>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Proszę o radę

M 0

mpg

Użytkownik
Siema. Jestem tu nowy.
Uwielbiam grać w piłkę Nożną. Pochodzę z małej miejscowości w której klub jest w klasie A.
W tym roku wybija mi 15 lat.
I chciałbym prosić tu o radę, co mam zrobić by stać się lepszym w piłkę nożną?
Gram na Środkowym Pomocniku. Moim wzorem jest Xabi Alonso.

Zalety (wg. nauczyciela WF)
+ Przegląd Pola
+ Krótkie podanie
+ Waleczność (nie ustępuję w walce o piłkę)
+ Żadna piłka nie jest dla mnie stracona
+ Siła strzału
+ Odebranie Piłki
+ Główkowanie

Wady (wg. nauczyciela WF)
- Szybkość
- Przyśpieszenie
- Technika(drybling)
- Celność strzału
- Wytrzymałość

Proszę doradźcie mi co mam zrobić by stać się lepszym bo w przyszłym roku chcę iść grać do tego klubu.

Z góry dziękuję.

k.@.m.i.l 0

[email protected]

Użytkownik
Zapisać się do jakiejś szkółki piłkarskiej z jakiejś mieściny z poza twojej miejscowości. Po drugie musisz dużo grać. Jestem prawie pewien, że grasz sobie na podwórku. Tam najlepiej składaj sobie drużynę z najsłabszych/najmłodszych.
W jakimś filmie sportowym padło bardzo fajne zdanie. &quot;Ze słabszymi od siebie niczego się nie nauczysz&quot;; miej więcej tak, choć w każdym razie sens ten sam. Zinterpretuj to jak chcesz, wyciągnij z tego tyle ile możesz. I radzę nie spoglądaj już na siebie jak na Xabiego, bo to jest tylko odskocznia od rzeczywistości.

M 0

mpg

Użytkownik
Dziękuję wam.
Od przyszłego sezonu może pójdę do Czarnych Żagań (II Liga) znaczy się do ich szkółki.

A to zdanie to mam rozumieć jako, że mam grać z lepszymi (przeciwko lepszym )? ????
A jak w moim wieku najlepiej się odżywiać ? bo ćwiczenia mniej więcej wiem co i jak. Ale na diecie kompletnie się nie znam.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Dziękuję wam.
Od przyszłego sezonu może pójdę do Czarnych Żagań (II Liga) znaczy się do ich szkółki.

A to zdanie to mam rozumieć jako, że mam grać z lepszymi (przeciwko lepszym )? ????
A jak w moim wieku najlepiej się odżywiać ? bo ćwiczenia mniej więcej wiem co i jak. Ale na diecie kompletnie się nie znam.
Oczywiście, że przeciwko lepszym. Im trudniejszy przeciwnik tym więcej się nauczysz. Oczywiście w duchu fair play, choc football to męska gra :] Co do odżywiania to lepiej popytaj na jakiś forach o takiej tematyce. Z takich prostych rad to:
- unikaj chipsów, fast foodów i innych gówien
- staraj się jeśc dużo owoców, warzyw
- pij mleko (banalnie głupia wskazówka, ale przynajmniej twoje kości będą rosły i byc moze nie będziesz podatny na kontuzje? ???? )
- pij wodę, naturalny sok - zamiast coca coli, czy innej chemii.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Charakterystyka typowo pod defensywnego pomocnika, ale bez wytrzymałości i &#39;&#39;stalowych płuc&#39;&#39; nie możesz liczyć na karierę [ na przygodę raczej też ] z piłką, tak więc zaczynają się wakacje, wstajesz rano i po parku co dzienne zwiększając obciążenie i nabierzesz wytrzymałości i dynamiki.
Z drugiej strony powiedział Ci to Twój wuefista, a może warto by pójść do klubu, tam niech Cię oceni trener i będziesz miał rozeznanie na temat swoich umiejętności.

kuite 1

kuite

Użytkownik
15 lat to troche duzo zeby zaczynac &quot;kariere piłkarska&quot; - oczywiscie o ile myslisz nad tym na powaznie. Chyba ze dobze grasz w noge to mozna probowac, zapisz sie do tego klubu trnuj :p

lalo 36

lalo

Forum VIP
Proszę Was zamykajcie takie tematy od razu bo to co tutaj pisze to jest śmiech na sali :| Po pierwsze to nie jest forum o tematyce piłkarskiej tylko o bukmacherskim, po drugi nikt Ci nie powie jak masz grać bo jakby to było takie proste to każdy by grał jak Ronaldo itp. po trzecie zamiast siedzieć przed komputerem idź na boisko i graj a nie pisz bzdur :|
pozdROWienia????

Do góry Bottom