie śledziłem ostatnio losów afrykańskich drużyn, ale ta drużyna to obecnie najlepszy afrykański team według rankingu fifa, gdzie zajmują 31 miejsce obok Polski:grin: U siebie osiągają dobre wyniki, ciekawostką jest fakt, że potrafili wygrać towarzysko w marcu poprzedniego roku na wyjeździe z Portugalią 0:2, wiadomo to tylko towarzyski ale to pokazuje, że ta drużyna idzie w dobrym kierunku, dzisiaj mogą to udowodnić z Marokiem, który nie jest jakimś słabym zespołem, ale ja coś czuję, że wyspy wygrają ten mecz 2:0, ale jak wiadomo to jest afrykański futbol i wszystko może się zdarzyć więc można pograć za drobne bo kurs w Pinnacle jest fajny:cool:
Tak więc:
Cape Verde win Pinnacle @ 2.40⛔
Cóż 0:1 dla Maroka, Herve Renard udowodnił, że jest ekspertem od Afrykańskiej piłki i tam już powinien zostać na stałe :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +8
didier_drogba 7,4K

didier_drogba

Użytkownik
@Kokon, wiele rzeczy się zgadza, tylko, że Maroko objął niejaki Herve Renard, może w klubach nie do końca sobie poradził, to z Zambią i WKS wygrał PNA więc jestem pewien, że Maroko zacznie notować dobre wyniki, pytanie tylko czy już, czy potrzeba mu czasu... Więc możliwe wygrana WZP, ale bardzo bym uważał, Herve przywiązuje uwagę do obrony, więc może jakiś under prędzej... tym bardziej, że to ważny mecz dla obu ekip.

Otrzymane punkty reputacji: +18
kokon303 139

kokon303

Użytkownik
Tym bardziej większa zachęta by ten mecz dzisiaj oglądać, dlatego napisałem, że za drobne to gram by się fajniej oglądało bo ciekawych meczy dzisiaj to nie ma;)

macio106 209,6K

macio106

Znawca - MMA
A na jutro coś wykombinowałem.:grin:

Ghana ⛔ 0-0 + Benin✅ 4-1 = 2.00 Bah⛔
No Benin to wam opisałem tutaj. Wtedy wygrali to i jutro wygrają, tym bardziej ze grają u siebie.
Ghana tak samo w pierwszym meczu rozbiła Mozambik 3-1. Teraz grają na wyjeździe no i tak typowo na logikę ile znasz piłkarzy z Mozambiku, a ilu z Ghany? Piłkarze z Ghany to grajki z czołowych lig Europejskich. Do tego jak Ghana jutro wygrywa to już jedna nogą wygrywa grupę. Różnica klas i tyle.

Kenya - Guinea Bissau✅ 0-1. 8.00 ZABITE.:cool:
Typ: 2 @ 8.00 Bet365✅ lub X2 @2.50 Bet365✅

No to obie ekipy grały ze sobą 23 marca gospodarzem była Guinea i to ona wygrała 1-0. Tutaj niby zmiana gospodarza i wiadoma długa podróż itp. No ale Kenia też tyle musiała przybyć. Dwa Kenia nie ma żadnego rozsądnego grajka oprócz Wanyama bo Dennis Oliech przepadł w Dubaju... Kadra Guinea to praktycznie 90% ludzie z Portugalia wiadomo kolonie te sprawy, ale większość z nich była wyszkolona Europejską myślą treningową, a nie oszukujmy się jest ona lepsza niż Afrykańska. Fakt że Gwinea ostatni raz na wyjeździe wygrała 10.08.2011... Ale każda passa kiedyś musi zostać przerwana. Tym bardziej że jeżeli zgarnęli by jutro 3 pkt, a Zambia z Kongo podzieliła się punktami (co jest bardzo możliwe). To wskakują na pierwsze miejsce i są blisko historycznego awansu. Tak czy siak obok takiego kursy nie przejdę obojętnie.

Otrzymane punkty reputacji: +14
macio106 209,6K

macio106

Znawca - MMA
Libya - Sao Tome and Principe⛔ 4-0
Typ: 2 +2,5 bramki @1.90 TonyBet

Po tym co było kilka dni temu to mnie teraz nic nie zdziwi. Libia nie umie strzelać, tylko 2 bramki w eliminacjach, Wyspy za to ostatnio wygrały/kupiły mecz? Kij ich wie, ale z takim hadni dziś powinni to ogarnąć. Libia jest w tym momencie słaba.

macio106 209,6K

macio106

Znawca - MMA
A siedzę sobie tak dzisiaj patrzę na jutrzejsze mecze i myślę.;) Wiec lecimy.

Lesotho - Seychelles⛔ 2-1
Typ: X2 @2.05 Bwin

Seszele niby słabe niby leszcze a 2 dni temu rozbiły Lesotho 2-0, teraz jadą na wyjazd, zajmują 2 miejsce w grupie. Lesotho nie wygrało od 2 lat wtedy pokonało 1-0 Tanzanię. Co raz mniej ludzi z Lesotho gra w RPA więc i poziom reprezentacji leci w dół. Jutro Seszele mogą namieszać.

Rwanda - Mauritius ⛔5-0
Typ: X2 @3.50 Bet365

A podobnie jak u góry. Mauritius dwa dni temu 1-0 pokonał Rwandę, która też już nie ma tylu grajków z Belgii po koloniach. Teraz większość z rodzimej z ligi. Mauritius paru grajków naturalizował z Francji, więc kto wie? Coś jutro mogą zmieszać.

Ethiopia - Algeria 3-3 ????⛔
Typ: 2 @1.38 Bah

3 dni temu Algieria u siebie zgwałciła Etiopię 7-1, jak jutro wygrają są na 100% pewni awansu. No wnioski nasuwają się same. Europejskie szkolenie&gt; Afrykańskie.

Angola - D.R. Congo⛔ 0-2
Typ: BTS @ 2.00 Bet365

Oba zespoły są naprawdę dobre, sporo graczy z Europy, Ich rodzime ligi są na świetnym poziomie jak na Afrykę. Każda z reprezentacji gra ofensywnie. 3 dni temu było 2-1 dla Konga. Jak na razie Angola jest 3 ,a Kongo 2, bo Central Africa wygrała z Madagaskarem i jest 1. Jak wiadomo pierwsza drużyna awansuje dalej, druga tłucze się w barażach. Ten który jutro przegra ma mocno pod górkę, remis nie zadowoli nikogo. Nie ma bata każda z reprezentacji ruszy do przodu więc bramki powinny padać. H2H też na moje. Ostatnio kiedy nie było BTS był to rok 2006.

Uganda - Burkina Faso⛔ 0-0
Typ: 2 @ 4.55 Marathonbet

A mówta co chceta ja fenomenu Ugandy nie kupuje i nie kupie. Nie będę brał na poważnie kogoś kto gra w Wietnamach, Albaniach, Iranach, Tanzaniach. Burkina Faso porządni grajkowie z czołowych Europejskich lig co prawda już bez Jonathan Pitroipa, ale z innymi solidnymi zawodnikami. Pokonali ich kilka dni temu 1-0. Teraz też pokonają jak chcą utrzymać pierwsze miejsce w grupie. Ja widzę spore value w tym kursie.

Gambia - Mauritania⛔ 0-0
Typ: 2 @3.70 Betsafe

Opisałem wszystko tu.

Otrzymane punkty reputacji: +35
macio106 209,6K

macio106

Znawca - MMA
Tanzania - Egypt✅0-2
Typ: 2 @1.40 bwin

Egipt czołówka na czarnym lądzie, grajki z Europy, a jak jak z rodzimej ligi to bardzo mocne. Kim że jest Tanzania jak jedyny słuszny grajek to Mbwana Ally Samatta. Tak naprawdę jest to mecz o pietruszkę, ale tak czy siak Egipt to półka wyżej.

South Sudan - Mali✅ 0-3
Typ: 2 @1.65 Unibet

Z początku Sudan miał widoki na przyszłość, piłka była ucieczką od biedy, ale przegrywają wszystko jak leci nawet z Mauretanią i to wysoko. Mali grajki z Europy, dobry poziom. Jak wygrają mają pewnie 1 miejsce w grupie.

Sao Tome and Principe - Cape Verde✅ 1-2
Typ: 2 @1.35 OtoBet

Wyspy powołały grajków tak naprawdę w 75% z jednego klubu czyli Sporting Praia Cruz. Ich największa gwiazda gra w Paragwaju... Luís Leal. Republika Zielonego Przylądka w tym roku przegrały dwa razy z Marokiem, ale w 2015 ładnie gromiły rywali. Mają zawodników w Europie na dobrym poziomie. Jak dzisiaj wygrają to mają całkiem realne szanse na awans z 2 miejsca.

Sierra Leone - Sudan⛔ 1-0
Typ: X2 @1.50 Unibet

Ludzie z Sierra Leone posypali się kompletnie reprezentacja nic nie gra, posypali się totalnie. Sudan to taki średniak Afryki, leszczy będzie klepał, ale do WSK, Maroka czy Egiptu podjazdu nie ma. Jak dzisiaj wygra to wskakuje na 1 miejsce i będzie czekał na potknięcie WKS i awans.

S 47

szymonex0

Użytkownik
Zamierzam zagrać Mali właśnie.Typ wydaje się chyba pewny? Znam Mali z czasów Kanoute itd,wiem,że to dobra drużyna,Sudan kojarzy mi się z biedą itd.Patrząc na statystyki wszystko sie potwierdza.Sudan dostaje baty od słabeuszy.Mali jak wygra to pewny awans.Raczej warto?

Psychosocial 1,7M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
AFRYKA: Puchar Narodów Afryki - Kwalifikacje
Suazi-Guinea TYP 2 kurs 2,56 3/10 g.15.00 1:0 BOX
Ostatnia szansa dla Gwineii na awans. Sytuacja jest bardzo trudna ale goście muszą dziś absolutnie wygrać żeby o czymś marzyć. Jak mi powiedział kiedyś mój znajomy, znawca Afryki że Gwinea to bardzo ciekawy zespół, takie trochę wściekłe osy, bo mogą użądlić każdego, ale są dość chaotyczne.
Gwiazdy zespołu to: obrońcy Florentin Pogba (Saint-Etienne, brat Paula Pogby), Kamil Zayatte (Sheffield Wed), pomocnicy Kevin Constant (Trabzonspor), Guy-Michel Landel (Orduspor), skrzydlowy Ibrahima Traore (Borussia M-G) i napastnicy Mohamed Yattara (Lyon), Idrissa Sylla (Waregem).
Suazi dostało w 28 marca wyjazdowy oklep od Zimbabwe. Przegrali 0:4 i mam nadzieję że podtrzymają dziś słabą formę.

macio106 209,6K

macio106

Znawca - MMA
Republika Południowej Afryki - Mauretania @1.50 Bet365 ⛔ 1-1
Obie ekipy odpadły i ten mecz jest już o pietruszkę. Jednak mimo to RPA powinno wygrać i choć jakoś zrekompensować swoim kibicom tę wpadka i brak kwalifikacji, Mauretania poczyniła ostatnio postępy, ale to nadal nie ta pólka co RPA. Które powołało najmocniejszy skład na ten mecz.

kantini 545

kantini

Użytkownik
Podaję pewną propozycję, ciężko nazwać to jakąś analizą, ale może ktoś będzie miał ochotę zwrócić uwagę.
Swego czasu pisywałem relacje z meczów dla pewnego portalu i kiedyś niefartownie przypadł mi Puchar Narodów Afryki. Pamiętam, że wielokrotnie żałowałem wówczas swojej sumienności, bo wiele meczów mógłbym podsumować jednym zdaniem: W spotkaniu nie wydarzyło się nic ciekawego. Pomny tego wolnego, defensywnego, statycznego stylu gry i w oparciu o statystyki zagrałem dzisiaj 3 treble na under 2,5 bramki w dzisiejszych meczach kwalifikacyjnych. Tylko w jednym spotkaniu na 9 padły 3 bramki, w pozostałych ośmiu - mniej.
Wobec tego polecam na jutro under 2,5 gola w meczach (jest ich sporo, ale to nie wszystkie spotkania, kilka jest odrzuconych):
Malawi - Suazi @1,45 ✅
Burkina Faso - Botswana @1,75 ⛔
Uganda - Komory @2,6 ✅
Zambia - Kenia @1,8 ✅
Mali - Benin @1,66 ⛔
Tunezja - Liberia @1,8 ⛔
kursy z Bet365
oraz
Gwinea Równikowa - Sudan Południowy @1,75 ⛔
Niger - Burundi @1,44 ✅
kursy z Betano
i