>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

problem z Unibet

mirgosik 727

mirgosik

Użytkownik
Bardzo Was prosze pomozcie mi. Mam ogromny problem z zakladem na Unibet na ranking tenisowy. Chciałem zagrać na to, że Rafael Nadal będzie powyżej 7,5 miejsca. Zagrałem na to 2500 zł i co tydzień liczyłem ranking, żeby się udało. Przed zagraniem zakladu nie bylem pewien czy grac under/over co ktory zaklad oznacza. Wiec przed postawieniem zakladu wszedlem na angielski czat i zapytalem na przykladzie Federera, co znaczy under/over 3,5. Dostalem odpowiedz: over 3,5 means Federer needs to finish 1st 2nd or 3rd to be winning bet. Wiec zagralem zgodnie z ta informacją na over.

Teraz widze ze zaklad przegrany. Odwolalem sie i dostalem krotka informacje, ze trzeba bylo grac under. Teraz jestem w plecy 2500 zamiast 5000 na plus. Co mam zrobić? Gdzie pisac? Co robic? Na czacie sie klocilem przed chwila, dzwonilem, pisalem maile i taka nielogiczna odpowiedz dostalem:

After further investigation with the Sports Department, we would like to reconfirm that the bet was perfectly settled as &quot;under 7.5&quot;. Rafael Nadal is ranked #5 on ATP Singles Ranking (Nov 30, 2015).
http://www.atpworldtour.com/en/rankings/singles

According to your chat conversation you had last Summer with Customer Support - &#39;If you bet on over 3.5 Federer needs to rank 1st , 2nd or 3rd for the bet to be winning so he should bet on the over if you think Federer will be 1st or 2nd as you mention&#39; - our Traders confirmed again the following:

If you bet on over 3.5, the winning options would the ranks lower than 3 (which are the numbers higher than 3). The odds are referring to the &quot;rank number&quot;, so basing on your example, over 3.5 is referring to the rank numbers higher than 3 (which is 4, 5, 6, etc.) and under 3.5 would be the rank numbers lower than 3.5 (which is the 1, 2, &amp; 3). This is reflected on the odds offered as well.

We hope this clarifies any doubts you have towards the said bet offer.

We trust this meets with your understanding and we wish you a nice day too.

Gdyby mi tak pisali w lipcu to gralbym under. Po to pytalem, a nie gralem za 5 groszy dla zabawy. I upewnialem sie kilka razy i pisalem ze bede grac za duza sume pieniedzy.

Przed chwila jeszcze klocilem sie na czacie, to gosc mi pisze ze sam jestem odpowiedzialny, ale to przeciez po to ich w lipcu przed zakladem pytalem co grac under czy over. Tak jak w banku, pytam jakie sa warunki pozyczki czy lokaty to oczekuje jasnej odpowiedzi a nie potem zaskoczenia i niezgodnosci slow.

Gdzie mam pisac? Co robic? Chyba przyznacie, ze racja jest po mojej stronie. Ja juz nawet sie uciesze jak dostane zwrot, ale teraz wychodzi na to ze trzymalem kciuki za Rafaela Nadala by teraz byc do tylu zamiast do przodu.

A 861

amigo007

Użytkownik
Kasa stracona na bank. Nie masz się nawet o co kłócić, tylko ci zbanują konto. Czat jest tylko czatem, więc na to nie ma się co powoływać. To jest tylko informacja, a nawet jeśli pracownik coś ci omyłkowo napisał. To nie ma to dla ważności zakładu żadnego znaczenia. Niestety.

mirgosik 727

mirgosik

Użytkownik
Dzieki za szczere odpowiedzi, ale w takim razie po co ten czat istnieje? Niech banują konto i tak juz nigdy u zadnego buka nie zagram po tej akcji.
Przeciez musi byc jakas organizacja ktora ich kontroluje, gdzie moge to zglosic? Przeciez nie moze byc tak ze oni sobie pisza na czacie falszywe informacje a ja przez ich bledy przegrywam wygrany zaklad.

bizziss 1,7K

bizziss

Użytkownik
Napisz dokładnie słowo w słowo jak brzmiał ten zakład ,może tu ktoś to przetłumaczy dokładnie lub daj do przetłumaczenia osobie która zna perfekcyjnie angielski, będzie wszystko jasne.
Błąd popełnił ktoś właśnie w tłumaczeniu zakładu-zamiast under/over można było lepiej użyć np &quot;higher&quot;?(sory, mój ang kuleje....ale na moje oko over 7,5 to 8,9,10....)wiec pewnie lipa.Ew możesz pisać reklamacje na pracownika czatu, może dadzą ci zwrot
Nie znam dokładnie prawa, ale jeśli pracownik firmy wprowadza klienta w błąd, aby ten kupił usługę to można to reklamować, próbuj
Powodzenia

mirgosik 727

mirgosik

Użytkownik
Screen zakladu w zalaczniku.
Angielski akurat znam bardzo dobrze ???? i slowo over moze byc dwojako tu zrozumiane. Over Under jest jasne przy golach w meczu pilkarskim.

Po angielsku bylo napisane over co znaczy ponad czyli dla mnie ponad to miejscie co jest w linii czyli 1234567. Tak jak sie mowi ze dziecko jest tak duze ze siega ponad stol to znaczy ze juz wyroslo ponad linie stolu czyli powyzej ???? Ale to jest niewazne. Sam bylem niepewny co grac czy under czy over i wlasnie po to wszedlem na czat w lipcu przed postawieniem zakladu i dostalem informacje na przykladzie Federera na ktorego byla linia 3.5:
If you bet on over 3.5 Federer needs to rank 1st , 2nd or 3rd for the bet to be winning so he should bet on the over if you think Federer will be 1st or 2nd as you mention&#39;
wiec po tym jak mi to napisali na czacie w lipcu ze trzeba grac over jesli mysle ze zawodnik bedzie wyzej to zagralem kilka zakladow na laczna kwote 2500 zl. Pytalem wtedy wyraznie czy na pewno over under to znaczy i planuje to grac za duzo pieniedzy. Dostalem potwierdzenie ze tak. Gdyby kazali mi grac under to bym zagral under. Po prostu chcialem zagrac ze Nadal bedzie w 7 rankingu.

L 147

luminat

Użytkownik
Bukmacher to nie bank ani makler. Z doradztwem finansowym nie ma nic wspólnego, a wręcz przeciwnie, bo &quot;wygrać można, ale przegrać trzeba&quot;.
Bukmacher tylko przyjmuje zakłady i nie doradza klientom co mają zagrać aby mogli wygrać, bo nie taka jest jego rola. Zaden bukmacher nigdy nie weźmie na siebie odpowiedzialności za to że klient źle lub nieopatrznie zrozumiał jego słowa.
Ze swojej strony nie polecam grać zakładów, których się nie rozumie i które nie są jasne, bo na twoim przykładzie widać to idealnie. Prowadzi to do niepotrzebnych nieporozumień i frustracji.
---edit---
Teraz spojrzałem na twój zakład i kurs wydaje się za wysoki, aby odnosił się to tego że NADAL zajmie miejsce 1-7 po kursie 2.10, zdecydowanie kurs za wysoki. Zwłaszcza, że na koniec zeszłego roku zajął miejsce 3, także miał bardzo dużo pkt i wystarczyła tylko obrona pkt. Według mnie kursy były dobrze wystawione i bukmacher dobrze to rozliczył. Jedyny zgrzyt zastąpił na linii klient - bukmacher i ocena interpretacji zakładu. Najwidoczniej na UNIBET under / over odnosi się do liczby jako takiej, a nie wysokości rankingu w sensie metaforycznym.

mirgosik 727

mirgosik

Użytkownik
przeciez nie pytalem o porade na co mam grac. Tylko pytalem o logike tego zakladu na czacie i dostalem odpowiedz ze mam grac over jak mysle ze zawodnik bedzie wyzej.

bzyq 216

bzyq

Użytkownik
wg. mnie kasy nie odzyskasz bo na logike over 7,5 to od 8 w gore, a to ze ktos na czacie wprowadzil Cie w błąd to jedno ale buk chvja sobie z tego zrobi. Ja to rozumiem tak jak np stawiasz over 2,5 gola w meczu to logiczne jest ze od 3 w gore wchodzi tak samo tutaj. walka z wiatrakami kasy nie odzyskasz

L 147

luminat

Użytkownik
Możesz spróbować napisać do MGA lub EGBA czy innej organizacji, której zrzeszony jest Unibet. Szanse nikłe na odzyskanie kasy, ale próbując niczego nie ryzykujesz, no może oprócz blokady konta i wykluczenia z dalszej możliuwości obstawiania w Unibecie.

mirgosik 727

mirgosik

Użytkownik
na pewno napisze, dziekuje za porade. Over goli to nie to samo dla mnie. Over to znaczy powyzej ale po to sie upewnialem. To po co jest ten czat w takim razie? By wprowadzac w bląd?
DO LUMINAT
Teraz spojrzałem na twój zakład i kurs wydaje się za wysoki, aby odnosił się to tego że NADAL zajmie miejsce 1-7 po kursie 2.10, zdecydowanie kurs za wysoki. Zwłaszcza, że na koniec zeszłego roku zajął miejsce 3, także miał bardzo dużo pkt i wystarczyła tylko obrona pkt. Według mnie kursy były dobrze wystawione i bukmacher dobrze to rozliczył. Jedyny zgrzyt zastąpił na linii klient - bukmacher i ocena interpretacji zakładu. Najwidoczniej na Unibet under / over odnosi się do liczby jako takiej, a nie wysokości rankingu w sensie metaforycznym.
Akurat wtedy gdy stawiałem był przed zwycięstwem w Hambuegu gdzie dostał aż 500 pkt i dzięki temu był potem rozstawiany w top8 dzięki czemu unikał Djokovicia. Gdyby noe tem Hamburg rożnie mogło byc. Z reszta podkreślę po raz kolejny po to pytałem. Gdyby mi to kolega powiedział to okej, ale to był pracownik Unibet którego ostrzegałem ze będę grac za duża stawkę.

Do góry Bottom