>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Przewalutowanie

C 0

chorwat

Użytkownik
chce wpłacić mbankiem 500 usd, taką mam walutę ustawioną na MB, ale przelewy24 nie obusługują USD. Przewalutowanie kosztuje 36zł ze strony p24 + 14zł od MB, czy jak wpłacę zwykłym przelewem ten co idzie 2-5 dni to unikne tych opłat? Bo jeszcze może być jakieś 2,99% za przewalutowanie z PLN na USD przy tym zwykłym przelewie? Opłaca się bawić w ten zwykły przelew czy płacić 50zł haraczu?

V 256

vernix

Użytkownik
Mnie się wydaje, że P24 wyśle pieniądze w PLN, a Moneybookers to przewalutuje i pobierze opłatę. Nie miałoby sensu podwójne przewalutowanie przez P24 i MB.

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
chce wpłacić mbankiem 500 usd, taką mam walutę ustawioną na MB, ale przelewy24 nie obusługują USD. Przewalutowanie kosztuje 36zł ze strony p24 + 14zł od MB, czy jak wpłacę zwykłym przelewem ten co idzie 2-5 dni to unikne tych opłat? Bo jeszcze może być jakieś 2,99% za przewalutowanie z PLN na USD przy tym zwykłym przelewie? Opłaca się bawić w ten zwykły przelew czy płacić 50zł haraczu?
???? obojętnie który wariant nie wybierzesz jeżeli rzeczywiście tak jest jak piszesz to w każdym przypadku zapłacisz ok 3% prowizji za przewalutowanie. Nie ma co sie zastanawiać lepiej dopłacić te 20-30 gr i mieć wszystko 10 razy szybciej ???? Wogóle skąd masz to info że p24 i Mb pobiera konkretną opłate za przewalutowanie ?

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
???? obojętnie który wariant nie wybierzesz jeżeli rzeczywiście tak jest jak piszesz to w każdym przypadku zapłacisz ok 3% prowizji za przewalutowanie. Nie ma co sie zastanawiać lepiej dopłacić te 20-30 gr i mieć wszystko 10 razy szybciej ???? Wogóle skąd masz to info że p24 i Mb pobiera konkretną opłate za przewalutowanie ?
Akurat sie mylisz wczoraj otrzymalem wyplate w euro i w funtach i powiem szczerze ze za przewalutowanie o niebo lepiej wychodzi funt nie wiem z czego to wynika ale marza jak zobaczylem jest jakas 0,1zl za 1funta a za euro 2 razy tyle wg mnie to zlodziejstwo no ale....

T 9

theart

Użytkownik
Możesz napisać coś więcej o tych prowizjach? Wpłacam na buka, pisze jak byk fees free a kiedy płacę przez Moneybookers Przelewy24 to wychodzi za 200Euro o 50zł blisko więcej, to nie jakieś grosze tylko poważny procent.

cock 756

cock

Użytkownik
Żebyście wiedzieli... Niezłe draństwo się uprawia... Wpłacasz 100zł masz 22euro, wypłacasz 22 euro masz ok 80zł... Potem wypłata kolejne 8zł...
I tu pytanie?
Gdzie do mb pisać i czy to możliwe by zamienili mi walutę prowadzenia portfela?

simons 646

simons

Forum VIP
Żebyście wiedzieli... Niezłe draństwo się uprawia... Wpłacasz 100zł masz 22euro, wypłacasz 22 euro masz ok 80zł... Potem wypłata kolejne 8zł...
I tu pytanie?
Gdzie do mb pisać i czy to możliwe by zamienili mi walutę prowadzenia portfela?
Aby miec 2 waluty musisz miec konto handlowca, gdzie transakcje są droższe, albo konto VIP na poziomie silver (wpłaty do partnerow MB na poziomie 30k+ euro w pol roku)
A to normalne, że kurs przewalutowania EUR-&gt;PLN jest niższy a PLN-&gt;EUR wyzszy niz srednia rynkowa, takze nie wiem skad to oburzenie ????
Najlatwiej w takich przypadkach - albo zostawiac kase u bukow z waluta w E i grac do wyczyszczenia konta albo do uzyskania wiekszej sumy. Drugim wariantem, gdy mamy mniejszy kapital na zakaldy i msuimy wypalcac co chwile to po prostu unikanie bukow z innymi walutami niz PLN bo ta nadwyzke co da nam lepszy kurs, z nawiazka zabierze podwojne przewalutowanie.

A 0

arek90

Użytkownik
wyplacal ktos jakos na dniach kase od buka gdzie ma konto w EUR a MB w PLN? Po jakim kursie policzyli EUR przy wyplacie?

simons 646

simons

Forum VIP
A jak masz konto w PLN i wypłacasz w PLN to są opłaty ? ???? NIE ????
Tzn to zalezy od buka czy pobiera oplaty za wyplaty czy nie, ale wyplacajac z konta w EUR na MB w PLN traci sie na przewalutowaniu i prowizji od zmiany waluty ... jak masz konto w EUR i MB w EUR nie ma przewalutowania to na czym chcesz tracić pieniadze ? ????

Do góry Bottom