>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Progresja

D 1

delson93

Użytkownik
Ostatnio z kolegą zaczęliśmy testować progresję, która lekko zmodyfikowaliśmy . stworzyliśmy 9 poziomową progresje z mnożnikiem 2,5 . nasz budżet wynosił na start 800 zł (2 x 400). Wybraliśmy NBA ponieważ w tej lidze każda z 30 drużyn rozgrywa aż po 84 mecze .Gramy handicapy kursem 1.95 do 1.95 (albo bliskim do niego) , gdzie prawdopodobieństwo wynosi 50%/50% . Analizujemy statystyki i zapisujemy każdą passe drużyn
Podam przykład na wymyślonym meczu :
Real - Barcelona 1.14 10.00 21.80
jednak gdy realowi odejmiemy 2,5 gola to :
Real (-2,5) - Barcelona 2.07 1.88
Obstawiam na wyrobienie handicapu przez Barcelone , zakładamy , że grają 9 meczy (tyle mam poziomów) pod rząd
1.Real - Barcelona 5:0 (Barcelona nie wygrabia handicapu)
2.Real - Barcelona 7:0 (Barcelona nie wygrabia handicapu)
3.Real - Barcelona 6:0 (Barcelona nie wygrabia handicapu)
4.Real - Barcelona 4:0 (zaczynam pierwszy poziom , obstawiam za 4 zł ; Barcelona nie wygrabia handicapu)
5.Real - Barcelona 9:0 (zaczynam drugi poziom , obstawiam za 10 zł ; Barcelona nie wygrabia handicapu)
6.Real - Barcelona 5:0 (zaczynam trzeci poziom , obstawiam za 25 zł ; Barcelona nie wygrabia handicapu)
7.Real - Barcelona 0:1 (zaczynam czwarty poziom , obstawiam za 63 zł ; Barcelona wyrabia handicap)
63 zł x 1,88 = 118.44 zł (118.44 - 63 - 25 - 10 - 4 = 16.44
Typ sposobem gramy od 12 listopada i na koncie mam już 955 zł , stopa zwrotu wynosi około 25% (zainwestowaliśmy 575 zł , wygraliśmy 150 ; 150/575 ~ 25% , puściłem 23 progresje
Prawdopodobieństwo , że passa dojedzie do 10 poziomu jest jak 1/2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 =1/1024 , prawdopodobieństwo zakończenia progresji w 9 poziomach wynosi 99,845 %
Co sądzicie o tej progresji ? , jest szansa , że stopa zwrotu będzie ciągle na tym samym wysokim poziomie ? Macie jakieś uwagi , bądź propozycje jak ulepszyć dana progresje ?

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 83

geo5

Użytkownik
@Delson93; w kiedyś dawno wygrzebanych opisach podano żelazną zasadę, w/g której ilość progów dla bezpieczeństwa powinna wynosić pięciokrotność stosowanego kursu , czyli 2 x 5 =10 , plus margines bezpieczeństwa - dalsze 2 -3 progi, pzdr.Geo5

K 2

kukufatal

Użytkownik
Ogolnie to jest pewna złota myśl, która zazwyczaj się sprawdza:
Każda progresja kończy się torbą a jej osiągnięcie to tylko kwestia czasu...
Wygrywasz np 99 razy, przegrywasz ten jeden pechowy raz i koniec gry... kilka tyg grania na marne...
Progresji nie da się ulepszyć, jedyne ulepszenia to takie, które wpłyną tylko na oddalenie bankructwa w czasie. Przesuną tą torbę o te xxx kuponów dalej.

B 45

bryfsztyk

Użytkownik
@Edi8
Już komentowałem, że to co napisałeś to zwykła progresja na kurs 4. Nie wiem po co reklamujesz swoje systemy w każdym temacie.

Druga sprawa. Robisz z siebie niewiadomo jakiego matematyka, tworząc te wszystkie systemy, a nie potrafisz wyliczyć sobie lub zaznajomic się z jedną najważniejsza zasada bukmacherki - bukmachera, podobnie jak kasyna, nie ograsz za pomocą matematyki. Jeżeli ktoś nie potrafi osiągnąć zysku grając płaską stawką, to nawet użycie któregoś z Twoich &quot;cudownych&quot; systemów mu nie pomoże.

Więc najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić dla forumowiczów, to przestać mydlic im oczy, tworząc i rozreklamowując swoje bzdurne systemy.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Napisałeś:

&quot;nie potrafisz wyliczyć sobie lub zaznajomic się z jedną najważniejsza zasada bukmacherki - bukmachera, podobnie jak kasyna, nie ograsz za pomocą matematyki.&quot;

Odpiszę Ci więc tak abyś zrozumiał, czyli po prostu: g.....o na temat bukmacherki wiesz!

Dawno się tak nie uśmiałem, bo dajesz dowód że dotąd nie słyszałeś np. o surebetach , które są klasycznym przykładem zastosowania matematyki do ogrywania buków - ale także nie masz zielonego pojęcia i o innych technikach.

Bowiem grając wg jednego z moich systemów &quot;Musisz przegrać aby wygrać&quot; i mając skuteczność jedynie 33% , bo trafiając TYLKO 1z3 typów z kursami 1.8 - wygrywasz za takie trafienie jak za grę na typ z kursem 1.944

Dziwne jak dla Ciebie, nie? Bo grasz 3 typy z kursami 1.8 , trafiasz jeden a pomimo 2 błędów płacą za tak trafiony nie 1.8 a 1.944 ????

Na tym jednym choćby przykładzie zrozum więc, jak totalną głupotę wysmażyłeś:

&quot;Jeżeli ktoś nie potrafi osiągnąć zysku grając płaską stawką, to nawet użycie któregoś z Twoich &quot;cudownych&quot; systemów mu nie pomoże.&quot;

Mylisz się, bo gracz mający skuteczność 33% przy grze singlowej z kursami po 1.8 ma po 99 grach bilans ujemny ( 33*1.8=59.4 wobec kosztu gry 99 j. ) ale ta sama jego skuteczność 33% dla tych samych kursów i zastosowana do gry w/w metodą &quot;Musisz przegrać aby wygrać&quot; na 2 błędy wśród 3 typów, da mu zysk.
Tak więc obala to podaną przez Ciebie bzdurę , że będzie przegrany ten, kto nie potrafi osiągnąć zysku grając płaską stawką i że nie pomogą mu moje systemy.

To samo ( odnośnie głupot w Twoich wypowiedziach ) odnosi się do tego co napisałeś o tym, że metoda &quot;Progresja z przerzutką&quot; jest identyczna ze zwykłą progresją na kurs 4 , bo porównując je w tamtym wątku o niej, sam przecież dostrzegłeś różnicę , a to co się różni nie jest chyba identyczne...
Odpisałem Ci tam na tyle obszernie, dobitnie i jasno, że nawet Ty powinieneś to zrozumieć, a jeśli dotąd nie zrozumiałeś, to jako pracę domową czytaj codziennie po 100 razy, aż kiedyś zrozumiesz.

Psy szczekają a karawana jedzie dalej!

Gdy wpiszesz do wyszukiwarki frazę: Edi8 kontra Totomix , to przekonasz się jak daleko jest ta moja karawana od Twego szczekania...

Życzę Ci dalszego trwania w swoim lamerstwie na gruncie bukmacherki, bo ktoś tę zabawę musi w końcu sponsorować - a takie jak Ty ciężkie przypadki mądrych inaczej, wręcz idealnie się do tego nadają.

.

B 45

bryfsztyk

Użytkownik
1. Twoja cudowna metoda &quot;musisz przegrac aby wygrac&quot; daje wyzsze kursy niz zaklad systemowy 3z4 lub 2z3, tylko dlatego, ze nie uwzglednia trafienia wszystkich zakladow, a powyzsze zaklady systemowe uwzgledniaja. Po prostu jestes zbyt glupi, zeby to zauwazyc. W ogole nie wiem czemu zakladasz, ze gracz zrobi X bledow wsrod Y typow. To jest tzw &quot;myslenie zyczeniowe&quot;, a co jesli trafi najpierw 6 pod rzad a potem przegra 12 pod rzad. Podobnie jest z progresja. Zakladasz, ze jesli gracz trafi 1 na 14 zakladow to bedzie na 0 lub do przodu, a co jesli trafi najpierw 7 a potem nietrafi 20.

2. Surebety maja z matematyka tyle wspolnego, ze trzeba tylko wyliczyc ile postawic. Podobnie Twoje niesamowite ogrywanie totomixa polegalo na wykryciu bledu w ich systemie rozliczeniowym, a nie na matematyce, bo gdyby polegalo na matematyce to gralbys dalej. Zreszta nie wiem ile jest prawdy w tych Twoich przechwalkach.

3. Gdyby Twoje systemy sie sprawdzaly, nie pisalbys nowych coraz to glupszych, tylko ogrywal pobliskie kasyna lub te internetowe. Nie widzialem nawet zadnego tematu w ktorym wykazalbys zysk grajac ktoryms ze swoich systemow.

4. A teraz dowod roku, ktory mam nadzieje wkoncu zatrzyma Twoja &quot;karawane&quot; Skup sie, zeby zrozumiec:

Najprostsze mozliwe dane, gramy zaklady o prawdopodobienstwie 50% trafienia.

A) Skoro prawdopodobienstwo wynosi 50 % to szanse, ze padna 2 wygrane pod rzad, 2 przegrane pod rzad, wygrana a nastepnie przegrana, przegrana a nastepnie wygrana, sa rowne (mam nadzieje, ze to potrafisz sobie wyliczyc). A wiec zobaczymy jaki wynik osiagniemy grajac progresja klasyczna i stawkujac x2 przy kazdej z tych kombinacji. Przyjmiemy, ze jest taki buk ktory da nam kursy 1.99 na zdarzenia o 50% szans. Stawka poczatkowa to 10, zeby sie latwiej liczylo. A wiec:

WW = +9,9 +9,9 = +19,8 (trafienie dwoch)
WP= +9,9 -10 = -0,1 (wygrana a potem przegrana)
PW= -10 +19,8 = +9,8 (tu wchodzi progresja, przegrana, stawka x2 i wygrana)
PP= -10 -20 = -30 (porazka, stawka x2 i porazka)
Suma = -0,5

Jak widac w tym przykladzie progresja zawiodla

B) Przyklad identyczny jak powyzszy, lecz dolozymy trzeci zaklad. W tym przypadku wszystkie mozliwe i rowno prawdopodobne kombinacje wygladaja tak (nie bede juz pisal wszystkich obliczen, bo podane one sa w powyzszym przykladzie, tylko te ciekawsze, a w reszcie podam same wyniki):

WWW = +29,7
WWP= + 19,8 -10 = +9,8
WPW= +9,9 -10 +19,8 = +19,7
PWW= -10 +19,8 +9,9 = +19,7
WPP= +9,9 -10 -20 = -20,1
PWP= -10 +19,8 -10 = -0,2
PPW= -10 -20 +39,6 = +9,6
PPP= -10 -20 -40 = -70
Suma = -1,8

Ups, progresja znowu daje wynik ujemny.

Zapewniam, ze analogicznie dla 4 krokow, 5 krokow i nawet miliona krokow, wynik zawsze wyjdzie ujemny. Dla kazdej progresji, klasycznej, d&#39;Alemberta i tych Twoich smiesznych. Dla ciekawostki dodam, ze wynik gry plaska stawka tez wychodzi tak samo ujemny.

I teraz wyzwanie dla Edi8, wielkiego matematyka, wymysl progresje, lub jakikolwiek inny uklad stawek, ktory w zastosowaniu do powyzszych przykladow da wynik dodatni.

Jesli nie potrafisz, to nie odzywaj sie w tym temacie wiecej!

T 15

temp

Użytkownik
bryfsztyk, wydaje mi się, że nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy. Zauważ, że gdy będziemy kończyć każdą progresję na W, to wyjdziemy na +. Jak wiadomo każda seria P, kiedyś się skończy (szanse na P są tylko 50%, nie 100%) i w końcu pojawi się W, po której mamy zysk.

B 45

bryfsztyk

Użytkownik
A skąd pewność, że będziesz kończył każdą progresje?

To co napisałem to tzw. Wartość oczekiwana dla iluś zakładów granych progresja. Jeżeli jest ona poniżej 0 to nie warto grać.

Mogłem to napisać inaczej. Np. Grając progresja 3stopniową, z kapitałem 70, aby podwoić swój kapitał musisz trafić po kursie 1.99 8 zakładów (w sumie to 7 i jakiś ułamek następnego) a szansa, że nietrafisz 3o pod rząd to 1/8, czyli na 8 podejść 7 progresji skończysz a na 8 stracisz początkowy kapitał. Tylko, że tym 7ioma wygranymi nie zyskasz 70 jednostek lecz mniej. Więc w sumie tracisz.

T 15

temp

Użytkownik
Każdą progresję da się skończyć, ponieważ szanse na P są 50% i na W też są 50%.
Wszystko zależy od tego w ilu próbach osiągniemy koniec (im więcej progów, tym większe prawdopodobieństwo końca) i czy starczy środków na tyle progów. Im większy kapitał, tym większe szanse na skończenie progresji.
W idealnym przypadku gdyby ktoś miał kapitał dążący do nieskończoności, to szanse na to że nie skończy progresją dążą do 0. Natomiast w rzeczywistości można przyjąć &quot;zaporową&quot; ilość progów (np. 100, nie ma chyba drużyny która miałaby jakąś serie od 100 meczy) i zabezpieczyć potrzebny kapitał.

B 45

bryfsztyk

Użytkownik
Nie ma takiej serii, ktora nie moglaby pasc. W 100 progach szansa nieukonczenia progresji (przy zakladzie 50%/50%) wynosi 1/2 do potegi setnej i taka progresja (przy zalozeniu grania po kursach mniejszych niz 2) takze jest nieoplacalna. Wszystko da sie policzyc.

T 15

temp

Użytkownik
bryfsztyk mówisz o modelu matematycznym (nawet prawdopodobieństwo = 0.000..001 może się wydażyć), a żeby to udowodnić bierzesz mój przykład z realnego świata, czyli ograniczony zakres gotówki i seria 100 progów.
Matematycznie seria 100 może się wydarzyć i wiem o tym, ale w rzeczywistości szanse są tak małe że zdaje się, że nigdy się jeszcze nie wydarzyła. Jeżeli jestem w błędzie to pokaż mi serię 100 kolejnych wyników poniżej 2,50 gola dla jednej drużyny.

B 45

bryfsztyk

Użytkownik
Troche jalowa ta dyskusja. Pokaz mi kogos, kto dysponuje kapitalem na pokrycie 100 progow progresji i poswieca ten kapital na bukmacherke.

Ale ja nie mam zamaru sie klocic, czy moze pasc seria X przegranych, czy nie. Ja udowodnilem, ze kazda progresja jest nieoplacalna jezeli kurs*prawdopodobienstwo jest mniejsze od 1. Jesli nie wierzysz poczytaj watki &quot;Valuebet&quot; i &quot;Progresja&quot; w dziale systemy, tam masz setki przykladow, moze ktorys bedzie przystepniej napisany niz moj i zalapiesz co mialem na mysli. Tutaj mialeem tylko na celu udowodnienie, ze matematycznie (czyli manipulujac stawkami) nie da sie wygrac z bukmacherem.

bsk 184

bsk

Użytkownik
Ale po co komu seria 100. Do położenia progresji o szokującej stawce 2 wystarczy seria 20 przegranych.
No chyba, że ktoś ma wolny milion złotych do przegrania w walce o wygrane 2 złote i jakiś bukmacher by przyjął taką stawkę.
Póki nie ma oczekiwanej wartości większej od zera, to nie ma zysku. Żadna progresja tego nie przeskoczy. Progresja to system dla matematycznych dyskalkulików, którzy nie rozumieją potencjału wtopy wszystkiego co się ma.

Otrzymane punkty reputacji: +3
macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
4. A teraz dowod roku, ktory mam nadzieje wkoncu zatrzyma Twoja &quot;karawane&quot; Skup sie, zeby zrozumiec:

A) Skoro prawdopodobienstwo wynosi 50 % to szanse, ze padna 2 wygrane pod rzad, 2 przegrane pod rzad, wygrana a nastepnie przegrana, przegrana a nastepnie wygrana, sa rowne (mam nadzieje, ze to potrafisz sobie wyliczyc). A wiec zobaczymy jaki wynik osiagniemy grajac progresja klasyczna i stawkujac x2 przy kazdej z tych kombinacji. Przyjmiemy, ze jest taki buk ktory da nam kursy 1.99 na zdarzenia o 50% szans. Stawka poczatkowa to 10, zeby sie latwiej liczylo. A wiec:

Suma = -0,5

B) Przyklad identyczny jak powyzszy, lecz dolozymy trzeci zaklad. W tym przypadku wszystkie mozliwe i rowno prawdopodobne kombinacje wygladaja tak (nie bede juz pisal wszystkich obliczen, bo podane one sa w powyzszym przykladzie, tylko te ciekawsze, a w reszcie podam same wyniki):

WWW = +29,7
WWP= + 19,8 -10 = +9,8
PPP= -10 -20 -40 = -70
Suma = -1,8

Zapewniam, ze analogicznie dla 4 krokow, 5 krokow i nawet miliona krokow, wynik zawsze wyjdzie ujemny. Dla kazdej progresji, klasycznej, d&#39;Alemberta i tych Twoich smiesznych. Dla ciekawostki dodam, ze wynik gry plaska stawka tez wychodzi tak samo ujemny.
Na pierwszy rzut oka wygląda jak przyzwoity dowód poparty argumentami, ale w normalnych warunkach nikt nie gra kursu 1,99 zakładając że typ ma 50% szans wejścia! Zmieniamy założenie: kurs 1,99 i 52% szans wejścia i mamy przewagę nad bukmacherem i dodatnią wartość oczekiwaną.

Nikt nie zakłada grania nie valuebetów rozpoczynając progresję, o czym zapomniał też kolega wyżej.

Ale po co komu seria 100. Do położenia progresji o szokującej stawce 2 wystarczy seria 20 przegranych.

No chyba, że ktoś ma wolny milion złotych do przegrania w walce o wygrane 2 złote i jakiś bukmacher by przyjął taką stawkę.

Póki nie ma oczekiwanej wartości większej od zera, to nie ma zysku. Żadna progresja tego nie przeskoczy. Progresja to system dla matematycznych dyskalkulików, którzy nie rozumieją potencjału wtopy wszystkiego co się ma.

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
Podpisuję się pod tym co napisał bryfsztyk... I pytam: Edi8 czy Ty grasz tymi systemami i zarabiasz, czy tylko je wymyślasz i zachęcasz do stosowania? Zamiast argumentów siły (wyzywania od myślących inaczej) użyj siły argumentów i weź daj przykład/dowód/potwierdzenie, że ta &quot;przerzutka&quot; lub &quot;musisz przegrać...&quot;w dłuższym okresie daje zysk. Nie chce Ci się, czy o co chodzi? To byłaby lepsza reklama, niż wklejanie linków w innych postach...

B 45

bryfsztyk

Użytkownik
@MacieqLeq
Jezeli zakladasz, ze Twoje typy maja value, to nie potrzebujesz progresji. Dokladnie taki sam zysk osiagniesz grajac plaska stawka.

Dowod byl adresowany do osob, ktore mysla, ze jak beda grali np. Parzyste/nieparzyste i dobiora odpowiednia progresje, to osiagna przewage nad bukiem.

C 17

ciasny-wiesiek

Użytkownik
Popieram kolegów wyżej, każda progresja kończy się bankrutem, oczywiście można to odwlec w czasie zaczynając poziom od powiedzmy 10gr , ale komu by się chciało bawić w takie coś? A nawet jeśli się znajda tacy jednozłotówkowicze to w końcu apetyt rośnie , pierwszy poziom progresji z 10gr ,podnosimy do 1zł, wszystko super cacy, zarabia się, aż do momentu kiedy na tym: 7, 20, czy 40 poziomie upsss nie wejdzie...

I dziękujemy, koniec zabawy
Ja to mam wręcz wrażenie że ta cała progresja to została wymyślona przez bukmacherów, czy nikt nie zauważył ze te wszystkie strony www &quot;oszukaj ruletę itd&quot; odsyłają nas do konkretnych firm bukmacherskich? ;)
To wstyd że niektóre fora promują &quot;progresantów&quot; , tutaj to mamy nawet jednego rodzynka w vipach (o zgrozo)...
Chcesz zarobić u buka? to sorry ale trzeba trochę popracować, poszukać valuebetów, znaleźć błędy kursowe, zejść do zupełnego niszu, a nie jakieś barcelony czy inne hu** muje

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
....

Suma = -0,5

WWW = +29,7
WWP= + 19,8 -10 = +9,8
PPP= -10 -20 -40 = -70
Suma = -1,8

I teraz wyzwanie dla Edi8, wielkiego matematyka, wymysl progresje, lub jakikolwiek inny uklad stawek, ktory w zastosowaniu do powyzszych przykladow da wynik dodatni.

Jesli nie potrafisz, to nie odzywaj sie w tym temacie wiecej!
Witaj @bryfsztyk - wielki matematyku ????
Nie czytam wszystkich wątków i wpisów - stąd to opóźnienie z mojej strony , gdyż dopiero dziś po roku od daty Twojego wpisu , szukając pewnej informacji przypadkowo przeczytałem to wyzwanie dla mnie.

Chętnie je podejmuję , gdyż dzięki temu przytrę ten Twój wysoko trzymany nos i sprowadzę Cię na ziemię , bo zakochany w sobie bufon z Ciebie przeogromny!
Będąc pewny swoich racji piszesz:

&quot;Zapewniam, ze analogicznie dla 4 krokow, 5 krokow i nawet miliona krokow, wynik zawsze wyjdzie ujemny. Dla kazdej progresji, klasycznej, d&#39;Alemberta i tych Twoich smiesznych. Dla ciekawostki dodam, ze wynik gry plaska stawka tez wychodzi tak samo ujemny.&quot;
oraz:
&quot;wymysl progresje, lub jakikolwiek inny uklad stawek, ktory w zastosowaniu do powyzszych przykladow da wynik dodatni.&quot;

Zawsze chętnie pomagam mniej ogarniającym pewne zagadnienia , zatem pomogę i Tobie...

I tak oto sposobem na wyjście na plus przy zastosowaniu powyższych przykładów ( z zachowaniem parametrów stawki początkowej 10j. ; kursu 1.99 oraz układów W/P ) jest właśnie ta ośmieszana przez Ciebie progresja z przerzutką , tu jako jej kolejna modyfikacja prowadzona do 3 kolejnych wygranych.

Dla układów WW ; WP ; PW i PP będzie ona miała następujący przebieg:

1/ Gra ze stawką 10j.*1.99 i Wygrana 19.9j. stanowiąca stawkę kolejnej Wygranej gry , więc 19.9*1.99=39.601 a to z kolei jest stawką w kolejnym Wygranym podejściu: 39.6*1.99=78.8j. w banku.
2/ Następna gra to P ( bank 78.8-10=68.8) i kolejna to także P ( bank 68.8-10=58.8 )
3/ Nowa gra to W ( za 10j. z banku , w którym jest aktualnie 58.8-10=48.8j. ) i ta wygrana 19.9j. stanowi stawkę w kolejnej grze , która kończy się P. Stan banku nadal 48.8j.
4/ Ostatnia gra sfinansowana pobranymi z banku 10j. ( pozostaje więc w banku 48.8-10=38.8j. ) kończy się P.

Zatem po przejściu wyznaczonego przez Ciebie szlaku: WW ; WP ; PW i PP mam w banku 38.8j. - rozpoczynając grę od 10j. a zatem zysk netto to ✅ 28.8j.

................

Kolejnym wyzwaniem było przejście tego oto szlaku:
WWW-WWP-WPW-PWW-WPP-PWP-PPW-PPP

a zatem domyślasz się , że ponownie podejdę do tego techniką progresji z przerzutką , w jej wariancie na 3 kolejne trafienia.

I tak startując z 10j.*1.99=19.9 po 3 kolejnych W mam w banku 78.8 ,
powracam do początkowego etapu progresji , pobierając z banku 10j. co powoduje że jest tam teraz ( 78.8-10=68.8j. ) i ta gra kończy się W a cała wygrana stanowi stawkę w kolejnej grze , która jest W lecz po niej przychodzi P , co sprawia że w banku jest wciąż 68.8j. bo 3 kolejne gry zostały rozegrane za 10j. ( W-W-P ) .

Trzeci segment gry muszę zacząc od pobrania z banku 10j. i pozostaje mi w nim ( 68.8-10=58.8) a że grę zaczynam tu od W , to wciąż za tę 10j. powiększone o wygraną gram ponownie i przegrywam , mam więc P i w banku 58.8j.

Na kolejną grę biorę z banku 10j. i zostaje mi w nim 58.8-10-48.8j.
Ta gra to W więc tą wygraną finansuję kolejną grę , która kończy się P a zatem w banku mam wciąż 48.8j.

Biorę z banku 10j. i stan kasy to ( 48.8-10-38.8j. ) a za te 10j. przeprowadzam 3 kolejne gry , gdyż to seria trzech W , powodujących wpłacenie do banku tej wygranej w kwocie 78.8j. i aktualnie jest tam ( 38.8+78.8=117.6 ) .

3 kolejne gry to PPP a zatem aby je móc rozegrać , 3 razy pobierałem po 10j.=30j. i stan banku to teraz 117.6-30=87.6j.

Pobieram z banku 10j. i mam tam ( 87.6-10-77.6 ) a gra kończy się W więc bez zmiany stanu kasy gram kolejny raz i jest to P , stąd bank nadal wykazuje saldo 77.6j.
Dwie kolejne gry to przegrane PP i ich sfinansowanie kosztowało mnie 20j. stąd kasa wykazuje stan ( 77.6-20=57.6j ) .

Pobieram 10j. z banku ( 57.6-10=47.6j. ) na grę i kończy się ona W , a zatem następna gra nie zmienia stanu kasy w banku i mam tam wciąż 47.6j. , choć kolejna gra to P.
Dwie kończące ten szlak gry to moje przegrane , czyli PP a zatem na grę dwa razy pobrałem po 10j. i stąd bank na koniec wynosi ( 47.6-20=27.6j. ) .

Grę zaczynałem tu także od 10j. a kończę ją po przejściu tego szlaku:

WWW-WWP-WPW-PWW-WPP-PWP-PPW-PPP

zyskiem netto ✅ 17.6j.

..........

@bryfsztyk , wyjątkowe okoliczności w jakich to piszę
( zaraz Wigilia !!! ) mogły spowodować pomyłkę , gdyż nie mam już czasu weryfikować tego co na gorąco pisałem , ale pamiętaj co Ty sam napisałeś:

&quot;Zapewniam, ze analogicznie dla 4 krokow, 5 krokow i nawet miliona krokow, wynik zawsze wyjdzie ujemny. Dla kazdej progresji, klasycznej, d&#39;Alemberta i tych Twoich smiesznych.

Jesli nie potrafisz, to nie odzywaj sie w tym temacie wiecej! &quot;

Traktuj powyższe jako prezent dla Ciebie pod choinkę.
Życzę Zdrowych i Wesołych Świąt*

* choć z drugiej strony nie wiem czy jak ktoś jak @bryfsztyk okazuje się takim bufonem i gamoniem , to może mu być wesoło ????

.

Otrzymane punkty reputacji: +18
Do góry Bottom