>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Premier League Darts 2014

Status
Zamknięty.
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Premier League Darts 2014

Oficjalna strona: http://www.pdc.tv/mccoys-premier-league-darts

Data i miejsce:

Uczestnicy:

Wielkich emocji dostarczyła wiadomość o dzikich kartach dla sześciu zawodników, szczególnie dla van Barnevelda i Andersona. Te dwie karty przyznała telewizja Sky Sports. Dlaczego dostało je akurat tych dwóch zawodników? Ostatni ich sezon był średni, a kwalifikacje dostali raczej za &quot;całokształt&quot;. I Sky pomyślała, że więcej kibiców będzie chciało oglądać &#39;Barneya&#39; i Andersona niż Wade&#39;a. Nie ma co roztrząsać. Decyzji nie zmienią. Emocji nie zabraknie na pewno.

Format gry:

Przez pierwsze dziewięć tygodni, czyli w fazie, w której każdy zagra z każdym, zawodnicy będą rywalizować w formule best of 12 legs. Darter, który, jako pierwszy wygra 7.leg zostanie zwycięzcą spotkania, za co otrzyma 2 punkty. Oczywiście możliwy jest remis, który punktowany jest za 1. Po 9.kolejkach dwóch najsłabszych zawodników zostanie wyeliminowanych. Pozostała ósemka zaś, znów będzie grać między sobą. Po rozegraniu wszystkich spotkań najlepsza czwórka awansuje do fazy Play Offs. Tam oczywiście półfinały i finał. Co ważne, w przypadku jednakowej liczby punktów, o kolejności miejsc w tabeli najpierw decyduje różnica legów, a dopiero później mecz bezpośredni. Jeśli i to nie pomoże, to pod uwagę będzie brana średnia turniejowa. Mecz w lidze rozpoczynać będzie ten zawodnik, który w rozpisce turniejowej znajduje się po lewej stronie. Jeśli w drugiej serii gier dojdzie do spotkania lotników, którzy już się ze sobą mierzyli, to mecz tym razem zacznie ta osoba, która w pierwszym meczu zainteresowanych rzucała, jako druga. Półfinał będzie rozgrywany w formule best of 15 legs, zaś finał w formule best of 19 legs.

Nagrody:

Winner - £150,000
Runner-Up - £75,000
Semi-Finalists - £55,000
Fifth Place - £45,000
Sixth Place - £40,000
Seventh Place - £35,000
Eighth Place - £30,000
Ninth Place - £20,000
Tenth Place - £15,000

Kursy na końcowe zwycięstwo (Bet365)

Otrzymane punkty reputacji: +4
sixeros 1,4K

sixeros

Użytkownik
Moje propozycje na dzisiejszy wieczór Premier League of Darts
Raymond van Barneveld vs Gary Anderson 2 (2.30)
Naprawdę polecam typ na Dreamboya. Ostatnia dyspozycja pokazuje, że jest w dużo dużo lepszej dyspozycji niż RvB. Gary wygrał ostatnie zawody w Niemczech. Natomiast w ostatnich MŚ PDC odpadł w 3 rundzie z późniejszym zwycięzcą MvG 3-4 co wcale mu wstydu nie przynosi. Natomiast Barneveld w MŚ odpadł z przeciętnym Websterem po słabej grze oraz w Niemczech z bardzo przeciętnym Baxterem którego w dalszej fazie odprawił Gary. Oczywiście W PL jest możliwość remisu 6-6 jednak myśle, że nie będzie on miał miejsca w tym meczu i Gary wygra do 3/4
Kolejny mecz
Phil Taylor vs Michael van Gerven 2 (2.30) lub dwu-drogowo 1.83
Tutaj również bukmacherzy dają na równo a ja polecam pójść w strone Holendra. Wygrał MŚ gra pewnie na równym bardzo solidnym poziomie i poprostu robi swoje. W Niemczech odpadł bardzo szybko ale myśle, że po prostu nie był odpowiednio zmotywowany na ten turniej i po prostu nie pykło a z Taylorem zawsze chce się wygrać i myśle że dzisiaj pokaże, że w tym momencie sezonu jest lepszy. Taylor natomiast po MŚ nie startował i ciężko przewidzieć jak będzie grał w PL. Jest to 1 tydzień ligi, w zeszłym sezonie w 1 meczu MvG vs Taylor 6-6. Jest to pierwszy mecz i porażka niczego nie oznacza.
Dodatkowo gram.
Wright vs Newton (2)
Chisnall vs Thornton (2)
Whitlock vs Lewis (1)

zdzicho 155

zdzicho

Użytkownik
Według mnie dzisiejsze mecze są bardzo ale to bardzo wyrównane. Sam szukałem czegoś do pogrania ale szczerze mówiąc ciężko się na coś zdecydować. Kolega wyżej opisał dwa mecze. Według mnie w pierwszym wcale nie widzę pewnej wygranej Andersona, fakt gra ostatnio bardzo dobrze, do tego jeszcze wygrana w ostatnim turnieju European Tour, ale nie zapomnijmy że Barney &#39;&#39;wraca&#39;&#39; do gry. Holender wreszcie zaczyna odzyskiwać wiare w swoją grę po odejściu Taylora z Unicorn. Jest on teraz numerem jeden w tej stajni, a to do czegoś zobowiązuje. Ogólnie wynik ciężki do przewidzenia i wcale się nie zdziwię jak Barney wygra, możliwe że chce całe siły zostawić na Premier League.
Co do drugiego meczu to mecz raczej do obejrzenia niż do grania. Taylor grać będzie nowymi lotkami, Gerwen został z kolei Mistrzem Świata. Anglik na pewno będzie chciał odkupić winy po MŚ, ale z drugiej strony jest ta niewiarygodna gra Holendra. Lubię Taylora i chcę aby wygrał, ale wynik trudno przewidzieć.

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Pierwsza kolejka Premier League Darts 2014

Week One
February 6, Echo Arena, Liverpool
7.15pm Dave Chisnall v Robert Thornton
8.00pm Peter Wright v Wes Newton
8.45pm Raymond van Barneveld v Gary Anderson
9.30pm Phil Taylor v Michael van Gerwen
10.15pm Simon Whitlock v Adrian Lewis​

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Długoterminówka. Czasu mało, ale co zrobić. Chociaż prawdę mówiąc nie wiem, czy przypadkiem nie będzie możliwości grania tego w trakcie turnieju.
Zostanie zdegradowany: Dave Chisnall @ 3,00 Sportingbet
IMO po dziewięciu kolejkach o możliwość gry w kolejnych siedmiu powalczą między sobą Newton, Chisnall, Thornton i Wright. Reszta przejdzie na luzie. Wybrałem spadek &#39;Chizziego&#39;, ponieważ postrzegam go, jako najsłabszego zawodnika tegorocznych rozgrywek PL. Newton ma handicap, bo już liznął ten turniej. Poza tym nie rzuca źle. Thornton pewnie będzie grał w kratkę, ale swoje ugra i &#39;drugą rundę&#39; zaliczy. Rok temu debiutował i wypadł świetnie. Wright dla mnie w tym roku będzie mocno cieniował. W 2013 zanotował życiówkę i tyle. Wątpię, że namiesza również i w tym roku. Chisnall niby czołówka, ale często zawodzi, szczególnie na dublu. Przewiduję mizerię i nic więcej z jego strony. Kursiwo fajne, dlatego biorę.

pietras-pl 269

pietras-pl

Użytkownik
Przed nami druga kolejka zmagań w Premier League.
Betway Premier League Darts
Week Two
February 13, BIC, Bournemouth

Wes Newton v Raymond van Barneveld
Dave Chisnall v Peter Wright
Gary Anderson v Simon Whitlock
Adrian Lewis v Phil Taylor
Robert Thornton v Michael van Gerwen
Wes Newton - Raymond van Barneveld 2 @ 1.50 Bet365 ⛔ (7-5)
Zdecydowanie Barney. Tydzień temu pokazał straszną moc w pojedynku z Andersonem, wręcz rozniósł go w pył. To był Barneveld z najlepszych jego czasów, kiedy zdobywał tytuły MŚ i wiele innych cennych triumfów. Być może nie zbliży się dziś do poziomu sprzed tygodnia, ale plamy na pewno nie da. Poza tym Newton to nie jest gracz pokroju Andersona, więc jeśli nie wydarzy się nic nieprzewidzianego to na pełnym dystansie Holender spokojnie powinien zwyciężyć.
Dave Chisnall - Peter Wright 2 @ 1.90 Bet365 ⛔ (6-6)
Twierdzenie, że Wright nie namiesza w obecnej PL jest delikatnie mówiąc nie na miejscu. Ten zawodnik nadal jest w niesamowitym gazie, widać że MŚ, gdzie zanotował finał dały mu niesamowitego kopa i nie zamierza się zatrzymać. Wysokie oczka, pewność na doublach, co przeważnie nie idzie w parze u jego dzisiejszego rywala powinny przeważyć na korzyść Wrighta. Myślę, że sobie poradzi.
Gary Anderson - Simon Whitlock 1 @ 2.20 Bet365 ✅ (7-2)
Anderson dostał łomot od Barney&#39;a tydzień temu, ale zauważmy, że mimo porażki 2-7 wykręcił średnią 100.71! Po prostu na Holendra tego dnia mógłby wyjść tylko jego rodak MvG. Oczywiście też nie chcę wszystkiego bazować na ubiegłym tygodniu, ale też nie wierzę, że niektórym nagle formy zdecydowanie przybyło lub ubyło. Jak dla mnie sytuacja klarowna, Whitlock cień samego siebie raczej nie powalczy dziś.
Adrian Lewis - Phil Taylor 1 @ 2.60 Bet365 ✅ (7-2)
Adrian to już stary, dobry Jackpot. Rzuca niesamowicie, a ten kurs na niego to bardzo duże value. Od dłuższego czasu jest niesamowicie pewny na doublach, tydzien temu 7/11 co daje 64%. Taylor natomiast po porażce w MŚ ze Smithem trochę się pogubił. Poza tym gra nowymi lotkami, nie wiem jaki jest tego sens, ale widać, że nie może się zupełnie w tej sytuacji odnaleźć. Na pewno mocno trenował przez tydzień, bo po łomocie 7-0 od van Gerwena będzie chciał się dzisiaj odkuć. Ale czy to wystarczy na Lewisa? Tego wieczora nie wydaje mi się.
Robert Thornton - Michael van Gerwen 2 @ 1.36 Bet365 ✅ (5-7)
Robert Thornton - Michael van Gerwen (-2.5) 2 @ 1.83 Bet365 ⛔ (5-7)
Co tu dużo pisać, w tym momencie nie widzę kandydata, który mógłby powalczyć z MvG, chyba że Barney w formie sprzed tygodnia. Po prostu kiedy tylko chce roznosi wszystko i wszystkich. 7-0 z Taylorem mówi wszystko, a dzisiaj powtórka wcale nie jest wykluczona. Thornton niesamowicie kaleczy double, tydzień temu 29% skuteczności, a każdą jego pomyłke Holender spokojnie wykorzysta.

Otrzymane punkty reputacji: +4
M 124

mr.x

Użytkownik
Week Three
Odyssey Arena, Belfast

Robert Thornton v Gary Anderson
Dave Chisnall v Michael van Gerwen
Peter Wright v Phil Taylor
Wes Newton v Adrian Lewis
Raymond van Barneveld v Simon Whitlock

Cisza i spokój jakoś tak ...

Robert Thornton v Gary Anderson
Typ X2 1,53 William Hill
⛔ 7:2 Fantastyczny dart w wykonaniu Roberta. Jakim cudem zagrał aż tak dobrze tego chyba nie wie nikt oprócz niego.

Dość bezpiecznie ale uderzymy w ten sposób. Anderson jest w lepszej formie od początku. Ma mniejsze problemy na dablu od dzisiejszego rywala. Wynik Thorntona, który urwał Gerwenowi 5 legów jakoś mnie nie porywa... Holender grał słabiej, a cyferki Roberta nie rzucają na kolana.
Anderson wygrał już pierwsze ET, oba mecze zagrał w PL na niezłych średnich i wydaje mi się, że dzisiaj minimum punkt uciuła, a powinno być lepiej.

Dave Chisnall v Michael van Gerwen
Typ over 10,5 leg 1,73 William Hill
✅ 4:7

Ciekaw jestem jak dyspozycja MvG, wygrał Dutch Master, tydzień temu w PL jednak jakoś już nie grał najlepszego darta. Chisnall z Wrightem zagrał zły początek, ale później się rozkręcił i wywalczył punkt. Ogólnie widać, że Chizzy chyba troszkę opanował główkę, ale może to być złudne... Mimo wszystko skoro Thornton ugrał 5 legów, to myślę, ze 4 Chizzy jest w stanie ugrać jeśli MvG zagra trochę słabiej.

Peter Wright v Phil Taylor
Typ: Taylor under 101,5 Avg 1,7 bwin
✅ 101.03

Póki co Taylor nie powala i mam nadzieję, że dzisiaj nowe lotki nie zaczną latać tak jak powinny. Zresztą początki z Lewisem i MvG przespał. Potem udało mu się wreszcie ugrać legi z Anglikiem. Pytanie jak zagra Wright, bo możliwości ma ale też bawi się lotkami. Ogólnie mecz może być na styku, Taylor męczył się z dablami w poprzednich spotkaniach i jeśli dzisiaj będzie podobnie to średniej nie powinien wielkiej zbudować.

Wes Newton v Adrian Lewis
Typ: Lewis 1,5 William Hill
⛔ Słabiutki mecz Lewisa

Mnie Wes nie przekonuje, i to że ugrał zwycięstwo w meczu z Barneyem to głównie zasługa Holendra który poddał się na koniec. Warrior momentami walczy, ale są to zrywy i nie potrafi udźwignąć całego spotkania.
Lewis w niezłej formie lideruje w PL po 2 kolejkach, Dutch Masters mu nie wyszło bo spakował go Chizzy dość wcześnie. Jednak wydaje mi się, ze forma równiejsza i lepsza po stronie Jackpota i dlatego liczę na 3 wygraną.

Raymond van Barneveld v Simon Whitlock
Typ: RvB 1,84 Pinnacle
✅7:4

Najmniej przekonania do tego spotkania mam... Mecz jako ostatni w kolejce, a to może spowodować, ze Whitlock będzie w średnim stanie, jakoś poprzedni rok mi pokazywał że późne mecze Czarodziejowi nie służą.
Barneveld jako twarz Unicorna musi się podnieść, bo taka gra bez wiary dla firmy nie jest dobrą reklamą. Mecz pewnie będzie na pograniczu, ale minimalnie obstawiam RvB.

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
W dzisiejszej kolejce przewiduję same czyściochy. Thorntonowi w meczu z Andersonem nie daję szans. Po pierwsze Robert cieniuje i to mocno. Dwie kolejki w PremierLeague zagrał słabiutko. Po drodze w europejskim i qUKO też blado. Po drugie Gary w gazie. Wreszcie widzimy go w formie. Ileż można było czekać ? W PL rzucał wyśmienicie. Z &#39;Barneyem&#39; mocno w plecy, ale tamten grał bajecznie. Whitlocka wciągnął. Jakby tego było mało, wygrał tur w Niemczech. &#39;Mighty Mike&#39; na luzie z &#39;Chizzim&#39;. Anglik tak, jak pisałem - w PL jest do spadku. Dwa mecze zagrał absolutnie bez rewelacji. Shrek wiadomo, profeska. 4 dni temu wygrał europejski u siebie w domu, więc ma gazik. Taylor przeciwko Wrightowi musi. Duże oczka wchodzą, gorzej z dublami. Jak nie teraz, to kiedy ? Poza tym, ostatnio &#39;Wężowi&#39; coś nie pykło i efektem tego były fatalne statystyki. Lewis ograć Newtona powinien bez problemu. Wes jak zwykle - męczy, a Adrian ? Pytań brak. Ciągle kręci statystyki, jak za czasów swoich mistrzowskich lat. Whitlock gdzieś się zgubił, dlatego van Barneveld. Z Australijczykiem dziej się coś niedobrego. Gdzieś nam pomalutku przepada. Dwie kolejki PL miał słabiutkie, a w międzyczasie nie brylował też w Europie. Raymond ? W 1.kolejce miód. W 2. gorzej, ale wierzę, że tego nie powtórzy. On ma o co walczyć.

Anderson + van Gerwen + Taylor + Lewis + van Barneveld = 11.76 Sportingbet

pietras-pl 269

pietras-pl

Użytkownik
Dziś kolejna kolejka Premier League, która zapowiada się ciekawe jeśli chodzi o typy. Jeśli nie zdarzy się nic nieoczekiwanego, można być sporo na plusie.

Ważne! Dzisiejszego wieczoru nie wystąpi Wes Newton, który z powodu infekcji nie czuje się na siłach. Zamiast niego z Whitlockiem powalczy Thornton, który w takim razie zaprezentuje się dnia dzisiejszego dwukrotnie.

Revised Fixtures
Week Five
March 6, Westpoint Arena, Exeter

Peter Wright v Robert Thornton
Raymond van Barneveld v Dave Chisnall
Adrian Lewis v Michael van Gerwen
Phil Taylor v Gary Anderson
Simon Whitlock v Robert Thornton

Peter Wright - Robert Thornton 1 @ 1.72 Bet365

Zdecydowanie Wright, który prezentuje się zdecydowanie najlepiej
w obecnej edycji. Przewodzi w tabeli z dorobkiem 3 zwycięstw i 1 remisu, odprawił z kwitkiem chociażby Taylora i Lewisa. Jest niesamowicie pewny na doublach i przede wszystkim bawi się grą w darta. Niesamowicie pozytywny gość. Thornton natomiast z bilansem 1-1-2 gra w swoim stylu, czyli w kratkę. Jak ma dzień może powalczyć z każdym, ale tylko pod warunkiem, że nie będzie cieniował ani przez moment na doublach. Wrightowi raczej dziś nie podoła.

Raymond van Barneveld - Dave Chisnall 1 @ 1.72 Bet365

W zasadzie jak wyżej. Jeden klasa, drugi w kratkę. Barney tydzień temu wygrał z MvG, a to o czymś świadczy. Jest w formie, a też nie bez znaczenie jest fakt, podobnie jak w meczu Wrighta że będzie to spotkanie rozpoczynał. Chisnall znając życie pomyli się też na doublach, co Holender z pewnością wykorzysta. Pewna jedyneczka jak dla mnie.

Adrian Lewis - Michael van Gerwen 2 @ 1.80 Bet365

Lewis się zaciął. Na dodatek ma pecha, że dziś gra z van Gerwenem. Dwa ostatnie mecze słabizna, tydzień temu Wright go zdemolował 7-1. Mało tego, do ostatniego legu, Lewis powąchał doubla...raz :cool: MvG przegrał co prawda z Barneyem ostatnio, ale ich mecze rządzą się trochę swoimi prawami. Mistrz Świata raczej nie pozwoli sobie na drugą z rzędu stratę punktów.

Phil Taylor - Gary Anderson (+2.5) 2 @ 1.80 Bet365

Szarżują z kursami. Taylor tydzień w tydzień jest faworytem, a cieniuje. Dostał po dupie 3 razy, a tydzień temu odbił się dopiero na najsłabszym z całej ekipy Whitlocku. Po zmianie lotek nie może się za bardzo odnaleźć i w zasadzie musi bronić się przed odpadnięciem, bo jest w tym momencie na przedostatniej, spadkowej pozycji w tabeli. Gary gra swoje, tydzień temu cudowna średnia 108.22. Jak najbardziej dotrzyma kroku Taylorowi.

Na &quot;awaryjny&quot; mecz Whitlocka z Thorntonem nie widzę jeszcze kursów, ale raczej będę się skłaniał ku temu drugiemu. Mimo wszystko jest stabilniejszy, a Czarodziej kompletnie nie może się odnaleźć.

T 16

tippers

Użytkownik
Dziś jak zwykle w czwartkowy wieczór kolejna kolejka Premier League Darts. Znowu wieczorem zamiast &quot; kopanej &quot; obejrzeć trzeba solidną porcję darta.
Bukmacher Bet365 jak to zwykle bywa daje coś do pogrania z darta. Na dziś polecam szczególnie:

Oto moje typy:
Adrian Lewis vs Gary Anderson 1

Ewidentnie Jackpot złapał formę. Oglądałem go weekend w UK Open i grał jak z nut. Finał i lanie jakie dostał Terry &quot; the Bull &quot; Jenkins 11:1 to potwierdza.!!!!!Jackpot po solidnym początku Premier League ostatnio dostał zadyszki i był pod formą. Ale jak to u Lewisa bywa długo na niższym poziomie grać nie będzie. Gary &quot; latający Szkot&quot; Anderson choć to jeden z moich ulubionych graczy to dziś z Adrianem powinien przegrać. Idealny przeciwnik dla Adriana na przełamanie dosyć średniej formy w lidze darterskiej. Stawiam tu zdecydowanie na Lewisa 7:4 lub 7:5

Adrian Lewis vs Gary Anderson 1 w opcji 1x2 ( trzydrogowo) kurs: 1.83 bet365

Jackpot odhaczony lecz 8 lotek &quot; The flying Scotman&quot; poszło w przestworze ( gdyby jedna z nich trafiła tam gdzie chciał Szkot byłoby po ptokach ???? )))
Drugi typ jaki nasuwa mi się to mecz nr 1 światowej federacji darta wschodząca gwiazda rodem z Holandii Michael van Gerwen i Anglik Wes Newton.
Tutaj w tym meczu gram na 180!!! Van Gerwen ostatnio maksy mu nie siedzą. Często lubi schodzić na potrójne 19 zaś Newtona często gram na 180 i nigdy mnie nie zawiódł!!!Na 4 mecze w lidze w 4 miał więcej 180 niż przeciwnik. Moim zdaniem obok Dave&#39;a Chisnalla to drugi fachowiec od maksów w lidze!!!!Kurs w bet 365 w liczbie 2.75 na Anglika lekko przesadzony!!!Lekką niewiadomą może być forma Newtona gdyż nie grał ostatniej kolejki w Premier League i odpuścił UK Open ale i tak stawiam zdecydowanie na Newtona.
Most 180 in the game :
Michael van Gerwen vs Wes Newton 2 2.75 bet365

Niestety Mighty Mike dziś zagrał fenomenalnie!!!Wkurzył mnie za te maksy gdyż ustrzelił ich aż 6 gdzie we wcześniejszych 5 kolejkach nigdy tyle nie rzucił ( Maksymalnie 4 x 180 ) !!Brawa dla &quot; The Warrior&quot; gdyż po chorobie 5 maksów super wynik!!!! Na wszystkich by dziś wystarczyło nie licząc fenomenalnego dziś MvG. Trudno....... najważniejszy jest Chizzy bo zamyka kupon dnia ..... 487 ???? ))))

I ostatni najpewniejszy typ to również mecz na 180 z niekwestionowanym królem darta Philem &quot; The Power &quot; Taylorem z Davem &quot; Chizzy&quot; Chisnallem!!!
I znowu mecz na 180!!! Nie powinienem się rozpisywać bo nie ma nad czym!!!!Chizzy zdecydowanie dla mnie &quot;king of the 180&quot;!!!!! Niekwestionowany dla mnie lider maksów w lidze!!!A Taylor zgoła odmienny gracz. Często jak rzuca w pole potrójnej 20 i ma trzecią lotkę to gdy ma układ lotek w górnym polu potrójnej 20 to nie pcha trzeciej lotki w 60 tylko stara się trafiać potrójną 19.Kurs zdecydowanie najpewniejszy i śmiało polecam

Most 180 in the game
Phil Taylor vs Dave Chisnall 2 kurs : 1.53 buk bet365.
chizzy 7 maksów i dał $$$$$$$$ gwoli informacji Taylor only 2 ???? )))
Polecam grać i wygrywać!!!!!Tippers!!!!:grin::grin:
Dart ...... prawdopodobnie jedna z najpiękniejszych gier na świecie ???? )))))

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Lekką niewiadomą może być forma Newtona gdyż nie grał ostatniej kolejki w Premier League i odpuścił UK Open ale i tak stawiam zdecydowanie na Newtona.
Most 180 in the game :
Michael van Gerwen vs Wes Newton 2 2.75 bet365
Nie zastanawia Cię właśnie ta przerwa Newtona? Skoro z powodu choroby zrezygnował z UK Open to choroba musiała być poważna, czyli jakaś grypa albo i coś gorszego. Bo UK Open to jeden z ważniejszych turniejów, a już dla Anglików bardzo ważny turniej. Jeżeli gość miał +- gorączkę 39 st. to nie ma prawa żeby stał przed tarczą i rzucał. Jeżeli zrezygnował z poprzedniej kolejki PL (informacja pojawiła się rano we czwartek) i skoro miał wrócić w piątkowy wieczór, to znaczy, że nie trenował 2 dni, może więcej. Dla takiego zawodnika to jest ogromna przerwa i uważam, że dzisiaj Newton nie nawiąże walki z van Gerwenem. Druga sprawa to fakt, że jeżeli van Gerwenowi nie postawi się wysokiej poprzeczki to sam nie gra wybitnie, tylko tak, żeby wystarczyło na rywala.

T 16

tippers

Użytkownik
Witam !!!! Czwartek ..... piękny dzień.. To czas na obejrzenie nie jakiejś śmiesznej &quot; kopanej&quot; ( mam tu na myśli puchar UEFA), tylko solidnej porcji darta którą pokażą nam najlepsi gracze globu organizacji PDC. Dziś jak zwykle to bywa mam coś ciekawego dla Was i oto moje zdarzenia które szczerze polecam.
Typ nr 1
Mój typ nr 1 i zdecydowanie nie ośmielam się mówić za &quot; wielką kasę&quot; !!!!
Dave &quot; Chizzy &quot; Chisnall vs Simon &quot; The Wizard&quot; Whitlock. Gram w tym meczu na 180 ( sektor potrójnej 20). Chizzy fenomen jeśli chodzi o tą statystykę w obecnej Premier League Darts. Gracz który ten sektor ma niesamowicie opanowany. Gorzej z doublami, które jak wiadomo liczą się w końcowym rozrachunku o zwycięstwo ale bet365 daje nam tą możliwość i jak najbardziej trzeba z niej skorzystać!! Grać a będziecie wdzięczni!!!!
Most 180 i the game
Dave Chisnall vs Simon Whitlock 1 1.53 bukmacher : bet365
Kto skorzystał ten do kasy $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$. Zero stresu ???? )) Od początku Chizzy w maksach 1:0 ,2:0, 2:1, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 6:2
Typ nr 2
Znowu mecz na maksy i tym razem inna para jaką tworzą Anglicy Phil &quot; The Power&quot; Taylor oraz Wes &quot; The Warrior&quot; Newton. Szerzej &quot; obcykani fachowcy&quot; darta wiedzą kim jest Phil Taylor. Niekwestionowany król darta. 15 x World Champion mówi w tym temacie wszystko. Wes Newton ..... solidny gracz który o takim wyniku może sobie pomarzyć. Lecz w tym meczu również widzę bardzo duże value jaki dał bukmacher bet365 na maksy w tym spotkaniu. Phil Taylor to gracz, który rzadko &quot; napala&quot; się na 180. W Premier League od kilku lat widzę jego poczynania i twierdzę że poziom swojej gry spowodowany jest nie poprzez zdobyte maksy w spotkaniach. &quot; The Power&quot; zawdzięcza swoje sukcesy przede wszystkim bardzo wysokiej średniej 3 lotek w meczu oraz wysokim procentem kończących lotek ( tzw. double oraz ewentualnie gdy zachodzi taka potrzeba to bulle ). Taylor rzuca maksymalnie po 2 maksy na spotkanie. Gracz który lubi po dwóch 60 zejść na potrójną 19 . Wes Newton zgoła odmmienny zawodnik. Uwielbia rzucać sektor potrójnej 20.Gdy mu wchodzi to rzuca seriami. Tydzień temu przegrał o jeden maks z rewelacyjnym w każdej statystyce MvG. Był po chorobie i w 8 legach rzucił 5 maksów ( świetny wynik)!!!!!Taylor zaś w 12 legach czyli na maksymalnie rozłożonych legach w PLD rzucił ostatnio tylko 2 maksy!!Czy &quot;tylko&quot; czy &quot;aż&quot; to ciężko powiedzieć gdyż zwyczajnie Taylor tyle rzuca co kolejkę. On się na tą statystykę nie napala i stąd Newton jest zdecydowanym faworytem tego zdarzenia!!!W mojej prywatnej statystyce po &quot;MvG&quot; oraz &quot;Chizzym&quot; Wes Newton jest trzeci na liście jeśli chodzi o element maksów w spotkaniu.
Most 180 in the game
Wes Newton vs Phil Taylor 1 1.90 bukmacher: bet365

M 124

mr.x

Użytkownik
Ja dzisiaj zdecyduje się podać kilka typów nie rozdrabniając na mecze, a biorąc pod uwagę cały wieczór. Stawki raczej spokojne bo nie wiadomo kto nagle odpali ;) 2 pierwsze typy pewniejsze.

Typ 1: Checkout powyżej 150,5 ✅//158 i 160
Kurs 2,2 bwin

W tamtym tygodniu Wright poszalał i zamknął 161, Barneveld w tym samym meczu zamykał 156. Ogólnie mało do tej pory jakichś wysokich, spektakularnych zejść i liczę, że po poprzednim tygodniu ktoś sie wysokim c/o popisze. Tym bardziej, że dzisiaj mamy wielkie 2 hity podczas Premier League. Taylor vs Barneveld, czyli stara z nową twarzą Unicorna... i oczywiście Gerwen vs Wright - Mistrz i Wicemistrz ;)
Oczywiście pozostali zawodnicy też nie są bez szans, ale... ;) tutaj najbardziej liczę na jakiś piękny zamek.

Typ 2:
Mecz z największą ilością 180 - Lewis vs Chisnall ✅ 10 - następny 9 Whitlock vs Newton
Kurs 2 bet365

Prosta sprawa, w tym sezonie PL Chisnall wymiata jeśli chodzi o maxy. Rzuca ich naprawdę solidne porcje dzięki czemu dobrze się ogląda jego grę i sam Dave nie jest jeszcze pod kreską. Lewis mimo, że trochę wg. mnie z maxami przystopował swoje powinien dorzucić bo to jednak dalej ten sam Jackpot.
Patrząc na inne pojedynki wydaje mi się, ze tutaj powinno być najwięcej maxów jeśli obaj nie zawiodą. Wrigt/Taylor/Newton oni są mocnymi niewiadomymi. I nawet to, że Newton rzucać dzisiaj będzie 2 razy to nie spodziewam się nagle jakiegoś odpalenia razem z Andersonem bądź Whitlockiem.

Typ 3:
Najwyższa średnia dzisiaj - Taylor ⛔ / gorszy mecz Taylora dzisiaj, najwyższa średnia dzisiaj Chizzy i MvG
Kurs 4 bwin

Taylor powrócił do żywych. Po tragicznym początku PL ostatnio wygrał dwa spotkania. Oprócz tego w weekendowych turniejach pokazywał się z bardzo dobrej strony raz wygrywając, a za drugim razem będąc w finale. Średnie w dniu zwycięstwa - niedzielę wykręcał niesamowite. Na 7 spotkań, aż w 6 średnie były ponad 100.
Zagrozić mu może dzisiaj jego rywal oraz MvG... Jednak patrząc na rosnącą formę Taylora spodziewam się iż pójdzie dzisiaj bardzo ładną średnią.

Typ 4:
Mecz z najwyższym checkoutem - MvG vs Wright⛔// Taylor vs Barneveld jednak, wyżej też Chizzy.
Kurs 4 Bet365

Nigdy nie wiadomo kiedy Shrekowi wystrzeli jakieś mocne zakończenie.. Dzisiaj przed nim mecz z jedynym zawodnikiem bez porażki więc będzie musiał pokazać się z dobrej strony. Dobre zamki się przydadzą więc liczę, że coś ustrzeli.
Wrighta nie zamierzam przedstawiać. Zawodnik, który też już nie raz pokazywał iż wysokie zamki potrafi robić. Tydzień temu 161 w tak ważnym momencie - szacun ????
Liczę, że i dzisiaj któryś z nich zabłyśnie. W końcu to pojedynek aktualnego Mistrza z vice mistrzem świata ????

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
To ja już podam typy na 9. kolejkę.

Chisnall v Newton – X @ 4,00 William Hill ⛔
Taylor v Thornton – Taylor @ 1,50 William Hill ✅
AKO: 6,00 1/10j
⛔

Thorntonowi do utrzymania, niezależnie od wyniku Chisnall – Newton, wystarczy remis. Wówczas tych 3 zawodników (również przy remisie Chisnalla z Newtonem) będzie miało po 7 punktów, ale bilans legów będzie wyglądał następująco: Thornton -1, Chisnall -5, Newton -13. Wtedy spadnie Newton. Zwycięstwo Chisnalla lub Newtona zapewnia utrzymanie zwycięzcy oraz powoduje spadek przegranemu (ewentualnie jeśli wygra Newton, a Thornton przegra 0-7 lub 1-7 to spadnie Thornton). Ale tego ostatniego nie zakładajmy.

Podsumowując, uważam, że Taylor nie zrobi przysługi Thorntonowi i „spuści” go z ligi, po ustawionym remisie Chizziego z Newtonem.

Otrzymane punkty reputacji: +2
pietras-pl 269

pietras-pl

Użytkownik
Pozwolę sobie nie zgodzić z Hiro, Taylor gra przecież w kratkę, tydzień temu cudem nie przegrał meczu z Barney&#39;em, w całych zmaganiach pokonał słabych Newtona i Whitlocka i wymęczył sprawę z Chisnallem, który niesamowicie pokpił sprawę na doublach w tym spotkaniu. Thornton jak najbardziej może tu powalczyć, na jego nieszczęście sporo poremisował w całych zmaganiach, ale moim zdaniem prezentuje się więcej niż przyzwoicie i jutro sprawi wiele kłopotów Taylorowi, jak dla mnie:
Phil Taylor - Robert Thornton X2 @ 2.37 Efortuna ⛔ (7-4)
Phil Taylor - Robert Thornton (+2.5) 2 @ 1.83 Bet365 ⛔ (7-4)

Gary Anderson - Peter Wright 1 @ 2.37 Bet365 ⛔ (5-7)
Tak coś czuję, że Wright zmoczy ten mecz. Niby przegrał tylko raz, i to z MvG, ma bilans 4-3-1, ale w ostatnich dwóch tygodniach trochę spuścił z tonu. Delikatnie, ale jednak. Tydzień temu przegrywał już 6-2 z Holendrem, który całkowicie się rozluźnił i pozwolił się dojść na 6-5, w ostatnim legu załatwiając sprawę. 2 tygodnie temu natomiast z Barneyem również Wright był już na łopatkach i w sobie tylko znany sposób zrobił checkout 161 w decydującym legu ratując remis. Takie rzeczy wyciągniete jak asy z rękawa ratują mu tyłek + niezłe double, ale zajmijmy się na chwilę Andersonem. Bilans 4-0-4 pozwala mu dzierżyć 5 pozycję w lidze. Za to średnie w ostatnich tygodniach lepsze od Wrighta, odpowiednio 97.41 last week i 99.02 dwa tygodnie temu przy 96.84 i 97.80 charyzmatycznego Anglika. Szykuje się walka na noże i mogą zdecydować detale, ale jakoś tak przeczucie + fakt, że będzie rozpoczynał mecz mi podpowiada, żeby postawić jutro na Andersona.
Wes Newton - Dave Chisnall 2 @ 2.10 Bet365 ✅ (5-7)
Mecz zapowiadany jako &quot;Big Game&quot; o uniknięcie relegacji z ligi. Newton musi wygrać żeby tego uniknąć, przy remisie musi liczyć na porażkę Thorntona z Taylorem. Chizzy jest bezpieczny jeśli
wygra lub zremisuje, natomiast jeśli przegra 5-7 musi liczyć, że Thornton zmoczy do zera. Przy identycznym bilansie legów natomiast może być konieczność wzięcia pod uwagę legów wygranych przy rozpoczęciu rywala. Generalnie nie widzę opcji, żeby Chisnall odpadł, zwyczajnie na to nie zasłużył. Robi dobre wrażenie, żadnego meczu nie przerżnął gorzej niż 7-4, ma bilans 1-4-3, czyli sporo remisuje. Fajnie się ogląda jego mecze, żałuję mocno jego spotkania z Taylorem, bo gdyby chociaż zremisował na co miał 2 lotki kończące, zamknąłby mi dobry wówczas kupon. Ale było, minęło, taki jest dart. Wygląda dużo lepiej od rywala i powinien to jutro udowodnić. Newton wzniósł się na wyżyny wygrywając w 2 kolejce z Barneveldem i 3 z Lewisem, ale od tamtej pory raczej cieniuje. Do tego w jednej z kolejek nie startował z powodu choroby i to też go trochę rozregulowało.
Adrian Lewis - Raymond van Barneveld najwyższy checkout over 121.5 @ 1.83 Bet365 ⛔
Granie na zwycięstwo odpuszczam, bo na dwoje babka wróżyła. Pachnie długim spotkaniem, dlatego też jakiś over legowy można wziąć pod uwagę. Checkout over 121.5 wydaje mi się jak najbardziej prawdopodobny. Zresztą weźmy chociaż zeszły tydzien- Lewis schodzi ze 134, Barneveld ze 160. Zresztą oboje z tego słyną i potrafią to robić. Jak najbardziej po tym kursie.
Michael van Gerwen - Simon Whitlock 1 @ 1.25 Bet365 ⛔ (6-6)
Michael van Gerwen (-3.5) - Simon Whitlock 1 @ 2.00 Bet365 ⛔ (6-6)
Co tu dużo mówić. Whitlock już za burtą, bez szans na uniknięcie relegacji. Gra w ostatniej kolejce z najlepszym obecnie zawodnikiem na świecie, do tego Holender rozpoczyna. Zapowiada się mecz do jednej bramki, oby tylko Shrek nie pajacował i i zagrał swoje bez przestojów od początku do końca. Wtedy możliwy pogrom.

Otrzymane punkty reputacji: +16
pietras-pl 269

pietras-pl

Użytkownik
Dziś kolejny wieczór z Premier League, po raz pierwszy bez dwóch graczy, którzy odpadli tydzień temu, czyli Newtona i Whitlocka. Została najlepsza ósemka, która walczy o 4 miejsca w Play-off.
Dave Chisnall - Raymond van Barneveld 1X @ 1.80 Efortuna ⛔ (5-7)
Dave Chisnall (+2.5) - Raymond van Barneveld 1 @ 1.40 Bet365 ✅ (5-7)
Szykuje się ciekawe spotkanie, moim zdaniem wynik będzie oscylował koło remisu. Chizzy zaskakuje bardzo pozytywnie w tej edycji Premier League. Rzuca nieźle i w większości meczów walczy jak równy z równym niezależnie od tego, kto jest jego rywalem. Ogarnął nawet swoje double, które miał w zwyczaju kaleczyć. Nadal zdarzają mu się przestoje w tym elemencie, ale jest zdecydowanie lepiej niż chociażby podczas ostatnich MŚ. Do tego rzuca wysokie oczka, tydzień temu odpalił Newtona wykręcając przyzwoitą średnią 95.85. Barneveld natomiast w tym roku jest mistrzem remisów, gdyż zanotował ich już 5. Ma na koncie również 3 zwycięstwa i tylko jedną porażkę. Większość jego spotkań jest na ostrzu noża, Holender bardzo dba o dramaturgię. Nie wydaje mi się, aby w meczu z Chisnallem było jakoś inaczej i miało miejsce wyraźne odskoczenie rywalowi. Do tego Chizzy zaczyna pojedynek, a to też ma jakieś znaczenie. Stawiam na wyrównany pojedynek z walką do samego końca.
Peter Wright - Gary Anderson 1 @ 2.20 Bet365 ⛔ (4-7)
Powtórka meczu sprzed tygodnia, kiedy to Wright wygrał 7-5. Mecz był cały czas na styku, zadecydowało 1 przełamanie, pozostałe legi wygrywali ci, którzy je rozpoczynali. Czemu znowu na Wrighta? Przede wszystkim ma sezon życia, jest niesamowicie regularny zarówno w środku, jak i na kończących. Jego bilans 5-3-1 też robi spore wrażenie. Tydzień temu co ciekawe zagrał jeden ze swoich słabszych meczów, ale mimo to pokonał Andersona, który rzuca bardzo nierówno i chimerycznie. Miewał już w tej edycji wygrane spotkania, które w niewytłumaczalny sposób przegrywał zacinając się w końcówce. Jestem pewien, że gdy zdarzy mu się jakiś przestój, Wright to wykorzysta z zimną krwią i stawiam na jego kolejną wygraną, która znacząco zbliży go do występu w play-off.
Michael van Gerwen - Robert Thornton 1 @ 1.28 Bet365 ✅ (7-5)
Michael van Gerwen - Robert Thornton - van Gerwen najwięcej 180&#39;s @ 1.90 Bet365 ⛔
Holender tydzień temu odwalił straszną popelinę. Jedynie zremisował z pogodzonym z odpadnięciem Whitlockiem i to też tylko dlatego, że ogarnął się w końcówce i wyciągnął z 2-6 na 6-6. Nie wierzę, że pozwoli sobię na kolejną stratę punktów tydzień po tygodniu. Dziś powinien zagrać swoje i pewnie zwyciężyć rzucając do tego sporą ilość maksów. Thornton dziś musiałby się wspiąć na wyżyny żeby powalczyć. Jeśli van Gerwen od początku spotkania zacznie grać tak jak wszystkich przyzwyczaił, jego rywal nie będzie miał nic do powiedzenia.
Phil Taylor - Adrian Lewis (+2.5) 2 @ 1.50 Bet365 ⛔ (7-4)
Phil Taylor - Adrian Lewis- Lewis najwięcej 180&#39;s @ 1.72 Bet365 ✅
Taylor powoli wraca na właściwe tory, co nie oznacza, że nie można go ukąsić. Nic z tych rzeczy, każdy z zawodników przy odpowiedniej dyspozycji na doublach może z nim powalczyć. A jego dzisiejszy rywal Lewis jak najbardziej może tu dziś nawet wygrać. Zdecydują detale, jestem pewien, że Taylor nie będzie miał znaczącej przewagi. Mecz dość ważny dla układu tabeli, gdyż obu panów dzieli w tabeli tylko 1 pkt. Mój typ to mecz na styku i więcej maksów dla Lewisa, gdyż The Power zwykle dużo ich nie rzuca.
Peter Wright - Raymond van Barneveld najwyższy checkout over 120.5 @ 1.83 Bet365 ✅ (129)
Granie na zwycięstwo odpuszczam, bo jest to jedna wielka niewiadoma. Obaj panowie dziś zaprezentują się dwukrotnie, szykuje się niesamowite widowisko. Jedyne co przychodzi mi do głowy to zakład na najwyższy checkout, który znając możliwości obu panów powinien zostać dziś pokryty.

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Michael van Gerwen - Robert Thornton 1 @ 1.28 Bet365
Michael van Gerwen - Robert Thornton - van Gerwen najwięcej 180&#39;s @ 1.90 Bet365

Holender tydzień temu odwalił straszną popelinę. Jedynie zremisował z pogodzonym z odpadnięciem Whitlockiem i to też tylko dlatego, że ogarnął się w końcówce i wyciągnął z 2-6 na 6-6. Nie wierzę, że pozwoli sobię na kolejną stratę punktów tydzień po tygodniu. Dziś powinien zagrać swoje i pewnie zwyciężyć rzucając do tego sporą ilość maksów. Thornton dziś musiałby się wspiąć na wyżyny żeby powalczyć. Jeśli van Gerwen od początku spotkania zacznie grać tak jak wszystkich przyzwyczaił, jego rywal nie będzie miał nic do powiedzenia.
Trudno się nie zgodzić, van Gerwen powinien sobie spokojnie poradzić, a i warto zauważyć, że za tydzień zagra z Taylorem.

----

Phil Taylor v Adrian Lewis
TYP:
Phil Taylor średnia powyżej 100,5 @ 1,91 William Hill 3/10j ✅

Kursy na to spotkanie bardzo mnie zdziwiły. Spodziewałem się na Taylora kursu w granicach 1,5-1,60. Z jednej strony widzę pewną wygraną Taylora, z drugiej strony boję się remisu. Znalazłem za to bardzo ładny kurs na średnią Taylora. Dlaczego miałby zrobić powyżej 100,5? Bo chce się zrewanżować Lewis’owi za porażkę w 2. kolejce. Bo chce gonić czołówkę. Bo jest w formie. Bo średnią poniżej 100 raczej nic nie zdziała. Bo Lewis na takie mecze jest bardzo zdecydowany i będzie trudnym przeciwnikiem. Bo za tydzień zagra z Van Gerwenem.

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Michael van Gerwen v Phil Taylor
Typ:
Phil Taylor średnia powyżej 100,5 @ 1,80 William Hill 6/10j ✅ 106,3 :cool:

Drugi tydzień z rzędu proponuję Wam typ na średnią Taylora. Długo czekałem na linię w WH i szczęśliwie doczekałem się niższej niż u konkurentów - Betway i Bwin po 101,5 (overy po kursach 1,90 i 1,85). Motywacja w tym meczu będzie po obu stronach duża, jeżeli nie maksymalna. Zagrają przeciwko sobie dwaj świetni zawodnicy. Nie muszę ich przedstawiać, bo wszyscy ich doskonale znamy, przynajmniej ze szklanego ekranu. Ten mecz będzie rewanżem za pierwszą kolejkę ligi, za 0-7. Taylor będzie żądał rewanż, ale van Gerwen nie odpuści, bo to bardzo prestiżowy mecz o ważne 2 punkty w końcowym rozrachunku. Według mnie, w kursie ~2,10 Taylor DNB mamy duże value. Mecz rozpoczynać będzie Holender, który jak wiemy, potrafimy się &quot;zaciąć&quot; na dablach, a Taylor zawsze czeka przyczajony na możliwość przełamania. Co prawda, van Gerwen zacina się zazwyczaj w meczach ze słabszymi, w których może sobie pozwolić, ale dlaczego miałby nie stworzyć choćby jednej okazji dla Anglika?
Więc dlaczego proponuję znów typ na średnią Taylora powyżej 100,5?
1. Zagra tylko 1 mecz podczas wieczoru, ma &quot;wolną&quot; głowę.
2. Zrobił taką średnią w meczu z Lewis&#39;em, to dlaczego miałby tego nie powtórzyć?
3. W pierwszej kolejce zanotował średnią 99,45 przeciwko 109,59 van Gerwena. Wie na co go stać!
4. Chce rewanżu za whitewash&#39;a, powtórki nie będzie!
5. Rozpoczyna Michael, Taylor będzie przez cały mecz gonił wynik, a nie może sobie pozwolić na przełamanie - to brzmi jak przegrana (ewentualnie remis).
6. Inne buki wystawiły linię 101,5 po niewiele wyższych kursach. 100,5 jak najbardziej do ogarnięcia.

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Raymond van Barneveld v Phil Taylor
TYP: Phil Taylor najwyższy checkout powyżej 102,5 @ 1,85 Bwin 3/10j ⛔ 3
Nie wiem czego spodziewać się po tym meczu. Obaj w formie, obaj świetnie grają, ale jednak przewagę ma Taylor. W pierwszym meczu też miał przewagę, a ledwo wydarł remis „Barneyowi”. Holender ma już zapewniony awans, a Taylor dopiero walczy. Nie ma tutaj mowy o odpuszczaniu, jest to bardzo prestiżowy mecz. Uważam, że Taylor wygra to spotkanie, ale kurs 1,61 na zwycięstwo Taylora niespecjalnie mnie przekonuje. Polowałem na jakąś fajną linię na średnią Taylora, ale znalazłem tylko 101,5 i (uwaga!) 102,5. Postanowiłem zaproponować Wam typ na najwyższy checkout Taylora. Zastanawiałem się nad linią 98,5 Raymonda, ale czuję, że może dzisiaj nie dać rady, zastanawiałem się również na linią 121,5 na obu, ale może aż tyle nie być, a 102,5 na Taylora wygląda ładnie. Phil jak załapał formę, to w 4-ech poprzednich meczach zanotował kolejno: Thornton 108, Lewis 144, MVG 118, Anderson 121 (i 129 ???? ).
Michael van Gerwen v Gary Anderson
TYP: Powyżej 10,5 legów meczu @ 1,67 William Hill 2/10j ✅ 1,34
Bukmacherzy uważają van Gerwena za faworyta czy słusznie? Anderson walczy o TOP4, przed nim będą jeszcze 2 trudne mecze – z walczącym również o TOP4 Chisnallem i van Barneveldem. Michael już jest pewny gry w półfinale, ale nie ma mowy o odpuszczaniu. Anderson zagrał świetny mecz przeciwko Taylorowi i pokazał, że można wyrwać remis, po 2 przełamaniach i powrotach. Typ zakłada, że wynik będzie 7-4, 7-5 (obojętne w którą stronę) lub remis. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby Michael wygrał tak wysoko (7-3 i wyżej) lub żeby sam nie zdobył 4 legów.

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Raymond van Barneveld v Michael van Gerwen
Typ: Remis @ 5,00 William Hill 1/10j ⛔ 1j

Zastanawiałem się nad zwycięstwem van Gerwena i już zacząłem pisać analizę, aż nagle popatrzyłem na tabelę i zauważyłem coś ciekawego. Otóż obaj Holendrzy mają po 20 punktów. 3. w kolejności Taylor ma ich 17. Zakładając, że Taylor wygra oba swoje mecze będzie miał 21 punktów. Jeśli dzisiaj pomiędzy Raymondem a Michaelem padnie remis wszyscy będą mieli po 21 punktów. Tylko, że Holendrzy mają w tym momencie różnicę legów po +22. A Taylor tylko +10. Jeśli chodzi o półfinały, to zagrają w nich Panowie według klucza: 1. miejsce z 4. oraz 2. z 3. Michael i Raymond to przyjaciele, na pewno nie będą chcieli się spotkać już w półfinale. Ostatnio świat obiegło zdjęcie, jak to „Barney” zabrał koszulę „Mike’a” do domu i ją wyprał (bo Michael zapomniał ją zabrać po ostatnim weekendzie). Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym nie założył tutaj teorii spiskowej. Ale uważam, że taka sytuacja może mieć miejsce i remis po kursie 5,00 można delikatnie spróbować zagrać.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom