>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar Króla - 1/8 finału [mecz i rewanż]

Status
Zamknięty.
cj20 0

cj20

Użytkownik
Spotkanie: Rayo Vallecano - RCD Mallorca
Typ: x
Kurs: 3.10
Bukmacher: Bet-at-Home

Analiza:
W trzech ostatnich meczach pomiędzy tymi zespołami górą była Mallorca. Jednak uważam że w jutrzejszym starciu nie zostanie wyłoniony zwycięzca i mecz zakończy się remisem. Trener Mallorci zapowiedział że da odpocząć najlepszym graczom i wystawi na to spotkanie skład rezerwowy.
Rayo Vallecano po drodze do 1/8 musiało pokonać nie byle jakie zespoły bo Real Sociedad i Cordobe. Teraz na pewno podejdą z wielkim zaangażowaniem do meczu z Mallorcą. W 2 lidze hiszpańskiej zajmują 5 miejsce i są już z minimalnymi szansami na awans, więc na pewno powalczą w jutrzejszym spotkaniu.

U 0

uzytkownik-50931

Użytkownik
Piłka nożna -&gt; Hiszpania -&gt; Copa del Rey

22:00
La Rosaleda, Malaga

Málaga vs. Getafe

Typ: 2 ⛔
Kurs: 2.70
Bukmacher: Interwetten

Dziś ostatni dzień rozgrywania pierwszych meczów 1/8 Pucharu Króla. O 22 zagrają ze sobą pierwszoligowe Málaga i Getafe. Gospodarze zajmują 18 miejsce w La Liga z zaledwie 13 punktami w 16 meczach. Jest to drużyna, która często remisuje, więc można by i tutaj dopatrywać się remisu. Ja jednak stawiam na gości. Dlaczego? Wszystkie te remisy, za wyjątkiem tego z Sevillą FC, zanotowali z zespołami z dolnej połówki tabeli, z którymi powinni wygrywać, jeśli myślą o utrzymaniu się w lidze. Do tej rundy przeszli tylko dzięki bramce strzelonej na wyjeździe w dwumeczu przeciwko Realowi Zaragoza (1-1 na wyjeździe, 0-0 u siebie), na dodatek strzelonej z rzutu karnego.
Getafe znajduje się w górnej części tabeli, na 7 miejscu. Zespół ten ma teraz wyraźną zwyżkę formy. W ostatnich 6 meczach aż 5 razy wygrali i tylko raz przegrali (z Villareal). W poprzedniej rundzie wyeliminowali Espanyol Barcelona. Myślę, że nie powinni mieć problemu z niżej notowanym rywalem i już w pierwszym meczu zawalczą o zwycięstwo, by w rewanżu na spokojnie dopełnić formalności.

21:00
El Madrigal, Villarreal

Villareal vs. Celta de Vigo

Typ: under 2,5 ✅
Kurs: 2.00
Bukmacher: PinnacleSports

Mecz rewanżowy Pucharu Króla pomiędzy &quot;Żółtą Łodzią Podwodną&quot; a drużyną &quot;Błękitnych&quot;. W pierwszym meczu padł wynik 1-1. Wydawać by się mogło, że jako zespół z wyższej ligi Villareal powinien być faworytem tamtego meczu i remis powinni uznać za rozczarowanie. Nic bardziej mylnego. Zespół gospodarzy był bardzo zadowolony, mówiono o &quot;cennym remisie&quot; czy &quot;ważnym golu na wyjeździe&quot;. Jest w tym sporo racji, bo po tym co pokazali w pierwszym meczu mogą śmiało mówić o szczęśliwym remisie. Celta de Vigo przeważała przez większość meczu i zasłużyła na znacznie lepszy rezultat. Dzisiejsi gospodarze po szybkim strzeleniu bramki w 12 minucie spotkania uznali, że mają to co chcieli i nie mieli już ochoty na dalszą grę. Ten minimalizm Villareal pozwala mi mieć nadzieję, że w rewanżu będą przez dłuższy czas grać na 0-0, ewentualnie zadowolą się wynikiem 1-0. Meczów pomiędzy tymi zespołami nie analizuję, ponieważ po wylosowaniu siebie w tegorocznym pucharze grają ze sobą pierwszy raz od 2,5 roku.
Aby potwierdzić zachowawczą grę Villareal w pucharach dodam, że na 9 ostatnich meczów w Pucharze Króla aż 8 było underowych! Jeśli chodzi o gości to wygląda to następująco: na 9 ostatnich meczy w czterech z nich padło poniżej 2,5 gola.
Podsumowując, myślę, że w tym meczu przez dłuższy czas będzie utrzymywał się wynik 0-0. Jeśli jednak spotkanie ułoży się tak, że w pewnym momencie będzie wynik 1-1, który oznacza dogrywkę, oba zespoły prawdopodobnie nie będą chciały ryzykować utraty głupiej bramki i będą czekać na dogrywkę, co tym bardziej przemawia za typem under 2,5.

drago 108

drago

Użytkownik
Czy mi sie wydaje czy kurs na awans w bet365 (sekcja:Kwalifikacje - H2H) kurs na awans Barcelony to 2.40?
Nie wiem kto wymyślił te kursy, ale porównując zwykłą &quot;2&quot; mamy kurs 1.80, a awans 2.40. Barcelona ze zwycięstwa nie awansuje tylko z 0:1 oraz 1:2 (dogrywka).
Wydaję mi się, że aż żal nie zagrać tego typu.
Barca awans @2.40

U 0

uzytkownik-50931

Użytkownik
Naprawdę dobry zakład, ja sam teraz posprawdzałem kursy u różnych buków i mają naprawdę spore różnice w kursie, Bwin ma kursy 1.80 na awans Sevilli i 1.90 na awans Barcy. A ten kurs co podałeś to oprócz Bet365 jest też w Sportingbet.

Wychodzi na to, że można to zagrać nawet jako surebet.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP

Sevilla - Barcelona
Przed nami rewanż w 1/8 Pucharu Króla. Pierwszy mecz także typowałem, wówczas na gospodarzy. Z jakim skutkiem, wszyscy wiemy doskonale. Barcelona na tamto spotkanie wyszła jednak nieco rezerwowym składem, co widać było w ich grze. Zacznijmy jednak od gospodarzy. Po sensacyjnej wiktorii na Camp Nou zostali mocno sprowadzeni na ziemię przez Santander, któremu ulegli 1-2 na własnym obiekcie w potyczce ligowej. Widziałem część tego meczu i naprawdę gospodarze zagrali fatalnie. Bez pomysłu na grę, nawet w potyczce z tak słabą ekipą jak Racing. Manolo Jimeneza o ból głowy może przyprawić lista piłkarzy, którzy jutro z różnych względów nie będą mogli pomóc swojemu zespołowi obronić zaliczki z pierwszego meczu. Nie zagrają: Kanoute, Zokora, Squillaci, Sanchez, Facio, Adriano i De Mul. Do zdrowia wracają Fernando Navarro i Jesus Navas. Plan Sevilli na dzisiejszy mecz będzie raczej prosty. Ustawią się defensywnie, będą bronić zaliczki z pierwszego meczu, jednocześnie próbując kontr pod bramką rywala. To jednak nie będzie wcale takie łatwe. Jeśli wierzyć przedmeczowym doniesieniom mediów, Guardiola zamierza wystawić najsilniejszą jedenastkę. dając jedynie szansę Pinto na bramce. Blaugranę czeka ciężkie zadanie, al nie niewykonalne. Ostatni mecz z Teneryfą pokazał, że Barcelona powoli łapie odpowiedni rytm. Kapitalną partię rozegrał najlepszy piłkarz globu - Messi, który popisał się hattrickiem. Na plus zaskoczył na pewno Bojan. Świetnie grał też Pedro, gdyby jeszcze to on strzelił bramkę po wcześniejszym kapitalnym zwodzie, a nie uczynił to za niego defensor Teneryfy ???? Goście przyjadą na Sanchez Pizjuan podrażnieni wynikiem pierwszego meczu. Na ważne mecze potrafią się spiąć, co pokazali kilkukrotnie w ubiegłym sezonie. Jeśli odpowiednio podejdą do meczu, wygrają spokojnie. Jako ciekawostkę dodam fakt, że już w najbliższy weekend obydwie jedenastki zmierzą się ponownie, tym razem w meczu ligowym na Camp Nou. Analiza nie mogła być w 100% obiektywna, z racji mojej sympatii do ekipy z Camp Nou. Myślę jednak, że wszystkie znaki wskazują na gości. To oni wygrają to spotkanie.

T 0

typerexpert

Użytkownik
La Coruna-Valencia 13.01.10 20:00
Typ:Valencia
Kurs:2,45 @ Tobet
Stawka:3/10
La Coruna dziś nie skorzysta z : Anders Guardado, Sergio, Angulo Lassada, Riki, Mista, Diego Colotto, Pablo Alvareza. Valencia ma spore szanse na wygranie tego meczu.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jakie są składy ? barca sevilla ?
FC Barcelona: Pinto, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Ibrahimovic, Messi, Henry.

rezerwowi: Valdés, Chygrynskiy, Milito, Maxwell, Jonathan, Pedro, Bojan

Sevilla: Palop, Konko, Escudé, Dragutinovic, Navarro, Duscher, Romaric, Navas, Adriano, Renato, Negredo.

drago 108

drago

Użytkownik
Czy mi sie wydaje czy kurs na awans w bet365 (sekcja:Kwalifikacje - H2H) kurs na awans Barcelony to 2.40?
Nie wiem kto wymyślił te kursy, ale porównując zwykłą &quot;2&quot; mamy kurs 1.80, a awans 2.40. Barcelona ze zwycięstwa nie awansuje tylko z 0:1 oraz 1:2 (dogrywka).
Wydaję mi się, że aż żal nie zagrać tego typu.
Barca awans @2.40
Najgorszy wynik dla tego typu jaki mógł być... Barca nie obroni Pucharu, a nie dosyt pozostaje. Tyle okazji co miała Barcelona w 2. połowie dawno nie widziałem. Nieskuteczność Ibry, dała się odczuć jego przerwa, ale do pustej nie trafić.
Co prawda Sevilla miała 1:0 z prawidłowej akcji, ale to Barca w tej sytuacji powinna podwyższyć na co najmniej 2:0

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Barca zepsuła mi wczoraj kupon.Postawiłem na Barcę z handicapem 0:1 przy kursie 2,70.I gdyby para Henry-Ibrahimovic dostosowała się poziomem do Messiego i Iniesty typ spokojnie by wszedł..Rozumiem,że Szwed miał przerwę,ale zastanawiam się co jeszcze robi w Barcy Henry?!Tak sobie rozmyślałem przy tej okazji o francuskich napastnikach.Wychodzi na to,że jedyna liga w jakiej sobie radzą to Premiership(Henry w Arsenalu,Anelka w Chelsea,Saha w Evertonie,kiedyś był Cantona czy Ginola).W lidze francuskiej w czołowych klubach nie ma francuskich strikerów(mówię o Lyonie,OM czy Bordeaux).W sumie więc Francja nie ma obecnie światowej klasy napastnika-Henry się skończył,Anelka przegrywa z Drogbą,Trezeguet jest himeryczny,jedynie Benzema może w krótkim czasie się stać takim zawodnikiem,ale skoro często przegrywa z Higuainem i Raulem walkę o 11 w Realu to ciężko go widzę..Chociaż swoją drogą każdy z wymienionych tu zawodników w naszej kadrze byłby napastnikiem nr 1;)

U 0

uzytkownik-50931

Użytkownik
Piłka nożna -&gt; Hiszpania -&gt; Copa del Rey

20:00
ONO Estadi, Palma

Mallorka vs. Rayo Vallecano

Typ: 1 ✅
Kurs: 1.63
Bukmacher: PinnacleSports

Kolejny rewanż w Pucharze Króla. Mallorka znakomicie radzi sobie w La Liga, 6 miejsce pokazuje, że są oni kimś więcej niż tylko ligowym średniakiem. Ich gra opiera się na ofensywie, na 17 meczów ligowych w zaledwie dwóch nie udało im się strzelić gola (na wyjazdach z Realem Madryt i Sevillą). O ich rywalach można powiedzieć, że są czołówką Segunda División, 5 miejsce i spore nadzieje na awans do najwyższej ligi. Rayo Vallecano jest przeciwieństwem drużyny gospodarzy. Jak na zespół z czołówki ligi, strzela mało bramek, zwłaszcza na wyjazdach (średnio niewiele ponad 1 bramka na mecz).
Pierwszy mecz zakończył się wynikiem 2-1 dla dzisiejszych gości. Zakładam, że Mallorka będzie całkowicie kontrolowała mecz, nie dając przeciwnikowi wielu szans na strzały w kierunku swojej bramki, sama zaś strzeli parę bramek, co pozwoli im na grę w kolejnej rundzie. Wczoraj w podobnej sytuacji było Getafe i Osasuna, obydwa te zespoły wywalczyły awans. Myślę, że dziś Mallorka pójdzie w ich ślady i pokona znacznie słabszy zespół gości.

moonlight_shadow 87

moonlight_shadow

Użytkownik
Spotkanie: Atletico Madryt- Huelva
Typ: Atletico Madryt handicap -2,5 bramki
Kurs: 3,90
Bukmacher: bet365

...za kilka minut rozegrany zostanie rewanż 1/16 finału pucharu króla...gospodarze tego spotkania pierwsze spotkanie przegrali aż 3-0 i dzisiaj o awans będzie niezwykle ciężko...jednak mi się wydaje, że są w stanie osiągnąć taki wynik, patrząc na ich ostatni wynik w lidze, w której wygrali z Valladoid aż 4-0 grając na wyjeździe...dzisiaj po raz pierwszy szansę debiutu ma kupiony z Juve- Tiago...do składu wraca również najlepszy zawodnik tego zespołu młody Kun Aguero...sądzę, że w kolejnej rundzie zobaczymy graczy z Madryta, którzy będą na pewno chcieli uniknąć blamażu jaki spotkał choćby wielki Real Madryt czy też Barcelonę...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom