>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Progresja+ciąg fibonacciego

detmold 6

detmold

Użytkownik
Chodzi mi o połączenie tych dwóch systemów. Generalnie progresja to większe zyski ale i większe ryzyko. Ciąg Fibonacciego (suma ostatnich dwóch cyfr), to mniejsze ryzyko ale i mniejszy zysk.
Przy założeniu grania na remisy z kursem 3 i wyżej, osiągamy zysk zarówno przy progresji jak i przy ciągu Fibonacciego. Przez zysk rozumiem odrobienie całej sumy poprzednich nietrafionych obstawień z nawiązką.
System miałby polegać na tym, że przy małych stawkach preferowana byłaby progresja nawet na kursach sporo wyższych niż 3, natomiast w miarę posuwania się w górę i ryzyka utracenia budżetu, przechodzilibyśmy w ciąg Fibonacciego, minimalizując ryzyko utraty kapitału.
Symulacja:
progresja (kursy 3,5-6) 2zl 4zl 8zl, 16zl, 32zl, 64zl, 128zl
przejście w ciąg Fibonacciego (kursy 2,6-3) 192zl, 320zl, 512, 832zl, 1344zl

W ten sposób dysponując kapitałem: 3454zł, możemy sobie pozwolić na granie 12 poziomów. Co ważne przy kursie 2,6 uzyskujemy 3494,4 czyli zysk✅ 40,4 zł. Uzyskujemy co wprawdzie tylko dwa stopienie przewagi nad progresją ale...
Grając progresją na 11 poziomie progresji musimy obstawić zdarzenie za 2056zł! tu obstawiamy zaledwie(?) 832zł.
W systemie ważne jest aby jednocześnie umiejętnie chronić swój kapitał i realizować jakiś w miarę przyzwoity zysk. Jeśli grozi nam utrata kapitału można cały czas zjeżdżać z kursami nawet poniżej poziomu opłacalności, który wynosi dla ciągu Fibonacciego około 2,58, wtedy jeszcze minimalnie plusujemy, natomiast dla czystej progresji wystarczy kurs 2.

Do tej pory grałem z sukcesami progresją, ale myślę że ryzyko utraty całego kapitału przy dłuższej grze jest zbyt duże. Ciekaw jestem Waszej opinii.

C 13

crucial

Użytkownik
Bo nawet te 12 poziomów to na każdą progresję jest za mało! Do progresji niestety potrzebny jest duży kapitał początkowy i cierpliwość.
Ano takie, że grając progresją &quot;mnożoną&quot; stawka rośnie stosunkowo szybko, wyższe wygrane są na wyższych progach, co de facto zniechęca do trafnego typowania na mniejszych progach, bo wygrane są symboliczne, a jak już się człowiek zorientuje to może być za późno. Nie jestem ekspertem, ale podaj mi swoją kwotę początkową, a ja przedstawię Ci jakie stawkowanie ja bym zastosował.
Pozdrawiam

M 1

momodzik

Użytkownik
Moja stawka początkowa to około 5k.
To zależy ile chcesz z tego wyciągnąć.
Bo jeśli chcesz z 5 tysięcy zrobić 10 tysięcy, to se odpuść.
A jeżeli chcesz wygrać 1tys. na piwo i fajki na wakacje, to możesz zaryzykować, ale Twoje szanse oceniam pół na pół.
Pamiętaj, że do przegrania masz 5tys.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
No zależy co przede wszystkim chcesz stawiać i jaką masz skuteczność, bo powiedzmy że stawiasz remisy, przyjmijmy nawet kurs 3.0, czyli nie za wysoki.
To zaczynając od 1j stawki masz po kolei tak:
1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144-233
to jest 12 poziomów.
Jak trafiasz powiedzmy co 5 typ, to przy kursie 3.0, jesteś 4j do przodu przy postawionych 11, co 8 powiedzmy 10j przy 54 postawionych, a co 10 typ 23j przy postawionych 143. To wszystko liczone dla kursu równego 3.0. Zysk może nie jest kolosalny, ale dość pewny, no chyba że nie będziesz trafiał tego powiedzmy co 10 typu, ale myślę, że nawet jak sam nie znajdziesz to na forum jest dużo typów po takim kursie podawanych i to często przed dobrych typerów.
Mówię jeszcze raz, to wszystko zależy od kursów, bo np przy kursie 5.0 na 5 etapie jesteś do przodu 14j przy postawionych 11 i co jeszcze ważniejsze od skuteczności. No i czy chcesz przeznaczyć cały budżet na tą progresję, bo wtedy albo możesz wydłużyć progresję do powiedzmy 16-17 nawet poziomów, albo co chyba korzystniejsze zwiększyć stawki i jako 1j potraktować powiedzmy 5 zł. Ja polecam jak najbardziej taką progresję, sam zaczynam tak niedługo grać tylko zbiorę kasy trochę.

detmold 6

detmold

Użytkownik
Oj nie polecam grać tym systemem. Niewielu tu mówi o swoich porażkach, także wspomnę dla przyszłych graczy ku przestrodze.
Najpierw na około 6 progresjach wyciągnąłem +1 200zł i myślałem, że ten system jest naprawdę ok. No cóż w półtora miesiąca zrobienie takiej kasy u buka to było dla mnie coś (mówię o czystym zysku). To była pułapka.
Zacząłem co w prawdzie minimalnie zmniejszać ryzyko ciągiem Fibbonaciego ale to nie za wiele daje. Przedstawię Wam ja kto wygląda w tej chwili:
2zł Juventus - Lazio X 4,75
4zł Osasuna - Real X 4,25
8zł Francja - Nigeria X 3,75
16zł RPA-Polska X 3,25
32zł Szwecja - Dania X 3,2
64zł Albania- Portugalia LIVE (w połowie) 3,50 gol POR w 90min
128zł Peru-Ekwador X 3,2
256zł Finlandia-Rosja X 3,5
384zł Ekwador -Argentyna 3,25 od tej pory ciąg Fibonnaciego
640zł Kolumbia-Peru X 5
600zł Korona Kielce - Cracovia Kraków X - zwrot mecz się nie odbył
600zł Columbus Crew - Chivas USA LIVE X 3,2 gol w 87min.
----------------------------------------------------------
Hiszpania-RPA 1 kurs: 1,75 stawka: 1000zł
Irak-Nowa Zelandia X kurs: 4,25 stawka: 200zł
AKO Hiszpania-RPA, Irak-Nowa Zelandia kurs: 7,44 stawka: 200zł
Jak widzicie nie trafiłem 11 spotkań z rzędu przy średnim kursie ~3,71
Podsumowując jeśli dziś nie trafię to jestem w plecy na kapitale własnym 2280zł oczywiście stracę także nadwyżkę, którą miałem u buka czyli 1200zł co łącznie daję kwotę 3480zł.
Natomiast jeśli trafię Hiszpanię to odrobię z nawiązką +350zł to co dziś postawiłem, jeśli trafię tylko remis to notuje stratę 550zł od tego co postawiłem, przy trafieniu AKO odrabiam całkowicie stratę(wliczając poprzedni zysk u buka) z nawiązką +500zł.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
no ale to zależy co stawiasz, wiadomo remis czasem ciężko trafić, a tym bardziej jak stawiasz co chwilę inną drużynę, taką progresję na remis to na 1 drużynę jak już coś

detmold 6

detmold

Użytkownik
Olo_13 jeśli chodzi o stawianie na jedną drużynę to nie ma to znaczenia gdyż są to zdarzenia niezależne a żadna drużyna nie gra na remis.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
ale stawiając na remis na drużyny często remisujące w ligach w których jest dużo remisów masz większe szanse powodzenia

M 1

momodzik

Użytkownik
ale stawiając na remis na drużyny często remisujące w ligach w których jest dużo remisów masz większe szanse powodzenia
Użyszkodnik tego forum, kolega Ghs, w którymś wątku ładnie to wytłumaczył, że nie ma żadnej zależności pomiędzy remisami jakiś tam zespołów, w jakiś tam ligach.
Poczytaj trochę to forum, albo przekonasz się na własnej skórze, że on miał rację.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Użyszkodnik tego forum, kolega Ghs, w którymś wątku ładnie to wytłumaczył, że nie ma żadnej zależności pomiędzy remisami jakiś tam zespołów, w jakiś tam ligach.
Poczytaj trochę to forum, albo przekonasz się na własnej skórze, że on miał rację.
nie no kurde nie ma żadnej zależności w tym że w Rosji jest co sezon ponad 30 % remisów, a Saturn 40% swoich meczów remisuje, bez kitu, totalnie żadnej, zwłaszcza jeżeli taka sytuacja powtarza się od 3 sezonów

esio-police 0

esio-police

Użytkownik
Zgadzam się z Olo_13. Bo jeśli jakaś liga co roku ma ~30% remisów, to nawet jak przez 5 kolejek nie będzie żadnego, to i tak na koniec sezonu będzie ~30% remisów. Podobnie jest w ruletce, że jeżeli 50 razu z rzędu padną czerwone to i tak po 1000 rozdań będzie 50/50.

M 1

momodzik

Użytkownik
nie no kurde nie ma żadnej zależności w tym że w Rosji jest co sezon ponad 30 % remisów, a Saturn 40% swoich meczów remisuje,
Nie ma zależności, że Saturn, czy tam cholera wie kto, w następnym meczu zremisuje.
Rozumiesz?
A może Jowisz wtedy zacznie remisować i w koniunkcji z Neptunem zrobią te 30% dla tej ligi?
Zastanów się.

M 1

momodzik

Użytkownik
Podobnie jest w ruletce, że jeżeli 50 razu z rzędu padną czerwone to i tak po 1000 rozdań będzie 50/50.
A zastanowiłeś się nad tym, ile pieniędzy musisz wpompować, żeby wypadło czerwone, skoro zielone wypadnie X razy z rzędu?

Zresztą widzę, że nigdy nie grałeś w ruletkę, bo tam są ograniczenia, podobne jak w zakładach bukmacherskich.
Ech...

B 4

bongo84

Użytkownik
A zastanowiłeś się nad tym, ile pieniędzy musisz wpompować, żeby wypadło czerwone, skoro zielone wypadnie X razy z rzędu?

Zresztą widzę, że nigdy nie grałeś w ruletkę, bo tam są ograniczenia, podobne jak w zakładach bukmacherskich.
Ech...
no widze ze Ty tez bo tam zielone jest tylko zero :-D

esio-police 0

esio-police

Użytkownik

Ech...
Chodziło mi o czarne ale skoro ty mistrzu mówisz, że zielone, to zielone

Nie zastanawiałem się nad pieniędzmi, ponieważ wcale o to mi nie chodziło. Też nie popieram progresji bo sam się kiedyś przejechałem(800zł w plecy). Po prostu popieram Olo_13 w tym, że są pewne zależności co do remisów i tyle.

M 1

momodzik

Użytkownik
Chodziło mi o czarne ale skoro ty mistrzu mówisz, że zielone, to zielone
Nie zastanawiałem się nad pieniędzmi, ponieważ wcale o to mi nie chodziło. Też nie popieram progresji bo sam się kiedyś przejechałem(800zł w plecy). Po prostu popieram Olo_13 w tym, że są pewne zależności co do remisów i tyle.
OK, powodzenia.
ps.
Może jakąś symulację zapodasz?
Będzie ciekawiej.

Do góry Bottom