dukat
Użytkownik
To pozwólcie, że ja się wypowiem. Wprowadzanie "mnożników" dla każdej ligi jest wg mnie bez sensu. Czemu?? "Siła" każdej ligi ciągle się zmienia. Odpadają z niej jedne zespoły, wchodzą następne. Transfery w klubach itp, wpływają na zmianę siły danej ligi, więc wyprowadzenie odpowiednich mnożników mija się z celem. Co do analizy to już nie raz pisałem, żeby podawać OSTATNIE 10 SPOTKAŃ niezależnie od tego, czy są to puchary, czy liga. Jak wiadomo nie można się opierać wyłącznie na analizie programu, więc każdy typer będzie wiedział, że Celtic grając z Barcą jest niewątpliwie w wyższej formie, niż Dundee. Dlatego można zagrać Celtic bez podpórki.podpierasz sie analizami dla dwoch meczow i na ich podstawie wyciagasz wnioski, wg mnie to duzo za malo
analizowac sie powinno ostatnie spotkania i masz racje ze omijanie pucharowych moze znieksztalcic analize, ale nalezaloby zwrocic uwage na to ze puchary sa bardzo rozne i z roznymi ekipami przychodzi sie tam zmierzyc, czy w dzisiejszym meczu Celtic - Dundee Utd tak samo nalezy potraktowac mecze Celticu z Barcelona jak Dendee Utd z St Mirren? wg mnie nie, mimo ze oba spotkania zakonczyly sie porazkami odpowiednio Celticu i Dundee Utd
mysle ze warto zastanowic sie nad wprowadzeniem oznaczania rangi przeciwnika (ale tylko jesli nie jest on z tej samej ligi co analizowana druzyna), bo nie ma sensu porownywanie meczu w LM z chociazby Olympiakosem Pireus (chelsea) do spotkania FA Cup z Preston North End (derby), w tym przypadku akurat wyjdzie jeszcze ok, bo Chelsea wygrala a Derby przegralo te mecze, wiec wskazanie bedzie sluszne na chelsea, ale jakby tak londynczycy w ostatnich 10 meczach mieli 2 porazki w LM, np w dwumeczu z Barca, a Derby zanotowaloby zwyciestwa w pucharze Anglii z jakimis trzecioligowcami, to analiza bylaby wyraznie przeklamana
analiza dzisiejszego spotkanai Celticu jest takim wlasnie przykladem, Celtic jest zdecydowanym faworytem tego meczu, na co wskazuje analiza z ligi (10/13), ale juz analiza z pucharami wskazywalaby na koniecznosc podparcia typu na Celtic, bo szanse na zwyciestwo nei sa najwyzsze (6/13), a z podporka juz niezle (9/13)
wracajac do oznaczania rangi przeciwnika, nie wiem czy wszystkie mecze sa traktowane na rowni (nie znam szczegolow obliczen), ale wg mnie nalezaloby wprowwadzic tzw wagi, czyli odpowiednie mnozniki, tak aby np mecz LM z ekipa z europejskiego topu byl "wazniejszy", "wyzej punktowany" niz mecz pucharu ligi z trzecioligowcem
podobnie uwazam ze powinno sie wprowadzic (jesli tego nie ma) wagi ze wzgledu na date meczu, tzn mecze rozgrywane dawniej powinny byc mniej wazne niz te sprzed tygodnia czy kilku dni
licze na odpowiedz
pozdrawiam i zycze sukcesow
Należy jednak pamiętać jedno. W pucharach wszystko się może zdarzyć, dlatego osobiście nie polecam grania meczy pucharowych opierając się wyłącznie na wskazaniach programu.