>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar Króla - 1/8 finału [mecz i rewanż]

Status
Zamknięty.
U 0

uzytkownik-50931

Użytkownik

22:00
Camp Nou, Barcelona

FC Barcelona vs. Sevilla

Typ: połowa/koniec X/1 ⛔
Kurs: 4.20
Bukmacher: Sportingbet

Los chciał że już teraz w Pucharze Hiszpanii zmierzą się czołowe zespoły La Liga - lider z Barcelony i zajmująca piąte miejsce Sevilla. Gospodarze po 8 zwycięstwach z rzędu we wszystkich rozgrywkach zanotowali ostatnio wpadkę - remis u siebie z drużyną Villareal. W meczu tym nie grał Lionel Messi. W meczu z Sevillą zabraknie także wciąż kontuzjowanego Andrésa Iniesty, co sprawia, że FC Barcelona może nie mieć łatwej przeprawy. Goście zanotowali ostatnio 2 porażki z rzędu, jednak grali z zespołami na swoim poziomie (Atlético Madryt i Getafe). Przed tymi dwoma meczami mieli passę 7 meczów bez porażki.
Zdecydowałem się zagrać taki typ, gdyż uważam że Barcelona po remisie z Villareal rozpocznie z respektem dla rywala, uważając aby nie stracić bramki, która może okazać się kluczowa w dwumeczu, by w drugiej połowie zaatakować i zdobyć zaliczkę przed podróżą na Ramón Sánchez Pizjuán. Świadczyć o tym mogą ich mecze w pucharze z zeszłego roku:

09.01.2009 Sevilla vs. FC Barcelona 1-1
15.01.2009 FC Barcelona vs. Sevilla 0-0

Jak widzimy w rewanżu FC Barcelona grała z pełną świadomością, że bezbramkowy remis daje jej awans. Myślę, że zespoły przez większą część meczu będą grać ostrożnie, jednak zwycięstwo w końcowym rozrachunku osiągną obrońcy trofeum.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Już w tym tygodniu piłkarze 16 drużyn staną do rywalizacji w pierwszych spotkaniach 1/8 finału Pucharu Króla. Do najciekawszych rywalizacji dojdzie na Camp Nou gdzie Barcelona podejmie Sevillę oraz na Estadio Mestalla gdzie Valencia podejmie Deportivo La Coruna. Nie oznacza to jednak, że w pozostałych spotkaniach może wydarzyć się mniej ciekawych rzeczy ;)

Jak te zmagania widzicie okiem typera?

Oto zestaw par wraz z notowaniami u bukmachera Unibet:

tbm 642

tbm

Forum VIP
FC Barcelona - Sevilla

Kilka powodów, dla których typuję wygraną Barcelony:

- Mnóstwo absencji w Sevilli, w której z różnych powodów nie wystąpią: Kanoute, Luis Fabiano, Zokora, Squilacci, Adriano, Fazio, Sergio Sanchez czy też Acosta. Pierwsza czwórka, a właściwie piątka śmiało mogłaby liczyć na występ w wyjściowym składzie. Przez te absencje kadra drużyny jest mocno uszczuplona i jest w niej kilku zawodników z rezerw.
- Spadek formy Sevilli, która już przed świętami nie oczarowywała gubiąc punkty chociażby w domu z Getafe (1:2), a w miniony weekend po nienajlepszym występie przegrała w doliczonym czasie z chimerycznym Atletico (1:2)
- Motywacja Barcelony, nie ma co ukrywać, że ambicje podopiecznych Guardioli po weekendowym remisie zostały podrażnione i czas wrócić na zwycięską ścieżkę. Okazja ku temu przednia, bo z tak osłabioną Sevillą należy bezapelacyjnie wygrać.
- Ibrahimovic, Messi, Iniesta... ta trójka ma szanse na występ od pierwszej minuty. Zlatan powinien zagrać, ponieważ w lidze będzie pauzował za kartki i nie ma sensu go &#39;oszczędzać&#39;, Iniesta i Messi powinni pojawić się przynajmniej z ławki rezerwowych, a jaką różnicę potrafią zrobić na boisku wszyscy wiemy.

Typ: FC Barcelona - 1,40 [9/10] w Unibet
bardziej ryzykownie można próbowac z handi na Barcę, ale za mniejszą stawkę.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Widzę że słabe zainteresowanie więc ja dorzucę swoje 3 grosze. Patrząc na to że w Sevilli nie zagrają: Kanoute, Luis Fabiano, Zokora, Squilacci, Adriano, Fazio, Sergio Sanchez czy też Acosta jestem skłonny na ryzyko i postawię że Sevilla nie zdobędzie bramki. Kanoute i Fabiano nie wystąpią a ja nie mogę sobie wyobrazić kto inny mógłby strzelić bramkę Barcelonie. Kto może niech się wstrzyma z tym typem do podania oficjalnych składów przed meczem, ja stawiam w ciemno że Sevilla NIE STRZELI - wiedząc tylko to, kto w meczu na pewno nie wystąpi. Osobiście liczę na ponowny dobry występ Henrego - najjaśniejszy punkt Barcelony w meczu z Villarealem !
Sevilla nie strzeli - 2,11 STS

P 95

piotrek_

Forum VIP
osobiście popieram typ Ramzesa. Nie dość, że Sevilla wystąpi bez swoich jednych z najlepszych piłkarzy to na dodatek Barca jest co najmniej rozgoryczona ostatnim remisem a tak naprawdę &quot;porażką&quot; bo drużyna Villareal pod koniec tworzyła wiele groźnych sytuacji podbramkowych. Myślę, że typ Sevilla nie strzeli jest ciekawy a ponadto należy zauważyć, że Barca nie straciła z Sevillą goli ani w ostatni meczu ligowym u siebie rok temu ( gdzie rozgromiła Sevillę 4:0 pomimo, iż w składzie Sevilli znaleźli sie tacy piłkarze jak Fabiano, Kanoute, czy Squillaci, których jutro nie zobaczymy wogóle) , ani w Copa del Rey ale wtedy padł bezbramkowy remis. Typ mimo wszystko ryzykowny ale godny zagrania za drobne.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Można i tak próbować ;) W ataku Sevilli prawdopodobnie Kone jutro, ewentualnie Negredo, ale z tego co czytałem on ma pojawić się w drugiej części meczu. Jeśli chodzi o Barcę to Henry być może rozpocznie na ławce. Gotowi do gry są także Messi, Bojan i Pedro, a miejsce dla Ibrakadabry z racji pauzy za kartki w ligowym meczu zarezerwowane. W bramce należy spodziewać się Pinto, a w obronie być może Czygrynskiego i Maxwella, którzy w lidze mniej grają.

bula-28810 0

bula-28810

Użytkownik
Chciałem zagrać grubiej Barce, ale troszkę obawiam się ew. występu Pinto. Fakt Sevilla bez ataku, ale gdyby grał Valdez to byłbym pewniejszy, choć wiem że rotacja bramkarzy musi być. TBM widzę, że Ty zagrałeś za sporą stawkę i chyba ja się skuszę o ile kurs dużo nie spadnie. Podstawowy obrońca - Squilacci nie gra i gra ofensywna Barcy będzie myślę bardziej okazała. Obawiam się troszkę o Navasa i Negredo bo to nieprzewidywalni i świetni piłkarze, ale myślę, że 1:0 góra 2:0 dadzą radę Katalończycy osiągnąć.
Jonathan gra?

wojas 11

wojas

Użytkownik
Trener Sevilli, Manolo Jimenez ogłosił kadrę na jutrzejsze ligowe spotkanie Pucharu Króla z FC Barceloną. Już na pierwszy rzut oka widać, że Jimenez będzie miał nie lada problemy z obsadzeniem linii obrony.
Palop, Konko, Drago, Escudé, Duscher, Fernando Navarro, Renato, Jesús Navas, Capel, Perotti, Koné, Negredo, Romaric i Lolo.

zdrodlo: sevillafc.es

agenttomek 0

agenttomek

Użytkownik
⚽ Barcelona - Sevilla ⛔ (1-2)
typ: 2
kurs: 1,45
bukmacher: Interwetten
Barcelonie po wpadce z Villarreal nie powinna przydarzyć się kolejna. Pep Guardiola prawdopodobnie da szansę na pokazanie się kilku graczom rezerw (Victor Vazquez, Gai, Thiago, Jonathan), ale myślę, że Katalończycy poradzą sobie z osłabioną Sevillą.
Manolo Jimenez nie będzie mógł skorzystać z Kanoute, Zokory, Squillaciego, a niepewne są też występy Fabiano i Escude. Barcelona praktycznie w najsilniejszym składzie. W dodatku powraca Messi, który ostatnio odpoczywał.
Więcej o tym meczu tutaj: http://barcaserwis.com/index.php?co=...nosci&amp;amp;id=19604

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP

FC Barcelona - FC Sevilla
Dzisiaj na Camp Nou dojdzie do ciekawego pojedynku w ramach Pucharu Króla. Blaugrana podejmie Sevillę. Niepoprawni optymiści (do których i ja należę) wierzą w ponowne zdobycie sześciu tytułów. Aby to zrobić trzeba jednak wyeliminować w dwumeczu Sevillę. Gospodarze nie zachwycili w swoim pierwszym tegorocznym meczu z Villareal. Remis z ekipą Valverde przyjęto na Camp Nou jako porażkę. Jedna rzecz to stracone punkty, drugą jest styl jaki zaprezentowała Duma Katalonii. Gdzieś brakowało tych magicznych wymian piłki. Nie można jednak całego sezonu grać na najwyższym poziomie, a najważniejsze spotkania sezonu jeszcze przed Barceloną. Do dyspozycji Guardioli będą Marquez i Messi. Pierwszy tegoroczny mecz pokazał jak ważnym elementem w układance Pepa jest Keita, który obecnie przebywa na PNA w Angolii. Jak zapowiedział sam Guardiola dzisiaj szansę dostanie kilku zawodników, którzy zazwyczaj zasiadają na ławce rezerwowych. Sevilla ostatnio gra bardzo słabo, co pokazał mecz z Atletico. W ekipie gości panuje istny szpital. Niezdolni do gry są: Sebastian Squillaci, Luis Fabiano, Adriano, Federico Fazio, Lautaro Acosta, Sergio Sanchez, Javi Varas i Tom De Mul. Niepewny jest występ Escude. Należy też pamiętać, że na PNA przebywa podstawowy napastnik gości, czyli Frederic Kanoute. Biorąc pod uwagę osłabienia gości oraz ich obecną dyspozycję nie wierzę, żeby byli w stanie chociaż zremisować na Camp Nou. Dlatego stawiam na pewne zwycięstwo gospodarzy.
Barcelona: Pinto; Dani Alves, Marques, Chygrynskiy, Maxwell; Busquets, Dos Santos, Iniesta; Pedro, Bojan, Jeffren
Sevilla: Palop; Konko, Escude, Dragutinovic, Fernando Navarro; Romaric, Lolo; Navas, Renato, Diego Capel; Kone

Mój typ:

Barcelona 1 (-1.0) 2.05

P 95

piotrek_

Forum VIP
JA po głębokiej analizie a mimo wszystko krótkiej , doszedłem do wniosku, że mecz będzie niezwykle ciekawy chociażby z tego względu, że piłkarzom Barcy wcale nie będzie się łatwo przebrnąć przez jakże ultra defensywnie nastawioną obronę drużyny gości. Owszem Sevilla będzie bardzo osłabiona ale powiedzmy sobie szczerze. Piłkarze nie wyjdą na murawę z przeświadczeniem &quot;aaa i tak przegramy&quot; . Zapewniam, że piłkarze drużyny gości nie wyjdą na murawę po to aby leżeć i odpoczywać. Jeśli po 1 połowie padnie remis , 2 połowa będzie niezwykle emocjonująca a fakt, że Sevilla wystąpi w osłabieniu nie robi przynajmniej dla mnie różnicy bo Barca też nie wystąpi w najmocniejszym składzie. Po ostatniej porażce w ostatnich minutach z Atletico, pomimo osłabień drużyna gości nie pozwoli sobie na przegraną i będzie dzielnie dążyć do tego aby meczu nie przegrać. W meczu niewykluczona duża ilość fauli, żółtych kartek. Proponuję takie typy:
Czy zostanie przyznana czerwona kartka w regulaminowym czasie? ---Tak ---- 3.00
Czy rzut karny będzie przyznany w regulaminowym czasie? ---Tak ---- 3.30

draco09 0

draco09

Użytkownik
FC Barcelona - Sevilla ustawiony? Patrząc na to spotkanie tylko to mi do głowy przychodzi. To co wyprawiał sędzie - głowa boli. Swoimi decyzjami zawstydziłby nawet arbitrów z polskiej ekstraklasy, którzy w ustawianiu są specami ????

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Najgorszym zawodnikiem na boisku moim zdaniem był Chygrynskiy. Gdy miał piłkę na połowie Barcy, wyprawiał z nią cuda ... Masa niedokładnych podań w jego wykonaniu, niepotrzebne i ryzykowne dryblingi, spowodowany rzut karny. Interwencje bramkarza dumy Katalonii też zostawiały sporo do przemyśleń.
Jeśli chodzi o ofensywę to było momentami naprawdę dobrze. Brakowało tego ostatniego podania. Iniesta w kreowaniu akcji ofensywnych pokazał klasę szczególnie w pierwszej połowie. Dobre podłączanie się Alvesa do akcji in plus. Messi również kilka efektownych parad, ale poza tym nic ciekawego - stać go z pewnością na więcej ;) Dobre wyjście Ibry również zasługują na słowa uznania.
Wynik nie sprawiedliwy bo Barca nie zasłużyła na porażkę. Bramki głupio stracone. Pierwsza przez bierną postawę obrońców, a druga z karnego również niepotrzebnego :?

P 95

piotrek_

Forum VIP
tak jak przewidywałem. Karniak był :-D choc na czerwo też się zapowiadało i jeszcze jakieś 10min gry dodatkowo i by ktoś zarobił 2 żółte. Wg mnie mecz mimo wszystko ciekawy i nie ma co narzekać. Jakie by to by były za mecze gdyby Barca ciągle wygrywała. Ważne że mam jakaś satysfakcję z tego karnego . Zresztą mówiłem , że Sevilla nie będzie chciała tego przegrac. Mimo błędów sędziego uważam, że z takimi osłabieniami jakie miała dziś Sevilla, wygrana na Camp Nou jest nie lada wyczynem.

U 0

uzytkownik-50931

Użytkownik
Piłka nożna -&gt; Hiszpania -&gt; Copa del Rey

20:00
Municipal de Santo Domingo, Alcorcón

AD Alcorcon vs. Racing Santander

Typ: połowa/koniec X/X ⛔
Kurs: 4.75
Bukmacher: Sportingbet

Mecz Pucharu Hiszpanii pomiędzy AD Alcorcon, pogromcą Realu Madryt i pierwszoligowym Racingiem Santander. Gospodarze są jedynym zespołem spoza La Liga i Segunda División, który wciąż gra w rozgrywkach Pucharu. Pomimo sensacyjnego wyeliminowania &quot;Królewskich&quot; nie sądzę, aby przeszli kolejną rundę. AD Alcorcon gra w 2 grupie Segunda B, zajmują tam 2 miejsce. Tylko co z tego, skoro ich rywal gra aż dwa szczeble wyżej.
Racing Santander to solidny średniak La Liga, zajmują w niej 14 miejsce. Na wytypowanie remisu zamiast zwycięstwa gości skłonił mnie fakt grania pierwszego meczu w Alcorcón. Biorę tutaj przykład przede wszystkim pierwszego meczu w Pucharze Hiszpanii Racingu przeciwko Salamance. Utrzymywali oni zadowalający ich remis 0-0 przez cały mecz, mając w głowie rewanż na własnym boisku, i tylko gol w końcówce spowodował ich porażkę 1-0. Tutaj w starciu z niżej notowanym rywalem nic takiego nie powinno mieć miejsca. Sądzę, że będą spokojnie kontrolować ten mecz, by w drugim meczu na El Sardinero dokończyć robotę.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Mimo błędów sędziego uważam, że z takimi osłabieniami jakie miała dziś Sevilla, wygrana na Camp Nou jest nie lada wyczynem.
Jako obserwator hiszpańskiej piłki podpisuję się pod Twoimi słowami ;)

Dzisiejsze mecze odpuszczam, aczkolwiek mobilizacja w Atletico na puchar bardzo duża ;P

piechota 0

piechota

Użytkownik
Spotkanie: Rayo Vallecano - RCD Mallorca
Typ: Uda się obydwu drużynom strzelić gola? TAK
Kurs: 1.70
Buk: Bwin
Analiza:
Poprzednie Spotkania obu drużyn zakończyly się wyoskimi wynikami, Mallorca w regulaminowym czasie gry zremisowala 2:2, a Rayo wygralo na wyjezdzie z Bilbao aż 2:4. Na grad bramek może liczyć Mallorca ktora strzeliła ich w Primera Division ponad 30, a swoj dorobek bedzie chciał poprawic
Aduriz! Natomiast Rayo strzelilo około 30 bramek w Segunda tracąc srednio jedna na mecz. To spotkanie na pewno bedzie obfitowac w gole i jestem pewien ze Copa del Rey pełen wielu niespodzianek a czasem rowniez rezerwowych sprezentuje gole obu druzynom.

piechota 0

piechota

Użytkownik
Spotkanie: Valencia - Deportivo
typ: 1
kurs: 1.71
bukmacher: Pinnacle
analiza:
Według mnie spotkanie miedzy Valencia, a Deportivo zakonczy sie zwyciestem gospodarzy, mają szerszą kadrę, a takze zajmuja wyzsze miejsce w tabeli. Valencia bedzie chciala takze zaspokoic ambicje swoich kibicow ktorzy jak co roku liczyli na niespodzianke i splatanie figla FCB i Realu. Deportivo ostatnio nie radizlo sobie jakoś wybitnie. A w dodatku ostatnie kilka spotkan zremisowalo. Moim typem jest Valencia

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP

Recreativo Huelva - Atletico Madryt
Hiszpańska piłka nie jest mi obca, dlatego kolejny typ z mojej strony na 1/8 finału Pucharu Króla. Dzisiaj gram na Atletico, czyli największe rozczarowanie obecnego sezonu La Liga. Przed sezonem nieśmiało goście mówili nawet o mistrzostwie, jednak życie brutalnie zweryfikowało ich plany. Na chwilę obecną błąkają się w ogonie ligowej tabeli. Gospodarze obecnie grają w drugiej lidze, gdzie jednak radzą sobie bardzo słabo. Są dopiero na 15 miejscu w tabeli z dorobkiem 22 punktów. W poprzedniej rundzie Pucharu wyeliminowali pierwszoligowy Gijon. W lidze nie wygrali sześciu kolejnych meczów. W ostatniej kolejce nie dali rady na własnym stadionie Gironie remisując 2-2. Zespół stanowią przede wszystkim Hiszpanie, a w kadrze próżno szukać znanych nazwisk. Jak sobie radzą goście w tym sezonie wszyscy wiemy.Jednak ostatnio widać jakąś progresję w ich grze. Lepiej zaczęło się dziać od kiedy zespół objął Quique Sanchez Flores. W ostatnim meczu ligowym drużyna pokazała, że jakiś charakter posiada. Przegrywając z Sevillą 0-1 doprowadzili do stanu 2-1 i zgarnęli komplet punktów. W dzisiejszym meczu zabraknie Aguero Maxi Rodrigueza, Perei, Roberto, Pablo i Pernii. Jednak pomimo tych osłabień to goście są zdecydowanymi faworytami w tej potyczce. Powoli wychodzą z kryzysu i dzisiaj trzeba przypieczętować ostatnią zwyżkę formy. Tym bardziej, że jak mówią włodarze klubu, w Atletico szykuje się gruntowna przebudowa składu. Tak więc dla niektórych piłkarzy zabraknie miejsca w kadrze na przyszły sezon. Do zespołu dołączył już Merida, wkrótce to samo uczynią zapewne Bentley i Tiago. Szeregi klubu ze stolicy najprawdopodobniej opuści Maxi, który przeniesie się do Liverpoolu. Gospodarze słabo radzą sobie w drugiej lidze, tak więc nie powinni być dzisiaj przeszkodą dla coraz lepiej grającego Atletico.

cj20 0

cj20

Użytkownik
Spotkanie: Hercules-Osasuna (Handicap 0-1)
Typ: Hercules
Kurs:5.75.
Bykmacher: Bwin
Analiza: W czwartek o godzinie 20.00 zostanie rozegrany mecz pucharu Hiszpani, pomiedzy Hercules a Osasuna. Spotkanie jest bardzo ciekawe i wyrównane. Kazdy ma szanse na awans, faworytem czwartkowego meczu jest Hercules, a całego dwumeczu Osasuna. Hercules jest liderem w Segunda Division, majac na swoim koncie 36 zdobytych oczek, tyle samo co Sociedad. Ich przewaga nad 3 Cartagena jest duża, bo az 6 punktow. Maja szanse na awnas od wielu lat i beda chcieli ta szanse wykorzystac, a w czwartej juz szansa na to by sprawdzic sie czy w Primera Division sobie poradza. Rywala maj nie za silnego i w tym wypatruja swoja szanse. Osasuna zajmuje dopiero 12 lokate z 17 punktami, majac przewage 4 oczek nad strefa spadkowa. Trzeba podkreslic ze jako jedyny zespół w tym sezonie urwał punkty Barcelonie i Realowi, temu drugiemu w ubiegła niedziele. Ja jednak stawiam na pilkarzy Hercules, jesli juz maja wygrywac w pucharze to zaliczka musi byc dwu bramkowa, by myslec o awansie, puchar krajowy to inna bajka i rzadzi sie swoimi prawami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom