>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

problem z napędem i pamiecia ram

lolo081 0

lolo081

Użytkownik
Więc od początku miałem drobne problemy z napędem dvd (toshiba) zapadka przestła działać kumpel zobaczył zrobił no i właśnie chciałem podłaczyć napęd no i pojawia się problem kiedy do napędu podłączylem &#39;taśme&#39; i kabel zasilającym to podczas rozruchu systemu pojawia sie komunikat mniej wiecej tresci nastepujacej &quot;memory dual stick inter leaved&quot; no i dalsze uruchomienie sprzętu nie następuje. Kiedy odłączyłem zasilanie system normalnie sie załadował i działa. Próbowalem zmienić kabel zasilający ale to nie pomogło. Proszę o pomoc w tej sprawie i dziekuje za zainteresowanie.

lolo081 0

lolo081

Użytkownik
zapadka spadła czy cos w tym stylu napewno bylo to uszkodzenie mechaniczne poniewaz &#39;szufladka&#39; na plyty sie nie chciala schowac do konca mimo mojej pomocy

lolo081 0

lolo081

Użytkownik
mozliwe ze dvd jest powazniej zepsute zalatwie dzis inne od kumpla i bedziemy myslec dalej ja komunikat sie powtorzy

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Nie wiem jaki związek ma popsuty napęd DVD z komunikatem o pamięci RAM ? Z tego co mi wiadomo ten dual stick interleaved to jakiś tryb ustawienia pamięci w BIOSI&#39;e... Coś na zasadzie uruchomienia Dual Channel,a le pewny nie jestem... Może podczas gdy komputer został odłaczony z sieci to ustawienia BIOSU uległy zresetowania do domyślnych i przez to ten komunikat... Jeśli znasz jakiegoś lepiej obytego w kompach kumpla niż Ty to pwoiedz mu żeby zawitałdo Ciebie i pogrzebał w BIOS&#39;ie coś z ustawieniami pamięci RAM ???? Pozdrawiam...

majkel1990 0

majkel1990

Użytkownik
SIEMA mam ramy firmy V ramy 667 1gb i wkładam je do kompa i nie działają a umojego kolegi działają z teorii pasują do kompa jak ulał mam podobne tylko good ramy 667 2x512 próbowałem razem oddzielnie zawsze efekt ten sam czyli nie czyta wo gule odpalam kompa i widać czarny ekran
HELP ME!

Do góry Bottom