>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Problem z kartą Radeon 9550

masa 0

masa

Użytkownik
Mam taki mały problem z kartą graficzną a raczej ze sterownikami do niej bo jak gram w gry to komp mi się resetuje sam albo gra się minimalizuje i wyskakuje mi jakis błąd o sterownikach chyba to chodzi o sterowniki i później jak to wyłącze to moge grać dalej ale nie zawsze jakby ktoś się na tym znał i domyslał się o co chodzi to bym prosił o kontakt. pozdro

podam ten komunikat jakby ktoś sie zainteresowal:

michau 84

michau

Forum VIP
Mialem dokladnie to samo kiedys.... i nie pamietam dokladnie, ale chyba zainstalowalem jakies inne sterowniki i bylo ok... Ale nie jestem pewien. Jak sobie przypomne to napisze;]

skarbnik 0

skarbnik

Użytkownik
Bardzo mało napisałeś o samej karcie czyja to produkcja bo np. ja mam GIGABAJT więc coa więcej.
Narazie odinstaluj stare sprubuj zainstalowac ATi CATALYST 6.10 (2000/XP) - znajdziesz na necie ale poza tym do poprawnej pracy Catalyst Control Center potrzybna jest conajmniej bilbioteka .NET Framework 1.1(pobierzesz ze strony windowsowskiej).
Zobacz może pomoże ---powinno.

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Po pierwsze to tak ... VPU Recover jest to funkcja odpowiadająca tak jakby za wyłaczenie na moment akceleratora 3D podczas duzego obciążenia ... Jednak jak wiadomo jest to tylko niepotrzebny szcegół ... bo karta nawet bez tego będzie działała dobrze a co ważniejsze nie będzie wyłaczała gry ????

Najpierw proponowałbym w opcjach sterownika ???? Właściwości na Pulpicie a później zaawansowane wyłaczyć opcję VPU Recover ... Jeśli to nadal nie pomoże ... Podczas wyłaczenia tego gra nadal moze sięwieszać tylko tym razme bedzie trzeba resetowac kompa bo karta sięnie odwiesi ???? To jedynym wyjściem jest zajrzenie do BIOS&#39;u ;) I wyszukanie opcji fast write / fast read i wyłaczenie jej ... Tą opcję niekidy idzie teżwyłaczyć spo Windowsa ... Mianowicie niektóre sterowniki do karty mają taką opcje wyłaczenia tego ????

K 0

karolarz

Użytkownik
jesli naprawiles ten problem to bardzo prosze abys napisal jak gdyz mam taki sam i nie wiem jak rozwiazac. bardzo prosze o pomoc bo jest to troche wkurzajace. z gory dzieki

masa 0

masa

Użytkownik
Mam jeszcze takie pytanie moze ktos wie jak zrobic zeby pojawila sie zakladka w ktorej mozna wylaczyc opcje vpu recover i jakby ktos mogl to niech napisze jak i gdzie do tego dojsc prosze ????

masa 0

masa

Użytkownik
I jeszcze jedno pytanie gdzie moge znalesc opcje fast read bo fast write jest w biosie i sterownikach a tego drugiego nie ma czy to jest tak ze albo to albo to?? ????

K 0

karolarz

Użytkownik
mam pytanie do autora tego postu. czy rozwiazales moze ten problem? jesli tak to jak gdyz mam taki sam i nie wiem jak mozna go rozwiazac.... z gory dzieki

masa 0

masa

Użytkownik
po czesci rozwiazalem wylaczylem opcje vpu recover i fast write ale i tak gry mi sie dalej wieszaja bo nigdzie nie moge znalesc opcji fast read. Nie wiem czy to przez to ale pojawia mi sie komunikat ze wystapil blad aplikacji takiej i takiej i wywala do windowsa

Do góry Bottom