Dyscyplina: Piłka nożna/Copa del Rey
Godzinna: 21:00
Spotkanie: Zamora vs Villarreal
Typ: BTTS + powyżej 2.5 gola
Kurs: 2.50
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Gospodarze to zespół, który na co dzień występuje na czwartym poziomie rozgrywek w Hiszpanii.
Naturalnie są drużyny, które sprawiają niespodzianki w krajowym pucharze i Zamora postara się być właśnie tym klubem w obecnym sezonie. Jeżeli spojrzymy na historię rywalizacji tej ekipy w tych rozgrywkach, to w poprzedniej rundzie udało się pokonać po rzutach karnych Racing Santander, a więc projekt z Segunda Division. Dzisiaj poprzeczka zawieszona jest jeszcze wyżej, ale własny obiekt oraz pewność siebie jest po stronie gospodarzy.
Zamora w swojej lidze spisuje się całkiem nieźle i są szanse, aby awansować w tym sezonie poziom wyżej. Zanim to się stanie, to warto pokusić się o niespodziankę w krajowym pucharze. Czy stać outsider na sensację?
o drugiej stronie barykady jest Villarreal, który w tej kampanii ma spore problemy z ustabilizowaniem formy.
Po odejściu Unaia Emery’ego drużyna ta kilkukrotnie zmieniała już trenera. Na ten moment pracy odbudowy Żółtej Łodzi Podwodnej podjął się Marcelino i dzisiaj odbędzie się jego debiut w nowych barwach. U przyjezdnych są spore nadzieje związane z tym szkoleniowcem, wszak w swoim CV ma takie kuby, jak Sevilla, Valencia, Athletic Bilbao czy też Marsylię. We Francji przygoda Marcelino była kompletnie nieudana, dlatego powrót do własnego kraju to spora motywacja dla tego menadżera.
Jeżeli zerkniemy na skład powołany na rywalizację z Zamorą, to najważniejsi piłkarze są obecni. Czy faworyci staną na wysokości zadania?
W krajowych pucharach często zdarzają się niespodzianki np. w Niemczech pamiętamy spotkanie Saarbrücken z Bayerem Monachium. Dzisiaj w Hiszpanii tylko jedno spotkanie w ramach Pucharu Króla i jestem zdania, że gospodarz powalczy z faworytem. Zdecydowałem się na typ, który mówi o tym, że padnie BTTS i over 2.5 goli.
W poprzedniej rundzie Zamora była w stanie wyeliminować Racing Santander, co jest już sporym osiągnięciem. Przez dłuższy czas utrzymywał się wynik 1:0, ale rywale doprowadzili wtedy do dogrywki i serii rzutów karnych w końcówce.
Villarreal w tej kampanii nie zachwyca i przede wszystkim są problemy w defensywie. Żółta Łódź Podwodna w tej kampanii zachowała czyste konto w poprzedniej rundzie Pucharu Króla, ale Chiclana to był kompletny outsider. Teraz Zamora z pewnością postawi większy opór. Dodatkowo debiuty nowych szkoleniowców nie zawsze są pozytywne i Marcelino nie miał zbyt dużo czasu, aby poukładać wszystkie klocki, jak należy. W mojej opinii są spore szanse na bramki i mam nadzieję, że oba kluby nas nie zawiodą.