Dawno nie pisałem analiz piłkarskich. Trzeba to zmienić a półfinały Pucharu Króla są do tego świetną okazją
Almeria - Fc Barcelona
O 20:00 zobaczymy pierwsze ze spotkań rewanżowych.
W Katalonii, dzisiejsi gospodarze musieli uznać wyższość Barcelony. Rezultat 5:0 nie pozostawia złudzeń co do awansu a pierwszy kwadrans wspomnianego meczu, pokazał kto jest drużyną nieporównywalnie lepszą.
Barcelona w 16 minucie prowadziła 3-0 po golach Messiego i Villi.
Jak będzie dzisiaj? Nie sądzę abyśmy mieli zobaczyć podobny pogrom. Historia pokazuje, że Barcelona nie powinna forsować tempa w rewanżu.
W poprzedniej rundzie ambitnie walczący Betis pokonał ją na własnym terenie 3-1 a postawa Mistrzów Hiszpanii mocno rozczarowała.
Za "zwolnionymi obrotami" przemawiają również wypowiedzi trenera. Guardiola kurtuazyjnie zapewnia, że jeszcze nic nie jest rozstrzygnięte itd. ale należy pamiętać o tym, że "Każdy piłkarz ma mieć wkład w ten puchar".
Głębokich rezerw nie będzie... w to nie wierzę. Na pewno jednak nie będzie kolejnej potrzeby miażdżenia Almerii (Jak to miało miejsce w lidze - 8:0).
Istotną sprawą może być czekający nas niedługo pojedynek na Camp Nou. Z Madrytu przyjedzie co prawda kompletnie pozbawione formy Atletico ale takiego rywala nie można nigdy lekceważyć. Niedługo też potyczka z Arsenalem. Nie ma się co forsować.
Almeria, tak na prawdę jest w podobnej sytuacji. Wypowiedzi, zapowiedzi walki to jedno... 17 pozycja w tabeli i ciężkie mecze to inna sprawa.
Najbliższa kolejka to pojedynek z Espanyolem. Warto byłoby urwać im punkty. Nieco później arcyistotna konfrontacja z bezpośrednim rywalem do awansu - Levante.
Spodziewam się wyrównanego spotkania. Raczej zwycięstwa Barcy ale być może zdarzy im się potknięcie.
Undery bardzo prawdopodobne ????
Ciekawie wyglądają kursy w bwinie:
under 3,5 @ 1,75
under 2,5 @ 2,95
Do tego mecz Realu, którego nie będę już opisywał.
Sytuacja w Madrycie jest zła. Piłkarsko zawodnicy prezentują się niemrawo, nie wspominając już o jakimkolwiek "team spirit"
Sam polecam zagrać następujące kupony:
Almeria - Fc Barcelona
under 3,5 @ 1,70
Real Madryt - Sevilla
under 3,5 @ 1,65
AKO: 2,81
6/10 Gamebookers
+10,86
Almeria - Fc Barcelona
under 2,5 @ 2,75
Real Madryt - Sevilla
under 2,5 @ 2,60
AKO: 7,15
2/10 Sportingbet
-2
Edit: wcześniej poprawiłem błąd w drugim kuponie... a przez przypadek zmieniłem też dane w drugim.
kursy jednak od początku się zgadzały - mam nadzieję, że nikogo nie wprowadziłem w błąd.