@adam_adam >>> nie wpieprzaj się forumowy błaźnie i głuptaku tam , gdzie Cię nikt nie zaprasza i nie kompromituj się n-ty raz , bo pajcem byłeś , jesteś i zawsze będziesz.
Bijesz pianę , czyli dokonujesz wpisów przed pomyśleniem o czym piszesz , później wycofujesz się z postawionych mi zarzutów , ale za chwilę zmieniasz front i piszesz kolejne , nieco inne głupoty...
Wsadź sobie te idiotyczne wyliczanki głęboko w buty - lub wyślij je koledze @bryfsztykowi , bo jasnym dla mnie jest , że obaj macie dokładne te same problemy...
Po prostu nie zrozumiałeś idei problemu. To jest jedna progresja z różnymi wariantami na dwóch pierwszych progach a nie jak to zinterpretowałeś - szlak do przejścia. Niech Ci będzie, że z przerzutką do 3 trafień (wcześniej przeoczyłem).
WW - 19.9*1.99 = 39.601 -10 = 29.601
i w tym momencie koniec progresji. kolejną rozpoczynamy od nowa.
Przypominam jak swoję grę prowadził @bryfsztyk:
" WW = +9,9 +9,9 = +19,8 (trafienie dwoch)
WP= +9,9 -10 = -0,1 (wygrana a potem przegrana)
PW= -10 +19,8 = +9,8 (tu wchodzi progresja, przegrana, stawka x2 i wygrana)
PP= -10 -20 = -30 (porazka, stawka x2 i porazka)
Suma = -0,5
Jak widac w tym przykladzie progresja zawiodla "
Skoro z przebiegu i wyników testu robionego przez @bryfsztyka , jasno i ewidentnie wynika logiczno-kapitałowo-decyzyjne powiązanie z sobą poszczególnych kombinacji WW WP PW PP , i
dopiero jako konsekwencja efektów poprzednich gier zakończonych W lub P robione są przez niego kolejne kroki , to i ja mam pełne prawo tak samo traktować te kombinacje jako cykl w swoim podejściu , choć u mnie oparte to jest już nie o progresję x2 a moją "progresję z przerzutką" 3 wygranych.
A skoro tak , to dlaczego ktoś ma zabronić mi grać dalej all in za całą wygraną już po po 2 trafieniach , skoro wybrałem grę "progresją z przerzutką 3 trafień" a mam już serię WW ?
Nic takiego nie zostało zabronione przy tym wyzwaniu i miałem jako zadanie wymyślić , opracować technikę gry ( progresja , stawkowanie ) kończącą się tu wygraną.
A "progresja z przerzutką" jako żywo jest progresją ????
Po serii 3 WWW ( w zgodzie z przyjętym modelem gry ) dopiero następny zakład zagram od stawki początkowej , gdyż tylko i wyłącznie robiąc WWW mogę na gruncie "progresji z przerzutką 3 trafień" zakończyć etap i wtedy stawką podstawową rozpocząć nowy etap.
Pisanie więc takich totalnych bzdur jak ta:
"WW - 19.9*1.99 = 39.601 -10 = 29.601
i w tym momencie koniec progresji. kolejną rozpoczynamy od nowa"
widząc /wiedząc jakie ruchy robił @bryfsztyk oraz że ja - otrzymawszy wolną rękę w wyborze strategii - gram progresją na serię 3 wygranych , jest po prostu wprost beznadziejne , żeby nie powidzieć: bezczelne!
Rozumiem , że teraz żal Ci anus ściska , gdyż i Ty wtórowałeś bufonowi @bryfsztykowi po tym , gdy rzucił mi to wyzwanie i teraz na chama , na wcisk , na wydrę usiłujesz zamydlić publice oczy , po to tylko aby zakończenie przeze mnie gry sukcesem czyli zyskiem - złożyć na karb błędu w moim myśleniu...
Ze mną to nie przejdzie - przynajmniej Tobie!
.................
To konkretnie mnie , podając mój nick , zaprosił @bryfsztyk , pisząc:
"
I teraz wyzwanie dla Edi8, wielkiego matematyka, wymyśl progresję , lub jakikolwiek inny uklad stawek, który w zastosowaniu do powyższych przykładów da wynik dodatni."
i to @bryfsztyk jasno i precyzyjnie podał warunki do spełnienia:
"A) Skoro prawdopodobieństwo wynosi 50 % to szanse, że padną 2 wygrane pod rząd, 2 przegrane pod rząd, wygrana a nastepnie przegrana, przegrana a nastepnie wygrana, są równe"
i prezentując kombinacje o ściśle określonym porządku Wygranych i Przegranych , oddanych takim ich układem , do którego i ja miałem się spróbować przymierzyć:
WW-WP-PW-PP
zaczynając grę z 10j. i ew. kończąc ją sukcesem , choć przejście tego @bryfsztyk z góry deklarował jako niewykonalne , bazując na swoich smutnych doświadczeniach , pisząc mi:
"
Zapewniam, że wynik zawsze wyjdzie ujemny. Dla każdej progresji, klasycznej, d'Alemberta i tych Twoich śmiesznych."
A ja właśnie jedną z takich moich progresji , tą z przerzutką* zmodyfikowaną do 3 gier - ponoć budzących u @bryfsztyka wesołość , ale nie od dziś wiadomo , ze głupi to się i do sera śmieje ???? - przeszedłem ten ustawiony przez niego samego tor przeszkód w postaci kombinacji o prawdopodobieństwie 50% trafienia , kończąc go zyskiem netto
28.8j. czyli dokonując wg oceny @bryfsztyka czegoś niemożliwego :razz:
* ( Ci którzy jej dotąd nie znają , mogą jej założenia i schematy dla 2 kolejnych gier przeczytać w tym wątku:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/progresja-z-przerzutka-by-edi8-83005.html )
a następnie dokonując tego samego z drugą częścią wyzwania , tak opisaną przez @bryfsztyka:
"Dołożymy trzeci zaklad. W tym przypadku wszystkie możliwe i równo prawdopodobne kombinacje wygladaja tak:
WWW-WWP-WPW-PWW-WPP-PWP-PPW-PPP "
przechodząc i ten kolejny tor przeszkód , tu z zyskiem netto
17.6j.
..................
Kończąc i podsumowując: dotrzymałem wszelkich postawionych w wyzwaniu @bryfsztyka warunków , tak jak i on ( w tych swoich obu nieudanych próbach ) miałem 10j. na grę i zadanie:
"I teraz wyzwanie dla Edi8, wielkiego matematyka,
wymyśl progresję, lub jakikolwiek inny uklad stawek, który w zastosowaniu do powyższych przykładów da wynik dodatni. "
Więc wymyśliłem , a to co wymyśliłem to i przedstawiłem :grin:
Więc po co mądry inaczej @adam_adam piszesz szmatławe idiotyzmy , że ja czegoś tam nie zrozumiałem?
Bo to Ty - nie tylko w tym wątku - niczego nie rozumiesz i jesteś zwykłym chwastem tego forum , nic do niego nie wnosząc i tocząc nonstop pianę z pyska.
Jeżeli nie możesz sobie poradzić ze zrozumieniem przenośni w postaci użytego przeze mnie słowa "szlak" , to w to miejsce wprowadź sobie wszystko co chcesz , z tym tylko , że będzie to dokładnie to co wytyczył już @bryfsztyk a ja miałem przejść jego śladem - i dlatego napisałem: szlak , ale można to nazwać ścieżką , dróżką , traktem czy drogą którą on wskazał , bo na tym polegało zadanie , aby zrobić zysk dokładnie w tych samych warunkach brzegowych co do stawki początkowej i kolejności gier Wygranych i Przegranych , jakie on miał w swoich nieudanych próbach wyciągając przy tym uogólniający a nieprawdziwy wniosek , że jest to zadanie niewykonalne....
Mam nadzieję , że jego horyzonty nieco zostały poszerzone.
P.s: pomysł na znalezienie rozwiązania tego problemu , przyszedł mi do głowy od razu w momencie jego czytania i pomogło mi w tym doświadczenie zebrane w opisach modeli gier już kiedyś przedstawionych na forum: "Jak grać AKO singlami" i "Progresja z przerzutką" w jej kilku wariantach.
.