>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Problem z urzędem celnym

S 8

szyjut

Użytkownik
no przecież nie ???? muszę jej wszystko powiedzieć i ustalić co ma powiedzieć im. Mój plan to jutro do niczego się nie przyznaje i nie wie o co chodzi. Jak jej pokażą dowody że były wpłaty na konto to powie że jej syn ma także dostęp do konta bo ma upoważnienie. Gdy potem dalej będą drążyć temat i mnie zaproszą na rozmowę to pojadę tam i powiem że wpłacałem po to aby oglądać mecze na buku i tyle w temacie.

C 445

cristovao

Użytkownik
chodzi tylko płatność kartą kredytową tak bo rozumiem, że konto bankowe jest na Ciebie? jeżeli tak to możesz powiedzieć, że wpłaciłeś aby oglądać transmisję sportowe na żywo (tzn. mama może powiedzieć, że syn przez internet ogląda mecze i niekiedy trzeba płacić)
rejestracja i wpłata pieniędzy na konto buka jest legalna, nielegalne jest postawienie zakładu z terytorium Polski (czyli logowanie do buka z polskiego IP)

S 8

szyjut

Użytkownik
chodzi tylko płatność kartą kredytową tak bo rozumiem, że konto bankowe jest na Ciebie? jeżeli tak to możesz powiedzieć, że wpłaciłeś aby oglądać transmisję sportowe na żywo (tzn. mama może powiedzieć, że syn przez internet ogląda mecze i niekiedy trzeba płacić)
rejestracja i wpłata pieniędzy na konto buka jest legalna, nielegalne jest postawienie zakładu z terytorium Polski (czyli logowanie do buka z polskiego IP)
nie wiem czy chodzi tylko o kartę kredytową. Konto bankowe jest jej ale mam upoważnienie do korzystania z tego konta. To konto zostało założone jakieś 15 lat temu aby zus mógł wpłacać moją rentę. Dlatego mam dostęp do tego konta i z niego wysyłałem przelewy. No właśnie trzeba powiedzieć że korzystałem z bahu aby oglądać mecze na żywo. Jestem w dobrej sytuacji bo żadnej wypłaty wygranej z buka nie było.

C 445

cristovao

Użytkownik
nie wiem czy chodzi tylko o kartę kredytową. Konto bankowe jest jej ale mam upoważnienie do korzystania z tego konta. To konto zostało założone jakieś 15 lat temu aby zus mógł wpłacać moją rentę. Dlatego mam dostęp do tego konta i z niego wysyłałem przelewy. No właśnie trzeba powiedzieć że korzystałem z bahu aby oglądać mecze na żywo. Jestem w dobrej sytuacji bo żadnej wypłaty wygranej z buka nie było.
bo nie napisałeś wszystkiego
popatrz na swoje wpłaty, jeżeli chodzi o kartę kredytową to ok. stówkę można wpłacić aby oglądać mecze no ale jeżeli chodzi o wszystkie wpłaty to chyba nie powiesz im, że dostęp do meczu wynosi 300 zł nawet jakby to miał grać Real - Barca (czas się nie zgadza i to nielogiczne, więc w takie tłumaczenie nie brnąć)
niech mama odmówi wyjaśnień, niech zażąda dowodów i niech powie, że syn korzysta także z konta więc on może coś więcej wie
i tutaj masz czas aby się przygotować bo możesz być wzywany a może być tak, że oni odmówią mamie wyjaśnień i okazania dowód, pamiętaj, że mama jest wzywana w charakterze świadka

no ale jak oni postraszą mamę itp. to już nie jest zależne kto i na co się godzi

Otrzymane punkty reputacji: +4
S 8

szyjut

Użytkownik
ostatnią wpłatę robiłem przez przelewy24 także z tego co się zorientowałem urząd celny nie ma wglądu na co to poszło.
dokładnie tak zrobimy jak piszesz że odmówi wyjaśnień i poprosi o wszelakie dowody. A o zastraszanie to raczej nie powinienem się bać ponieważ matka jest twardą kobietą. Jak chcą dalszych wyjaśnień to niech mnie wzywają.

Otrzymane punkty reputacji: +7
K 41

kupsobiemozg

Użytkownik
o to są moje wszystkie wpłaty na bah. Są to niewielkie kwoty i może da radę się z nich jakoś w sensowny sposób wytłumaczyć. Moja matka mówi że wszystko ładnie pięknie ale jeśli jej pokażą wyciąg z konta które także jest na nią (jestem współwłaścicielem konta) to co ma wtedy powiedzieć celnikom?
Żeby pokazali ci wyciąg z konta musiałbyś wcześniej dostać pismo z sądu że twój bank został zwolniony z tajemnicy bankowej celem udzielenia informacji IC o danym nr konta w innym przypadku taki wyciąg jest nielegalny a bank który go udzielił powinien zostać zgłoszony do prokuratury bo popełnił przestępstwo. Poza tym najważniejsze świadkowi nie pokażą wyciągu gdyż nie jest on oskarżonym w sprawie jeszcze tak dobrze w kraju nie ma żeby prześwietlali osoby wezwane w charakterze świadka.
Jeżeli twoje dane są z tego samego konta BAH powinieneś spytać celnika prowadzącego sprawę dlaczego państwo polskie dotąd czyli do 2015 roku a mając numer konta od 4 lat czyli sprawy w Zakopanem nie zablokowało polskiego konta BAH w banku Pekao i pozwala dalej na przyjmowanie wpłat i wypłat na nie albo najlepiej wejdź na stronę spisz mu numer bo może nie umie korzystać z internetu i powiedz że znalazłeś podmiot łamiący ustawę hazardową z zarejestrowanym polskim kontem bankowym. I zapytaj jak to jest możliwe że nielegalnie działająca firma w Polsce może legalnie prowadzić swoje konto związane z przestępstwami skarbowymi i nikt nie wystąpił o skonfiskowanie środków na nim pochodzących przecież z przestępstwa. Skoro państwo polskie jest nieudolne i nie potrafi ukarać prowadzącego nielegalny biznes to czemu ma zamiar karać bardzo często nieświadomych tego hazardzistów bo ludzie w nałogu mają prawo nie myśleć gdyż takie są symptomy uzależnienia.
To tak jakby paser prowadził sprzedaż na allegro kradzionego towaru po wpadce zablokowano by mu konto, postawiono by zarzuty jego klientom z których 3/4 myślałoby że to outlet dlatego tak tanio zaś on sam miałby zwrócone wszystkie dochody, zostałby oczyszczony z win i pozwolono mu prowadzić dalej sprzedaż na tym samym koncie.

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
bo nie napisałeś wszystkiego
popatrz na swoje wpłaty, jeżeli chodzi o kartę kredytową to ok. stówkę można wpłacić aby oglądać mecze no ale jeżeli chodzi o wszystkie wpłaty to chyba nie powiesz im, że dostęp do meczu wynosi 300 zł nawet jakby to miał grać Real - Barca (czas się nie zgadza i to nielogiczne, więc w takie tłumaczenie nie brnąć)
niech mama odmówi wyjaśnień, niech zażąda dowodów i niech powie, że syn korzysta także z konta więc on może coś więcej wie
i tutaj masz czas aby się przygotować bo możesz być wzywany a może być tak, że oni odmówią mamie wyjaśnień i okazania dowód, pamiętaj, że mama jest wzywana w charakterze świadka

no ale jak oni postraszą mamę itp. to już nie jest zależne kto i na co się godzi
Po raz kolejny udzielasz nieprawidłowej merytorycznie odpowiedzi... to celowe działanie? Pogrubiasz fragment, że &quot;mama wzywana jest w charakterze świadka&quot; a wcześniej piszesz by odmówiła składania &quot;wyjaśnień&quot;... to się wyklucza.
Podejrzany/oskarżony składa wyjaśnienia. Świadek zeznania. To elementarna wiedza.
W przedstawionej sytuacji Mama powinna udać się na przesłuchanie i zgodnie z prawdą powiedzieć, że nie grała ani nie dokonywała żadnych operacji finansowych gdzie stroną był jakikolwiek bukmacher. Na pytania dotycząca innych członków rodziny, np. autora tego tematu, odmawia udzielania odpowiedzi na pytanie przesłuchującego.
Odmowa udzielenia odpowiedzi a odmowa składania wyjaśnień to nie to samo.
Piszę to kolejny raz i prościej się już nie da napisać...

Otrzymane punkty reputacji: +4
S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
W łapach mają historię z baha z lat 2009 do któregoś tam kwietnia 2012r. Późniejsze przelewy mąją tylko w sytuacjach jeśli występowali do banków o zwolnienie z tajemnicy bankowej.
Skad masz takie informacje poprosilbym o link...A moze ktos inny ma takie informacje bo pierwsze o nich slysze!!!

sw4 13

sw4

Użytkownik
...powinieneś spytać celnika prowadzącego sprawę dlaczego państwo polskie dotąd czyli do 2015 roku a mając numer konta od 4 lat czyli sprawy w Zakopanem nie zablokowało polskiego konta BAH w banku Pekao i pozwala dalej na przyjmowanie wpłat i wypłat na nie albo najlepiej wejdź na stronę spisz mu numer bo może nie umie korzystać z internetu i powiedz że znalazłeś podmiot łamiący ustawę hazardową z zarejestrowanym polskim kontem bankowym. I zapytaj jak to jest możliwe że nielegalnie działająca firma w Polsce może legalnie prowadzić swoje konto związane z przestępstwami skarbowymi i nikt nie wystąpił o skonfiskowanie środków na nim pochodzących przecież z przestępstwa.
Ustawa hazardowa nie zabrania posiadania konta bankowego w Polsce przez nielegalnie (według ustawy) działających bukmacherów w Europie.

S 8

szyjut

Użytkownik
dobra to wróciłem z tego urzędu celnego no i tak, sprawa dotyczy wpłaty 50zł z roku 2012. Standardowe pytania typu, numer konta, numer IP, czy grała na bahu, czy ktoś ma uprawnienia do konta, czy nie zauważyła moja matka że ubyło jej 50zł z konta (śmiech). Matka oczywiście nic nie wiedziała ale powiedziała że ja mam upoważnienie do tego konta. Pani celnik powiedziała że może mnie wezwą a może nie. Nie wiedziała jeszcze tego. Sprawa zostanie zgłoszona do prokuratora aby bank przekazał historie przelewów, ale nie wiem z jakiego okresu. Nie wiem jak wygląda sprawa tajemnicy bankowej ponieważ nie wiadomo skąd sąd wiedział że z konta mojej matki został przelew zrobiony. Pewnie tak jak pisaliście to sąd czy tam prokurator miał wgląd do historii przelewów bah. Zobaczymy co dalej z tego będzie. Będę informować na bieżąco.

K 41

kupsobiemozg

Użytkownik
Ustawa hazardowa nie zabrania posiadania konta bankowego w Polsce przez nielegalnie (według ustawy) działających bukmacherów w Europie.
No to co że nie zabrania ale o ile wiem to polskie prawo zabrania obracania środkami pieniężnymi pochodzącymi z przestępstwa. Jeśli nie potrafią tego udowodnić w sądzie firmie prowadzącej nielegalny hazard jak chcą to zrobić jej klientom. Jak można dokonać nielegalnej wpłaty na legalnie prowadzone konto? No bo z tego co czytam to postępowanie prowadzone są przeciwko wpłatom na konto. Jak celnicy mają udokumentować w sądzie postępowanie skoro pierwszy lepszy adwokat wytknie im ten wątek i co wtedy zrobi sąd jak się dowie bo pewnie do czasu rozprawy nie będzie o tym wiedział że firma nadal prowadzi konto i dokonuje na nim operacji.

K 41

kupsobiemozg

Użytkownik
dobra to wróciłem z tego urzędu celnego no i tak, sprawa dotyczy wpłaty 50zł z roku 2012. Standardowe pytania typu, numer konta, numer IP, czy grała na bahu, czy ktoś ma uprawnienia do konta, czy nie zauważyła moja matka że ubyło jej 50zł z konta (śmiech). Matka oczywiście nic nie wiedziała ale powiedziała że ja mam upoważnienie do tego konta. Pani celnik powiedziała że może mnie wezwą a może nie. Nie wiedziała jeszcze tego. Sprawa zostanie zgłoszona do prokuratora aby bank przekazał historie przelewów, ale nie wiem z jakiego okresu. Nie wiem jak wygląda sprawa tajemnicy bankowej ponieważ nie wiadomo skąd sąd wiedział że z konta mojej matki został przelew zrobiony. Pewnie tak jak pisaliście to sąd czy tam prokurator miał wgląd do historii przelewów bah. Zobaczymy co dalej z tego będzie. Będę informować na bieżąco.
Chwila chwila ale żeby sprawa została zgłoszona do prokuratora i bank przekazał historię konta a zatwierdza ją sąd to osoba musi mieć status oskarżonego w sprawie karno-skarbowej a nie świadka. Więc jeśli jest dwóch współwłaścicieli konta najpierw urząd celny musi wystosować wobec jednego zarzuty na piśmie i zmienić mu status w danej sprawie. Skoro osoba była wezwana na świadka to nie można żadnej historii operacji na koncie zażądać od sądu bo żaden sędzia nie przyjmie takiego wniosku. Po drugie po wezwaniu jako świadek celnik nie może zadać pytania o nr konta świadka ani tym bardziej o to czy ktoś jest pełnomocnikiem do konta bo są to dane chronione tajemnicą bankową i albo kretyn mu je poda albo ten który zmyśla, wystarczy mu klepnąć art.183 jak będzie dociekał czemu. Osobiście nie wierzę że ludzie wykształceni jakimi są celnicy zadają pytania o takie rzeczy skoro wiedzą że jest to nielegalne gdyż świadek nie jest podejrzanym na takim przesłuchaniu.
Wszystko ładnie pięknie ale czemu nikt do tej pory nie wrzucił do internetu kserokopii czyli odpisu z protokołu zeznań świadka bo przecież każdy ma do tego prawo żeby taki uzyskać albo pisma z Urzędu Celnego że sprawa została skierowana do prokuratury bo każdy takie powinien dostać.
&quot;Będziemy więcej wymagali od kontrolerów. Chcemy ścigać tych, których oszukują na wyższe kwoty - ponad 1 tys zł. Nie będziemy ścigać podatnika, który oszukuje na 100 zł, bo więcej kosztuje nas wysłanie kontrolera w tej sprawie - mówi wiceminister finansów Jacek Kapica.&quot;
Skoro to są słowa samego dowodzącego celnikami więc ten twój przelew na 50 pln ma się do tego nijak gdyż oszukałeś a właściwie nie ty co organizator gry państwo polskie na jakieś 6 złotych. Więc de facto osoba jest ścigana za 6 złotych a odpuszczają temu według słów ministra do 100 zł. Czyli co albo słowa te to są kompletne bzdury nie mające pokrycia w rzeczywistości albo fantazja użytkowników internetu i pracowników firm naziemnych nie ma końca.

C 445

cristovao

Użytkownik
Standardowe pytania typu, numer konta, numer IP, czy grała na bahu, czy ktoś ma uprawnienia do konta, czy nie zauważyła moja matka że ubyło jej 50zł z konta (śmiech).
też się zaśmiałem szczególnie z tego numeru IP ... a jak oni to zamierzają porównać z numerem IP buka (bo jeżeli o to pytają to zakładam, że mają od buka numer IP, wszystkie godziny logowań z jakiego kraju itp.)
oczywiście ironizuję no ale popatrzcie sami jak to wygląda (bo nie wierzę, że mają IP od buka, całą historię gracza od buka)

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
też się zaśmiałem szczególnie z tego numeru IP ... a jak oni to zamierzają porównać z numerem IP buka (bo jeżeli o to pytają to zakładam, że mają od buka numer IP, wszystkie godziny logowań z jakiego kraju itp.)
oczywiście ironizuję no ale popatrzcie sami jak to wygląda (bo nie wierzę, że mają IP od buka, całą historię gracza od buka)
Oni tak naprawdę nic nie mają i nie ma żadnych szans żeby udało im się cokolwiek zdobyć. To są zwykłe ich przypuszczenia, szukają poprostu jeleni którzy się przyznają i przyjmą karę.
Chwila chwila ale żeby sprawa została zgłoszona do prokuratora...
Do prokuratora ? Nie wiem czy śmiać się czy płakać... Prokuratura zamiast ścigać prawdziwych przestępców będzie teraz zajmować się takimi sprawami ?
Szkoda słów... Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd

C 445

cristovao

Użytkownik
Prokuratura zamiast ścigać prawdziwych przestępców będzie teraz zajmować się takimi sprawami ?
Szkoda słów... Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd
Zdziwiony, zaskoczony? Dziś masz przykład, Palikot złożył zawiadomienie do prokuratury ws. takiej, że Kaczyński i Macierewicz od 5 lat próbują wmówić społeczeństwu, że w Smoleńsku był zamach. Policz sobie jakie to koszta a oni przecież mają immunitety znów wnioski, procedury, papier, głosowania w Sejmie itp.
Pomijam aspekt tego zamieszania no ale to tylko pokazuje z jakimi błahostkami mamy do czynienia w tym chorym kraju więc ściganie gracza za wpłatę 50 zł nie powinno dziwić no ale to Urząd Celny za wszelką cenę chce udowodnić, że polscy gracze to przestępcy.
Proszę bardzo świąteczni przestępcy, bandyci, za kratki z Nimi!
http://pokerground.com/wp-content/uploads/2015/04/info_05_04_151.jpg

N 0

nie-legalny

Użytkownik
04.12.2014 14:11 Wpłata Przelewy24 448340078 300.00 PLN
03.09.2014 15:47 Wpłata Karta kredytowa 428260358 101.14 PLN
29.04.2014 08:54 Wpłata Przelew bankowy 399841238 76.78 PLN
08.11.2013 10:03 Wpłata Przelew bankowy 361270078 100.00 PLN
13.02.2012 09:53 Wpłata Przelew bankowy 238525871 50.00 PLN
10.11.2011 10:17 Wpłata Przelew bankowy 217183375 50.00 PLN
09.09.2011 09:32 Wpłata Przelew bankowy 204086192 40.00 PLN
03.08.2011 09:40 Wpłata Przelew bankowy 198276420 30.00 PLN
1. Przelewami kartą się nie martw bo tam nie ma żadnych danych na wyciągu personalizujących Cię konkretnie (nawet jak jest imię i nazwisko to nic im nie daje
2. dla mnie z tego najdziwniejsze jest że przyczepili się tylko jednej wypłaty bo w tym okresie co mają wyciągi są 4 z nich ... jeszcze się nie dopatrzyli ? ????

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
1. Przelewami kartą się nie martw bo tam nie ma żadnych danych na wyciągu personalizujących Cię konkretnie (nawet jak jest imię i nazwisko to nic im nie daje
2. dla mnie z tego najdziwniejsze jest że przyczepili się tylko jednej wypłaty bo w tym okresie co mają wyciągi są 4 z nich ... jeszcze się nie dopatrzyli ? ????
Jedyne do czego moga się doczepić to właśnie do tych przelewów bezpośrednich, wpłata przez p24 nie jest wpłatą do bukmachera więc nie da się tego udowodnić bez udziału p24,jeżeli na wyciągu z karty nie jest wyraźnie napisane gdzie dokonywałeś płatnosci to możesz twierdzić że jest to zwykła płatnosc kartą np za zakupy.

G 0

gekon

Użytkownik
Kurde też mam taką sytuacje , starsza zrobiła trzy przelewy po 20 zł i dostała wezwanie !! Oni mają tylko numer konta gracza czy pełne dane? a i czy mają wszystkie przelewy czy tylko te z banku ? bo jeszcze miałem pare wpłat przez skrill !!! nic nie wypłacałem !

Do góry Bottom