>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Profesjonalne typy - analizy

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Witam :cool:.
Prowadzę już oczywiście wątek w dziale &quot;Kupony&quot;, ale dosyć często analizuję składy przedmeczowe, jak i ewentualne wyniki, także chciałbym się z Wami również tym podzielić.
Głównie typuję piłkę nożną ⚽, więc skupię się na tej dyscyplinie.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Na dziś jeszcze na szybko:
Kupon #1

⚽
AS Monaco - Sporting Lizbona
Typ: Zwycięstwo Sporting Lizbona
Kurs: @3.10
Stawka: 10 zł
Przewidywana wygrana: 31 zł ⛔ 4:1
Jest to pierwsze przedsezonowe spotkanie w wykonaniu portugalskiej ekipy. Spodziewam się tutaj zaciętej walki i chęci pokazania, że ostatnie wyniki ekipy Sportingu nie były dziełem przypadku.
Francuska drużyna rozegrała już wiele sparingów i trzeba przyznać, że ich ostatnie wyniki nie napawają optymizmem:
- 12.07.2016: Luzern - Monaco 2:1
- 09.07.2016: Sion - Monaco 3:3
- 03.07.2016: Kriens - Monaco 3:3
- 02.07.2016: Lugano - Monaco 3:5
Jak więc widać drużyna z Francji nie potrafi jeszcze ustabilizować swojej gry. Wiele nowych twarzy w drużynie, wielu nowych zawodników musi się zaaklimatyzować, nie wolno oczekiwać od nich cudów.
Typ oceniam na 5/10.
Postaram się jeszcze za chwilę podać składy przedmeczowe.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #2

⚽
Typ: Sporting/obydwie drużyny strzelą gola
Kurs: @5.50
Przewidywana wygrana: 55 zł ⛔ 4:1

Jeszcze drugi kupon warty zagrania.
Patrząc na mój poprzedni kupon (#1) można łatwo zobaczyć, że drużyna Monaco strzela bardzo dużo goli w sparingach. Nie skupiają się wyłącznie na defensywie, próbują jak najwięcej ustrzelić. Nie patrzą tutaj głównie na założenie taktyczne, szukają gry i próbują wyłącznie zgrać wszystkich zawodników. Na to z pewnością potrzeba czasu, tego nie da się zrobić w ciągu jednego spotkania. Dlaczego wybrałem więc Sporting ? Analiza głębsza również w kuponie #1 - drugi to akurat dopełnienie pierwszego.

Kupon #3

⚽
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: @1.75
Stawka: 25 zł
Przewidywana wygrana: 43,75 zł ✅ 4:1
Postanowiłem również pójść za ciosem i spróbować jeszcze trzeciej kombinacji.
Jako że Monaco strzela bardzo dużo bramek, Sporting na pewno nie pozostanie dłużny. Spodziewam się tutaj gradu goli, osobiście w sumie stawiam 4 strzelone gole.

rozmar 60

rozmar

Użytkownik
Brawo, z 40 zł zrobiłeś 120 ????
Z tego co widzę to mecz zakończył się wynikiem 4:1 dla AS Monaco.
Z postawionych łącznie 45 zł na 3 kupony trafił kupon ostatni z wygraną 43,75 zł. Moja matematyka mówi mi po wszystkich obliczeniach, że nie ma tu żadnego zysku a jest strata 1,25 zł ????

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Z tego co widzę to mecz zakończył się wynikiem 4:1 dla AS Monaco.
Z postawionych łącznie 45 zł na 3 kupony trafił kupon ostatni z wygraną 43,75 zł. Moja matematyka mówi mi po wszystkich obliczeniach, że nie ma tu żadnego zysku a jest strata 1,25 zł ????
Dokładnie tak, nic Ci nie umknie ;).

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #4

Dinamo Mińsk - St. Patricks Athletic

Typ:
Zwycięstwo Dinamo Mińsk
Kurs: @1.22
Stawka: 30 zł
Przewidywana wygrana: 36,60 zł ⛔
Analiza: Wydaje mi się, że Ameryki tutaj nie odkryję. Trzecia drużyna ligi białoruskiej zmierzy się w Eliminacjach ligi mistrzów z drużyną St Patricks. Nie powinno być tutaj żadnej niespodzianki, białoruska piłka musi w końcu wypłynąć na nieco większe wody, niż tylko we własnym kraju. Kursy oczywiście mówią same za siebie, bukmacherzy jednoznacznie przyznają, że w tym meczu nie powinno być niespodzianki i tak samo i ja typuję.
Dla porównania: Dinamo w ostatnich spotkaniach prezentowało się naprawdę bardzo dobrze, tj:
- Spartaks - Dinamo Mińsk 0:2 (07.07.2016), poprzedni mecz zwycięstwo 1:2 (30.06.2016) - Eliminacje Ligi Europy
- Dinamo Mińsk - Slavia Mozyr 1:0 (03.07.2016) - Vysshaya Liga
Jak z kolei prezentuje się drużyna z Irlandii ?
- Sligo Rovers - St. Patricks 1:0 (09.07.2016) - Premier Division (Irlandia)
- Jeunesse Esch - St. Patricks 2:1 (05.07.2016) - Eliminacje Ligi Europy
- St. Patricks - Jeunesse Esch 1:0 (28.06.2016) - Eliminacje Ligi Europy
Ledwo dali sobie radę ze słabiutką drużyną z Luksemburga. Awans dzięki bramkom strzelonym na wyjeździe to na pewno nie jest powód do dumy.
Zazwyczaj zdobywają 2 bramki w meczu, a przeciwnik powinien coś ustrzelić, więc śmiało można tutaj również zagrać typ powyżej 2,5 gola po kursie: 1.85 - to nawet jest bardziej atrakcyjne niż samo zwycięstwo ;).

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #5

CSMS Iasi - Hajduk Split

Typ: Zwycięstwo Hajduk Split ⛔ 1:1
Kurs: @2.55
Bukmacher: Otobet
Przewidywana wygrana: 25,50 zł ⛔
Analiza: Bardzo ciekawy kurs na chorwacką drużynę. Co prawda gra na wyjeździe, ale mimo wszystko pozostaje faworytem tego spotkania. Nie ma się tutaj co wiele rozpisywać - liga chorwacka rusza już jutro, więc goście na pewno są lepiej przygotowani pod względem fizycznym od Rumunów. Za przyjezdnymi przemawia oczywiście fakt, że co by nie mówić są stałym bywalcem Eliminacji. Rumuni ? Brak jakiegokolwiek ogrania, doświadczenia na arenie międzynarodowej. Hajduk regularnie występuje w eliminacjach, puka do fazy grupowej coraz częściej, więc może już najwyższa pora, aby tam trafił.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #6

Śląsk Wrocław - Lech Poznań

Typ: Lech Poznań lub remis ✅ 0:0
Kurs: @1.57
Bukmacher: Bet365
Przewidywana wygrana: 15,70 zł ✅
Analiza: Dziś rozpoczynamy pierwszą kolejkę naszej Ekstraklasy. Przed sobą staną dwa bardzo zasłużone kluby, które już długi czas występują w Ekstraklasie. Myślę, że nie będzie dzisiaj żadnej niespodzianki i to zawodnicy z Poznania sięgną po komplet punktów, ale dla pewności jeszcze podeprę się remisem ;). Lech pokazał w meczu SuperPucharu Polski, że ma wielu groźnych zawodników, którzy potrafią samodzielnie pociągnąć drużynę do ważnego zwycięstwa. Mało tego, mają nawet młodych, perspektywicznych graczy, którzy z pewnością będą się chcieli pokazać.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #7

Ruch Chorzów - Górnik Łęczna

Typ: Zwycięstwo Ruch Chorzów ✅ 2:1
Kurs: @2.37
Stawka: 5 zł
Przewidywana wygrana: 11,85 zł ✅ 2:1
Analiza: Przed nami dziś ciekawy pojedynek. Naprzeciwko siebie staną drużyny, które nie miały zbyt rewelacyjnego poprzedniego sezonu. Biało-niebiescy pozostają oczywiście faworytem spotkania, przede wszystkim z tego względu, że grają u siebie, na własnym terenie. Ktoś może powiedzieć (z taką opinią spotkałem się na tym forum), że: &quot;czasy, gdzie gospodarz miał przewagę własnego boiska dawno minęły&quot;. Guzik prawda, te czasy nigdy nie miną, bo jeśli ktoś jedynie siedzi przed komputerem, nie jest w stanie stwierdzić, jak kibice potrafią dodać skrzydeł zawodnikom przebywającym na murawie.
Ruch ma świetnych wychowanków, młodzież, która z sezonu na sezon trafia do coraz lepszych zespołów, więc i tutaj upatrywałbym sporej przewagi. Każdy młody zawodnik potrafi wnieść powiew świeżości do drużyny, pokazać, że coś potrafi - w końcu musi się wypromować.
Co tu mogę napisać o Górniku? Ano jedynie tyle, że nie poczynili żadnych znaczących transferów, aby walczyć o utrzymanie. W zeszłym sezonie mieli naprawdę kupę szczęścia, że nie spadli na zaplecze Ekstraklasy, ale sądzę, że ten sezon będzie decydujący i GKS znów trafi na niższą ligę.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #8

Cracovia Kraków - Piast Gliwice

Typ: Remis ⛔ 5:1
Kurs: @3.30
Stawka: 3 zł
Przewidywana wygrana: 9,90 zł ⛔
Analiza: W dzisiejszym spotkaniu obie drużyny staną naprzeciwko siebie. Jak każdy dobrze wie ich przygoda w europejskich pucharach nie wypadła najlepiej. Początek sezonu na razie nas zaskakuje, niektóre drużyny wygrywają, gdzie teoretycznie powinny się bić o remis, z drugiej strony faworyci do zwycięstw przegrywają bądź remisują. Jak to zawsze u nas bywa - Ekstraklasa jest nieprzewidywalna - dlaczego więc nie spróbować wytypować jakiegoś remisu ? Już na początku mamy wiele remisów, ba nawet niewiele strzelonych bramek, więc również w tym meczu upatruję wyniku remisowego. Osobiście typuję 0:0, ale zobaczymy już niebawem jak to się skończy. Z racji tego, że remis jest bardzo ciężko wytypować to oczywiście nie gram za zbyt wysoką stawkę.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #9

OKS Świt Skolwin - Polonia Bytom

Typ: Polonia Bytom ⛔ 0:0 (rzuty karne 4:5)
Kurs: @1.80
Przewidywana wygrana: 18 zł ⛔
Analiza: Dziś kolejna runda Pucharu Polski przed nami. Naprzeciw siebie staną drużyny OKS&#39;u Świt Skolwin na codzień występująca w III lidze (grupa 2) oraz Polonii Bytom występującej w drugiej lidze. Nie ma co ukrywać, że aspiracje gości są duże w tym sezonie. Przedsezonowe wypowiedzi trenerów, jak i samych zawodników stwierdzają jasno, że przede wszystkim chcą awansować w bieżącym sezonie, pora przywrócić drużynę do wyższych lig, gdzie jej miejsce. Oczywiście faworytem pozostaje drużyna Polonii i ja również upatruję tutaj ich zwycięstwo. Kurs 1,80 na nich jest warty zagrania. Liga zweryfikuje na co stać bytomian, jednak pokonanie drużyny występującej o klasę niżej nie powinno być wielkim wyczynem.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
Jak widać obstawianie Pucharu Polski to czysta loteria. Dziś mieliśmy wiele niespodziewanych wyników, oczywiście Polonia nie była 100% pewniakiem do zwycięstwa, ale wydawało się, że powinna rozprawić się z występującą o klasę niżej drużyną.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #10
Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Arka Gdynia

Typ: poniżej 2,5 gola ✅ 2:0
Kurs: @1.60
Przewidywana wygrana: 16 zł ✅
Analiza: Tym razem analiza będzie krótka.
Naprzeciwko siebie staną drużyna, która utrzymała się w ostatnim sezonie oraz beniaminek obecnego sezonu. Nie sądzę, aby spodziewać się tutaj nawałnicy oraz ciągłych ataków zarówno z jednej, jak i z drugiej strony. Arka na pewno przeprowadzi kilka ataków, ale nie sądzę, aby zdołała zdobyć dużo bramek. Termalica? Nie ma aż tak bramkostrzelnych zawodników, osobiście typuję wynik 1:1 w tym meczu, a typ poniżej 2,5 gola wydaje mi się bardzo prawdopodobny.

Otrzymane punkty reputacji: +2
uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #11

Legia Warszawa - Zrinjski Mostar

Typ: powyżej 2.5 gola ⛔ 2:0
Kurs: @2.10
Przewidywana wygrana: 21 zł ⛔ 2:0
Analiza: W pierwszym spotkaniu obserwowaliśmy wyrównany pojedynek. Legia - mimo, że faworyt, nie pokazała się z najlepszej strony. Fakt, że Mostar grał u siebie nie jest żadnym wytłumaczeniem, bo mimo wszystko to warszawiacy powinni spokojnie zdobyć z dwie bramki i pojechać do domu w oczekiwaniu na lekki rewanż. Teraz okazało się, że jest inaczej - wynik 1:1 jeszcze nikogo nie stawia na wygranej pozycji, a legioniści muszą wspiąć się po raz kolejny na wyżyny swoich umiejętności.
Sportowo oczywiście to Legia jest faworytem, więc typuję tutaj nawet zwycięstwo gospodarzy. Mało tego, dzisiaj zagrają w optymalnym składzie, luka po Ondreju Dudzie zostanie wypełniona innym zawodnikiem, więc brak jednego gracze nie wpłynie na grę Legii. Warszawiacy mają wiele do udowodnienia zarówno kibicom, jak i zarządowi, gdyż po pierwszym spotkaniu prezes Leśnodorski wyraził swoje niezadowolenie, więc myślę, że samo to powinno podziałać na graczy Legii jak płachta na byka. Spodziewam się wyniku 3:1 dla gospodarzy, a więc typ powyżej 2,5 gola wydaje mi się być wielce prawdopodobny.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #12

Górnik Łęczna - Cracovia Kraków

Typ: Cracovia Kraków ⛔ 0:0
Kurs: 2.60
Przewidywana wygrana: 26 zł ⛔
Analiza: Myślę, że tutaj wystarczy krótko i nie ma się co rozpisywać. Górnik Łęczna to główny faworyt do spadku w tym sezonie (moim również jest Korona Kielce, czekam żeby w końcu spadli na to zaplecze ekstraklasy). Nie grają rewelacyjnej piłki, ostatni mecz może nieco napawać optymizmem, że nie przegrali aż tak wysoką różnicą bramek, ale w dalszym ciągu jest to zwykły ligowy średniak, a nawet nieco gorzej. Cracovia bez rewelacji na początku sezonu, przegrała to co nie powinna była przegrać, nie mówiąc już o eliminacjach Ligi Europy, gdzie przegrała aż tak dużą różnicą bramek. Może w końcu dziś jest ten czas, kiedy zaczną powoli nawiązywać do wyników z poprzedniego sezonu ? Najwyższy czas, bo jak tak dalej pójdzie to będą się bili w grupie spadkowej. Liczę na Cracovię, stąd też można zagrać za niezbyt wysoką stawkę.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #13

Korona Kielce - Piast Gliwice

Typ: Piast Gliwice lub remis ✅ 1:1
Kurs: 1.55
Stawka: 15 zł
Przewidywana wygrana: 23,25 zł ✅
Analiza: Już dziś kolejny mecz najlepszej ligi na świecie - LOTTO Ekstraklasy. Naprzeciw siebie staną drużyny: Korony Kielce, która awans do najwyższej klasy rozgrywkowej potrafiła wywalczyć głównie dzięki kupowaniu meczów w dawnej 3 lidze (mecz przedostatniej kolejki o awans ze Stalą Rzeszów) oraz drużyna Piasta Gliwice - vice mistrza poprzedniego sezonu. Mimo, że statystycznie drużyna Korony miała lepsze wyniki przez poprzednie lata to nie widzę innej możliwości niż tylko zwycięstwo gliwiczan w tym spotkaniu. Dla pewności podeprę się remisem, aby nie pluć sobie później w brodę. Korona od początku sezonu nie zachwyca, dla mnie gra piach, a przebłyski w niektórych spotkaniach zdarzają się każdemu, jak to się mówi &quot;raz do roku to i krowa pierdnie&quot; - faktycznie Korona tak gra.
Spodziewam się, że Piast będzie miał trudny początek meczu - w ostatnich spotkaniach bramki tracił zwykle niedługo po pierwszym gwizdku sędziego. Dlaczego stawiam jeszcze Piasta z remisem? Ano dlatego, że dziś zabraknie w drużynie Mateusza Maka, który złapał kontuzję. Poza tym cały skład Piasta jest gotowy do gry, jednak brakuje im jeszcze napastnika z prawdziwego zdarzenia.
Większość &quot;znawców&quot; krytykuje Piasta już na początku sezonu za wyniki - ok, jednak należy zwrócić uwagę na to, że nie mają żadnego lisa pola karnego, który będzie umiał wykorzystać to co ma. Aktualnie trener próbuje zastąpić go zawodnikami z pola, niezbyt dobrze im to wychodzi, ale trzeba zrozumieć, że sprowadzenie bramkostrzelnego napastnika może chwilę potrwać. Nie można od razu sprowadzać jakiś chłam zza granicy i później pluć sobie w brodę za pieniądze wyrzucone w błoto.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #14

Chojniczanka Chojnice - Zagłębie Sosnowiec

Typ: Zagłębie Sosnowiec lub remis ✅ 2:2
Kurs: 1.90
Stawka: 15 zł
Przewidywana wygrana: 28,50 zł ✅
Analiza:
Od razu zaznaczam, że ten typ nie jest pewny, nie jestem w żaden sposób pewien swojego typowania na to spotkanie, ale krótką analizę przedstawię poniżej.
Zagłębie Sosnowiec zainauguruje ligowy sezon 2016/2017 w mieście, w którym przegrało wszystkie pięć dotychczas rozegranych meczów. Czy to powód, aby przegrało również teraz? Być może, większość przemawia za drużyną Chojniczanki, która występuje już 3 sezon na zapleczu Ekstraklasy. Tym razem jednak może być inaczej. Sosnowiczanie są zmobilizowani w 100%, trener napompował każdego zawodnika jak balon, aby w końcu odczarowali stadion w Chojnicach i zgarnęli 3 pkt na inaugurację sezonu. Poprzedni sezon nie był zbyt rewelacyjny w wykonaniu Chojniczanki, która utrzymała się na zapleczu Ekstraklasy, zajmując 12 miejsce.
Szansę Zagłębia upatruję przede wszystkim w dobrym poukładaniu zespołu, który prowadzi już teraz były trener rezerw Legii - Jacek Magiera. Do Zagłębia dołączyło aż dziewięciu nowych zawodników. Jednym z najciekawszych ruchów było zakontraktowanie pomocnika Górnika Łęczna Tomasza Nowaka. Oprócz niego do Zagłębia wypożyczono z Legii Warszawa Jakuba Szumskiego oraz zawodników z pola, tj. Arkadiusza Najemskiego, Tina Maticia i Konrada Handzlika. Z Wisły Płock do Sosnowca przeszedł Wojciech Łuczak.
Zobaczymy co pokaże Zagłębie już na początku sezonu, ale trzeba przyznać, że ich kadra nie wygląda źle.

Otrzymane punkty reputacji: +10
uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kupon #15

Typ: Manchester United ✅ 1:2
Kurs: @1.90
Stawka: 25 zł
Przewidywana wygrana: 47,50 zł ✅
Analiza:
Już jutro na Wembley szykuje się wielki mecz. Zeszłoroczny triumfator BPL podejmie Manchester United. Lisy są wielką niewiadomą w tym sezonie, zeszłoroczny sukces z pewnością był czymś niesamowitym, jednak nie wróżę im, że zdołają również zdobyć mistrzostwo w tym sezonie. Jak dla mnie był to bohater jednego sezonu, chociaż nie ukrywam, że będę im kibicował.
Typuję Manchester z tego względu, że przyszedł tam przede wszystkim najlepszy taktyk - trener na świecie. Potrafi on wykrzesać z zawodników wszystko co najlepsze, a gdy odchodzi pozostawia za sobą zgliszcza. Sir Alex Ferguson namaścił go swoim następcą, więc to również coś oznacza. Uważam, że już jutro Moruinho pokaże swój kunszt trenerski, jak również sam Ibrahimović, który powinien również jutro strzelić bramkę. Jest to tylko analiza na sucho, bo taki mecz to dopiero zalążek tego, co czeka nas w długim sezonie.

Do góry Bottom