Od 28-ego rozpoczynamy starcia w 1/8 finału, które potrwają 4 dni - po 2 mecze na dzień.
Ja już dziś postanowiłem mocniej skupić się na typach bo kursy przed meczami będą spadać (albo rosnąć).
Na ten moment spróbuję trzech AKO:
Tadżykistan -
ZEA ZEA (A)
Bahrajn -
Japonia Japonia
Australia - Indonezja
Australia
2,00
Iran - Syria
Iran
Uzbekistan - Tajlandia
Uzbekistan (A)
Katar - Palestyna
Katar
2,5
Irak - Jordania
Irak (A)
Tadżykistan -
ZEA ZEA
Arabia Saudyjska - Korea Płd.
obie strzelą
5,2
Kilka słów o tych spotkaniach. Zacznę od Australii, Japonii i Iranu - 3 największych faworytów w 1/8.
Australia pewnie przeszła przez grupę 2 zwycięstwa i remis natomiast Indonezja jako ostatni szczęśliwy z 3 miejsca po wygraniu 1:0 z Wietnamem. Indonezja grała w grupie z Irakiem i Japonią i 2 porażki po 1:3 dość gładko mimo, że wynik nie jest jakiś wysoki to nie mieli żadnych szans w tych meczach.
Australia poziom tych 2óch drużyn - jakoś nie widzę niespodzianki. Jeśli chodzi o Iran to pokazali świetną formę wygrywając grupę z kompletem punktów - grają z Syrią mocno underową drużyną bilans bramkowy 1:1 w grupie dosadnie to pokazuje. Iran ma świetnych zawodników w ataku M. Taremi, S. Azmoun, A. Jahanbakhsh i nie powinni mieć raczej z pokonaniem bramkarza Syrii.
Japonia myślę, że się rozkręci - w grupie nie grali wybitnie ale to już faza pucharowa więc trzeba się skupić - Bahrajn teoretycznie wygrał swoją grupę gdzie była Korea jednak tam było myślę sporo rozliczeń w ostatniej kolejce i Bahrajn wygrywając trafił najgorzej.
ZEA na pewno jest faworytem z Tadżykistanem, który awansował z grupy dość szczęśliwie bo oczywiście uzbierali 4 punkty ale bramkę na wygraną z Libanem strzelili w doliczonym czasie gry gdzie grali 11 na 10. Uważam, że zdecydowanie
ZEA powinny być drużyną, która tutaj awansuje natomiast na 2gim kuponie daje ich czysty win.
Uzbekistan również w swoim meczu jest faworytem ale daję tutaj tylko, że po prostu awansują. Tajlandia zremisowała z Arabią Saudyjską - oczywiście to Arabia prowadziła grę, nie strzeliła rzutu karnego no ale koniec końców meczu w grupie nie przegrali.
Katar - gospodarz turnieju nie kalkuluje i idzie póki co jak burza 9 punktów w grupie A. Afif w świetnej formie - 3 gole w 2 meczach. Palestyna przegrała 1:4 z Iranem, remis ze
ZEA, które grały w 10 od 39 minuty bodajrze. Liczę, że gospodarze ten mecz wygrają.
Irak pokazał w grupie świetną formę wygrywając 2:1 z Japonią, w kapitalnej formie jest Hussein - 5 bramek i lider póki co strzelców. Jordania na pewno ciężki rywal przekonała się choćby Korea gdzie zremisowała 2:2. Idę tutaj w awans Iraku bo uważam, że grają nieco lepiej.
Ostatnim typem jest BTTS w meczu Arabii vs Korea. Korea 3 mecze i 3 btts 3:3, 2:2 i 3:1. Arabia na pewno ma kim strzelać - oczywiście faworytem jest Korea ale kurs jest dość niski a nie przekreślał bym Arabię gdzie na ławce siedzi Mancini - wolę zagrać na BTTS.