Jakie są zasady w Pucharze Francji? Mecz jest powtarzany czy dogrywka? PSG bardzo ospale...
Jest dogrywka. PSG robotę zrobiło. Są w dwóch finałach i według mnie 3 trofea zgarną w tym sezonie ???? Dla większości klubów to ogromny sukces, ale dla Paryżan obawiam się, ze to
LM była cichym celem w tym sezonie. Francuskie podwórko to trochę za mało jak na kasę włożoną w ten klub...myślę, że celem był chociaż półfinał...ciekawe co się będzie działo w przyszłym sezonie w tym klubie.
Dziś wydawać by się mogło znacznie bardziej wyrównany mecz niż wczoraj. Marsylia zagra z drużyną, która nie jest pewna utrzymania w
Ligue 2.
To co ważne to fakt, że Marsylia pożegnała się wczoraj z trenerem. Michel nie będzie prowadził już zespołu ( nareszcie ! ), a drużynę do końca sezonu poprowadzi jego asystent, a więc F.Passi.
Według mnie dzisiejszy mecz dla ekipy z Velodrome to najważniejszy mecz sezonu. To jedyna opcja na zachowanie w tym sezonie choć odrobiny szacunku do tego klubu kibiców. To również ostatnia szansa na trofeum. W finale czeka PSG, ale to oddzielna sprawa.
Są teorie o efekcie nowej miotły, ale to nie jest do końca nowa miotła. Zastanawiam się jak na drużyne wpłynie odejście trenera. Mam głęboką nadzieję, że podziała to pozytywnie i drużyna zagra odblokowana.
Przeciwnik Marsylii to ekipa, która w zeszłym sezonie grała w
Ligue 1, ale są konsekwentni. Możliwe, że w tym sezonie również będą mieli problemy z utrzymaniem w
Ligue 2. Sochaux to ekipa, która gra bardzo defensywną piłkę, w ich meczach pada stosunkowo mało bramek. Gospodarze dzisiejszego meczu osiągneli ogromny sukces awansując do półfinału PF, gdzie po drodze wyeliminowali m.in. Monaco.
Ja dziś widzę jednak awans drużyny OM. Głównym argumentem jest dla mnie fakt rozstania z Michelem. Mam wrażenie, że to odblokuje piłkarzy.
Oczywiście ostatnie wyniki Marsylii są wręcz tragiczne. Ostatnia ich wygrana to mecz właśnie w Pucharze Francji z... Granville.
Warto wspomnieć, że do składu OM wraca dziś Alessandrini. Nie zagra dziś Isla, Diarra oraz Nkoulou.
Bez względu jednak na skład jaki wybiegnie to sytuacja drużyny z południa Francji powoduje, że powinni dziś walczyć o awans jakby to był finał
LM, aby zachować twarz w tym sezonie.
Uważam także, że ten mecz w 1 połowie nie przyniesie wiele bramek. Sochaux z założenia stawia na defensywę, a Marsylia mam nadzieję będzie bardzo ostrożna. Warto zagrać under 1,5 gola.
AWANS O.Marsylia 1,55 sts
under 1,5 gola w 1 poł. 1.30 sts
No to mamy ciekawe dwa finały z udziałem PSG ????