PODSUMOWANIE.
Może osiągi tego algorytmu nie są rewelacyjne, ale na podstawie zgromadzonej tu niewielkiej próbki, postaram się wyciągnąć jakieś wnioski. Na przykład zauważyłem, że przy prawdopodobieństwie 67% prognoza
przy pewnych warunkach ma inklinacje do trafienia realnie remisu. Remisy chyba polubiły prawdopodobieństwo z dziewiatej dziesiątki - do ustalenia jaki to konkretnie mógłby być zakres. Natomiast przy prawdopodobieństwie 100% optymalna prognoza to "1X" - i trafionych byłoby wówczas 80% zdarzeń, których wyniki prognozowalibyśmy jako "1X" zakładając to stuprocentowe prawdopodobieństwo.
Stawka jednolita: 100 j. na kupon (mecz).
Trafionych: 69% (83 trafień na 120 możliwych).
Suma stawek: 12000 j.
Suma wygranych: 12362 j.
Zysk: 362 j.
Yield: 3%
W kilku zdarzeniach gdzie kurs był nieznany a typ został trafiony, ustaliłem kurs z sufitu 1,30.
Mniej jest dla mnie teraz ważne, że przyporządkowane tutaj wszystkie kursy są z oferty buków polskich "legalnych", aby były tu przedstawione jakiekolwiek.
Algorytm nie otrzymuje danych o wysokości kursów, kto chce może znaleźć sobie kursy mu odpowiadające - mnie interesuje na tym etapie bardziej wychwycenie pewnych zależności aniżeli Yield czy zysk.