Do "kolegi"
_SONY_, jeśli chodzi o "młodego młotka", pisząc takie teksty pokazujesz tylko jak sam jesteś dziecinny i niedojrzały. Uwierz mi trzeba mieć trochę dystansu do siebie i do świata. Jeśli chodzi o to ile przegrałem ile wygrałem to jest moja sprawa i raczej nie powinno Cie to interesować, chyba że dostałeś jakieś stanowisko dzięki ACTA i będziesz się bawił w inwigilowanie "młodych młotków".
Dodatkowo zalecam Ci na przyszłość czytania ze zrozumieniem, oraz żebyś nie brał wszystkiego dosłownie. Jedyne co miałem na celu pisząc ten tekst to to że nie prędko wystąpi tu seria 3 porażek, co jest równoznaczne z tym, że autor tego tematu trochę poczeka zanim potwierdzi swoją hipotezę o porażce.
ps. idąc tropem twojej terminologi wole być "młodym młotkiem" niż "starym cepem"... Pozdrawiam i mam nadzieję że już nic nie napiszesz bo szkoda czytać.
--------------------------------------------------------------------------------
Przepraszam za ten tekst autora tematu, za ten nie wnoszący nic do tematu tekst.
Wracając do topicu, przeprowadzałem testy dla systemu gry "Outlet" Kręciny i z ciekawości postanowiłem sprawdzić jak to wygląda u Ciebie.
Dotychczas trafiłeś 30 typów i 5 nie trafiłeś. Więc masz skuteczność na poziomie ok.
85,7%. Biorąc pod uwagę kursy które grałeś do tej pory, powinieneś osiągnąć poziom ok.
89% w dłuższym okresie, ale do testów przyjmijmy wartość pomiędzy tymi dwiema. Załóżmy, że będziesz miał skuteczność ok.
87,5%.
A więc tak podsumowując mój test. Na
3 145 728 obserwacji występuje
705 981 serii. (dodatnich i ujemnych) Serii składających się z trzech i więcej nietrafionych jest średnio ok.
5800. Więc jest
0,81% szansy na to że seria która się zaczyna będzie "czarną" serią. Biorąc pod uwagę że progresje trafione typy kończą od razu, wiec na mojej próbie będzie ok.
2 750 000 (suma trafionych typów, które kończą progresje) progresji zakończonych pomyślnie, a
5800 zakończy się bankructwem. Wiec prawdopodobieństwo bankructwa w takim przypadku wynosi
0,2105%, inaczej ujmując
1 na 475 progresji będzie niepowodzeniem. Załóżmy, że będziesz grał takim samym tempem jak teraz i miał ok.
30 progresji miesięcznie. W ciągu roku zakończysz
360. Wcześniej wymieniane
475 progresji zakończysz w ok
16 miesięcy, w których według prawdopodobieństwa powinieneś ponieść porażkę.
Jeszcze mam pewne obliczenia dotyczące zysków na przestrzeni tych wcześniej wymienionych
16 miesięcy. W całym teście występuje
2 400 000 progresji zakończonych na 1 poziomie,
305 000 zakończonych na 2 poziomie,
40 000 na 3 poziomie i
5 800 zakończonych bankructwem. W przeliczeniu na procentowy podział to na 1 poziomie kończy się ok
87,2% progresji, na 2 poziomie
11,1%, na 3 poziomie
1,5%, zaś bankructwem kończy się
0,2%. Więc w przeciągu
16 miesięcy progresji zakończonych odpowiednio na kolejnych poziomach będzie:
414, 53, 7, 1.
Średni kurs twojego zdarzenia to
1,12. Na kolejnych poziomach dzięki wygranej zyskujesz przeciętnie odpowiednio:
[0,1%, 0,18%, 0,98%] całego kapitału. Podsumowując jeśli założymy że zbankrutujemy np w tej
475 progresji, to zdołamy do tego momentu średnio zyskać tylko ok.
85% naszego początkowego kapitału. Więc nie osiągamy nawet
100%, co nie daje nam szansy odłożyć włożonego kapitału w trakcie gry, aby w przypadku porażki przegrać tylko to co się wygrało do tej pory.
Podsumowując, będzie to długa zabawa, której wynik jest z matematycznego punktu przesądzony.
Oczywiście będę wracał do tego tematu z ciekawości co jakiś czas, przyjrzeć się jak Ci idzie. Życzę Ci abyś pokonał matematykę, ale niestety są prawa z którymi się nie wygra.
PS. ale się rozpisałem ???? mam nadzieję ze komuś będzie się chciało to czytać.
Pozdro dla kumatych