>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Primera Division 2012 Chile

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Co prawda trochę się spóźniłem, bo Apertura 2012 w Chile wystartowała w nocy z piątku na sobotę meczem O&#39;Higgins-Antofagasta ale jako że do tej pory nie miałem nic ciekawego do napisania, to też tematu nie zakładałem. Teraz jednak zakładam i liczę, że takie osoby jak TrackBank czy Zksstal będą pisać w tym temacie podobnie jak w roku poprzednim i uda nam się co najmniej we trzech rozpropagować tą niezwykle ciekawą ligę. Poniżej wrzucę kilka linków, gdzie znajdziecie ciekawie i niezbędne informacje odnośnie typowania spotkań tej ligi:
Transfery
Strona federacji
Serwisy informacyjne, zapowiedzi spotkań itp:
http://deportes.terra.cl/
http://www.todofutbol.cl/
http://www.prensafutbol.cl/
Za nami już kilka spotkań z tej kolejki, a oto wyniki:
O&#39;Higgins-Antofagasta 1:0
Rangers-La Serena 2:0
Palestino-Univ Catolica 1:2
Huachipato-S.Wanderers 2:1
Przed nami jeszcze 4 spotkania w ten weekend i jedno dopiero w marcu, gdyż mecz Universidad de Chile-Cobreloa został przełożony. A oto te spotkania jakie nas dzisiaj czekają:
La Calera-Univ.Concepcion
Cobresal-San Felipe
Colo Colo-Dep Iquique
Audax-Espanola
VS
W mojej ocenie najciekawszym spotkaniem pierwszej kolejki będzie mecz Colo Colo-Iquique. Dla Los Albos to będzie dziwny sezon, gdyż podczas Apertury nie będą grali w tym samym czasie w Libertadores, a to po kłosie fatalnej postawy podczas poprzednich rozgrywek. Z jednej strony szkoda, zaś z drugiej mamy pewność, że skupią się w pełni na lidze i zobaczymy ich prawdziwe oblicze wreszcie. Co ciekawe z roboty nie wyleciał trener Ivo Basay i otrzymał tym samym drugą i jak się domyślam ostatnią szansę na udowodnienie, że jego zatrudnienie nie było błędem. W przerwie między rozgrywkami zarząd nie próżnował i zatrudnił wielu ciekawych graczy, jak choćby Pablo Contrerasa, Gonzalo Fierro, Mathiasa Vidangossy czy Bruno Romo. Naprawdę ilość transferów do klubu i z klubu robi wrażenie, ale co tu się dziwić, po takim sezonie rewolucja kadrowa była nieunikniona. Z ciekawych graczy ale tych, którzy się nie sprawdzili nie zobaczymy już Borisa Rieloffa, Marco Medela czy chociażby Sebastian Toro i Andres Scotti, który na stare lata wraca do ojczyzny, a konkretnie do Nacionalu Montevideo. Najbardziej chyba wzmocnili defensywę, bo jednak reprezentacyjny obrońca Pablo Contreras to będzie spore wzmocnienie ale też zależy od jego formy wiele. W ofensywie dalej mamy kłopot bogactwa, bo do ataku są tacy gracze jak Roberto Gutierrez, Gonzalo Fierro, Mauro Olivi, Carlos Munoz czy Esteban Paredes. Ze składów wynika, że w ataku zobaczymy Paredesa i Fierro, a ten drugi wraca po kilku latach pobytu we Flamengo, gdzie nie zaistniał zbytnio. Pomoc też ciekawa, a zwłaszcza ten duet rozgrywających Millar i Wilchez, który naprawdę może tutaj wiele dobrego zrobić.
Z kolei Deportes Iquique też nie próżnowali w przerwie i postarali się o ciekawych graczy. Pozyskanie takich graczy jak Boris Rieloff, Sebastian Toro, Edson Puch, czy Cristian Bogado to moim zdaniem spory sukces zarządu tego klubu. Poza tym z Sereny przyszedł doświadczony obrońca Mauricio Zenteno. A przecież w składzie mamy jeszcze doświadczonych graczy, którzy w Colo Colo zagrali mnóstwo spotkań czyli Rodrigo Melendez czy Arturo Sanhueza. Czytałem, że jeszcze przyszedł Jaime Grondona, który w 2007 roku grał na Mundialu U20 wraz z Alexisem w kadrze ale jak patrzyłem na jego statystyki to za dużo goli jak na napastnika to on nie nastrzelał więc tez i nie liczę na zbyt wiele od niego. Naprawdę mi się podoba ten duet napastników, bo Edson Puch przed wyjazdem na Bliski Wschód to trochę nastrzelał dla Universidadu de Chile, a Bogado grał już w największych paragwajskich klubach więc też swoją renomę ma. W pomocy ciekaw jestem występu młodego 18-letniego Michaela Contrerasa, gdyż czytałem, że po mimo młodego wieku potrafi już sporo więc czekam na eksplozję jego talentu.
Tak w skrócie to spodziewam się dzisiaj dobrego spotkania z dużą ilością goli, gdyż defensywy jeszcze raczej nie pozgrywane ze sobą i mogą popełniać błędy, a i bez tego to w Chile pada mnóstwo goli więc i dzisiaj na to liczę, a kursy na Colo Colo moim zdaniem zdecydowanie zaniżone, bo Iquique prezentują się na papierze bardzo ciekawie.
Colo Colo: Francisco Prieto; Pablo Contreras, Christian Vilches y Bruno Romo; José Pedro Fuenzalida, Álvaro Ormeño, Rodrigo Millar, Lucas Wilchez y Miguel González; Gonzalo Fierro y Esteban Paredes
Iquique: Rodrigo Naranjo; Rodrigo Brito, Mauricio Zenteno y Sebastián Toro; Boris Rieloff, Rodrigo Gaete, Arturo Sanhueza, Michael Contreras y Rodrigo Díaz,; Cristian Bogado y Edson Puch
Moje typy:
Over 2,5 @ 1,45 SB
⛔0:0
Over 3,5 @ 2,25⛔
BTS @ 1,615⛔
Edit: Słabiutki mecz w wykonaniu gospodarzy, którzy w ataku są w mojej ocenie dalecy od dobrej gry. Mnóstwo niedokładnych piłek sprawiło, że ten mecz się ciężko oglądało, a goście tak jak przypuszczałem swoje pokazali i mieli kilka okazji na to by wywieźć komplet punktów, a Edson Puch powinien tutaj strzelić co najmniej ze 2 gole.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
La Serena - Universidad de Chile 1,95 1:3 ✅
Dość dobry kurs na mistrza Chile poprzedniego sezonu. Co prawda teraz będą grać na dwóch frontach bo i jeszcze w Copa Libertadores, ale do tego jeszcze daleko (około 10 dni).
Z UdC odszedł Vargas do Napoli, jeden z kluczowych napastników tego klubu, ale bez obaw, w poprzednim sezonie nie tylko on strzelał bramki. W styczniu doszło do masy transferów, a oto niektóre z nich.
Odeszli:
Vargas (36/17) --&gt; Napoli 14 milionów euro
Jose Manuel Rojas kluczowy obrońca (37/0) --&gt; Botafogo 1,2 miliona euro
Marcos Gonzalez (25/1) obrońca --&gt; Flamengo 1,5 miliona euro
Przyszli:
Argentinos Juniors --&gt; napastnik Emilio Hernandez (18/3)
Emelec --&gt; obrońca Eduardo Morante (26/1)
Dinamo Zagrzeb --&gt; pomocnik Pedro Morales (16/3) wypożyczenie
Universitario --&gt; napastnik Raul Ruidiaz (22/3)
Universidad Catolica --&gt; bramkarz Paulo Garces (6/0)
Gospodarze już swój pierwszy mecz przegrali 2:0 z Rangersami (4 mecz ligowy z rzędu przegrany). Myślę, że jutro spokojnie wygrają goście.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Pomysł AKA SHAKALA jak najbardziej dobry i trafiony w mojej ocenie, bo sam mam ochotę pograć na La U. Może w sparingach jakoś szczególnie dobrze się nie spisują ale pamiętajmy, że to tylko sparingi i tam nie muszą, a tutaj już tak. Na pewno dobrze by było rozpocząć z wysokiego &quot;c&quot; by potem grając równolegle w Copa Libertadores mieć większy spokój w lidze.
Odnośnie tych transferów to nie zgadza się tylko odejście Jose Rojasa. Fakt, że był dogadany już z Botafogo ale podczas testów medycznych ponoć wykryto u niego arytmię serca ale co jeszcze ciekawsze dzisiaj zagra od pierwszej minuty!!! No to w mojej ocenie to chyba te urządzenia w Rio chciały to wykryć, bo jakoś inaczej sobie tego nie potrafię wytłumaczyć. Tak poza tym to mamy dwie duże straty czyli E.Vargas i Marcos Gonzalez i nie mam wątpliwości, że dużo ciężej będzie zastąpić tego pierwszego w ataku, bo w obronie jest Acevedo czy Morante, który przyszedł z Emelecu więc tutaj powinien być spokój. Ponoć w ataku &quot;zbawcą&quot; ma być Junior Fernandes ale jak to będzie to się okaże dopiero.
Co do gospodarzy dzisiejszego meczu to oni przeszli sporą rewolucję, i dzisiaj w podstawowym składzie zobaczymy aż 5 nowych graczy. W bramce Rainer Wirth, który przyszedł z Unionu Espanola i w mojej ocenie jest to dobry transfer. Poza tym do ataku przyszli Mino Lopez(reprezentant Gwatemali) i Mario Salgado(doświadczony grajek z przeszłością w lidze włoskiej), pomoc wzmocnił Fransisco Arrue czyli brązowy medalista z Sydney, a grał już we wszystkich trzech wielkich klubach w Chile. W obrony przyszedł 23 letni argentyński stoper Julian Fernandez, który z tego co czytałem to grał w reprezentacji U20. Skład La Serena ma może i ciekawy, jednak przed tygodniem na inaugurację ulegli beniaminkowi Rangers 2:0 więc to nie najlepiej świadczy o starcie tego zespołu w lidze. Pamiętajmy, jednak że z zespołu odeszli tacy gracze jak Mauricio Zenteno(obrońca), Rafael Caroca(pomocnik) czy ofensywni gracze Mathias Vidangossy i Juan Sanchez Sotelo, więc to też może mieć wpływ na taki słaby start jak przed tygodniem.
Dzisiaj rywal zupełnie inny więc i o punkty tutaj będzie jeszcze ciężej i w mojej ocenie po dwóch kolejkach będą mieli nadal zerowy dorobek punktowy.
La Serena: Rainer Wirth; Félix Cortés, Julián Fernández, Diego Guidi y Claudio Jopia; Sergio Vargas, Diego Rosende, José Luis Jerez y Francisco Arrué; Mario Salgado y Minor López

Univerisdad de Chile:
Johnny Herrera; Osvaldo González, Albert Acevedo y José Rojas; Matías Rodríguez, Charles Aránguiz, Marcelo Díaz y Eugenio Mena; Junior Fernándes, Gustavo Canales y Pedro Morales
Moje typy:
Universidad de Chile @ 1,909 SB✅1:3
Universidad over 1,5 @ 1,75✅
Under 3,5 @ 1,40⛔(gol na 1:3 padł w 91 minucie...)

Otrzymane punkty reputacji: +5
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

W południe czasu miejscowego, a o 16 czasu polskiego odbędą się derby północy Chile pomiędzy Antofagastą, a Iquique. Gospodarze to tegoroczny beniaminek, a goście to ubiegłoroczny beniaminek także spotykają się znajomi jeszcze z czasów drugiej ligi. Obie ekipy przystępują w innych nastrojach. Antofagasta na inaugurację przegrała z O&#39;Higgins 1:0, natomiast Iquique wywiozło remis 0:0 z Santiago, gdzie grali z Colo Colo, chociaż z przebiegu meczu, to można powiedzieć, że to Colo Colo ten remis ma, bo goście to stracili raczej 2pkt, gdyż byli w tym meczu lepsi ale Edson Puch i spółka nie wykorzystali wielu dogodnych okazji na gole. Goście do niedzielnej potyczki przystępują bez Rodrigo Naranjo czyli podstawowego bramkarza oraz młodego Michaela Contrerasa, a to efekt kontuzji. Z kolei gospodarze ostanio zostali wzmocnieni napastnikami Diego Ruizem i Jose Luisem Villanuevą i jak patrzyłem sobie w CV obu graczy, to nie wątpię, że będą wzmocnieniami klubu. Również ciekawym nabytkiem wydaję się być obrońca Diego Olate. Jednak całkiem możliwe, że całej trójki jeszcze w składzie Pumas nie zobaczymy w tym spotkaniu. A Iquique jak pisałem tydzień temu, tak i teraz powtarzam, że wyglądają na bardzo ciekawą drużynę, która może sporo namieszać i dlatego w moim odczuciu warto skorzystać z tych wysokich kursów na gości, gdyż na papierze wydają się być jednak mocniejsi od Antofagasty.
Antofagasta: Sebastián López, René Bugueño, Juan González, David Portillo, Patricio Gutiérrez, Richard Olivares, Claudio Rivero, Patricio Rubina, Fernando Martel, Roberto Castillo y Ronald González
Iquique: Cristián Limenza; Mauricio Zenteno, Sebastián Toro y Rodrigo Brito; Boris Rieloff, Arturo Sanhueza, Misael Dávila, Víctor Hugo Sarabia, Rodrigo Díaz; Edson Puch y Álvaro Ramos
Moje typy:
Iquique DNB @ 2,25 SB 1:1
Iquique lub X @ 1,615✅
Iquique strzeli @ 1,30✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Trzecia kolejka i trzeci wyjazd Deportes Iquique. Póki co mają 2pkt. Na pewno to oczko z Colo Colo to powód do dumy ale remis w derbach z Antofagastą to na pewno jakiś nie dosyt, tym bardziej że gola na 1:1 stracili w końcówce spotkania. Teraz czeka ich bardzo trudny wyjazd do stolicy na mecz z aktualnym mistrzem Chile i krajowym hegemonem Univerisdadem de Chile. Dla La U to pierwsze spotkanie u siebie, gdyż mecz pierwszej kolejki z Cobreloą został przełożony na marzec, a przed tygodniem grali na wyjeździe z La Sereną. I właśnie przed tygodniem wygrali 3:1, chociaż okazji mieli na co najmniej 6,7 goli. Bardzo fajnie zagrali szczególnie w drugiej połowie, gdy wszedł do ataku Raul Ruidiaz, który zastąpił Pedro Moralesa. Na pewno duże słowa uznania można skierować w stronę Juniora Fernandesa, który przed tygodniem pokazał, że drzemią w nim ogromne możliwości. La U grają już dzisiaj z powodu zaczynającego się dla nich w najbliższym tygodniu Libertadores, więc swój mecz ligowy grają w piątek co na pewno im pomoże by jak najlepiej po nim zregenerować swoje siły. La U dzisiaj w najmocniejszym składzie i z tego co pamiętam, to dokładnie taki sam wybiegł na boisko przed tygodniem. Z kolei goście z Iquique zagrają znowu 3-4-3 i to coś na wzór właśnie La U. Ten mecz to będzie szczególne spotkanie dla Edsona Pucha, którego ostatnim klubem przed wyjazdem na Bliski Wschód był właśnie Universidad. Ciekawe jak goście tym razem się spiszą ale jak pisałem już dwa razy, to drzemie w nich spory potencjał, jednak znowu ciężko im będzie to pokazać, gdyż rywal znowu bardzo mocny, jednak ja uważam, że La U nie będą mieli tutaj tak łatwo i raczej nie zobaczymy tutaj jakieś 3 bramkowego zwycięstwa ale kto wie, pamiętajmy że La U to jedna z najlepszych ekip obecnie na kontynencie więc goście muszą wspiąć się na wyżyny swoich umiejętności, a to zwiastuję nam świetne spotkanie z dużą ilością goli i na takie też liczę.
Universidad de Chile: Johnny Herrera; Osvaldo González, Albert Acevedo, José Rojas; Matías Rodríguez, Charles Aránguiz, Marcelo Díaz, Eugenio Mena; Junior Fernandes, Pedro Morales y Francisco Castro
Iquique: Cristián Limenza; Mauricio Zenteno, Rodrigo Brito y Sebastián Toro; Boris Rieloff, Arturo Sanhueza, Víctor Hugo Sarabia, Misael Dávila; Edson Puch, Álvaro Sebastián Ramos y Cristián Bogado
Moje typy:

Universidad @ 1,363 SB
Univ over 1,5 @ 1,35
Univ over 2,5 @ 2,25

BTS @ 1,727✅

baszaw 7

baszaw

Użytkownik
Panowie co jest jak mecz wczoraj U. De Chile przerwali przez kibiców??? bo zaczeli petardami ciskać i sędzia przerwał!Zwroty czy co?

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Panowie co jest jak mecz wczoraj U. De Chile przerwali przez kibiców??? bo zaczeli petardami ciskać i sędzia przerwał!Zwroty czy co?
Oczywiście, chyba że bukmacher ma zapisane w swoim regulaminie, że np. jeżeli w ciągu 2 dni mecz nie zostanie ponownie rozegrany to będą zwroty.
Ale raczej na 100% będą zwroty.

Otrzymane punkty reputacji: +1
baszaw 7

baszaw

Użytkownik
Oczywiście, chyba że bukmacher ma zapisane w swoim regulaminie, że np. jeżeli w ciągu 2 dni mecz nie zostanie ponownie rozegrany to będą zwroty.
Ale raczej na 100% będą zwroty.
Jedynym wyjątkiem od powyższej zasady odwołanych meczów, są wszystkie mecze klubowe krajów Ameryki Południowej, gdzie rynki na wynik końcowy meczu i podwójną szansę (w zakładach przedmeczowych i na żywo) zostaną rozliczone na podstawie wyniku w momencie odwołania, jeśli tylko dana liga uzna wynik za ważny

czyli rozumiem że jeżeli było 1-1 w chile to taki wynik zostanie zatwierdzony??

candida 45

candida

Użytkownik
Macie informacje na kiedy mecz U. De Chile został przełożony? Expekt odpisał że zakład zostanie rozliczony po kursie 1.00 jeśli mecz nie zostanie rozegrany w ciagu 36 godzin.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Związek Ligi Chile podejmie decyzję w ciągu 48 godzin czy mecz będzie kontynuowany i pozostałe minuty będą rozegrane w innym terminie czy uzna wynik w momencie przerwania

Otrzymane punkty reputacji: +2
baszaw 7

baszaw

Użytkownik
Mi bet365 rozliczyli jako przegrany wdł. mnie jest to niesprawiedliwe jaki ja mam wpływ na to że kibice przerwali mecz

m0nki 187

m0nki

Użytkownik
Mi bet365 rozliczyli jako przegrany wdł. mnie jest to niesprawiedliwe jaki ja mam wpływ na to że kibice przerwali mecz
z regulaminu Bet365:
&quot;(...)Wszystkie mecze odwołane przed ukończeniem 90 minut gry będą nieważne, z wyjątkiem zakładów, których wynik został już określony w momencie odwołania. Rynek musi zostać w pełni określony, aby zakłady były ważne. Na przykład, zakłady na pierwszego strzelca lub na pierwszy gol będą ważne, jeżeli gol został zdobyty przed odwołaniem.
Jedynym wyjątkiem od powyższej zasady odwołanych meczów, są wszystkie mecze klubowe krajów Ameryki Południowej, gdzie rynki na wynik końcowy meczu i podwójną szansę (w zakładach przedmeczowych i na żywo) zostaną rozliczone na podstawie wyniku w momencie odwołania(...)&quot;

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Colo-Colo - Univ. Concepcion
Już dzisiaj o godzinie 22:15 odbędzie się spotkanie na Estadio Monumental pomiędzy miejscowym Colo-Colo a Univ Concepcion. Zespół gospodarzy prowadzony Ivo Basaya w czterech meczach zdobył 8pkt. Dzisiaj zmierzy się z dużo słabszym od siebie Concepcion w zespole błyszczy znów Rodrigo Millar który wpisał się już cztery razy na listę strzelców. Trener będzie miał do dyspozycji pełny skład na dzisiejszy mecz. Colo nie licząc jednej wpadki z 17 grudnia jest niepokonany u siebie od 14 spotkań. Obie drużyny od lat mierzą się ze sobą wsumie 30 spotkań z czego 18 wygrała drużyna Colo, 5 remisów i 7 porażek. W dzisiejszym spotkaniu to oni są w roli faworyta i raczej nie powinni mieć problemów z wygraniem spotkania.
Win Colo-Colo @@ 1,60 ⛔ ⛔

Krótko bo krótko. . . .

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Universidad de Chile - Cobreloa
Over 2,5 bet365 1,61 4:1 ✅ Kapitalna bramka R.Ruidiza który miał co prawda nie zagrać :p.
Jutrzejszego wieczoru (a dokładnie to o 0:30) czeka nas bardzo ciekawe spotkanie pomiędzy byłym mistrzem, a aktualnym liderem tabeli.
Goście... Jak na razie rozpoczęli kapitalnie ten sezon. W 2012 jeszcze nie przegrali, prowadzą w ligowej tabeli. Ale dziś po cichu liczę na to, że Universidad w końcu ich zatrzyma.
Cobreloa co prawda wygrała ostatnio dwa mecze dość pewnie, ale jeden 0:3 był z Rangersami czyli beniaminkiem tego sezonu no i drugi u siebie aż 4:2 z Huachipato którzy w Clausurze w poprzednim sezonie zajęli 17 przedostatnie miejsce. Widać, że ze strzelaniem bramek nie mają kłopotu.
Gospodarze... Grają na dwóch frontach. Ostatnio w lidze przegrali aż 3:0 z aktualnym wiceliderem tabeli. Ale ich porażkę można jeszcze jako tako wytłumaczyć, bo grali 3 dni wcześniej w Copa Libertadores z argentyńskim Godoy Cruz których piłkarsko zmasakrowali. Wygrali 5:1. Wcześniej (jakieś 4 dni) w lidze wygrali na wyjeździe z Palestino 1:3.
Widać, że gra na dwóch frontach to dość duży natłok meczy i jeszcze trzeba latać po całym kontynencie na mecze. Teraz Universidad będzie miał dwa mecze ligowe u siebie, moim zdaniem powinni zgarnąć komplet punktów by nie odpuścić zbyt bardzo krajowej ligi.
W tym meczu widzi mi się over bramkowy, albo typ na obie strzelą. Universidad de Chile powinien spokojnie coś wrzucić, tak samo goście patrząc na ich formę strzelecką nie powinni mieć z tym większych problemów.
Jeszcze dodam to co znalazłem w sieci.
Gospodarze, a w szczególności ich obrona będzie mocno osłabiona poprzez towarzyski mecz który odbędzie się 1 marca, Chile zagra z Ghaną.
Prawdopodobnie nie wystąpią:
Gonazlez 4/0 - Obrońca
Rojas 4/0 - Obrońca
Diaz 4/1 - Obrońca
Mena 4/0 - Obrońca
Aranquiz 4/0 - Pomocnik
Fernandes 4/2 - Napastnik
Przez kontuzję nie zagra też peruwiański napastnik Ruidiaz 3/3 oraz jeszcze 3 graczy którzy nie rozegrali jeszcze w tym sezonie ani jednego meczu, nie ma sensu ich wymieniać.
Prawdopodobny skład Chile na mecz z Ghaną:

http://my.news.yahoo.com/chile-ghana-preview-black-stars-look-forget-2012-091501899.html

@Edit: A tu właśnie ta bramka:

http://www.youtube.com/watch?v=3UdkriRPwBw

Otrzymane punkty reputacji: +2
candida 45

candida

Użytkownik
AKA SHAKAL dzieki za typ, okazał się szalenie pomocny. Czy mozesz wyjasnic jak to sie stalo ze tak oslabiony zespol gospodarzy wygral tak wysoko? A juz rzecza wiecej niz miła dla mego serca byloby gdybys podał link do skotu, mimo staran nie udalo mi sie znalesc.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
AKA SHAKAL dzieki za typ, okazał się szalenie pomocny. Czy mozesz wyjasnic jak to sie stalo ze tak oslabiony zespol gospodarzy wygral tak wysoko? A juz rzecza wiecej niz miła dla mego serca byloby gdybys podał link do skotu, mimo staran nie udalo mi sie znalesc.
Oglądałem większość meczu i to gospodarze byli od początku drużyną przeważającą. Większość meczu toczyło na połowie gości czyli w tej formacji (napastnicy+pomocnicy)w której nie mieli większych osłabień. Najbardziej osłabiona była obrona, ale goście nie mieli dużo sytuacji podbramkowych. Genialna trenerska taktyka moim zdaniem, jak obrona jest słaba to lepiej mocniej zaatakować.
Niestety nie wiem gdzie są skróty tego meczu. Domyślam się, że na jakimś fansite Universidadu. Może moderatorzy i specjaliście od Ameryki Południowej wiedzą gdzie taki skrót meczu można znaleźć.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Universidad de Chile - Cobresal
Universidad de Chile 1,40 bet365 3:1 ✅
Powyżej 2,5 bramki 1,53 bet365 3:1 ✅
Universidad de Chile -1 HA 1,625 bet365 3:1 ✅

Kolejny raz polecam typ na Universidad de Chile i myślę, że tym razem również się nie zawiodę.
Ostatnio miałem przyjemność (i tu podkreślam słowo przyjemność) oglądać mecz La U z Cobreolą i mecz był niezmiernie ciekawy, dużo się działo na boisku zarówno po jednej stronie jak i po drugiej. Ale częściej akcje były właśnie pod bramką gości.
Dzięki temu wysokiemu zwycięstwu gospodarze wskoczyli na miejsce wicelidera tabeli, jutro będą mieli okazję zgarnąć kolejne 3 punkty i umocnić swoją pozycję w tabeli, bo atut własnego terenu trzeba wykorzystać.
Pomimo ostatnich osłabień w obronie przez mecz towarzyski, gospodarze spisali się kapitanie, no i jutro 4 dni po poprzednim zwycięstwie, powinno być podobnie.
Goście w tym sezonie jeszcze nie wygrali, są na przedostatniej pozycji w tabeli. Zanotowali 3 remisy i 2 sromotne porażki 6:1 Union Espanola i 1:4 ostatnio u siebie z Union La Calera.
Do tego należy dodać, że gospodarze 3 dni po tym meczu będą grali w CL w Urugwaju więc wypadałoby wygrać u siebie w lidze by pojechać tam w dobrych nastrojach.
Universidad to ekipa mocno overowa, spokojnie powinni coś wrzucić, a przy brakach paru zawodników w formacji obronnej może i goście coś wrzucą.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Pierwszy sobotni mecz to starcie Union Espanola-Huachipato. Faworytem tego starcia są gospodarze ale i goście w moim przekonaniu mogą coś tutaj zdziałać w strzelaniu bramek. Jak wiemy liga w Chile to chyba jedna z najbardziej overowych lig na świecie i tutaj granie overów to po prostu chleb powszedni. Obie ekipy póki co nieźle sobie radzą. Union póki co jest 5, a Huachipato zajmuje miejsce 9, a dzielą ich jedynie 2pkt. Ja jednak nie gram tutaj na gospodarzy, tylko pójdę w bramki i tyle. Obie ekipy póki co strzelają sporo goli, ale i również tracą. Co ciekawe jak zajrzałem w statystyki, to Union póki co średnia 3,83 na mecz jeśli chodzi o bramki w ich spotkaniach ogółem, a w meczach Huachipato to też nie jest gorzej, bo 3,17. Poza tym obie ekipy mają swoich przedstawicieli w klasyfikacji strzelców i to dość wysoko. Union: Sebastian Jaime i Emanuel Herrera po 4 trafienia, a Huachipato: Braian Rodriguez Carballo - 5 trafień, co daje ponad 50% bramek całego zespołu. Mi się tutaj widzi over, a jeszcze na koniec sobie zajrzałem do H2H i co widzę? 10 ostatnich spotkań, to over więc nic lepszego tutaj chyba wymyślić się nie da więc gram.
Over 2,5 @ 1,65 SB✅

VS

Drugi dzisiejszy mecz jaki wybrałem to starcie Audaxu z Universidad de Chile. Kurs koło 2,00 na gości to w mojej ocenie promocja można by powiedzieć. La U ten rok zaczęli dobrze. Może nie wygrywają wszystkich spotkań tak jak rok temu ale jednak pamiętajmy, że stracili kluczowych zawodników więc wpasowanie nowych do zespołu trwa ale mimo tego idzie naprawdę super. W ataku Junior Fernandes, który strzela gola za golem, do tego mamy młodziutkiego Angelo Henriqueza. Obrona i pomoc to już znane dobrze nazwiska: Diaz, Aranguiz etc. Forma dopisuję i efekt tego widzimy w tabeli ligowej, gdzie znajdują się na drugim miejsce z dorobkiem 13pkt. W lidze na dobrą sprawę zaliczyli tylko jedną wpadkę, a była to porażka 3:0 z O&#39;Higgins. Rywal może nie jakiś super ale na pewno na chwilę obecną o wiele mocniejszy od Audaxu. No właśnie Italicos w tym sezonie nie przypominają w niczym ekipy z 2009 roku, czy nawet z poprzedniego sezonu. Jednak sprzedaż największych gwiazd zespołu: Matiasa Camposa Toro czy Facundo Perrery. Do tego odszedł Christian Vilches czy Cristian Canio. Co oczywiste ten sezonie zaczęli naprawdę cieniutko. Tylko 5pkt po 6 spotkaniach to na pewno nie jest powód do dumy. Jednak przed tygodniem właśnie udało im się przełamać i wygrać 1:0 na wyjeździe i to z niezłym Iquique. Jednak dzisiaj rywal mocniejszy więc i o punkty będzie niezwykle ciężko, a ja raczej widzę, że nawet z takim golkiperem jak Alejandro Sanchez to dzisiaj punktów nie zdobędą.

Universidad de Chile DNB @ 1,40 SB✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
San Felipe - Universidad de Chile
Powyżej 2,5 bramki 1,65 bet365 0:1 ⛔
Sytuacja trochę podobna do tej przed meczem z Cobreolą. Dzień wcześniej reprezentacja Chile grała towarzyski mecz z Ghaną, paru zawodników z Universidadu nie grało, a okazało się że wygrali aż 4:1.
Dlatego też dzisiejsze osłabienia traktowałbym z dużym przymrożeniem oka patrząc właśnie na ten mecz z Cobreolą bo reprezentacja Chile wczoraj grała z Peru, wygrali 3:1.
Dzisiaj zmierzą się z drużyną która okupuje dolną lokatę tabeli, inny wynik niż zwycięstwo rozkręconego La U kompletnie mi się nie widzi.
Do tego należy dodać, że na ostatnich 13 meczy ligowych Universidadu tylko 2 razy padło mniej niż 3 bramki.
Zresztą ostatnie wyniki tylko świadczą o ogromnym potencjale jakim dysponują goście. 3:2 z Union Espanola, 0:6 z Audax Italiano, 3:1 z Cobresal, 4:1 z Cobreolą.
San Felipe na własnym stadionie z mistrzem Chile na pewno będzie się spinał, moim zdaniem powinni coś wrzucić, a o Universidad jestem spokojny. Trzecia bramka powinna być tylko kwestią czasu. Również ciekawym typem wydaje się być UdC over 1,5.

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Chile (Primera Division) - 2012/2013
Coś czuję, że dzisiaj chilijska liga będzie dla typerów łaskawa i da trochę zarobić ;)
Antofagasta - A.Italiano
Mecz wyrównanych drużyn, aczkolwiek z przewagą po stronie gospodarzy. Gdyby to spotkanie było rozgrywane w Santiago mocno bym się zastanawiał nad graniem Audaxu, ale Antofagasta gra przed własnymi kibicami i to według mnie jest duży handicap tej drużyny. Dotychczas grali pięć meczów u siebie i nie przegrali żadnego, zremisowali tylko dwa spotkania. Zarówno w latach poprzednich jak i teraz widać, że głównie na Estadio Regional de Antofagasta będą zbierać punkty.
Audax w poprzednim sezonie grało w PO, teraz na to się nie zanosi. Bolączką tego zespołu są właśnie mecze wyjazdowe, z których zazwyczaj wracają na tarczy. W tym roku porażki już z Cobresal&#39;em czy S.Wanderers. Jedyny przebłysk zanotowali z Iquique, gdzie wygrali 2:1.
Stawiam w tym spotkaniu na gospodarzy, ale na wszelki wypadek zabezpieczę się przysłowiową &#39;podpórką&#39;.
Antofagasta - A.Italiano | 1x - 1,36 Bet365
Cobresal - Huachipato
Osobiście gram w tym meczu obie strzelą i over 2,5. Dlaczego? Ano dlatego, że obie drużyny są bramkostrzelne, przy tym, że obrona wyniku schodzi na dalszy plan. Gospodarze jak na razie najgorsza drużyna w stawce, z 29 straconymi bramkami, zbieranymi głównie na wyjeździe, ale na Estadio El Cobre nie jest w cale lepiej. Co prawda defensywa słabiutka, ale atak trochę nadrabia co wystarcza na strzelanie prawie w co każdym meczu [w tym sezonie tylko w jednym meczu nie udało im się strzelić bramki].
Huachipato stoi w tabeli dużo lepiej od swojego przeciwnika, ale też rewelacji nie ma. Podobnie do gospodarzy mają &#39;łatwość&#39; w strzelaniu bramek, ale gorzej z utrzymaniem. Na wyjazdach tylko raz nie strzelili bramki w meczu z Iquique. W napadzie mają świetny duet Rodriguez [6 goli] i Villalobos [4 bramki], dzięki któremu jakoś te statystyki wyglądają.
Także w h2h widać, że na dziesięć rozegranych spotkań w ośmiu obie drużyny strzelały bramki. Nie zmienia to jednak faktu, że over 2,5 też jest bardzo interesującą propozycją, chociaż oba kursy nie rozpieszczają.

Cobresal - Huachipato | BTS - 1,45 Bwin
Cobresal - Huachipato | Over 2,5 - 1,50 Bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom