>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Progresja

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
Dla układów WW ; WP ; PW i PP będzie ona miała następujący przebieg:
1/ Gra ze stawką 10j.*1.99 i Wygrana 19.9j. stanowiąca stawkę kolejnej Wygranej gry , więc 19.9*1.99=39.601 a to z kolei jest stawką w kolejnym Wygranym podejściu: 39.6*1.99=78.8j. w banku.
2/ Następna gra to P ( bank 78.8-10=68.8) i kolejna to także P ( bank 68.8-10=58.8 )
3/ Nowa gra to W ( za 10j. z banku , w którym jest aktualnie 58.8-10=48.8j. ) i ta wygrana 19.9j. stanowi stawkę w kolejnej grze , która kończy się P. Stan banku nadal 48.8j.
4/ Ostatnia gra sfinansowana pobranymi z banku 10j. ( pozostaje więc w banku 48.8-10=38.8j. ) kończy się P.

Zatem po przejściu wyznaczonego przez Ciebie szlaku: WW ; WP ; PW i PP mam w banku 38.8j. - rozpoczynając grę od 10j. a zatem zysk netto to ✅ 28.8j.
................

.
--- błąd - nie doczytałem, że do 3 trafień. pardon

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
Po prostu nie zrozumiałeś idei problemu. To jest jedna progresja z różnymi wariantami na dwóch pierwszych progach a nie jak to zinterpretowałeś - szlak do przejścia. Niech Ci będzie, że z przerzutką do 3 trafień (wcześniej przeoczyłem).
WW - 19.9*1.99 = 39.601 -10 = 29.601
i w tym momencie koniec progresji. kolejną rozpoczynamy od nowa.
WP - -10.000
PW - -0.100
PP - -20.000
suma: -0.499

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@adam_adam &gt;&gt;&gt; nie wpieprzaj się forumowy błaźnie i głuptaku tam , gdzie Cię nikt nie zaprasza i nie kompromituj się n-ty raz , bo pajcem byłeś , jesteś i zawsze będziesz.
Bijesz pianę , czyli dokonujesz wpisów przed pomyśleniem o czym piszesz , później wycofujesz się z postawionych mi zarzutów , ale za chwilę zmieniasz front i piszesz kolejne , nieco inne głupoty...

Wsadź sobie te idiotyczne wyliczanki głęboko w buty - lub wyślij je koledze @bryfsztykowi , bo jasnym dla mnie jest , że obaj macie dokładne te same problemy...

Po prostu nie zrozumiałeś idei problemu. To jest jedna progresja z różnymi wariantami na dwóch pierwszych progach a nie jak to zinterpretowałeś - szlak do przejścia. Niech Ci będzie, że z przerzutką do 3 trafień (wcześniej przeoczyłem).

WW - 19.9*1.99 = 39.601 -10 = 29.601
i w tym momencie koniec progresji. kolejną rozpoczynamy od nowa.
Przypominam jak swoję grę prowadził @bryfsztyk:

&quot; WW = +9,9 +9,9 = +19,8 (trafienie dwoch)
WP= +9,9 -10 = -0,1 (wygrana a potem przegrana)
PW= -10 +19,8 = +9,8 (tu wchodzi progresja, przegrana, stawka x2 i wygrana)
PP= -10 -20 = -30 (porazka, stawka x2 i porazka)
Suma = -0,5

Jak widac w tym przykladzie progresja zawiodla &quot;

Skoro z przebiegu i wyników testu robionego przez @bryfsztyka , jasno i ewidentnie wynika logiczno-kapitałowo-decyzyjne powiązanie z sobą poszczególnych kombinacji WW WP PW PP , i dopiero jako konsekwencja efektów poprzednich gier zakończonych W lub P robione są przez niego kolejne kroki , to i ja mam pełne prawo tak samo traktować te kombinacje jako cykl w swoim podejściu , choć u mnie oparte to jest już nie o progresję x2 a moją &quot;progresję z przerzutką&quot; 3 wygranych.

A skoro tak , to dlaczego ktoś ma zabronić mi grać dalej all in za całą wygraną już po po 2 trafieniach , skoro wybrałem grę &quot;progresją z przerzutką 3 trafień&quot; a mam już serię WW ?
Nic takiego nie zostało zabronione przy tym wyzwaniu i miałem jako zadanie wymyślić , opracować technikę gry ( progresja , stawkowanie ) kończącą się tu wygraną.

A &quot;progresja z przerzutką&quot; jako żywo jest progresją ????

Po serii 3 WWW ( w zgodzie z przyjętym modelem gry ) dopiero następny zakład zagram od stawki początkowej , gdyż tylko i wyłącznie robiąc WWW mogę na gruncie &quot;progresji z przerzutką 3 trafień&quot; zakończyć etap i wtedy stawką podstawową rozpocząć nowy etap.

Pisanie więc takich totalnych bzdur jak ta:

&quot;WW - 19.9*1.99 = 39.601 -10 = 29.601
i w tym momencie koniec progresji. kolejną rozpoczynamy od nowa&quot;

widząc /wiedząc jakie ruchy robił @bryfsztyk oraz że ja - otrzymawszy wolną rękę w wyborze strategii - gram progresją na serię 3 wygranych , jest po prostu wprost beznadziejne , żeby nie powidzieć: bezczelne!

Rozumiem , że teraz żal Ci anus ściska , gdyż i Ty wtórowałeś bufonowi @bryfsztykowi po tym , gdy rzucił mi to wyzwanie i teraz na chama , na wcisk , na wydrę usiłujesz zamydlić publice oczy , po to tylko aby zakończenie przeze mnie gry sukcesem czyli zyskiem - złożyć na karb błędu w moim myśleniu...
Ze mną to nie przejdzie - przynajmniej Tobie!
.................

To konkretnie mnie , podając mój nick , zaprosił @bryfsztyk , pisząc:

&quot;I teraz wyzwanie dla Edi8, wielkiego matematyka, wymyśl progresję , lub jakikolwiek inny uklad stawek, który w zastosowaniu do powyższych przykładów da wynik dodatni.&quot;

i to @bryfsztyk jasno i precyzyjnie podał warunki do spełnienia:

&quot;A) Skoro prawdopodobieństwo wynosi 50 % to szanse, że padną 2 wygrane pod rząd, 2 przegrane pod rząd, wygrana a nastepnie przegrana, przegrana a nastepnie wygrana, są równe&quot;

i prezentując kombinacje o ściśle określonym porządku Wygranych i Przegranych , oddanych takim ich układem , do którego i ja miałem się spróbować przymierzyć:

WW-WP-PW-PP

zaczynając grę z 10j. i ew. kończąc ją sukcesem , choć przejście tego @bryfsztyk z góry deklarował jako niewykonalne , bazując na swoich smutnych doświadczeniach , pisząc mi:

&quot;Zapewniam, że wynik zawsze wyjdzie ujemny. Dla każdej progresji, klasycznej, d&#39;Alemberta i tych Twoich śmiesznych.&quot;

A ja właśnie jedną z takich moich progresji , tą z przerzutką* zmodyfikowaną do 3 gier - ponoć budzących u @bryfsztyka wesołość , ale nie od dziś wiadomo , ze głupi to się i do sera śmieje ???? - przeszedłem ten ustawiony przez niego samego tor przeszkód w postaci kombinacji o prawdopodobieństwie 50% trafienia , kończąc go zyskiem netto ✅ 28.8j. czyli dokonując wg oceny @bryfsztyka czegoś niemożliwego :razz:

* ( Ci którzy jej dotąd nie znają , mogą jej założenia i schematy dla 2 kolejnych gier przeczytać w tym wątku:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/progresja-z-przerzutka-by-edi8-83005.html )

a następnie dokonując tego samego z drugą częścią wyzwania , tak opisaną przez @bryfsztyka:

&quot;Dołożymy trzeci zaklad. W tym przypadku wszystkie możliwe i równo prawdopodobne kombinacje wygladaja tak:

WWW-WWP-WPW-PWW-WPP-PWP-PPW-PPP &quot;

przechodząc i ten kolejny tor przeszkód , tu z zyskiem netto ✅ 17.6j.

..................

Kończąc i podsumowując: dotrzymałem wszelkich postawionych w wyzwaniu @bryfsztyka warunków , tak jak i on ( w tych swoich obu nieudanych próbach ) miałem 10j. na grę i zadanie:

&quot;I teraz wyzwanie dla Edi8, wielkiego matematyka, wymyśl progresję, lub jakikolwiek inny uklad stawek, który w zastosowaniu do powyższych przykładów da wynik dodatni. &quot;

Więc wymyśliłem , a to co wymyśliłem to i przedstawiłem :grin:

Więc po co mądry inaczej @adam_adam piszesz szmatławe idiotyzmy , że ja czegoś tam nie zrozumiałem?
Bo to Ty - nie tylko w tym wątku - niczego nie rozumiesz i jesteś zwykłym chwastem tego forum , nic do niego nie wnosząc i tocząc nonstop pianę z pyska.

Jeżeli nie możesz sobie poradzić ze zrozumieniem przenośni w postaci użytego przeze mnie słowa &quot;szlak&quot; , to w to miejsce wprowadź sobie wszystko co chcesz , z tym tylko , że będzie to dokładnie to co wytyczył już @bryfsztyk a ja miałem przejść jego śladem - i dlatego napisałem: szlak , ale można to nazwać ścieżką , dróżką , traktem czy drogą którą on wskazał , bo na tym polegało zadanie , aby zrobić zysk dokładnie w tych samych warunkach brzegowych co do stawki początkowej i kolejności gier Wygranych i Przegranych , jakie on miał w swoich nieudanych próbach wyciągając przy tym uogólniający a nieprawdziwy wniosek , że jest to zadanie niewykonalne....

Mam nadzieję , że jego horyzonty nieco zostały poszerzone.

P.s: pomysł na znalezienie rozwiązania tego problemu , przyszedł mi do głowy od razu w momencie jego czytania i pomogło mi w tym doświadczenie zebrane w opisach modeli gier już kiedyś przedstawionych na forum: &quot;Jak grać AKO singlami&quot; i &quot;Progresja z przerzutką&quot; w jej kilku wariantach.

.

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
&quot;...Skoro z przebiegu i wyników testu robionego przez @bryfsztyka , jasno i ewidentnie wynika logiczno-kapitałowo-decyzyjne powiązanie z sobą poszczególnych kombinacji WW WP PW PP , i dopiero jako konsekwencja efektów poprzednich gier zakończonych W lub P robione są przez niego kolejne kroki , to i ja mam pełne prawo tak samo traktować te kombinacje jako cykl w swoim podejściu , choć u mnie oparte to jest już nie o progresję x2 a moją &quot;progresję z przerzutką&quot; 3 wygranych...&quot;

No to chyba tylko u Ciebie tak wynika. Przecież napisał wyraźnie, że podchodzi do tematu klasyczną progresją - czyli podwojenie w razie porażki. Teraz popatrz na jego przebieg:

WW = +9,9 +9,9 = +19,8 (trafienie dwoch)
Suma = -0,5

Chyba każdy domyślił się, że chodzi o różne możliwe kombinacje na dwóch pierwszych progach - już po samym poście. Skoro dla Ciebie to za trudne to mogłeś chociaż popatrzeć na przebieg gry.
Więc proszę się odstresować, wymyślić &quot;układ stawek&quot; na takie kombinacje lub przeprosić kolegę bryfsztyka.
A na przyszłość - dwa razy się zastanowić zanim od gamoni wyzywasz, bo kto gamoniem wojuje, ten gamoniem zostaje!
Zdrowia!

B 45

bryfsztyk

Użytkownik
Powiem krótko:
adam_adam ma racje, edi8 nie możesz przyjmować, że będziesz znal wynik kolejnego zdarznie, że po W będzie P i Ty sobie obniżysz stawkę, bo w bukmacherce nie wiesz, czy kolejny zakład wygrasz. Chodziło mi o to, że to ma być system uniwersalny, który przy nieznajomości powodzenia kolejnego zdarzenia da plus. Takiego systemu nie ma. Nie wiem jak mogłeś zrobić tak głupi błąd, widać, że nie masz zielonego pojęcia o matematyce.
Dlatego, lepiej nie wychodź przed szereg i nie obrażaj innych użytkowników, bo wychodzi na jaw Twój prawdziwy poziom inteligecji.
To mój ostatni post. Bez odbioru. Pozdrawiam.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@bryfsztyk , w trosce o te nędzne resztki Twojej powagi , nie odwracaj kota ogonem i nie zmieniaj post factum zasad i warunków wyzwania które przede mną postawiłeś , gdyż przypominam Ci co w nim napisałeś:

&quot;I teraz wyzwanie dla Edi8, wielkiego matematyka, wymysl progresje, lub jakikolwiek inny uklad stawek, ktory w zastosowaniu do powyzszych przykladow da wynik dodatni.
Zapewniam, ze analogicznie dla 4 krokow, 5 krokow i nawet miliona krokow, wynik zawsze wyjdzie ujemny.&quot;

I właśnie ściśle bazując na tych Twoich przykładach A i B :

&quot; A) Skoro prawdopodobienstwo wynosi 50 % to szanse, ze padna 2 wygrane pod rzad, 2 przegrane pod rzad, wygrana a nastepnie przegrana, przegrana a nastepnie wygrana. A wiec zobaczymy jaki wynik osiagniemy grajac progresja klasyczna i stawkujac x2 przy kazdej z tych kombinacji. Przyjmiemy, ze jest taki buk ktory da nam kursy 1.99 na zdarzenia o 50% szans. Stawka poczatkowa to 10, zeby sie latwiej liczylo. A wiec:

Suma = -0,5

Jak widac w tym przykladzie progresja zawiodla

B) Przyklad identyczny jak powyzszy, lecz dolozymy trzeci zaklad. W tym przypadku wszystkie mozliwe i rowno prawdopodobne kombinacje wygladaja tak:

WWW = +29,7
WWP= + 19,8 -10 = +9,8
WPW= +9,9 -10 +19,8 = +19,7
PWW= -10 +19,8 +9,9 = +19,7
WPP= +9,9 -10 -20 = -20,1
PWP= -10 +19,8 -10 = -0,2
PPW= -10 -20 +39,6 = +9,6
PPP= -10 -20 -40 = -70
Suma = -1,8

Ups, progresja znowu daje wynik ujemny. &quot;

oraz postawionych przez Ciebie warunkach:

&quot;wymyśl progresję , lub jakikolwiek inny uklad stawek który w zastosowaniu do powyższych przykładów da wynik dodatni &quot;

przeprowadziłem pokaz gry progresją z przerzutką ; gry zakończonej w obu przypadkach A i B zyskiem tam , gdzie ty poległeś notując straty w grze progresją x2 zarówno w A i w B , mając ten sam układ rozstrzygnięć ( wyników W/P ) wszystkich gier i startowe 10j. - co było zadaniem i dla mnie.

A dziś masz czelnośc pisać mi taki tekst:

&quot;Chodziło mi o to, że to ma być system uniwersalny&quot; ??? :oops: :oops: :oops:

..............

Odnośnie tego , że się wielce myliłeś w swoich opiniach - nie masz chyba wątpliwości , a moja inteligencja ( jak każdego innego człowieka ) ma charakter stały , bo inteligencja jest to wrodzona sprawność myślenia którą można mierzyć a wynik podaje się jako IQ.

Inteligencja często przez gamoni mylona jest z intelektem , czyli zasobem zdobytej wiedzy.
Myląc inteligencję z intelektem , wpisałeś się w ten w/w krąg gamoni...

A to , że to Twój tu ostatni post - to czysta konsekwencja utartego Ci przeze mnie nosa , bufonie @bryfsztyk.
Żegnam!

.

B 45

bryfsztyk

Użytkownik
Dla układów WW ; WP ; PW i PP będzie ona miała następujący przebieg:

1/ Gra ze stawką 10j.*1.99 i Wygrana 19.9j. stanowiąca stawkę kolejnej Wygranej gry , więc 19.9*1.99=39.601 a to z kolei jest stawką w kolejnym Wygranym podejściu: 39.6*1.99=78.8j. w banku.
2/ Następna gra to P ( bank 78.8-10=68.8) i kolejna to także P ( bank 68.8-10=58.8 )
3/ Nowa gra to W ( za 10j. z banku , w którym jest aktualnie 58.8-10=48.8j. ) i ta wygrana 19.9j. stanowi stawkę w kolejnej grze , która kończy się P. Stan banku nadal 48.8j.
4/ Ostatnia gra sfinansowana pobranymi z banku 10j. ( pozostaje więc w banku 48.8-10=38.8j. ) kończy się P.
Dlaczego w pogrubionym fragmencie nagle przestałeś grać va bank? Przecież nie wiesz, że następna gra będzie przegrana. Te 4 warianty które napisałęm (WW, WP, PW, PP) nie stanowią jednego ciągu, tylko 4 możliwości potoczenia się dwóch kolejnych gier. Na każdą z tych możliwości przypada 25% szans, że się wydarzy (bo typujemy zdarzenia o prawdopodobieństwie powodzenia 50%).
Następnie, sumując bilans po każdym ciągu dwóch wydarzeń, mnożymy razy prawdopodobieństwo tego ciągu i dodajemy te 4 bilanse (pomnożone razy 25%). Tak się liczy wartość oczekiwaną.
Jak widać po tym co napisałeś nie masz bladego pojęcia o czym piszę, więc Twoja wiedza matematyczna nie wyszła poza poziom szkoły średniej.

W związku z tym nie mam zamiaru kontynuować z tobą dyskusji. Wiem, że nie przyznasz się do swojego błędu, bo jesteś zbyt głupi by go zrozumieć.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@bryfsztyk &gt;&gt;&gt; widzę , że jesteś po prostu matołem!!!

Skoro jako strategię gry przyjąłem progresję z przerzutką 3 trafień, to kolejna gra po spełnieniu tego warunku zamykającego ten etap , rozpoczyna nową progresję w ramach całego cyklu 8 gier a zatem gra ma po 3 kolejnych trafienach WWW nowe otwarcie: od stawki podstawowej.

Chyba nie byłeś na wielu lekcjach - z powodu awarii gimbusu...

P.s: najważniejsze jednak że masz jaja i jesteś słowny:

&quot;To mój ostatni post. Bez odbioru. Pozdrawiam.&quot; ????

.

B 45

bryfsztyk

Użytkownik
kolejna gra po spełnieniu tego warunku zamykającego ten etap , rozpoczyna nową progresją a zatem gra ma nowe otwarcie od stawki podstawowej.
Gra ze stawką 10j.*1.99 i Wygrana 19.9j. stanowiąca stawkę kolejnej Wygranej gry , więc 19.9*1.99=39.601 a to z kolei jest stawką w kolejnym Wygranym podejściu: 39.6*1.99=78.8j.
Jak widać sam sobie przeczysz. Zagrałeś WW i W z innego wariantu (wszystkie va bank), który jak już pisałęm nie tworzy ciągu, więc należy go traktować osobno.
Masz błąd, nic nie udowodniłeś. Przyjmij to i zamilcz.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Zagrałeś WW i W z innego wariantu (wszystkie va bank), który jak już pisałęm nie tworzy ciągu, więc należy go traktować osobno.
Nie bądź bezczelny , bo post factum i im wbrew to sobie możesz ale kredą w kominie pisać!!!

A o tym , że to jednak jest ciąg kolejnych zdarzeń , zaświadcza to co sam tam robiłeś , czyli uzależnianie swego kolejnego kroku od poprzednich rozstrzygnięć i przenoszenie początkowej kasy jako stawki na kolejną grę .
W ten sposób rozliczając 8 kolejnych gier , pokazałeś że stanowiły one ciąg!!!

Mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu @bryfsztykowi to i referatu mało ???? ???? ????

Tylko równy Tobie idiota lub bukmacherski lamer , może kwestionować święte i niezbywalne prawo grającego co do przyjętego przez niego za najwłaściwsze dysponowanie swoim budżetem na grę - składającym się ze stawki początkowej i powstającego w wyniku tej gry określonego banku.

A to w/w święte prawo obowiązuje także i na gruncie tej symulacji...

Stawkę początkową 10j. sam wyznaczyłeś - identycznie jak ściśle określony schemat rozstrzygnięć gry , który to schemat sam przedstawiłeś i do czego wg Twoich własnych słów miałem się odnieść w ramach rzuconego mi wyzwania:

&quot; A) Skoro prawdopodobienstwo wynosi 50 % to szanse, ze padna 2 wygrane pod rzad, 2 przegrane pod rzad, wygrana a nastepnie przegrana, przegrana a nastepnie wygrana , są równe. A wiec zobaczymy jaki wynik osiagniemy grajac progresja klasyczna i stawkujac x2 przy kazdej z tych kombinacji. Przyjmiemy, ze jest taki buk ktory da nam kursy 1.99 na zdarzenia o 50% szans. Stawka poczatkowa to 10, zeby sie latwiej liczylo. A wiec:

Suma = -0,5

Jak widac w tym przykladzie progresja zawiodla &quot;

oraz

&quot;&quot;wymyśl progresję , lub jakikolwiek inny uklad stawek który w zastosowaniu do powyższych przykładów da wynik dodatni &quot;

Sam wskazałeś drogę - i sam tego chciałeś Grzegorzu Dyndało!

Ty w swoim teście przyjąłeś technikę progresji x 2 , czyli podwajanej - a ja w swoim technikę progresji z przerzutką do 3 kolejnych trafień.

Analizowany najpierw przez Ciebie a w ślad za Tobą i przeze mnie układ 8 kolejnych zdarzeń mieliśmy identyczny , a widnym jest że dotyczył on mających 50% prawdopodobieństwo wyników dwudrogowych , stąd 4 W i 4 P z kursami po 1.99.

Ty stosując do niego swoją progresję poległeś , nie umiejąc osiągnąć zysku - a ja sprostałem wyzwaniu i wygrałem...

Udowodniłem Ci , że jest to możliwe ???? i spadaj leszczu na palmę , jajcami orzechy kokosowe szlifować!

.

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
A o tym , że to jednak jest ciąg kolejnych zdarzeń , zaświadcza to co sam tam robiłeś , czyli uzależnianie swego kolejnego kroku od poprzednich rozstrzygnięć i przenoszenie kasy jako stawki na kolejną grę .
W ten sposób rozliczając 8 kolejnych gier , pokazałeś że stanowiły one ciąg!!!

.
Popatrz dokładnie czy rzeczywiście przenosi:
Suma = -0,5

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
edi nie edytuj postów, nie pogrubiaj tego co Ci pasuje do swojej błędnej interpretacji.
Gdyby bryfsztyk szedł jednym ciągiem to po pierwszej porażce podniósłby stawkę x2 - nie zrobił tego, gdyż oczywistym jest, że nie chodzi o jeden ciąg!
Suma = -0,5

jedno słowo z Twojej strony - przepraszam - załatwi temat.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@adam_adam , tak to już jest jak mądrzy inaczej biorą się za komentowanie czegoś o czym nie mają pojęcia i nie rozumieją nawet tego co komentują , bo nigdy do bystrzaków nie należałeś i kolejnymi wpisami jedynie teraz to potwierdziłeś ( że nie wspomnę iż są jeden po drugim , a nie w formie edycji pierwszego z godziny 17.39 , bo robienie kolejnego wpisu o godzinie 17.58 dla zamieszczenia jednego zdania zamiast zrobienia dopisku we wpisie poprzednim, jest przejawem kretynizmu kogoś tak robiącego , albowiem nowy wpis odnosi się do pierwszego ) .
Przedstawiona przez Ciebie totalnie idiotyczna interpretacja sensu tego co ja napisałem - na trwałe lokuje Cię do oślej ławki , pożal się Boże studencie - jak o sobie piszesz...
Bowiem w tym co ja napisałem o przenoszeniu kasy jako stawki na kolejną grę w teście robionym przez @bryfsztyka , jasno chodzi przecież o ten element sporu pomiędzy mną a @bryfsztykiem , w którym on zaprzeczył że podany przez niego układ wyników gier WW WP PW PP stanowił ciąg , kwestionując tym samym moje prawo do zastosowania progresji z przerzutką do 3 trafień , gdyż były to ponoć osobne gry , po 2 w linii .
A przecież praktyka jego testu polegała właśnie na tym, że skoro gra rozpoczęła się od stawki 10j. i aż do jej przegrania wymagającego wtedy zastosowania jego progresji klasycznej czyli podwajanej x2 - przenosił on kasę stawki początkowej czyli te 10j. na kolejne gry , stanowiąc z tej początkowej kasy kolejne płaskie stawki .
Tak więc skoro układ gier z wynikami WW WP PW PP poprzez ich finansowanie przez @bryfsztyka ( wciąż aż do utraty początkowej kasy tymi samymi 10j. ) nie stanowił zamkniętych , oddzielnych 8 gier w ramach 4 kombinacji rozgrywanych wyłącznie w swoich 4 budżetach np. po 10j. każda i oddzielnie rozliczanych - to oczywistą oczywistością jest , że gry te były z sobą powiązane a kolejne ruchy odnosiły się i wypływały z wyników poprzednich gier:

Suma = -0,5
Bowiem skoro kombinacja WW zostaje rozliczona zyskiem netto +19.8 a ta sama stawka 10j. obsługuje następnie kolejne kombinacje WP aż do potrzeby uruchomienia progresji x2 , to ewidentnym jest iż cała gra nie jest zbiorem oddzielnych wyników ( finansowo i decyzyjnie z sobą niepowiązanych gier ) a zwartą ich sekwencją .
Zatem wszystkie przedstawione 4 kombinacje wyników - poprzez przenoszenie przez @bryfsztyka stawki początkowej na kolejne gry aż do przegrania tej stawki , stanowiły tu ciąg!!!
I właśnie to jak grał @bryfsztyk - pozwoliło mi zgodnie z treścią wyzwania:
&quot;wymyśl progresję , lub jakikolwiek inny uklad stawek który w zastosowaniu do powyższych przykładów da wynik dodatni &quot;
na zastosowanie mojej progresji z przerzutką do 3 trafień.

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
Suma = -0,5

Edi, skoro bryfsztyk szedł jednym ciągiem, to dlaczego w jednym przypadku (kolor ziel.) podniósł stawkę, zaś w drugim (kolor czerw.) nie podnosił? Oba przecież zakończone porażką.
Naprawdę, lepiej na Twoją reputację wpłynie jeśli się przyznasz i przeprosisz.
edit:
poaza tym, po IV progu w podsumawaniu nie byłoby -0.10. Tyle argumentów na niekorzyść jednego ciągu Cię nie zastanowiło?

B 45

bryfsztyk

Użytkownik
On nie patrzył na argumenty, tylko zinterpretował moje słowa tak, żeby mógł cokolwiek odpowiedzieć, chociaż zainterpretował je błędnie.
Ja przedstawiłem grę o ujemnej wartości oczekianej (granie kursów 1.99 przy 50%-owym prawodopodobieństwie powodzenia) i powiedziałem, żeby odezwał się, jeżeli znajdzie system stawek, który pomono ujemnej wartości oczekiwanej da zysk. Jest jasnym, że takiego systemu nie ma, ponieważ wynika to z matematyki. To tak jakbym kazał komuś zbudować trójkąt z trzech odcinków z których jeden jest dłuższy niż suma pozostałych dwóch. Niemożliwe.
Przykładem gry o ujemnej wartości oczekiwanej jest ruletka. Więc gdyby ktokolwiek znalazł stawkowanie dające pewny zysk w ruletce to kasyna by upadły.A jakoś ciągle istnieją.Nie da się znaleźć takiego stawkowania. Mimo to edi wolał pisać swoje głupoty i wyjść na idiotę, zamiast siedzieć cicho.
KONIEC TEMATU

G 27

gumos

Użytkownik
Panowie tak bardzo krytykujecie progresje zwykla, progresje z przerzutka, stawkowanie Fk, d&#39;Alemberta A sami nie wychodzicie z zadnym sposobem z niczym konkretnym. Nic tylko narzekacie tak sie nie da wygrac kazdy grajacy progresja to bankrut itp zenada , z tego co piszecie jasno wynika, ze u bukmachera albo raczej z bukmacherem nie da sie wygrac to po co gracie. Jestescie uzaleznionymi hazardzistami :)? Jesli nie pasuja Wam systemy innych graczy, ktorymi oni graja z lepszym lub gorszym skutkiem, ktore przynosza im profity a nie macie do napisania zadnych sensownych rad przestancie sie udzielac bo to mija sie z celem albo podzielcie sie z nami tym dzieki czemu Wy jedyni wygrywacie

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@bryfsztyk,adam_adam&gt;&gt;&gt; zamieszczając swój wpis 24.12 więc w Wigilię i robiąc to akurat wtedy może niepotrzebnie , gdyż zupełnie na gorąco ( dosłownie w chwilę po przeczytaniu Twojego wpisu a na kwadrans przed koniecznością wyjazdu z domu na rodzinną kolację wigilijną ) - napisałem o tym do Ciebie:

&quot;@bryfsztyk , wyjątkowe okoliczności w jakich to piszę
( zaraz Wigilia !!! ) mogły spowodować pomyłkę , gdyż nie mam już czasu weryfikować tego co na gorąco pisałem &quot;.

I tak się niestety stało - a następnie czas świąt Bożego Narodzenia , ich nastrój i atmosfera , czyli ogólnie mówiąc: szeroko rozumiane okoliczności dość niekorzytne dla skupienia się nad rzeczywistym tu problemem - a nie tym powierzchownie więc błędnie zrozumianym , w jego na szybko przeczytanej przeze mnie treści i mojej niewłaściwej interpretacji tego wyzwania , za co mówię przepraszam.

P.s: starając się wrócić pamięcią do tego co przeczytałem i jak to wtedy odebrałem , a co spowodowało taką a nie inną moją odpowiedź co do progresji z przerzutką do 3 trafień jako rozwiązanie problemu , odnoszę teraz wrażenie iż to zapis początkowej kombinacji w pierwszej linii :

rozliczonej przy zastosowaniu stawki 10j. skrótowym jedynie finalnym zapisem jako wygrana netto , a nie wpierw jako wygrana brutto , wywołal u mnie to przekonanie o kontynuowaniu gry tą samą początkową kwotą jako stawką i w następnej linii i dlatego odebraniem tego jako ciąg , co następnie potoczyło się w sposób znany z opowieści o kamyku wywołującym lawinę...
...........

Na dziś patrząc , to nie bardzo rozumiem w jakim celu to wyzwanie - z gatunku kwadratury koła - do mnie adresowane wtedy pisałeś , ale także nie bardzo mogę zrozumieć , że w odniesieniu do tego układu 4 kombinacji z 2 zdarzeń 2-drogowych WW WP PW PP , gdzie każde z pary ma prawdopodobieństwo 50% , kurs 1.99 i tym kursem powodowaną ujemną wartość oczekiwaną - piszesz tam tak jakbyś nie znał rozwiązania tego Twojego &quot;problemu&quot;....

Wobec tego , że każdy typ w ramach par grałeś osobno - bo nie tworzył on AKO , uprawnionym jest tu zastosowanie 4 oddzielnych linii progresji na te 4 zdarzenia po 1.99 każde:

zdarzenie A : W i P
zdarzenie B : W i P

gdzie każda linia mająca p=0.5 będzie grana do pierwszego zakładanego sukcesu np . wygrania 1j. netto i cała gra na 2. kroku będzie miała wtedy już 3 linie , bo 1z4 zostanie zamknięta a gra kontynuowana w 3 liniach.
Gra zakończy się wygraną po ostatnim , czwartym trafieniu - i przyniesie zysk 1j. ???? więc razem 4j.

Etap .. stawka .. koszt .... kurs.. wygrana .. zysk
01 ...... 1.01 ..... 01.01 .. 1.99 .... 02.01 ..... 1
02 ...... 2.03 ..... 03.04 .. 1.99 .... 04.04 ..... 1
03 ...... 4.08 ..... 07.12 .. 1.99 .... 08.12 ..... 1
04 ...... 8.20 ..... 15.32 .. 1.99 .... 16.32 ..... 1
itd.

Czyli wcale nie jest tak stromo pod tę górę zwaną ujemną wartością oczekiwaną , gdyż w bukmacherstwie nie stosuje się modeli ekonometrycznych , którymi za pomocą wzorów jedna zmienna objaśniana jest przez szereg innych zmiennych objaśniających i dlatego wciąż to czynnik ludzki ma tak znaczący wpływ na wynik gry , odnosząc to zarówno do części wystawianych kursów ( value ) i meczowej formy , ale przecież także z wielu powodów zróżnicowanego zainteresowania wynikiem ( np. liga jako priorytet i wystawianie do gry rezerw w pucharach ) , czy też wprost przypadków korupcji itd.
A zatem do czasu , gdy w sporcie ludzi nie zastąpią roboty - światek grających u bukmacherów może spać w miarę spokojnie.

Pozdrawiam

.

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
Edi, przypomnę, że to ja jako pierwszy odkryłem Twoje &quot;niezrozumienie problemu&quot; a następnie dzielnie i mozolnie - pomimo ubliżania - zwracałem Ci uwagę gdzie jest konkretnie (kolorowanka, powiększona i pogrubiona czcionka) błąd. Więc mi też jakieś przepraszam z Twojej strony się należy.

Do góry Bottom