Witajcie! Przyszedł mi do głowy pewien pomysł. Nie mówię, że mój pomysł na grę jest jakoś szczególnie opłacalny, ale chciałbym poznać waszą opinie czy takie granie ma rację bytu i czy grając w ten sposób osiągalibyśmy założony (niewielki) zysk w długim okresie czasu. Pomysł ten traktuje raczej jako ciekawostkę, ponieważ zysk jest raczej niewspółmierny do nakładów i wiąże się z pewnym ryzykiem. Więc do rzeczy... Sposób w jaki mielibyśmy grać opierałby się na progresji ze stałym zyskiem, powiedzmy 5zł (tabela w załączniku). Obstawialibyśmy parzyste - nieparzyste na ten sam mecz gdzie kursy np na Expekcie są równe 1.85. Pewnym jest, że wynik meczu, jakikolwiek by nie był kończy jedną z naszych progresji. W kolejnym meczu znowu obstawialibyśmy parzyste - nieparzyste ale np. parzyste zaczynalibyśmy od 1 progu, a na nieparzystych wchodzilibyśmy na kolejny próg itd. Logicznie myśląc przez ileś tam kolejnych meczy bylibyśmy na minusie, ale po pewnym czasie każda zakończona progresja dawałaby zysk 5zł i koszt progresji by się zwracała, aż w końcu wyszlibyśmy na plus. Chciałbym poznać opinię kogoś mądrzejszego od siebie czy to zadziała.
Podobnie myślałem o obstawianiu 1x2 w hokeju gdzie kursy są kolejno np 1.9 - 4 - 2.9 i to wydaje mi się bardziej opłacalne. A zdarzają się meczy gdzie na każdą z drużyn są kursy po ok. 2.3-2.4 i ponad 4 na remis. Krótko mówiąc prowadzilibyśmy 3 progresje na tym samym zdarzeniu. Progresję z najwyższym progiem obstawialibyśmy na najbardziej prawdopodobny wynik, a z najniższym progiem obstawialibyśmy remis. Tutaj raczej nie powinno się zdarzyć, żeby wejść wyżej niż na 5 próg, ale w sporcie bywa różnie. Nie robiłem tutaj jakichś specjalnych obliczeń i nie wiem ile by nas to kosztowało, jednak chciałem tylko rzucić pomysł i poznać waszą opinię.
Kwestia jeszcze czy takie granie jest dopuszczalne i bukmacher nie zacznie nas blokować, ale tutaj rozwiązaniem byłoby grać w różnych bukach. Minusem byłby podział kapitału, gdyż może się zdarzać, że u jednego ciągle będziemy wygrywać, a u innych stale być na
Czekam na wasze opinie.
Podobnie myślałem o obstawianiu 1x2 w hokeju gdzie kursy są kolejno np 1.9 - 4 - 2.9 i to wydaje mi się bardziej opłacalne. A zdarzają się meczy gdzie na każdą z drużyn są kursy po ok. 2.3-2.4 i ponad 4 na remis. Krótko mówiąc prowadzilibyśmy 3 progresje na tym samym zdarzeniu. Progresję z najwyższym progiem obstawialibyśmy na najbardziej prawdopodobny wynik, a z najniższym progiem obstawialibyśmy remis. Tutaj raczej nie powinno się zdarzyć, żeby wejść wyżej niż na 5 próg, ale w sporcie bywa różnie. Nie robiłem tutaj jakichś specjalnych obliczeń i nie wiem ile by nas to kosztowało, jednak chciałem tylko rzucić pomysł i poznać waszą opinię.
Kwestia jeszcze czy takie granie jest dopuszczalne i bukmacher nie zacznie nas blokować, ale tutaj rozwiązaniem byłoby grać w różnych bukach. Minusem byłby podział kapitału, gdyż może się zdarzać, że u jednego ciągle będziemy wygrywać, a u innych stale być na
Czekam na wasze opinie.