Do tego co napisał esatyper odniosę się krótko, bo nie można przejść obok tych bzdur z całym szacunkiem dla Ciebie, Cracovia nie będzie miała problemów ze strzelaniem bramek? ???? , przecież oddali Piątka, który w poprzednim sezonie zdobył X bramek - sprawdź sobie. I na jakiej podstawie piszesz, że Ci będą mieć problem a Ci nie ? Przecież na podstawie poprzedniego sezonu się nie da ocenić tego jak będzie teraz zwłaszcza w Polskiej lidze. A zdanie na temat Zaglębia, że raz przegrają raz wygrają, generalnie dzięki, nie wiedziałem. Dodatkowo bierzesz 10 spotkań, a nie patrzysz na terminarze. Miedź defensywny styl? ... czasami warto obejrzeć nawet kawałek sparingu, nie mówiąc o tym, że można znaleźć sporo na temat spotkań w necie.
Teraz moje spostrzeżenia.
Po pierwsze już widać, że Gornik Zabrze w tym sezonie będzie mial problemy, slabiutki mecz w
el LE. , co szczerze mowiac mnie nie dziwi, zespół jak został rozprzedany jak to zwykle w naszych realiach bywa.
Zacznijmy od tego, że w mojej ocenie owszem beniaminkowie są w tym sezonie głównymi kandydatami do opuszczenia ligi, ale...
Jak to zwykle bywa
, beniaminkowie zwłaszcza w pierwszym sezonie ambicją i walką potrafią coś wyszarpać, czego brakuje czesto naszym ligowym średniakom.
Jeśli coś bym zagrał długoterminowego - wszystko
Forbet
Spadek z ligi:
- Korona Kielce kurs 4.75 - mam wrażenie, że ten sezon może być przełomowy, zawsze w ostatnim czasie są kandydatami do spadku, grają zawsze ponad stan, teraz może się to zmienić. Odchodzi Aankour, Kiełb, Kaczarawa, Alomerovic. Przychodzą zawodnicy z niższych lig, niewiadoma, sparingi wyglądają słabo, napastnik Firlej ze Ślęzy Wroclaw - dobry na 3 ligę, wg mnie max na 1 ligę, trochę drewniany, ale cóż życie zweryfikuje.
- Górnik Zabrze kurs 5.50 - napisałem wyżej, już mecz w
el.
LE i sparingi pokazaly, że będzie cieżko, przypominam też casus Śląska i Ruchu, gdzie po wywalczonym podium
Ekstraklasy i pucharach, zespoły w kolejnym sezonie biły się o utrzymanie. W moim odczuciu to może być podobnie. Chociaż mam nadzieję, że nie , bo atmosfera w Zabrzu na meczach mega.
TOP8:
- Arka Gdynia kurs 2.75 - tego kursu też nie rozumiem, ja wiem, odszedł Ojrzyński i kilku zawodników, jednak Arka się wzmocniła, mecz z Legią pokazał, że nie stracili nic z cech które wpajał im Ojrzyński - walka i charakter, dla mnie ten kurs jest do grania, wyżej bukmacher notuje ekipy, które w mojej ocenie znajdą się niżej jak np. Piast
I jako, że
forbet jest sponsorem Sląska, są tam dodatkowe typy i tak:
- Czy Śląsk wejdzie do TOP8?
- Mój typ:
NIE - 1.83
Już argumentuje:
- po pierwsze transfery - przyszło sporo graczy z 1 ligi, będą oni uzupełnieniem wąskiej kadry, ale czy odpalą od razu jak Cholewiak? Ciężko powiedzieć, sparingi pokazały, że może być z tym różnie zwłaszcza, że popełniane były błędy, jedyny sensowny transfer to Golla , który doznał kontuzji, powinien się wyleczyć do 1 kolejki, ale zgrania brak. Jest też Farshad - skrzydłowy z Iranu, szkoda , że jednonożny i może grać głównie na prawej stronie. Do tego prawdopodobnie odejdzie Kosecki do Turcji i na skrzydłach zostaje bieda. Wiara jest w Robaka , że powtórzy poprzedni sezon i strzeli znowu koło 20 bramek, no nie wiem, zależy ile będzie karnych
, do tego Piech czy wyrówna dorobek z poprzedniego sezonu, śmiem wątpić, ale dajmy im szanse. Niestety sparingi pokazały, że Celeban, Dankowski, nadal popełniają te same błędy, obrona jest niestabilna, świetnie bronił znowu Slowik, ale ileż można. I można mówić co się chce, ale żal mi , że Kokoszka odszedł, facet miał kontuzję, ale będąc w treningu byłby jakąś alternatywą dla Celebana, bo w tym momencie jest nią Tarasovs, co jest smutną rzeczywistością.